Zoals je van een topmodel mag verwachten, straalt het uiterlijk van de DX900 luxe uit. Zo zijn de bezels, die aan de boven- en zijkanten slechts 11mm breed zijn, van metaal gemaakt. De voorkant heeft een glanzend zwarte afwerking en rondom de voorkant zit een glimmende, geslepen rand. Aan de zijkanten heeft het glanzende metaal een reliëf. De bezel onder het scherm is 15mm breed en voorzien van een Panasonic-logo dat uit metaal is vervaardigd. Onderaan zit een extra randje van zo'n halve centimeter breed, waarin de infraroodontvanger en een statusled zijn verwerkt.
De bouwkwaliteit is van een hoog niveau en dat merk je onder andere aan het gewicht van meer dan veertig kilo. Om het ontwerp zo clean mogelijk te houden heeft Panasonic de voet grotendeels verstopt. Het grootste deel van de voet bevindt zich achter de tv, waardoor aan de voorkant slechts twee kleine uitsteeksels te zien zijn. Ze zijn gemaakt van prachtig afgewerkt metaal. Aan de achterkant is de standaard bekleed met zwart plastic, waarin een soort leerreliëf zit. Dit ziet er wat goedkoop uit, maar gelukkig zie je daar vanaf de voorzijde niets van.
Doordat de DX900 van een full array local dimming backlight is voorzien, kon de behuizing niet zo plat zijn als bij televisies met een edge-lit backlight. Alsnog is de behuizing met een diepte van zes en halve centimeter niet heel dik. Doordat de fald-backlight van deze tv een zeer hoge helderheid kan genereren, ontstaat er ook een flinke hoeveelheid warmte en daarom heeft Panasonic actieve koeling aangebracht, in de vorm van zes 80mm-ventilatoren aan de achterkant. De ventilatoren draaien zo zachtjes dat ze vanaf de kijkpositie onhoorbaar zijn. Alleen als je van heel dichtbij aan de achterkant luistert, kun je ze horen.
Aansluitingen
Het netsnoer is maar anderhalve meter lang en niet afneembaar. Vooral als je de tv aan de muur wil ophangen, kan dit onhandig zijn. Wel handig bij muurmontage is dat bijna alle aansluitingen onder een hoek van negentig graden zijn gemonteerd, zodat er geen speciale kabels met haakse stekkers nodig zijn. Alleen de verouderde, analoge aansluitingen zijn recht geplaatst. Mooi is de mogelijkheid om alle aansluitingen achter een klep te verstoppen. De knoppen waarmee je de tv zonder afstandsbediening kunt bedienen, zijn achterop aan de rechterkant gemonteerd. Ze zijn wat ver van de rand geplaatst, waardoor ze slecht te bereiken zijn door mensen met kleine handen.
Waar Panasonic uniek in is, zijn de dubbel uitgevoerde CI+-slots aan de rechterkant, zodat je twee smartcards tegelijk kunt gebruiken. Zo kun je van kabel-tv en satelliet tegelijk gebruikmaken of het ene programma opnemen terwijl je het andere bekijkt. Ook de daaronder geplaatste sd-kaarlezer zie je niet bij andere merken terug. Daaronder zitten twee usb 2-aansluitingen en een usb 3-aansluiting. De 3,5mm-koptelefoonaansluiting heeft een eigen volumeregeling in het menu. Dit komt van pas als er een hardhorend persoon in het huishouden is. Die luistert dan via een koptelefoon, terwijl de andere kijkers het geluid via de luidsprekers horen. Helemaal onderaan zitten twee van de vier hdmi 2.0a-aansluitingen.
Onderaan zit aan de linkerkant een rj45-netwerkaansluiting. Daarnaast zitten twee aansluitingen voor satelliet, met daarnaast een antenneaansluiting die geschikt is voor kabel en Digitenne. Daar weer naast zit een toslink- optische, digitale audio-uitgang. Rechtsonderaan zitten de andere twee hdmi 2.0a-aansluitingen, waarvan er een is voorzien van een arc. Daarboven bevinden zich de analoge component- en composietaansluitingen. De meeste mensen hebben deze verouderde aansluitingen niet meer nodig, waardooor het minder erg is dat ze niet te gebruiken zijn in combinatie met de afdekklep.