Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 85 reacties

Vorig jaar presenteerde Samsung op elektronicabeurs IFA in Berlijn de Gear S2. Dat was de eerste smartwatch met een roterende bezel, waarbij Samsung een manier van smartwatchbediening introduceerde die ons goed beviel. Pielen op een klein schermpje is immers voor veel toepassingen niet echt handig. Dit jaar presenteerde Samsung voor aanvang van de IFA de Gear S3 en wij waren erbij om te kijken welke vooruitgang Samsung in een jaar smartwatchontwikkeling heeft geboekt.

Het eerste wat opvalt als je de Gear S3 vasthebt, is simpelweg dat hij groter is. Samsung zegt dat dit is omdat daar vraag naar was, maar ook omdat het bedienen van het aanraakscherm daardoor makkelijker is. Daarnaast past er zo een grotere accu in. We lopen nu een paar weken met de Gear S2 rond en hoewel het scherm van de Gear S3 maar 0,1 inch groter is, is het horloge voor ons gevoel behoorlijk groter en ook wat zwaarder.

In de praktijk is het een kwestie van smaak of je een wat groter horloge mooi vindt. De doelgroep van de Gear S3 wordt zo wel enigszins beperkt; er is immers geen kleine variant van de Gear S3. Daarom blijft de Gear S2 voor een gereduceerde prijs beschikbaar en is dus vanaf nu het instapmodel geworden.

Hieronder hebben we de belangrijkste specs van de Gear S2 en Gear S3 even op een rijtje gezet.

Smartwatch Gear S2 Gear S3
Afmetingen (mm) 42,3 x 49,8 x 11,4 46,1 x 49,1 x 12,9
Gewicht (gram) 47 57
Accucapaciteit (mAh) 250 380
SoC Exynos 3250 Exynos 7270
Scherm 1,2 inch oled 1,3 inch oled
Werkgeheugen 512MB 768MB
Opslaggeheugen 4GB 4GB

In bovenstaande tabel hebben we van beide smartwatches de Classic-modellen weergegeven. De Gear S3 is er echter ook in een Frontier-versie. Deze laatste heeft precies dezelfde specificaties, maar is gericht op mensen die van een horloge met een sportieve uitstraling houden.

Gear S3 Classic en FrontierGear S3 Classic en Frontier

De Gear S3 Classic (links) en de Gear S3 Frontier

Het uiterlijk van de Frontier is dan ook wat grover dan dat van de Classic-versie. Zo zijn de tanden van de roterende bezel groter en zijn de knoppen aan de zijkant voorzien van een reliëf. Beide modellen zijn echter net zo stof- en waterdicht als de vorige Gear S en voldoen aan de ip68-specificaties.

De afwerking van de slimme horloges van Samsung is net wat strakker. Waar de Gear S2 wat nietszeggende knoppen heeft, zijn die van de Classic-versie meer vormgegeven als die van reguliere horlogemerken en zijn die van de Frontier ook wat karakteristieker.

Hardware

In de Gear S3 zit een Exynos 7270-soc, die net als de Exynos 3250 van de Gear S2 twee cpu-core's heeft en draait op 1GHz. Nieuw is dat de Exynos 7270 met het 14-nanometerprocedé wordt vervaardigd terwijl de Exynos 3250 nog op 28 nanometer wordt gemaakt. Volgens Samsung is de chip hierdoor niet alleen kleiner, zodat er meer ruimte is voor andere onderdelen, maar ook efficiënter, wat de accuduur ten goede moeten moet komen. Verder zit er nu gps op het horloge zelf.

Die accuduur zou ook verbeterd moeten zijn door de flink grotere accucapaciteit van de Gear S3. Hij heeft met 380mAh de helft meer energieopslag dan de Gear S2. Hoewel het scherm van de S3 wat groter is, heeft hij nog altijd hetzelfde aantal pixels die moeten worden aangestuurd: 360 bij 360, waardoor we ons kunnen voorstellen dat de accuduur daadwerkelijk flink vooruit is gegaan. De bewering is dat het een vooruitgang van twee tot drie dagen bij de Gear S2, naar drie tot vier dagen bij de Gear S3 is. In de praktijk halen we al drie dagen met de Gear S2, zonder het always on-scherm aan.

Gear S2 en S3

De always on-functie zelf is ook aangepakt. De functie bij de Gear S2 laat een simpele wijzerplaat zien met maximaal acht kleuren, maar de always on-functie bij de Gear S3 kan wijzerplaten tonen met het maximale aantal kleuren van maar liefst zestien miljoen. Dat betekent dat je de wijzerplaten in hun volle glorie kunt laten weergeven. Wel vragen we ons af hoe hard de accuduur dan achteruitgaat. Ook zijn we er nog niet achter of je alsnog een zuinigere always on-functie kunt instellen, waarbij minder kleuren worden weergegeven.

Zoals gezegd heeft het scherm van de Gear S3 dezelfde resolutie als dat van de Gear S2, hoewel het ietsje groter is. Ondanks dat konden we de individuele pixels niet onderscheiden en is het scherm dus nog steeds 'scherp' genoeg. Verder is de Gear S3 de eerste wearable die Corning Gorilla Glass SR+ heeft, dat hiervoor speciaal is ontwikkeld. Dit glas zou bijna net zo krasvast zijn als saffier, maar wel net zo dun en licht als Gorilla Glass 4 en 5. Ook laat Gorilla Glass SR+ meer licht door dan saffier, maar iets minder dan Gorilla Glass 4 en 5. In de praktijk zagen we geen verschil tussen de Gear S2 en Gear S3.

Software

De Gear S3 draait op Tizen 2.3.1. Samsung heeft een aantal veranderingen in de software doorgevoerd voor de nieuwe smartwatch. Zo is er nu in de S Health-app een cirkel te zien die naar mate de dag vordert aan de randen gevuld wordt met kleuren. Elke kleur staat voor een activiteit of juist slapen, zodat je een duidelijk overzicht krijgt van de invulling van je dag.

Ook is er een nieuwe energiezuinige stand genaamd Power Off Watch. Deze treedt automatisch in werking als het accupercentage onder de vijf procent komt. In deze stand kunnen alleen de horlogefuncties worden gebruikt, waardoor de Gear S3 het nog twaalf uur vol zou moeten houden.

Gear S3Gear S3Gear S3

Je kunt vanaf nu een standalone-versie van Spotify op je Gear S3 draaien en via Uber een taxi bestellen. Daarnaast kun je reageren op berichten door letters of cijfers op het scherm te tekenen. De Gear S3 herkende ons beruchte en gevreesde journalistenhandschrift behoorlijk goed. Verder kun je draaien aan de roterende bezel om een telefoongesprek aan te nemen en ook kan de Gear S3 gekoppeld worden met Nest.

Tot slot

Als we het ietwat negatief stellen, zou het ons niet verbaasd hebben als de Gear S3 de naam Gear S2s of Gear S2+ had gedragen. Het komt er in grote lijnen op neer dat de Gear S3 een grotere variant van de Gear S2 is met een efficiëntere soc, een wat strakkere afwerking en een paar nieuwe, niet zo revolutionaire functies.

Dat wil echter niet zeggen dat de Gear S3 geen goede smartwatch is. We vinden de Gear S2 nog altijd de fijnste smartwatch van het moment en dat komt voornamelijk door Tizen, het formaat en de roterende bezel. Maar toch, als je nu al een Gear S2 bezit, is upgraden naar de S3 niet heel aantrekkelijk. Tenzij je graag een grotere en iets strakker vormgegeven smartwatch wil of op zoek bent naar een grotere accucapaciteit.

De Gear S3 is dan ook niet wereldschokkend, maar is meer een mooie uitbreiding in de line-up van Samsung. De Gear S2 zal nog gewoon verkocht worden voor een lagere prijs. Met de Gear S3 heeft Samsung opnieuw een mooi afgewerkte en functionele smartwatch neergezet.

Samsung brengt de Gear S3 uit in het vierde kwartaal voor een adviesprijs van 399 euro.

Alle foto's Gear S3Alle foto's Gear S3Alle foto's Gear S3Alle foto's Gear S3Alle foto's Gear S3Alle foto's Gear S3Alle foto's Gear S3Alle foto's Gear S3

Lees ook de gebruikersreview

Populaire gebruikersreview

Alle gebruikersreviews over:


Door Chris Broesder

- Reviewer mobiele apparaten

Chris werkt sinds 2015 bij Tweakers en is sinds begin jaren negentig bezig met tech. Hij schreef toen al reviews over games en had geen handleiding nodig bij zijn Transformers. Voordat hij bij Tweakers werkte, studeerde Chris Media & Cultuur richting Film aan de UvA en schreef hij voor diverse andere tech-platforms. Verder is hij niet vies van een (computer)spelletje op zijn tijd.

Volg Chris op Twitter
Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (85)

Het is toch vooral het horloge dat groter word en niet het scherm lijkt me. Van 1.2 naar 1.3 inch scherm is maar een paar mm extra.
Das toch een vergroting van bijna 10%
Ik snap je gedachte, maar het is feitelijk onjuist. Het gaat namelijk om het relatieve verschil in oppervlakte. Immers een akker X met een twee keer zo grote diameter (en dezelfde verhouding) als akker Y is ook niet twee keer zo groot, maar vier keer zo groot.

Acirkel = Pi * r2
De Gear S2 heeft dan een scherm met een oppervlakte van ongeveer 7,3 cm2
De Gear S3 heeft dan een scherm met een oppervlakte van ongeveer 8,6 cm2

De S3 is iets meer dan 17% groter in oppervlakte dan de S2..

Even ter vergelijking: De Galaxy Note 7 (5.7 inch) heeft een scherm dat ook 17% groter is dan de eerste Galaxy Note (5.3 inch) van 4 jaar geleden.

[Reactie gewijzigd door Immortares op 31 augustus 2016 20:06]

Ik snap je gedachte, maar het is feitelijk onjuist.
Gedachtes lezen is niet bepaald je sterkste punt, want mijn opmerking sloeg simpelweg op de diameter, en is dus feitelijk wel juist :+

Wel ben je goed in rekenen en is dat natuurlijk een prachtige aanvulling van jou!
Even ter vergelijking: De Galaxy Note 7 (5.7 inch) heeft een scherm dat ook 17% groter is dan de eerste Galaxy Note (5.3 inch) van 4 jaar 5 jaar geleden.
Denk dat je bent vergeten dat de verhouding bij de eerste Note 16:10 is en niet 16:9 zoals bij de Note 7, daardoor is het scherm bijna exact 10% (9.97%) groter.

Bron: http://www.displaywars.com/5,7-inch-16x9-vs-5,3-inch-16x10

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 31 augustus 2016 21:51]

[...]
Gedachtes lezen is niet bepaald je sterkste punt, want mijn opmerking sloeg simpelweg op de diameter, en is dus feitelijk wel juist :+
Nee je opmerking was feitelijk niet juist... Je opmerking sloeg namelijk op de reactie van een iemand die het juist wel over het scherm had, en niet over de diameter :+
Waar denk je dat die 1.2 en 1.3 inch op sloeg? Juist de diameter, daarom is het ook inch en niet vierkante inch :)
Wat een gezeik offtopic dit. Wat maakt het nou uit.

Daarnaast loopt iedereen te zeuren over zware grote smartwatches. Als ik mijn 'normale' horloge pak dan is dat ding 4 keer zwaarder dan de moto360.

Een zwaarder groter en luxere smartwatch hoeft niet perse een probleem te zijn in mijn ogen. Smartwatches zijn altijd nog aanzienlijk lichter dan de meeste dure merk horloges. Daarnaast als je hem 10 minuten om je pols hebt ben je gewend aan het gewicht en merk je het niet eens meer.

De hoofd reden dat de gear s3 groter is geworden is natuurlijk de accu. makkelijker te bedienen lijkt me onzin zoals samsung beweert. de 4 a 5 dagen gebruikstijd is wel erg goed. al is de vraag of je dit alleen kunt halen met de Always on functie uit. Al is dit misschien ook weer niet helemaal waar... de moto360 2nd gen die ik had hield het ook met gemak 2 dagen uit met de full color lcd op Always on. tijd zal leren of samsung dit ook gaat redden.

Het was wel slimmer geweest om ook een kleinere 'vrouwen' variant te maken.

Ik vind overigens 400 euro wel echt een hoop geld voor een accessoire

[Reactie gewijzigd door sygys op 15 september 2016 10:47]

Ik reageer maar op de kop "vooral groter"
van 1.2 naar 1.3 is 2.5 mm extra ofwel 8.3% extra diameter
Het horloge is toch ook maar een paar mm groter? ;)
weet iemand of er gps inzit? zat in de gear s2 niet namelijk alleen in amerika
Zo te lezen weer niet. Zeer jammer, want dat is juist een vereiste. Dan kan je het horloge tenminste standalone gebruiken bij het sporten.

En al helemaal met deze hoofdprijs. Er zijn zelfs budget horloges te krijgen met gps tracker.

[Reactie gewijzigd door The Anarchist op 31 augustus 2016 18:41]

Ja zit erin. Niet als nieuw vermeld hier, omdat Samsung meldde dat het ook in de vorige versie zat. Wist niet dat dit een versie betrof die alleen in Amerika uitgekomen is.
wanneer komt de volledige review?
Lastig te zeggen nog.. Er is nog niet bekend wanneer we een sample krijgen ook en dan ligt het nog aan de andere dingen die op stapel staan op dat moment en of die prio hebben.
Wilde ook even zeggen dat de accuopslag 50% meer is, niet een derde. Van 250 naar 380 toch?
Dammit je hebt gelijk :) Klassieke fout, thanks.
Dat is goed nieuws. Want ik vind dit toch wel de beste / mooiste smartwatches die er te krijgen zijn.
In de s2 zat geen GPS.
Volgens het andere artikel wat op tweakers staat zit het er wel in. ook volgens de samsung persconferentie zit het erin.
En direct compatible met andere brands smartphones? Is mij niet duidelijk in dit artikel.
Android wel, iOS komt als het goed is later nog.
Klopt, zelfde als s2 dus.
Naast compatible verwacht je ook nog app support waarschijnlijk. Zelfs al kan je m aan je iPhone koppelen, dan verwacht ik weinig app support en enkel de notificatiefunctie.
Naast compatible verwacht je ook nog app support waarschijnlijk. Zelfs al kan je m aan je iPhone koppelen, dan verwacht ik weinig app support en enkel de notificatiefunctie.
Ik heb geen iPhone, maar een Android phone. Het ging mij even om de volledigheid van de informatie. Ik las dat iOS support veel later werd ondersteund, dus mijn vraag was dan ook gericht of iOS support direct bij lancering word aangeleverd.
Spotify stand-alone draaien is een prachtige feature.
Dat zal wel, maar hoe verloopt de audio uitvoer? Er is geen 3,5mm aansluiting of speaker, dus ik vermoed dat er een bluetooth headset voor nodig is?
Ik vermoed dat je via Spotify Connect en Google Cast je Chromecast (Audio), Sonos etc. en je telefoon kunt aansturen.

Razend handig voor fietsers als ik.
Zijn er nog mensen die met een touwtje lopen te klote dan? Dit zou overigens prachtig werken met de nieuwe earplugs iconX van samsung. sporten volledig zonder draad en zonder telefoon op zak. ideaal!
Hoe gaat dit eigenlijk tot zijn werking?
Net als op de telefoon denk ik. Je zet offline muziek op de S3 en je kunt deze zonder connectie met internet of telefoon 30 dagen afspelen. Dat zou voor mij een geweldige feature zijn! Had afgelopen jaar ruim 76000 minuten spotify geluisterd :+

alleen jammer dat ie 400 euro gaat kosten

[Reactie gewijzigd door sygys op 15 september 2016 10:55]

Zit er een hartslag functie op? Zo ja, hoe werkt deze en kan hij continue (zoals bij sporten) hartslag meten.

Ik zoek een oplossing die ik kan gebruiken bij interval training, liefst eentje die signaal geeft en achteraf grafieken kan uitlezen.

Tips voor apps op dat vlak zijn welkom. Samsung S-health is beetje basaal hierin.
Met de juiste app zou je continue moeten kunnen meten. Met S Health kun je hem instellen op maximaal eens in de 10 minuten. Handmatig kan ook, maar dan moet je elke keer zelf de meting beginnen..
Maar met welke APP ?

Met interval training wil je b.v. 30 seconden X slagen per minuut en daarna 20 seconden 50% X slagen per minuut enzovoort enzovoort.

Je wil hierbij niet op je telefoon of horloge kijken, ergens op hoeven te drukken.

In ideale situatie krijg je een signaal of trilling als je gewenste maximale X slagen per minuut hebt, een signaal waarna instelbare tijd voorbij is vervolgens een signaal dat je 50% (of instelbare perscentage) hebt bereikt en hij dan 20 seconden (of instelbare tijd) gaat meten.

Overigens ik ben een hobbyist, en nu blijk dat interval training veel effectiever is dan duur training ga ik er vanuit dat wat ik zoek er gewoon is. Maar met S-health kan het niet.

Samsung gear fit kon niet meten terwijl je bewoog en was handmatig process, waarbij meting ook vaak fout ging.
Kan Google Fit niet gebruikt worden? Neem aan dat een android phone dit gewoon ziet als hartslagmeter/gps apparaat en weet ik het wat nog meer. Kan ook zijn dat het is dichtgegooid door Samsung, het zal mij niet verbazen iig.
Nee volgens mij niet. Samsung heeft heel google fit geboycot volgens mij. die 2 apps werken voor geen meter met elkaar samen. Zo vind ik het persoonlijk ook jammer dat shealth mijn moto360 niet uitleest. Je zit dus altijd te klote met 2 apps en verschillende metingen.... Ze zouden op zijn minst samen kunnen werken...
Onlangs heb ik zelf een Garmin Fenix 3 (niet de HR versie) aangeschaft. De Fenix 3 heeft wel een hartslagmeter (eventueel met band, want handig bij fietsen) binnenboord. Interval training is mogelijk en veel meer.

[Reactie gewijzigd door Ron242 op 1 september 2016 00:32]

Gewenste hartslag ontbreekt.

Distance, Time, or Open.

Tijd moet gaan lopen zodra bepaalde hartslag is bereikt, aangezien je dan efficient bezig bent.

Verder wil ik er wel een app bij die grafieken in detail bijhoud.
Er zit net als in de s2 een hartslagmeter in.
Het horloge ziet er goed uit maar wat kan ik ,als andriod gebruiker, nu verwachten van z'n horloge met "Tizen 2.3.1 " Zijn er behalve health app's nog een paar goede apps voor en wat kun je zoal aansturen op je mobiel met dit horloge ?

Zit er namelijk aan te deken om een pebble time 2 te halen wanneer die uit komt, het lijkt me dat je met een pebble veel meer opties hebt. Daarnaast vind ik de accuduur van de pebble wel een groot plus punt. Maar zijn er , behalve het mooie uiterlijk van de s3 nog andere voordelen ten opzichte van de pebble ?

[Reactie gewijzigd door holhuizen op 31 augustus 2016 18:27]

En eigenlijk best een noob question: wat kun je er nou echt handig mee. Ik zelf wacht tot 'het' me nog wat meer overtuigd (praktijk resultaat) - maar deze s3 ziet er uit als een next gen. O+

Welke software er dan op draait, maakt me eigenlijk niet zo uit (Android tov Tizen) - het zou zo maar kunnen dat samsung kan helpen met het converteren van je Android watch app :)

[Reactie gewijzigd door TheNymf op 31 augustus 2016 18:31]

Als gebruiker van de Gear S2 kan ik je melden dat ik :
- de Sonos kan aansturen (volume/ volgende / vorige nummer)
- Samsung TV kan aansturen
- Foto camera op S7 kan bedienen
- bediening GoPro Hero zonder telefoon
- verdere hebben NU.nl / Telegraaf / Buienradar / Nokia HERE / IFTTT prima apps uitgebracht
- persoonlijk vind ik de het Tizen besturingssyteem beter werken als Android Wear

[Reactie gewijzigd door giancarlo_f op 1 september 2016 12:07]

Wat zou er toch gigantisch veel geld verdiend kunnen worden met accu's die een flink hogere capaciteit hebben met deze omvang.
Jammer dat iets als een wet van Moore niet van toepassing is op accu's.
Ik weet dat velen het met je eens zijn, maar ik ben het echt niet met je eens. Mijn huidige G Watch R gaat al 2 dagen mee met always on display ingeschakeld... Omdat ik sowieso eens in de 48 uur over het algemeen slaap en bij een stopcontact in de buurt ben, en ik mijn horloge bij het slapen altijd af doe, zou ik niet weten wat ik met meer accu moet.
Omdat ik sowieso eens in de 48 uur over het algemeen slaap en bij een stopcontact in de buurt ben, en ik mijn horloge bij het slapen altijd af doe, zou ik niet weten wat ik met meer accu moet.
Maar als je op survival gaat, of kamperen? Dan is het wel handig als je niet naar een stopcontact hoeft te zoeken.
Als je gaat survivalen, neem je dan een smartwatch mee? Ik zou dat liever zonder iets om mn arm doen. Voor kamperen geldt hetzelfde, neem je dan Łberhaupt een smartphone mee? Zo ja, dan zal je die waarschijnlijk ook elke 2 dagen willen opladen.

Tot slot heb je nog de powerbank, met een kleintje laad je dit ding zo 10x op.
Zeker met GPS on board zou het zeker een nuttige tool zijn bij survival
En laat dat nu net de batterij in een paar uur leeg trekken helaas.
Misschien is 48 uur wel prima voldoende voor de gemiddelde westerling, maar kijk eens naar de andere kant.
De fabrikant moet nu in het ontwerp constant ideeŽn afschieten om deze accuduur te behalen.
Zo is de accu de reden van de grote formfactor, zijn er diverse spaarstanden toegevoegd voor het scherm, wordt draadloze communicatie beperkt en stelt de interne hardware niets voor qua performance.
Met een serieuze accu zou de smartwatch van zijn gimmickstatus afkomen, doordat de fabrikant interessante features kan introduceren.

[Reactie gewijzigd door Fawn op 31 augustus 2016 22:16]

Dat is natuurlijk helemaal waar :) al vind ik de formfactor van dit horloge wel prima.
Offtopic: Nu ben ik absoluut geen horlogemaker maar zou het niet mogelijk zijn een smartwatch te maken die ook de accu deels weer kan opladen via kinetische energie? En daarnaast extra accucapaciteit in het horlogebandje stoppen? Weet niet of dit mogelijk is maar zou wel helpen om 'langer' met het horloge te kunnen doen

Ontopic: De Gear serie ziet er wel enorm goed uit, alleen Titzen, het werkt blijkbaar erg goed maar is wel een eigen ecosysteem en de vraag hoelang het zal blijven bestaan. Het zou mooi zijn als een cross-over integratie komt naar Android en IOS systemen zodat het ook toekomst bestendig blijft.
Ik denk niet dat ie daar voldoende energie uit haalt om het verlies aan ruimte voor de accu te compenseren, en het zal onvoldoende zijn om het hele apparaat op te laten draaien.
Ja, ze zullen er vast wel een keer over hebben nagedacht. Was ook maar een idee :) Wie weet of ze zoiets in de toekomst toch kunnen toepassen binnen een Smartwatch. Zou wel mooi zijn als dat zou kunnen!
Bij gewone horloges hebben ze dat wel toegepast. Een smartwatch gebruikt blijkbaar meer energie dan een simpel uurwerk.
Ein-de-lijk GPS. Ik vind dat Tweakers dit erg onderschat door dit horloge slechts een S2+ te noemen. Met GPS is deze smartwatch plotseling een serieuze fitnesstracker geworden.
Nu nog afwachten of Google de Angelfish smartwatch dit jaar nog gaat presenteren en hoe deze twee zich ten opzichte van elkaar gaan verhouden.
Voor sporters zijn er echte sporthorloges van bv TomTom of Garmin, daar zijn deze smartwatches simpelweg niet voor geschikt.

Paar voorbeelden:
- Waterdichtheid, een smartwatch kan onderwater maar is niet geschikt om zwembewegingen of duikbewegingen mee te maken, ontstaat te veel druk en loopt daardoor vol met water.
- Smartwatches met leren bandjes zijn niet geschikt voor sporten.
- Sporthorloges hebben accuduur van een week, voor een regelmatige sporter zeer praktisch.
- Veel smartwatches werken met touchscreen, met zweet(druppels) tijdens het sporten kan dat ongewenste reacties geven.
- Er zijn vele modellen sporthorloges in omloop, bv speciale golf-, fiets-, zwem- of hardloophorloges (of combinatie) met functionalitiet die nooit in een smartwatch zal zitten.

Kortom, voor sporten koop je een SPORThorloge en geen SMARTwatch
Ik heb verschillende zogenaamde sporthorloges/smartwatches gehad. Er is alleen een verschil als jij dat zo noemt of in het gebruik ervan.
Alle sportactiviteiten die je doet met een sport/smartwatch waarbij GPS en hartslagmeting aan staan, trekken de batterij leeg in kwestie van uren niet dagen.
De mate van waterdichtheid en heeft niets te maken welk label sport- of smart een fabrikant aan het product hangt.
Als je een kunststof bandje om je smartwatch doet is hij water- en zweetklaar.
Het is heel eenvoudig om een fiets, wandel of hardloop appje te maken voor een smartphone.

Vroeger zeiden mensen dat ook: een camera is voor fotograferen, een horloge voor de tijd, een walkman voor muziek, etcetera etcetera. Nu gebruikt iedereen alleen zijn telefoon daarvoor.

Smartwatches en sporthorloges gaan nu al in elkaar over. Alle smartwatches krijgen nu alle denkbare sensoren zoals GPS, hartslagmeters, hoogtemeters en Waterdichtheid. Simpelweg omdat mensen niet twee devices willen hebben en ten tweede omdat het steeds technisch eenvoudiger wordt het allemaal te maken.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Nintendo Switch Google Pixel Sony PlayStation VR Samsung Galaxy S8 Apple iPhone 7 Dishonored 2 Google Android 7.x Watch_Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True