Door Femme Taken

Architect

Vooraankondiging My.Tweakers.net abonnementen

16-09-2002 • 00:35

145 Linkedin

In augustus 2001 presenteerde Tweakers.net voor het eerst Waarom betaalde diensten?

Als gevolg van de ontwikkelingen in de internet en e-commerce sector en de algehele economische malaise kampen veel contentsites met een structureel financieringstekort. Tijdens de gloriedagen van de 'nieuwe economie' draaiden dergelijke sites vrijwel uitsluitend (en vaak winstgevend) op advertentie-inkomsten. Met de uiteenspatting van de internetzeepbel en de economische neergang zijn ook de advertentiebudgetten sterk ingekrompen. Tweakers.net en andere gewaardeerde contentsites ondervinden hier nog dagelijks de nadelige effecten van. Om het hoofd te bieden aan de teruggang van de advertentie-inkomsten en nieuwe stabiele inkomstenbronnen aan te boren, heeft Tweakers.net begin dit jaar Shop.tweakers.net gelanceerd en met veel succes de Wat zijn we van plan?

Allereerst willen we duidelijk maken dat de bestaande functionaliteit van Tweakers.net voor iedereen gratis toegankelijk zal blijven. Abonnees zullen naast het standaardpakket dat voor iedereen beschikbaar is, gebruik kunnen maken van allerlei extra's die het gebruik van Tweakers.net veraangenamen. De definitieve lijst van features zal bij de introductie van de abonnementen bekend gemaakt worden. In ieder geval zijn we van plan om een bannervrije website, foto upload service, Tweakers.net email-adres en diverse extra layout instellingen zoals een aanpasbare update tracker aan te bieden. Verder zijn we van plan om met behulp van de extra inkomsten van de abonnementen de kwaliteit en kwantiteit van onze reviews sterk te verbeteren. De artikelen die mogelijk worden dankzij de steun van de abonnees zullen als eerste toegankelijk worden voor betalende gebruikers.

De goedkoopste abonnementsvorm zal enkele euro's per maand kosten en wordt goedkoper dan een abonnement op een maandelijks verschijnend computermagazine zoals c't of PCM. De introductie van de abonnementen zal voorafgegaan worden door een pilot, waar bezoekers aan kunnen deelnemen. Te zijner tijd zal hierover een mededeling geplaatst worden.

Reacties (145)

145
145
125
40
1
7
Wijzig sortering
Geld voor 't bezoeken van 'n website?

Ik denk dat de drempel daarvoor behoorlijk hoog is. Dat is dan niet vanwege de hoogte van 't bedrag, maar omdat 't altijd gratis is geweest.

Maar jullie hebben dus meer geld nodig?(maw draait t.net verlies?)

Of willen jullie Tweakersnet groter maken dan 't nu is?
Lopen de bezoekersaantallen dan nog steeds op in verhouding tot 't aantal internetaansluitingen?

Om van Tweakersnet meer rendabel te maken zou ik zeggen:

- Geen eigen reviews op de site.
- Meer geld voor je banners vragen (kom op he, moet je 'ns kijken HOEVEEL mensen t.net sjekken voor HW?

Een maandblad! Tweakers.net uitbrengen, voor
~ €10,= met daarin:
- Colum's
- Laatste/heetste Tnet nieuws (de krenten dus)
- Eigen revieuws (een stuk of 5 p/m)
- Internet/ budget /Game etc. PC-config van de maand (samengesteld door jullie)
- laaste Pricewatchupdate (hiermee zijn Jullie dan volgens mij de eerste!)
- Folding hitparade + maandverslagje.
- Guides (bv. hoe maak je 'n betaalbare waterkoeling?)
- interesante links.

Kijk Dat is tastbaar zo'n blad,
De inhoud vald meestal samen met tnet online, maar in jullie maandblad kunnen jullie de overwegingen van de forumers uitzoeken/ meenemen en er dus 'n dieper artikeltje van maken.

// maar wel oppassen voor jullie onafhankelijkheid ivm fabrikanten. aub.

'n goed id?
Ik neem aan dat jullie zoiets wel in overweging hebben genomen, en natuurlijk is 'n blad maken niet ZO makkelijk maar je zou misschien 't in samenwerking met 'n ander blad kunnen doen. Bv: PC GAMES en PC TWEAKERS :*)

-BF-
De inkomsten van de advertentieverkoop, Pricewatch Manager en Shop.tweakers.net zijn echter nog steeds amper voldoende om onze operationele kosten te dekken.
Duidelijk zo?

Over 'groter maken dan het nu is':
Als er behoefte blijkt te zijn naar nieuwe functionaliteit, naar nieuwe onderdelen of naar ander nieuws, dan zullen wij ons daar voor inzetten. Wij zullen zelf niet zo snel de stoute schoenen aantrekken om hele nieuwe dingen toe te voegen, met het online houden en optimaliseren van de huidige site hebben we onze handen immers al vol.

Geen eigen reviews? Daar is juist veel vraag naar!
Meer geld voor banners verhoogt de drempel enkel en dat zorgt voor nog minder inkomsten. Ik heb liever meer tevreden adverteerders die vaker terugkomen dan af en toe een verhoudingsgewijs grotere smak geld.

Een maandblad zien we niet zitten omdat wij hier niet op ingesteld zijn, dit is iets dat we misschien wel willen doen als de economie flink aantrekt, maar op dit moment absoluut niet in mijn gedachten voorkomt.
Een blad is dan wel tastbaar, maar een website is veel meer up to date, veel interactiever en daarom ook weer laagdrempeliger. :)
T.net reviews moeten er meer worden!
Een maandblad voor T.net lijkt me echt helemaal niets, daarvoor is Tweakers teveel een actualiteiten site. Maar een eigen Tweakers pagina in een ander blad, dat lijkt me wel gaaf. Dat er in de PCM een maandelijkse bijdrage van Tweakers staat, een soort editorial/onderzoeksstuk oid.
Net zoiets als de PCGameplay(?) in de Spits!
Als je dat in de sfeer van Tweakers.net houdt, kun je best een zinnige aanvulling vormen op het bestaande spectrum van het blad. Bijvoorbeeld door te focussen op toekomstige ontwikkelingen (Iets wat in bv. de PCM volgens mij maar met mate gedaan wordt).

Of ook leuk: Femme's dagboek }>
maandblad is opzich geen gek idee, alleen dan moet het niet op zo'n rare manier als op HWI geimplanteerd worden, maw. je wordt continue naar het blad doorverwezen (slaat natuurlijk nergens op).
ik zie toch wel wat in een maandblad. enkel denk ik niet dat de kosten daarvoor op dit moment rendabel zijn. maw. je hebt een crew nodig je maakt kosten, moet full time medewerkers hebben. een redactie. etc. een hele hoop dus. daarnaast een uitgever. weet zeker dat er wel een te strikken is. tweakers is bekend...ik zou er zeker op abboneren. maar ik denk dat een maandblad nog te hoog gegrepen is op dit moment
Ben alleen wel bang dat als er voor betaald moet worden onderdelen als bijv. de pricewatch snel minder worden. Winkels zien de doelgroep dan snel kleiner worden en zijn minder bereid prijzen te updaten ed.
Ook het totale volume van gebruiker input neemt af. Wordt dan op een gegeven moment een slecht product, en daar betaald niemand voor. Hoe willen jullie borgen dat de betaalde content wel interessant blijft. Ik ken geen voorbeelden van betaalde sites die dat gelukt is.
Wederom: de huidige fiunctionaliteit blijft in beginsel gratis. De pricewatch zal zeker gratis blijven, als is het maar omdat anders de kracht verdwijnt.
Dat stond ook vrij duidelijk in het artikel :)
Allereerst willen we duidelijk maken dat de bestaande functionaliteit van Tweakers.net voor iedereen gratis toegankelijk zal blijven.
Goeie features krijg je er voor terug als ik het zo eens lees. Ik denk dat ook dat de minder optimistische mensen misschien toch ook wel een abo'tje willen. T.net email adres en zo doet mensen al heel wat.
Hoop alleen dat als je mailadres van T.net krijgt dat je dan niet iets als alexdegroot@members.tweakers.net krijgt want dat is echt zuur. Doe dan maar geen mailadres en concentreer je op wat anders...
ik denk dat het wel zal worden:
naam@tweakers.net
een forwardadresje maken is niet zo moeilijk hoor :)

Persoonlijk vindt ik 5 euro per maand helemaal niet veel voor het gebodene, ook al in de huidige vorm.
Op zich een aardig plan, al zijn de genoemde extra's voor mij nog niet een echte reden om een abo te nemen. Kijk dus nog ff of je voor mij nog wat leuks kunt toevoegen :P

Daarnaast zouden jullie willen overwegen om naast maandelijkse abo's ook jaarabo's te leveren, al dan niet met een iets gereduceerd tarief. Ik word namelijk al compleet gek van al die maandelijkse afboekingen. Bovendien is mijn verslaving aan T.net toch niet aan een maandje meer of minder gebonden.

Tenslotte is het mij niet geheel duidelijk wat de bedoeling is met het geld dat jullie vangen uit de abo's. Jullie willen hiervan een reviewteam samenstellen? Maar is het dan niet vreemd dat er twee verschillende soorten tweakers zijn, namelijk betalende en niet-betalende, waarbij alle gebruikers op het zelfde moment de resultaten zien van de betalende bezoeker (namelijk de reviews). Ik ben het ermee eens dat op het gebied van reviews iedereen op hetzelfde tijdstip zou moeten worden geinformeerd (omdat het immers hardware nieuws is en dit nieuws verouderd snel), maar als je het zo stelt, lijkt het natuurlijk wel een beetje krom.

BTW ik neem een optie op een jaarabo.

edit:
Ik wil hierbij wel een garantie dat, wanneer ik mijzelf heb geregistreerd en jullie dus over mijn relevante persoonsgegevens beschikken, mijn persoonsgegevens niet worden doorverkocht of op welke andere wijze worden doorgegeven aan welke andere partij dan ook.
Op zich een aardig plan, al zijn de genoemde extra's voor mij nog niet een echte reden om een abo te nemen. Kijk dus nog ff of je voor mij nog wat leuks kunt toevoegen
De plannen zijn uitgebreider dan hier genoemd, alleen geven we nog niet al te veel details omdat het nog onduidelijk is wanneer we wat klaar kunnen hebben.

Een betalingstermijn van een jaar is idd de bedoeling voor de abonnementen.
Maar is het dan niet vreemd dat er twee verschillende soorten tweakers zijn, namelijk betalende en niet-betalende, waarbij alle gebruikers op het zelfde moment de resultaten zien van de betalende bezoeker
Wat we graag willen is meer diepgaande artikelen en productvergelijking maken. Op dit moment kun je dat soort artikelen nog niet of nauwelijks op Tweakers.net terugvinden. Deze artikelen zullen wel mogelijk worden als de abonnementen een succes worden. De in-depth artikelen zullen als eerste toegankelijk worden voor de abonnees (dankzij hen zijn de artikelen immers mogelijk) en na verloop van tijd (bijv. 3 weken) ook leesbaar worden voor de normale bezoeker. De kortere reviews zullen gewoon voor iedereen direct toegankelijk blijven.

De abonnees krijgen op die manier betere content en ook de niet-betalende bezoekers gaan er uiteindelijk een beetje op vooruit.

We zijn uiteraard niet van plan om persoonsgegevens te gaan verhandelen.
Anoniem: 22659
@Femme17 september 2002 00:04
Deze artikelen zullen wel mogelijk worden als de abonnementen een succes worden.
Zonder dat je hierop nu antwoord hoeft te geven:
Denken jullie ook na over wat te doen, mochten de abo's geen succes worden en het niet mogelijk blijken om een reviewteam op te zetten en te financieren. Wordt de service dan stopgezet of zijn er andere alternatieven.

* 786562 mig29
De in-depth artikelen zullen als eerste toegankelijk worden voor de abonnees (dankzij hen zijn de artikelen immers mogelijk) en na verloop van tijd (bijv. 3 weken) ook leesbaar worden voor de normale bezoeker. De kortere reviews zullen gewoon voor iedereen direct toegankelijk blijven.
Zonder dat ik me met jullie beleid wil bemoeien en ik begrijp dat het een voorbeeld is, maar overweeg toch om die termijn terug te schroeven naar een periode van een week, want dergelijke mooie reviews worden over het algemeen toch snel gelezen/ gescand en de houdbaarheid van hardware (met name de kans dat anderen met eenzelfde review komen) is natuurlijk relatief kort.
We zijn uiteraard niet van plan om persoonsgegevens te gaan verhandelen.
Weer een motivatie meer om een lidmaatschap zeer serieus te overwegen.
De kracht van tweakers.net is dat er heel veel bezoekers zijn waarvan heel veel mensen dan ook meewerken om er iets zinnigs van te maken.

Als er geld voor gevraagd gaat worden dan moet het wel heel weinig zijn, denk dat 5 eur per jaar wel voldoende is, wanneer er meer gevraagd wordt lijkt het mij heel normaal dat tweakers.net ook betaalt aan de info leveranciers (eur 100 per gepubliceerd artikel?)
Zo moeilijk kan het toch niet zijn om een stukje tekst te lezen. Staat er ergens dat we geld gaan vragen voor bestaande content? Nee, alleen voor extra's (en eventueel in-depth reviews die nu nog helemaal niet op t.net zijn te vinden). Er zal dus niets veranderen voor bezoekers die niet voor een abonnement willen betalen.
Hmm, dan zou ik je toch even op de reactie van Onno willen wijzen hierboven, want je spreekt idd jezelf tegen in mijn ogen.
Het is al eerder uitgelegd wat daarmee bedoeld wordt, maar omdat men onze plannen graag zo negatief mogelijk uitlegd is de gewraakte zin nu verwijderd.
T.net kan alleen blijven bestaan als onbetalende bezoekers op artikelen kunnen reageren en de fora kunnen gebruiken. Dit is de primaire bezigheid van de T.net-surfer.

Als je dit achter een abbo zet, blijft een belangrijk deel van deze surfers weg en verliest T.net een grote bron van gratis content.

Da's dus een voorwaarde voor het voortbestaan van T.net.

Wel jammer, maar als het moet, en de kwaliteit blijft gewaarborgd, dan betaal ik wel, hoewel ik denk dat er gratis T.net-klonen zullen komen.
Mja maar ze hebben altijd gezegd dat de betalende bezoekers extra's zouden krijgen en dat als je niet betaald gewoon door kan gaan zoals je al 2 jaar doet, als je niet betaald merk je gewoon geen verschillen.
Alleen als je betaald krijg je wat meer, maar niet betalende mensen krijgen niks minder dan voorheen, misschien zelfs wat meer omdat T.net meer resources heeft en dat de servers dan nog sneller kunnen en er wat meer reviews komen.
Ik vrees voor een soort tweedeling op T.net, bijvoorbeeld mensen die het makkelijk kunnen betalen en studenten of mensen met minder geld die af zullen haken op T.net.. Ook zal de drempel hoger worden om te registreren. Ik denk dat het hiermee minder leuk wordt allemaal
Ik denk dat 't vooral dit tweede is: mensen die echt veel interesse hebben zullen zeker lid worden. Mensen met minder nerd-capaciteit zullen dat niet doen. Komt er dus op neer dat het niveau op T.net een stuk(je?) omhoog klimt, en dat lijkt me erg welkom :)
Anoniem: 52469
@Drogo16 september 2002 09:50
al met al een prachtig designe en we wachten wel af met dat abbootje :)
Ik kan haast niet wachten tot ik mijn eerste rekening aan tweakers.net mag voldoen :P

Even serieus: Het zou mooi zijn als tweakers.net een vergelijkbare hoeveelheid reviews kan produceren als de bekende papieren bladen door de abbonnementen :)

Als dan ook af en toe mooie oldskool-tweak artikelen in de categorie van het Duron-overklokken verschijnen ben ik helemaal blij :)
De goedkoopste abonnementsvorm zal enkele euro's per maand kosten en wordt goedkoper dan een abonnement op een maandelijks verschijnend computermagazine zoals c't of PCM.
m.a.w. enkele tientallen euro's per jaar. daar moet toch behoorlijk wat toegevoegde waarde tegenover staan voordat ik er over na ga denken.
Er zullen er genoeg zijn die het abonnement puur zullen betalen om T.net te steunen.

Dat zal voor mij ook de reden zijn om het abonnement af te sluiten. Als de content sneller geleverd wordt, en er grote updates doorgevoerd worden waardoor de continuiteit ook weer gewaarborgd wordt, dan wil ik daar best een X aantal pleuro's voor neerleggen.
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee