Door Sim Kranenburg

Redacteur

Sony 50"-W8 Review

Mooi om te kijken, mooi om te zien

Conclusie

De Sony W8 heeft een prachtig design en ook de gebruikte materialen stralen kwaliteit uit. Door de supersmalle, afgeronde bezels oogt de tv kleiner dan hij in werkelijkheid is. Over smaak valt niet te twisten, maar wij vinden het ontwerp en de hoogstaande afwerking van deze televisie erg mooi. Leuk detail is de voet, die ook te gebruiken is als handige muurbeugel.

De interface ziet er best mooi uit, maar had van ons wel wat sneller mogen werken. Zeker als de tv net is aangezet moet je soms lang wachten voordat de tv op commando's reageert. Het app-aanbod is klein, maar alle belangrijke videodiensten zijn beschikbaar. Er is een mediaspeler aanwezig maar het vinden van bestanden op je netwerk werkt niet altijd even goed.

De beeldkwaliteit is erg goed. Dankzij prima zwartwaarden heeft de tv een goed contrast. Alleen plasma- en oled-televisies doen het op dit vlak beter. Ook de kleurweergave is zo uit de doos al goed, waardoor een kalibratie maar weinig verbetering oplevert. Naast het beeld is ook het geluid van de W8, in vergelijking met andere platte televisies, best goed. Dankzij de lage inputlag is deze tv bovendien zeer geschikt om er een gameconsole op aan te sluiten. Van de Live Football Mode zijn we niet onder de indruk en deze had wat ons betreft gerust weggelaten kunnen worden.

Het is jammer dat er een bug in de software van de W8 zit, waardoor de 3d-weergave niet naar behoren werkt. Tijdens het 3d-kijken wordt het beeld niet op de volledige resolutie getoond, terwijl weergave op volledige hd-resolutie juist een voordeel van het door Sony gebruikte actieve 3d-systeem zou moeten zijn. Het is te hopen dat Sony snel met een software-update komt voor deze verder prima televisie.

Samengevat

Er valt best wat aan te merken op de Sony W8; er zit een nare bug in, waardoor de 3d-weergave niet optimaal is en ook zou de interface soms wat sneller mogen reageren, maar op de belangrijke punten doet deze tv het erg goed. Dankzij een hoog contrast ziet het beeld er prachtig uit en door de lage inputlag is het de perfecte tv voor gamers. Het geluid klinkt redelijk goed, het design is erg mooi en ook de afwerking is van een hoog niveau.

Reacties (118)

Wijzig sortering
Sinds kort ook bezit van deze tv, en het is echt een uitstekend voor gaming! Als je als studentzijnde, interesse hebt in deze tv, kan je 20% korting krijgen via Surfspot. Prijs komt dan neer op 799 en is daardoor zeer 'bang for buck'. Ik geniet elke keer weer als ik ps4/xbox aanzet :D

[Reactie gewijzigd door FireBladeX op 19 april 2014 22:39]

Zojuist gekeken op Surfspot en door gelinkt naar de 'partnershop' van Sony. Helaas zie ik juist dit model er niet tussen staan :? Zal wel te maken hebben met dat ik geen student ben maar via een andere organisatie inlog?
Dat durf ik niet te zeggen... :( ik heb geen idee hoe het systeem van de 'partnershop' werkt. Een week geleden stond die er nog wel tussen.
Ik zie hem er ook niet meer tussen staan helaas...
Tv staat gewoon op sony jongens... bij de pagina van Sony education moet je niet op de links klikken die links staan. In plaats daarvan gewoon naar beneden scrollen totdat je bij de "Smart Tv" ben. Klik erop en thats it!! 799 euro!
Dank voor de tip, dat scheelt behoorlijk!

Het is trouwens "bang for the buck" en niet bang for bucket (laatste is een emmer).
Is dat niet 10% korting?
22ms moet dit niet 2ms zijn?
Super, net het 50 inch model besteld voor €799.
Bij Saturn gekocht voor 899 en gratis ipad mini 16GB white erbij.
Deze heb ik voor 200 euro verkocht de dag daarna.
Ik zag de actie ook staan ja.. Helaas voor mij haha
Achter de code XXwXXX staat een letter, deze letter (A of B ) geeft aan uit welk "jaar" het model komt.
De A staat voor de 2013 line up en de B voor de 2014 line up.
Dit maakt dat de verschillen tussen vrijwel gelijke typenummers vrij groot kunnen zijn.
W805A is een 400Hz en de W805B 200Hz bijvoorbeeld.

Let dus goed op dat je geen review van een bepaalde serie leest en er dan van uit gaat dat het om dezelfde serie gaat, die ene letter aan het eind kan een redelijk groot verschil maken.

Tevens lijkt het handig dat de voet te gebruiken is om de tv op te hangen maar deze tv heeft daardoor geen VESA mount met als gevolg dat deze niet te monteren is op reguliere wall mounts of andere meubels met een VESA mount.

Dus ophangen ja maar dan alleen vast tegen de wand niet draai/kantelbaar.

[Reactie gewijzigd door chupie op 19 april 2014 09:24]

De 42W805B is 200hz, maar de grotere maten zijn wel 400Hz (dus met de MotionFlow interpolatie)
Goeie review! Ik vind Sony TVs altijd erg mooi qua design. Opvallend is wel dat de AB nog vrijwel hetzelfde is als die van mijn 7 jaar oude Bravia :)

Verder vind ik het opvallend hoe slecht fabrikanten hun smart-TV op orde hebben. Als je veel media hebt dan moet je bijna bij alle fabrikanten volgens mij een losse mediaspeler/HTPC aansluiten om een beetje normaal te sorteren en af te kunnen spelen. Ik heb er geen ervaring mee (heb een HTPC) maar als ik het goed begrijp is alleen Samsung redelijk goed met die smart functies. Voor mij is het hierdoor zolang mijn FHD tv het doet geen reden om momenteel een nieuwe aan te schaffen. Ik zou het wel handig vinden als je niet altijd je PC aan hoeft te zetten voor uitzendinggemist en je media en niet een aparte UPC box aan te zetten voor TV, maar nu is mijn dumb TV met HTPC gewoon nog een betere optie.

Ik denk dat ik wacht tot de UHDs in deze prijsklasse kwalitatief interessant worden (en er meer content beschikbaar is).
Sorrie dat ik het moet zeggen maar wat een slechte CMS resultaten na calibratie. Ook de ANSI waarden zijn veel te hoog. De piek witwaarden zouden gecalibreerd moeten worden op 120cd/m2.
Sony-televisies hebben geen CMS..
Maar probeer vooral de metingen op de juiste waarde te schatten. Doordat de grayscale van deze tv prima is is de kleine fout bij rood meestal niet zichtbaar.

Wat betreft je opmerking dat het contrast op 120cd/m² gemeten moet worden:
Bij lcdtv's maakt de instelling van de backlight vrijwel nooit iets uit voor het gemeten contrast. Wel wordt de colorimeter nauwkeuriger als er meer licht is om te meten.

[Reactie gewijzigd door Sim op 19 april 2014 23:20]

Dat is behoorlijk slecht van Sony dat er geen controle is over de CMS (zelfs niet 2D) en verklaard de walgelijke resultaten. De uitschieters op rood en blauw zullen duidelijk zichtbaar zijn als je weet waar je naar kijkt.

Het terugschroeven van de backlight komt de zwartwaarden absoluut ten goede. Sowieso is het vermoeiend voor mensenlijke ogen om voor een lange tijd naar hoger dan 120cd/m2 te kijken vandaar de ISF en THX standaarden. Een beetje fatsoenlijke meter krijgt enkel moeilijk bij metingen van 10 IRE of lager en dan praten we over een lichtopbrengst die veel lager is.

[Reactie gewijzigd door Buck Naked op 20 april 2014 01:43]

Het zou mooi zijn als Sony CMS instellingen zou toevoegen maar in dit geval is het allemaal niet zo heel erg.
De uitschieters op rood en blauw zullen duidelijk zichtbaar zijn als je weet waar je naar kijkt.
De afwijking van blauw ga je niet zien zelfs als je weet waar je naar kijkt want de DeltaE 2000 waarde van blauw ligt onder de 3. De afwijking van rood zou je wel kunnen zien als je weet waar je op moet letten maar in de praktijk zullen de meeste mensen de kleurweergave prima vinden vanwege de goede grayscale. Een goede grayscale is veel belangrijker dan perfecte primaire kleuren.
Het terugschroeven van de backlight komt de zwartwaarden absoluut ten goede. Sowieso is het vermoeiend voor mensenlijke ogen om voor een lange tijd naar hoger dan 120cd/m2 te kijken vandaar de ISF en THX standaarden.
Het terugschroeven van de backlight komt inderdaad de zwartwaarden ten goede maar wit gaat net zo hard naar beneden en dus maakt het voor een contrastmeting nauwelijks iets uit. Het is onzin om te stellen dat het vermoeiend is om langere tijd naar hogere helderheden dan 120cd/m² te kijken. Dit is alleen zo als je in een donkere of bijna donkere kamer zit en daar gaan de ISF en THX standaarden dan ook van uit. Als je in een goed verlichte kamer zit of er komt daglicht de kijkruimte binnen kan je uren achtereen naar heel veel hogere helderheden kijken zonder dat het gaat vermoeien.
De afwijking van blauw ga je niet zien zelfs als je weet waar je naar kijkt want de DeltaE 2000 waarde van blauw ligt onder de 3. De afwijking van rood zou je wel kunnen zien als je weet waar je op moet letten maar in de praktijk zullen de meeste mensen de kleurweergave prima vinden vanwege de goede grayscale. Een goede grayscale is veel belangrijker dan perfecte primaire kleuren
Ik zie anders een behoorlijke foutmarge op de chroma bij blauw en rood en een foutmarge op de hue bij rood. Een goede DeltaE waarden is leuk maar is slechts een gemiddelde van de hue, lightness en chroma. De foutmarge zal ook bij de DeltaH, DeltaL en DeltaC onder de 3 moeten blijven.

Ik ben het uiteraard met je eens dat de grayscale meer effect heeft op het beeld dan de CMS maar dat maakt de CMS niet onbelangerijk.

[Reactie gewijzigd door Buck Naked op 20 april 2014 19:36]

Een goede DeltaE waarden is leuk maar is slechts een gemiddelde van de hue, lightness en chroma.
Dat is een foute aanname. Voor sommige eigenschappen is het menselijk oog gevoeliger dan voor andere en om daarvoor te compenseren is de berekening van Delta E 2000 een flink stuk ingewikkelder dan de gemiddelde fout van hue, lightness en chroma. zie:http://en.wikipedia.org/wiki/Color_difference#CIEDE2000

Nogmaals: Probeer vooral de metingen op de juiste waarde te schatten. We hebben het hier over een televisie waar je voor je plezier films en series op kijkt. Niet over een monitor waarop blu-rays gemasterd worden of ander superkritisch werk. En dan is de kleine afwijking van de primaire kleuren niet zo'n ramp. Zeker niet omdat de grayscale van deze tv prima is.
Sim, complimenten voor je review! Echt zo'n beetje alles wat er over de tv gezegd kan worden is gezegd. Ook de daadwerkelijke "kijk ervaring" is uitstekend beschreven.

Wat betreft de tv zelf, is het een uitstekende tv van sony en stukken beter dan het "top" model genaamd W950. Het enige jammere voor mij is de vormgeving aan de achterkant. Het is ontzettend jammer dat de tv voor 80% zeer dun is en dan aan de achterkant een (naar verhouding) gigantische uitstulping heeft. De tv strak aan de muur bevestigen is hierdoor niet mogelijk. Wat dat betreft doen Samsung en Philips het op dit punt stukken beter. Ook eerdere modellen van Sony hadden dit in aanzienlijk mindere mate.

Wat betreft de 3D; Op hdtvtest.co.uk hebben ze het erover dat de 3D resolutie alleen horizontaal wordt verminderd. (http://www.hdtvtest.co.uk...ny-KDL50W829B/half-3d.jpg) Weet je zeker dat in jouw model dit zowel horizontaal als verticaal is?
Dank voor de complimenten!

Wat betreft de 3D weergave. Ik meende aan de lettertjes in de menu's te zien dat het zowel horizontaal als verticaal was maar ik heb er verder geen testpatronen op losgelaten omdat het overduidelijk een bug is en geen feature..

Ik heb de reviewtekst even aangepast.
Maar zelfs een halvering van de verticale lijnen zou niet mogen bij gebruik van actieve shutter brillen. Het voordeel van die techniek moet net zijn dat je 3D in de volledige resolutie kunt weergeven.
Ik vind het juist een ramp dat je de meegeleverde voet als muurbeugel moet gebruiken. Zelf heb ik de KDL-42W655.

Nadat ik de TV aan de muur had gehangen wilde ik mijn Zotac AD02 met de meegeleverde VESA-bracket en dubbelzijdige tape tegen de achterkant van mijn TV plakken zodat deze uit het zicht is. Qua ruimte is dat prima te doen.

Het probleem zit hem in de beugel. Je moet hier het meegeleverde plastic blokje omheen klikken dat vervolgens in de muurbeugel terecht komt. Vervolgens veranker je dit met een extra metalen plaatje en één schroefje. Het gevolg is dat de TV balanceert op dit zwarte blokje. Zodra je er dus iets van gewicht aan gaat hangen aan een kant (in mijn geval de Zotac AD02) kantelt de televisie omdat dit zwarte blokje speling heeft in de muurbeugel. Ik moest dus lang prutsen om een manier te bedenken om het toestel waterpas te krijgen (en te houden).

Bij mijn vorige Sony TV (KDL-40W4000) kon ik een standaard "Titan" muurbeugel gebruiken waarmee het toestel over de hele breedte werd ondersteund. Kantelen was hierbij onmogelijk. Aangezien moderne Sony-TV's blijkbaar niet meer over de standaard bevestigingspunten beschikken kan ik geen traditionele muurbeugels meer gebruiken; wat ik zeer jammer vind.
Hoi Titan_Fox,

Probeer dit eens voor je W6. Op die manier kan je elke op Vesa standaard gebaseerde beugel kopen.

http://www.av4home.co.uk/...kit-KDL-xxW6xx-Series.pdf

Te koop bij Plasmadiscounter.nl

http://www.plasma-discoun...w6-ophangkit-0999039.html
Heel erg bedankt !!!
Vraagje Sim,

Weet je toevallig of dit paneel ook gebruikt wordt in de 60w8555? Volgens de Sony site is het wel een andere serie, maar bent erg benieuwd naar het gebruikte paneel.
Dat weet ik niet maar dat is sowieso een andere beeldmaat en hetzelfde paneel in een andere maat kan in theorie best een beetje verschillen. Waarschijnlijk zullen de verschillen niet zo groot zijn maar dat weet je pas zeker als je het hebt gemeten.
Klopt, je bent trouwens vergeten te vermelden dat de 42" W8 modellen géén motionflow ondersteunen. Het is dus niet mogelijk om de 6 verschillende standen te gebruiken.

[Reactie gewijzigd door tweegroenethee op 19 april 2014 17:06]

Ook het 42"-model heeft motionflow alleen geeft Sony voor dit model een lagere frequentie op voor de motionflow, tenminste als we Sony's website mogen geloven...
http://www.sony.nl/electr...00b-series/specifications

Wat mij betreft geen heel erg spannend verschil omdat het aantal opgegeven Herz bij beeldinterpolatie-algoritmes altijd door de marketingafdeling van de fabrikanten wordt bedacht en geen enkele relatie heeft tot de daadwerkelijke framerate van het beeldpaneel. De meeste mensen doen er dan ook verstandig aan om marketingverhalen over Herzen bij aankoop van een televisie volledig te negeren. En negeer ook gerust dynamische contrastwaarden want die zeggen ook helemaal niets over de beeldkwaliteit.

[Reactie gewijzigd door Sim op 19 april 2014 18:12]

Sony heeft er voor gekozen om het Motionflow menu in de 42" W8 serie weg te laten. Het is dus niet mogelijk om van stand te wisselen op de 42" versie, wat op de 50" versie wél mogelijk is. Dit betreft tevens zowel de 42W805B als de 42W828B.

Er zit wel een LED-Motion optie in verstopt, maar die kan je beter achterwegen laten volgens reviews. De helderheid zou drastisch omlaag gaan en je ziet het beeld als het ware dubbel.

Bron: http://www.avforums.com/t...rs-thread.1858674/page-46

[Reactie gewijzigd door tweegroenethee op 19 april 2014 18:52]

Vreemde handelswijze van Sony. Het zou ook op het 42"-model toch op zijn minst mogelijk moeten zijn om Motionflow aan en uit te zetten. Ik zal eens kijken of ik er via Sony wat meer over te weten kan komen.
Dat kan vanwege het paasweekend wel even duren..

[Reactie gewijzigd door Sim op 20 april 2014 07:20]

Ik stond na deze review op het punt om hem te bestellen, maar dat is echt een dealbreaker. Als 3D je niet boeit, zou je beter kunnen kijken naar de 42" W7. Die heeft vrijwel dezelfde specificaties maar zonder 3D, scheelt je weer 100 euro.
Anoniem: 556793
@Sim27 mei 2014 11:24
Beste Sim,

Allereerst complimenten voor de review. Ben je nog wat meer te weten te komen over de motionflow van het 42" model? Ik wil deze graag aanschaffen, 50" is te groot voor mij, maar lees overal tegenstrijdige verhalen over het al dan niet ontbreken van motionflow.
Ik heb de vraag uitgezet bij Sony maar ik heb nog geen antwoord ontvangen..
Hoe zeker is het dat het 3d effect daadwerkelijk een bug is in Sony haar ogen? Hebben jullie dat nagevraagd? Als zij het bewust zo hebben gedaan en jullie het hier als vervelende bug beschrijven werk je nogal langs elkaar heen. Wanneer Sony dit niet gaat herstellen lijkt een score van "goed" ondanks alle pluspunten mij toch vrij hoog.
Eerdere Sony 3d-televisies werken in 3d gewoon op volledige resolutie. Er is gewoon een foutje in de software geslopen. Daar zullen ze in Japan heus wel wat aan gaan doen. De vraag is vooral hoe snel ze er wat aan doen...
Anoniem: 32279
@Sim19 april 2014 10:41
Sony is niet snel met updates. Een tv met zo'n bug op de markt brengen is hetzelfde als Sony gedaan heeft met haar PRS T3 ereader. Wat is er gaande bij dat bedrijf? Niet veel goeds in iedergeval.

Verder een fijne review, leuk om naar te kijken, zelfs voor mij die geen tv zoekt. Hoop op meer van dit soort reviews. Nu nog ondersteuning voor de chromecast tweakers, dan kan ik een tv review ook op een tv bekijken :P

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 32279 op 19 april 2014 10:42]

Ik heb anders echt wel al een berg aan updates gehad op mijn Bravia uit 2013. Komt wel goed denk ik dan.
Het is allesinds voor mij reden genoeg om hem van mijn huidige shortlist te schrappen.
Sony heeft de 2014-modellen van van betere luidsprekers voorzien. In de W8 zitten twee breedband-basreflexluidsprekers. Ze zijn aan de onderkant gemonteerd en naar beneden gericht. Geen ideale plaatsing voor een goed stereobeeld, maar het klinkt beter dan de meeste platte televisies.
moet dit stereogeluid zijn of mis ik hier iets? nu ga ik twijfelen aangezien het ook zo in het videoreview wordt gezegd
Ze bedoelen het geluidsbeeld (heeft dus niets te maken met het beeld van de tv zelf).
Thanks, dat maakt het wat helderder.
Volgens mij moet je dat meer lezen als stereobeleving. Het geluid zal ongetwijfeld stereo zijn, maar of je dat door de plaatsing ook zo ervaart is een tweede.
Kan je in plaats van de voet ook een ander muurbeugel gebruiken bij het 50" model, of moet je de bijgeleverde voet gebruiken?
Ik zou namelijk liever een beugel hebben met een swivel functie.
Dat is dan weer het nadeel van de oplossing met de voet. Er zitten maar twee bevestigingspunten achterop de tv waardoor een standaard vesa-beugel niet zo maar past.
Ah jammer, maar bedankt voor de snelle reactie!
Wanneer je van vogels een muurbeugel koopt, kun je een gratis bevestigings kitje erbij krijgen t.b.v. deze lijn sony tv's. ( voor iedere geschikte vogels steun met of zonder kantel/draai functie).
Inderdaad. Je kan er een Sony W6 service kitje bij krijgen en er zitten wel degelijk vier bevestigingspunten op de W8. Heb hem namelijk onlangs zelf gekocht en opgehangen.
Zie hier onder andere: http://www.av4home.co.uk/...kit-KDL-xxW6xx-Series.pdf
Vind dit (kdl-42w805b) een interessante TV maar ik zit wat te tobben over de diepte wanneer je deze aan de muur bevestigd. Deze wordt nogal groter als je de standaard beugel installeert namelijk 118 mm.

Vraagje: Wat is de totale diepte als je deze service kit met een vesa mount gebruikt?

De diepte is voor mij een belangrijk punt want er is niet veel ruimte en we lopen er steeds langs. (slaapkamer)
De diepte van de televisie is net zoveel als het dikste punt van de televisie. (dat gedeelte met de speakers en rest van de elektronica) Die langse inschroefbouten vullen die ondiepte op tot dat dikste punt. Ik meen dat die ongeveer 4 cm zijn. En de Sony W8 is echt geen 118 mm dik volgens mij. De beugel hoort plat op de tv te liggen als het goed is.

[Reactie gewijzigd door Marcel2406 op 10 juni 2014 14:22]

Bedankt voor je reactie.

Dat lijkt niet zo te zijn. Heb de reference manual op de sony website er bij gepakt (helaas bestaat die vreemd genoeg niet in het engels, dus de Kroatische gepakt) en daarbij staat de volgende tekening en schema.

http://tinypic.com/r/15fhdzo/8

Te vinden op de website:
http://www.sony.co.uk/sup.../cnt-man/KDL-42W805B/list

Het lijkt dat wel degelijk die inschroefbouten het geheel groter maken. Daarom was ik benieuwd of dit beter was met den VESA mount.

[Reactie gewijzigd door JP1980 op 10 juni 2014 17:01]

Die 118 mm is als ik het goed ziet als je de bijgeleverde voet gebruikt als ophangbeugel. Die is niet compatible met dat kitje. Als je het kitje gebruikt moet je de voet als beugel links laten liggen maar een gewone vesa standaard beugel nemen.

Zie foto van mijn opstelling. De afstand tussen de tv en beugel is maar 5 cm. Ook moet je onderin de tv die lange boutje schroeven. Zie ook de handleiding die ik eerder in dit topic heb geplaatst.

https://drive.google.com/...5NzZBdEU/edit?usp=sharing

[Reactie gewijzigd door Marcel2406 op 10 juni 2014 19:05]

Heel erg bedankt! Precies de info die ik zoek. Had je verkeerd begrepen ik dacht dat je met de inschroefbouten bedoelde die zwarte plastic dingen die je met de standaard voet moet installeren.

Standaard is de diepte 64 mm. En dan nog 15mm voor de VESA houder, is de totale diepte 79 mm. Dat is dan bijna 4 cm minder dan met de standaard voet/muurbeugel.

Wel jammer dat de muurbeugel best prijzig is...

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.



Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee