Door Arnoud Wokke

Redacteur

Lenovo Vibe Z2: kennismaken met de grote onbekende

09-09-2014 • 12:00

50 Linkedin

Lenovo Vibe Z2

Lenovo is niet bepaald een onbekend merk. Het maakt al jaren laptops, onder meer onder de naam Thinkpad, en is inmiddels marktleider op dat gebied. Dat Lenovo ook smartphones maakt, is minder bekend. Dat Lenovo ook daarin bijzonder succesvol is, weet helemaal bijna niemand: Lenovo verkoopt meer smartphones dan bijvoorbeeld Sony, Microsoft, HTC, LG en BlackBerry en staat in de top vijf van bestverkopende smartphonemerken, samen met Xiaomi, Huawei, Apple en Samsung.

Op IFA in Berlijn presenteerde de Chinese fabrikant twee nieuwe toestellen. We bekeken de Vibe Z2, een stevige midrange-telefoon - als eerste kennismaking met deze toekomstige eigenaar van Motorola. Hoe voelt het toestel en wat voor software zet Lenovo erop?

Een metalen unibody

Wie van metaal houdt, zit goed bij de Vibe Z2. De behuizing is helemaal gemaakt van metaal, met uitzondering van een uitsparing rond de camera, waarachter ook de antennes huizen en wat strepen. De achterkant loopt direct door in de zijkanten, waardoor hij voor een metalen telefoon net als bijvoorbeeld de HTC One (M8) lekker vasthoudt. Met 14,8x7,6cm is hij zeker niet klein, maar voor een telefoon met 5,5"-scherm ook weer niet groot.

Het scherm is een 5,5"-lcd met een resolutie van 1280x720 pixels. Hoewel Lenovo zelf opschept dat het toestel tot 600 nits kan - dat is behoorlijk fel - bleek daar op de beursvloer niets van. Onder het felle licht was het scherm wel net afleesbaar, maar het reflecteerde behoorlijk en dat zorgt ervoor dat het scherm minder goed afleesbaar is dan bijvoorbeeld van iPhones of een Lumia. Hij is 158g en dat is voor een telefoon van dit formaat een prima gewicht: het gewicht is prima verdeeld.

Wel leek de bouwkwaliteit niet zo goed als we hadden gedacht van een metalen toestel: er waren al krassen op te zien en de behuizing zat ook net niet strak om het toestel heen. De Lenovo-medewerker claimde dat het aan het prototype lag.

Een 64bit-processor en een zware skin

De Vibe Z2 draait op een Snapdragon 410 van Qualcomm, wat de eerste 64bit-processor voor Android-toestellen is die op de markt komt. De Vibe Z2 kan niet profiteren van de mogelijkheiden van 64bit, omdat het draait op Android 4.4.3, dat geen 64bit-processors ondersteunt.

De vier Cortex A53-kernen en Adreno 306-gpu konden niet zorgen voor een snelle en vloeiende gebruikservaring. Animaties haperden zo nu en dan en applicaties openden niet zo snel als je zou willen. Het is duidelijk dat het hier gaat om een midrange-telefoon en geen topmodel.

Of het gebrek aan snelheid echt aan de soc te wijten is, is te bezien: de Vibe Z2 draait een zwaar aangepaste versie van Android. En die skin is volgeladen met allerhande features, net zoals Samsung dat doet.

De skin is een variant op Miui van Xiaomi, net zoals Huawei dat doet. Er is dus geen hoofdmenu, er zijn alleen pagina's vol van apps en widgets, er zijn thema's in te stellen en de interface verraadt in zijn geheel niet dat het om Android gaat.

Lenovo heeft het Instellingen-menu verdeeld in twee gedeeltes: eentje met alle normale instellingen en een andere voor de Lenovo-specifieke features. Daarin zitten compleet nutteloze zaken, zoals het draaien van de cijfers in de dialer als je het scherm kantelt, zodat er een perspectief ontstaat. Schudden om de telefoon te vergrendelen is er ook zo een. Er zitten ook nuttige functies tussen, zoals het luider maken van de ringtone als de telefoon in de zak zit; iets dat HTC al jaren in zijn telefoons zet.

De software is echt Chinees: er zijn geen Google-apps te bekennen, maar het toestel zit tjokvol met Chinese apps met felgekleurde - veelal roze - icoontjes. Het kan - als het eenmaal goed vertaald is - een best nuttige skin zijn, maar Lenovo zou er goed aan doen de filosofie van Motorola op dit gebied over te nemen, en niet die van concurrent Samsung.

Camera

De camera's zijn belangrijk voor de Vibe Z2. De camera aan de achterkant is een vrij standaard 13-megapixelsensor, maar Lenovo brengt vooral de frontcamera in de aandacht. Die schiet op maximaal acht megapixels.

Veel pixels maken niet automatisch goede selfies. De testshots die we maakten kwamen er veel te licht uit, waardoor iedereen op de foto veel te licht was. De software is origineel: die herkent gezichten en voegt er automatisch een leeftijd en een 'geluksindex' aan toe: een glimlach zorgt voor hogere geluksindex. Hij schat ook de leeftijd in. Die software heeft nog wat optimalisatie nodig, want hij zit er jááááren naast.

Tot slot

De Lenovo Vibe Z2 zal geen indruk maken in Nederland. De prijs van omgerekend 330 euro is aan de hoge kant voor wat het toestel biedt, maar bovenal komt hij niet in Nederland en België uit. Als smartphonemaker heeft Lenovo al veel zaken goed voor elkaar: het ontwerp is nog niet van bijzonder hoog niveau, maar onderscheidend genoeg. De software is traag en volgeladen met features, maar wel origineel. Als het strakkere Motorola en dit Lenovo de krachten bundelen, kan dat in de toekomst interessante toestellen gaan opleveren.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (50)

Wijzig sortering
Ben nu pas 1 week in Thailand (moet nog 5maanden stage), maar dat Lenovo een grote speler is op de Aziatische telefoonmarkt kan ik bevestigen.

Als ik door Fortune Town loop, een groot IT winkelcentrum van 5 verdiepingen, dan heeft elke winkel wel Lenovo telefoons liggen. (Ook de Asus Zenfones zijn hier veel te koop. Al is Samsung toch wel de grootste hier merk ik.)

Als er interesse in is, wil ik best wel een aantal Lenovo telefoons testen en zo goed als ik dan kan een review schrijven.. :P
Als je dan in Bangkok bent , moet je ook eens naar MBK gaan kijken, is niet ver van Central World en Siam.
Daar vind je nog meer Chineese toestellen.
Bedankt voor de tip! Zal er een keer langs lopen als ik in de buurt ben.
Daarin zitten compleet nutteloze zaken, zoals het draaien van de cijfers in de dialer als je het scherm kantelt, zodat er een perspectief ontstaat. Schudden om de telefoon te vergrendelen is er ook zo een. Er zitten ook nuttige functies tussen, zoals het luider maken van de ringtone als de telefoon in de zak zit; iets dat HTC al jaren in zijn telefoons zet.
wat voor de één nutteloos is, is voor de ander juist heel bruikbaar. En dat stukje over "iets dat HTC...", laat je wel erg je mening doorklinken. Die functie zit overigens ook op oudere Lenovo toestelen dus is een beetje misplaatst. Misschien dat het aan mij ligt maar je klinkt een beetje bevooroordeeld tov Lenovo.
De Snapdragon 410 is gewoon te traag voor een telefoon van deze prijs. Lenovo slaat hier echt de plank mis, vooral als de ROM ook nog eens vol zit met meuk die het toestel traag maakt. Zou er een MIUI V6 of een AOSP KitKat op draaien, dan was het waarschijnlijk al een stuk beter. Hoewel liever nog Android L met native 64-bit ondersteuning natuurlijk. Maar voor deze prijs hadden ze eigenlijk de Snapdragon 610 of 615 erin moeten zetten.

"De camera aan de achterkant is een vrij standaard 13-megapixelsensor"
Nou, het is anders wel een Sony Exmor sensor van de nieuwste generatie met BSI én OIS ;)

Wat Lenovo betreft is de Vibe Z2 Pro met Snapdragon 801 dan weer een stuk interessanter, ware het niet dat deze minimaal 700 USD gaat kosten, wat dan weer aan de hoge kant is.

Komt er ook nog een (p)review van de Lenovo X2 met Mediatek 6595m SoC? Die lijkt van de drie op de IFA nieuw gepresenteerde toestellen dan toch de meest interessante :)

[Reactie gewijzigd door FlowDesign op 9 september 2014 12:44]

De Snapdragon 410 zou iets sneller moeten zijn dan de de Snapdragon 400 dankzij Cortex-A53 cores i.p.v. Cortex-A7, maar de snelheid lijkt beperkt tot 1.2 GHz (wat lager is dan de aangekondigde 1.4 GHz en de lager dan andere Cortex-A53-gebaseerde cores). ARM geeft echter mogelijkheden om de Cortex-A53 voor een bepaalde snelheid te optimaliseren (performance en zuinigheid tegen elkaar afwegen), en zoals je al aangeeeft, met Snapdragon 610 of 615 zijn er mogelijkheden voor veel betere performance met dezelfde Cortex-A53 cores (die in het algemeen de fabricagekosten van chips en de batterijduur, net als de Cortex-A7, zeer gunstig beinvloeden).

Dit alles zal er binnenkort er toe leiden dat de kostprijs van mid-range/high-end SoCs met goede performance (b.v. octa-core Cortex-A53 op 2 GHz) sterk omlaag gaat (want Snapdragon 800/801/805 SoCs zijn wat produktiekosten betreft log en duur).

Wat betreft de MT6595M in de Lenovo X2, voor mij lijkt het vrij duidelijk dat MediaTek al bijna is afgestapt van de 32-bit big.LITTLE architectuur zoals die is toegepast in de MT6595. Andere SoC fabrikanten hebben nauwelijks success gehad met big.LITTLE-gebaseerde CPUs, zeker voor smartphones, zijn vaak geplaagd door issues gerelateerd aan stroomgebruik, en eigenlijk heeft alleen Samsung deze in een aantal tablets gebruikt (die ook helemaal niet zo zuinig zijn).

MediaTek heeft al lang een line-up van Cortex-A53 gebaseerde SoCs aangekondigd, waaronder de octa-core MT6795, die nog dit jaar in apparaten beschikbaar moet komen. De MT6795 is duidelijk een vervanger van de MT6595 die big.LITTLE compleet laat varen, want de specs komen behalve de CPU compleet overeen met de MT6595 inclusief vette GPU en memory interface. Het zou me verbazen als de MT6595 in noemenswaardige aantallen geproduceerd en gebruikt wordt, hoogstwaarschijnlijk is deze chip wat stroomgebruik en kosten betreft niet praktisch.
Ik vermoed ook dat weinig fabrikanten daadwerkelijk de MT6595 zullen gaan gebruiken gezien de 64-bit opvolgers (MT6732 en MT6795) al tegen het einde van dit jaar in telefoons op de markt gaan komen.
Dat heeft overigens nog een 2e reden, namelijk de MT6290 chip die eenvoudig aan de vorige generatie MediaTek SoC's gekoppeld kan worden en daarmee LTE toevoegd aan bijvoorbeeld de MT6592 en MT6582.
Desalniettemin denk ik dat de MT6595M veel betere prestaties neerzet dan de Snapdragon 410 en daarbij vind ik het design van de X2 erg mooi :)
De MT6595 is een dure high-performance chip die wat snelheid betreft makkelijik een Snapdragon 801 of 805 naar de kroon zou kunnen steken, maar het is naar allerwaarschijnlijkheid een stroomvretend design die ook wat kosten betreft van een totaal andere orde is dan eerdere MediaTek chips. Hij gebruikt ook een snelle dual-channel DRAM interface, met een bandbreedte die ver boven eerdere chips uitsteekt. Ik vermoedt dat de combinatie van Cortex-A17 CPU cores (die bijna geen enkele chipfabrikant nog goed werkend gekregen heeft, vooral vanwege problematisch stroomgebruik), PowerVR Rogue GPU, grote L2 caches en zware DRAM interface teveel van het goede zijn en nauwelijks in toom kunnen worden gehouden m.b.t. oververhitting, battery drain en stabiliteit.

Het lijkt me dat MediaTek met de MT6795 hun zaakjes wel op orde zal kunnen krijgen, vooral omdat de CPU veel zuiniger is, en het lijkt me waarschijnlijk dat Lenovo deze chip ook voor een met de Vibe X2 vergelijkbaar design zal gaan gebruiken. Dit is ook interessant omdat er dan sinds lange tijd weer een serieus high-end alternatief voor Qualcomm Snapdragons zal zijn. MediaTek was met de octa-core MT6592 ook al pioneer voor het type architectuur (veel zuinige kleine coretjes) waart nu iedereen naar toe lijkt te bewegen, en door die ervaring zullen de komende produkten van MediaTek waarschijnlijk competitief zijn.

De losse 4G LTE MT6290 baseband chip van MediaTek schijnt bruikbaar te zijn (b.v. gebruikt in Vodafone 4 Power), maar bij de IFA beurs hebben klanten die voorheen voornamelijk MediaTek chips gebruikten (Alcatel, Lenovo, ZTE etc) nu grotendeels Snapdragon 400/410 4G modelletjes aangekondigd, waarbij alleen de echte low-end 3G MediaTeks blijft gebruiken.

De MT6290 wordt in bij IFA aangekondigde modellen nauwelijks gebruikt. Op zich is dit wel logisch, want een two-chip solution heeft inherent hogere kosten (kan ook onzuinig zijn) en is een verspilling van produktiecapaciteit, en daar heeft MediaTek nou juist een enorm gebrek aan als speelbal tussen de miljarden-giganten Apple en Qualcomm die het grootste deel van de capaciteit (20/28nm HPM) bij TSMC opgekocht hebben.
Ik zou op basis van een vroeg prototype weinig conclusies trekken over het uiteindelijke produkt.
Ik weet niet waar jij je informatie vandaan haalt, maar alle drie de modellen zijn vanaf oktober leverbaar. De modellen zoals ze op de IFA gepresenteerd zijn, zijn dus gewoon gelijk aan de productiemodellen, geen vroege prototypes.
Als ie WP had gedraaid was het wel vloend geweest.
Dat het met android op zich wel kan, lijkt uit de review van de motog.
Feitelijk is het dus alleen de snelheid van starten van apps.
En daar moet je dan de veelal dubbele prijs wel voor over hebben.
Wat een ontzettend lelijk ding ook, vooral de achterkant. Het gedeelte met de camera ziet er echt niet uit.

Trouwens, Arnoud ik vroeg mij af of jullie ook nog de Xiaomi Mi4 gaan reviewen? Daar ben ik erg benieuwd naar.

[Reactie gewijzigd door Rixos op 9 september 2014 12:14]

Trouwens, Arnoud ik vroeg mij af of jullie ook nog de Xiaomi Mi4 gaan reviewen? Daar ben ik erg benieuwd naar.
Je hoeft niet vet te schrijven hoor; ik kan het prima lezen in gewone platte tekst ;)

Het is inderdaad de bedoeling dat we de Mi4 gaan meepakken. Daarvoor proberen we samen te werken met een ahum... in Nederland bekende buitenlandse webshop die hem in het assortiment heeft.

Hij zou onderweg moeten zijn, een eta heb ik nog niet.
Ik zal voortaan de dik gedrukte tekst achterwegen laten ;)

Goed om te horen dat de review eraan zit te komen, ben erg benieuwd!
Dit is ook zo'n merk net als lenovo wat bijna nooit voor de nederlandse markt gemaakt wordt.
Onderstaand toestel is best wel een aparte telefoon maar niet voor de nederlandse markt en de HTC One M8 windowsphone ook mooi maar niet voor nederland. Erg jammer.

http://shopap.lenovo.com/in/en/smartphones/vibe/vibe-x2/
Beter uitziend als de vibe Z2 vind ik persoonlijk
Kan niet wachten!
De Mi4 ziet er goed uit, maar bekijk liever eerst een aantal reviews voor ik iets koop ;)
Ik vond hem juist wel wat hebben, heerlijk Lenovo design. Vooral de achterkant, lekker zakelijk enzo ;)
Helemaal mee eens.
Je vind het mooi of niet, het is vaak zakelijk maar in mijn ogen gewoon mooi.
Er zit ook meestal dualsim ondersteuning in of je hebt een variant met dualsim in het assortiment.
Ik heb zelf een P770 en een P780 sinds kort, werkt op de batterij een dag of 2 a 3 met intensief gebruik.
Alleen jammer dat er inderdaad veel Chinese rommel op staat of verweven zit in bepaalde apps.
Ik had ook een beperkte playstore maar is allemaal recht te breien.
Ik ben al jaren fan van Lenovo, de pc's en laptops zijn goed en ook qua design afwijkend maar daardoor weer mooi in mijn ogen.
Je kan ze er slecht op betrappen dat ze meegaan met de heersende ontwerpkeuze's maar dat heeft ook zijn voordelen, waarom iets opnieuw ontwerpen als het bestaande concept zich bewezen heeft.
De zakelijke laptops en pc's zijn nog steeds gebaseerd op het oude IBM ontwerp, niets mis mee.
Net als Henry Ford zei, we hebben elke kleur als het maar zwart is.
Smaken verschillen. Geborsteld metaal, ik vind het juist erg mooi.
De situatie omtrent bloatware ergert me mateloos. Zeker omdat je niet de vrijheid hebt om deze rommel van het door jou gekocht product te halen.
Je kan die vrijheid wel creëren (root) :) Daarnaast heb je wel de vrijheid de telefoon niet te kopen ;)
Een bloatware-vrij smartphone is anders wel een niche op de markt. En ik kan die vrijheid inderdaad wel creeren, maar de buurvrouw zal het daar toch wat moeilijker mee hebben.
Daarom zou ik zulke mensen eerder een Nexus 5 of (voor de liefhebbers) iPhone aanraden.. Stock software en geen bloatware :)
Ook daar bij de N5 zit je tegenwoordig stock aan software die voor je geïnstalleerd wordt en niet verwijderbaar is:
 • -google books
 • -google movies
 • -google liedjes
 • -google now
 • -google services.
Vooral die laatste is zeer actief, op de achtergrond. Doe mij maar een telefoon die echt bloatware vrij is uit de box, en waar je zelfs de sms app nog kan verwijderen.
Ja oke, akkoord.. Écht bloatware-vrij kan je je telefoon nooit krijgen... Op iOS is de aandelen app ook nog steeds standaard aanwezig en niet te verwijderen. Waarom? Zeg het maar! Maar je kan met stock Android of iOS wel tot een minimum beperken :)
Jouw minimum ligt in dit geval dan hoger dan mijn maximum.
Écht bloatware-vrij kan je je telefoon nooit krijgen...
Ik heb nu een telefoon, waar je op een stuk of 10 essentiële 'apps' na, (instellingen, camera, album, contactpersonen, de browser etc. )
Alle apps echt kan verwijderen.
Dus echt bloatware vrije telefoons zijn gewoon te koop.

Nog een voordeel van het BlackberryOS is dat het ook op middelmatige hardware, erg snel en soepel aanvoelt en een betere 'flow' heeft dan mijn Nexus5.
BlackberryOS.. Tsja, moet je maar net willen. Het is een langzaam zinkend schip. Ik ben het met je eens dat het een mooi OS is, ik hoop dat ze het nog kunnen redden van de ondergang maar ik ben er bang voor.
Ze hebben met de introductie van BBos10, 1.5 jaar geleden, erg verprutst.

Maar zinkend is dat schip niet meer om 2 redenen:
-Het product (de telefoons en het os) zijn zeer goed.
-En de bedrijfsvoering is weer in orde.

Ze hebben afgelopen kwartaal zelfs winst gemaakt (26mln). En de aandeelkoers van Blackberry is bijvoorbeeld 10x hader gestegen vanaf 1jan. Dan dat van google.
Het blijft een feit dat BB momenteel tot de minder populaire systemen hoort. Android en iOS voeren de markt aan. Windows Phone bestaat nog omdat Microsoft genoeg geld heeft om het in leven te houden en de kans is groot dat de overige systemen óf een kleine markt houden, óf van de markt gestoten worden.

Voor software ontwikkelaars is het ontwikkelen van apps voor Windows Phone al nauwelijks interessant. Dat blijkt niet alleen uit het feit dat veel populaire apps later of überhaupt niet voor WP/BB verschijnen, maar ook uit het totale aanbod en de download cijfers.

Verder is het voor ontwikkelaars minder interessant omdat een aantal veelgebruikte frameworks (voorbeelden zo gauw even niet voorhanden, moet ik voor je opzoeken) alleen voor iOS, Android en (in enkele gevallen) WP worden ontwikkeld.


Ik blijf persoonlijk hopen dat BB wel blijft bestaan: concurrentie is nooit verkeerd! Maar ik ben bang dat het op een dag 98% iOS, Android en WP is.
Blackberry draait ook na Jolla de meeste apps van alle OS'en.
Doordat het naast eigen *.bar-files ook dalvik android apps draait.

Ferrari’s verkopen ook niet beter dan Fiat. Toch zijn qua rij-eigenschappen Ferrari’s beter dan van Fiats.
Marktaandeel zegt daarmee ook niets over de kwaliteit van een platform.
Toen ik de eerste android kocht, hadden WindowsMobile & Symbian ook een groter marktaandeel dan het 1.5% marketshare dat android toen had.
Het beste-OS bestaat niet, omdat het afhankelijk is van persoonlijke voorkeur, maar als je rationeel gaat vergelijken op functies en bedieningsgemak wint Blackberry ook zo’n rationele vergelijking over >1000 variabelen. http://dgit.in/DigitBestmOS

Je verhaal dat het te moeilijk of oninteressant is om te programmeren voor BB is op het marktaandeel argument gebakken lucht en wel hierom:
 • Blackberry OS is het makkelijkste os om voor te programmeren.
 • Blackberry OS heeft een laagdrempelige SDK en ondersteund de meeste APIs en programmeertalen
 • Het porten van een android-app is heel makkelijk via de SDK.
En wat denk je dat google services zijn en doen dan? Dat zijn echt basis-services en als je die verwijdert heb je geen playstore meer, geen app updates meer, geen locatiebepaling meer, geen push notificaties etc etc. Zou je dat willen dan?

Wat betreft books, movies etc heb je wel gelijk natuurlijk... (maar die zijn gelukkig niet erg actief, zoals je zelf zegt)
Het schijnt volgens journalistiek onderzoek van correspondent dat als je de meest populaire apps installeerd en allemaal 1x gebruikt dat ze >4500x met de google-server op-en-neer communiceren.

Dat vind ik vrij veel, welke informatie er allemaal verstuurd wordt weet ik niet. Maar het schijnt dat google geld verdient met het aanbieden van persoonlijke advertenties op basis van zoveel mogelijke relevante persoonlijke variabelen.

Android, maar ook andere os'en werken prima zonder play-services, ook mijn playstore cliënt biedt toegang tot alle apps van de playstore. Dus nee je mist niets, zelfs google-maps doet het prima en zeer snel zonder de ps-lokatie hulp.
Sony heeft imho de juiste balans gevonden op de telefoons en tablets, bijna stock Android met toch wat bruikbare extra features en wat Apps die op de achtergrond blijven (en uit te schakelen zijn).

Iedere keer als ik een Samsungtoestel moet hanteren vraag ik me af waar die softwareontwerpers mee bezig waren; het aantal features dat ze op de doos konden zetten was belangrijker dan de kwaliteit en functionaliteit ervan.

[Reactie gewijzigd door donny007 op 9 september 2014 12:36]

Apart dat Lenovo met de Vibe Z2 en Z2 Pro (K920) redelijk teruggrijpt naar het design van de K900 van begin 2013.
De K900 was een enorm succes, dus zo gek is dat niet :)
Wel gek dat een enorm succes als de K900 dan blijft steken op Android JB (4.2.1/4.3) en dat er geen MIUI of Cyanogenmod ROM voor te krijgen is.

Hardware en bouwkwaliteit zijn bij Lenovo wel in orde maar ROMs en updates blijven toch wel een probleem vind ik. Vraag me af, ondanks dat dit een Qualcomm SOC is, of Lenovo de Z2 netjes blijft updaten naar bijvoorbeeld Android L. Anders ben je steeds afhankelijk van custom ROMs.
De K900 had een Intel chip, de mod community focust op ROMs voor Qualcomm chips. De Asus Fonepads verkopen bv ook prima, maar vanwege de Intel chips zijn daar ook geen ROMs voor.

Android L is wel te hopen ja, heb je een 64-bit chip, dan wil je daar toch wel gebruik van maken.
Vind het helemaal niks. De camera steekt enorm uit en het hele toestel is een beetje lg L7 achtig en dus 2 a 3 jaar out of date.
Stock erop flashen en je hebt een superding.
Vindt het een beetje een " wannabe a Sony maar heb gefaald toestel"
Wat een ongelovelijk lelijk ding zeg, sorry.

"De software is origineel: die herkent gezichten en voegt er automatisch een leeftijd een 'geluksindex' aan toe: een glimlach zorgt voor hogere geluksindex. Hij schat ook de leeftijd in. Die software heeft nog wat optimalisatie nodig, want hij zit er jááááren naast."

Dat is wel weer grappig.

"De camera's zijn belangrijk voor de Vibe Z2. De camera aan de achterkant is een vrij standaard 13-megapixelsensor"

Maar wat voor diafragma heeft de lens?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee