Door Robin van Rootseler

Developer

Diva 32MB MP3-speler quicktest

16-07-2002 • 13:43

80 Linkedin

Quicktest

De Diva is 56mm breed, 68mm lang en 18mm hoog, waarmee hij vergelijkbaar is met de Compaq iPAQ PA-2. Zonder batterij bedraagt het gewicht slechts 39 gram. Je kunt de speler dus makkelijk in je broekzak stoppen en dat moet ook wel, aangezien het apparaat niet voorzien is van een clip om hem aan je broek te hangen. De speler is beschikbaar met 32, 64, 96, 160 en 288MB geheugen en de capaciteit is uit te breiden met een Compact Flash kaartje tot een maximum van 544MB.

De speler ziet er strak uit en de behuizing is zeer degelijk. Het is alleen jammer dat de knopjes aan de voorkant een beetje goedkoop aandoen. Je kunt de Diva met één hand bedienen. Aan de linkerkant zit een schuifje, waarmee je de speler in drie verschillende standen kunt zetten: afspelen, opnemen en HOLD. Aan de voorkant vind je de gebruikelijke afspeelknoppen en een SH-button waarmee de speciale functies, zoals de afspeelwijze en de equalizer ingesteld kunnen worden. Linksboven zit een klein LCD-schermpje waarop onder andere de ID3-tag verschijnt. Vanwege de grootte kunnen er maximaal zes leestekens per keer op het scherm worden gezet.

Zonder problemen worden MP3-bestanden met een bitrate tussen de 32 en 320kbps afgespeeld, zowel met een constante bitrate als met een variabele bitrate. Naast een opneem- en afspeelfunctie is de Diva ook als een portable drive te gebruiken, aangezien de speler als zodanig wordt herkend door Windows (USB 1.1). In iets minder dan anderhalve minuut is de 32MB gevuld, wat ook geen slechte prestatie is. De firmware is upgradable, zodat ook toekomstige muziekformaten worden ondersteund.

Met een enkele AA-batterij heeft de speler het ruim tien uur volgehouden, een mooie prestatie. De geluidskwaliteit van het apparaat is verrassend goed als je kijkt naar het prijskaartje wat aan de speler hangt (€ 94). Het volume van de speler is zelfs zo hoog op te voeren dat het ideaal is om een gehoorbeschadiging op te lopen, maar zelfs met een hoog volume is het geluid goed. Ook de geluidskwaliteit van de bijgeleverde koptelefoontjes is zeer acceptabel en ze blijven ook goed in je oor zitten. Met de ingebouwde equalizer kun je uit vier verschillende voorinstellingen kiezen: Rock, Pop, Jazz en Flat. Ook kun je zelf een slinger aan de treble- en bass-instellingen geven.

Kort samengevat is de Diva een compacte en degelijke speler voor weinig geld.

Met dank aan Thomas van MP3cdspelers.nl voor het beschikbaar stellen van de speler.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (80)

Wijzig sortering
+2Anoniem: 37996
16 juli 2002 14:05
Omdat IBM microdrive veel energie verbruikt. Microdrive zal in de toekomst ondersteund worden, maar wanneer is niet bekend.
Ik weet niet of jouw reactie op die van mij bedoeld was, maar ik bedoel CF type I. Bestaat ook in de 1 GB versie inmiddels.
+2Anoniem: 18774
16 juli 2002 14:51
Echt een aanrader ik had eerst de NexII maar die was lang niet zo goed als deze Diva en kon kwalitatief ook niet echt bekoren .

160 MB !! voor 169,- euro Diva
000 MB !! voor 155,- euro Nex II (geen geheugen dus !)

Compact Flash van San Disk de 1GB werkt ook zonder problemen
Mooi klein dingetje, maar waarom werkt de 1 GB Compact Flash I er niet mee?
there is no limitation of using any size Flash Memory Card Type I.
staat ook hier
http://www.worldisdigital.com/versions/en_version/support/diva_mp3_faq .html#1

Dus ja het zou moeten werken.
+1Anoniem: 58170
@knakworst16 juli 2002 22:59
Werkt wel hoor met een Sandisk van 1GIGA geen problemen..
(reactie op estherj12)
Echt een geweldige MP3 speler deze Diva trouwens
Toevallig las ik laatst een vreemde shopsurvey van je (vast de reden waardoor ik het me nog kon herinneren), ik citeer:
De diva speler beviel me niet...
Te bewonderen in http://www.tweakers.net/shopsurvey/2472 .

Beetje tegenstrijdig misschien? Naja, de post van Floris verklaart alles...
LOL! Nou dat wijzigen van estherj12 had ook veel nut ;)
dezelfde reden waarom 1gb ecc niet werkt in jouw pentium 1, word gewoon niet ondersteund. is een keuze van de fabrikant
Zekers mooi klein ding.

Word helemaal leuk als je hem aan je radio in je auto kan koppelen.
Je hebt dus meerdere smaakjes volgens mp3cdspelers.nl, maar ze zijn niet duidelijk wat het verschil is tussen de 32 mb versie en de 288mb Versie, want daar hebben ze het nog over dat je er dan nog een CFkaart erbij kan plakken. Ik snap het niet
Het verschil is dat je Diva kan kopen met een verschilende geheugen capaciteit. Er is een fout in de review: Diva wordt met 32Mb, 64 mb, 128 mb of 224 mb gemaakt. Jij kan een extra CF kaart gebruiken om de capaciteit uit te breiden.
Dit haal ik van de site:
Draagbare MP3 speler Diva 32MB
256MB Compact Flashkaart
Stereo oor telefoon
USB kabel
Handleiding
AA Batterij
CDrom met driver software (niet nodig onder Windows ME en XP)

Hieruit blijkt dat je beschikbare CompactFlash slot wordt opgevuld
de Microdrive van IBM is een Type II Compactflash kaart, en dat kan ie dus niet aan. Wel zijn er inmiddels 1 GB CF type I flash kaartjes, maar verwacht daar tegen de 1200 euro voor te betalen per stuk. Dan kun je beter een andere kopen met CF2 ondersteuning en een microdrive erbij, en dan heb je nog geld over voor nog 1 a 2 microdrives en wat extra batterijen, want ze vreten wel meer stroom dan flash ;)
Oke nu ga ik waarschijnlijk echt een domme vraag stellen, maar die Compact Flashkaart kan je er toch gewoon verwisselen ?? net zoals bv een diskette ?
Zodat de data gewoon erop blijft staan ?

Of zie ik het helemaal fout ??
Klopt helemaal ;)
CompactFlash geheugen kan je ook voor andere doeleinden gebruik, zoals digicams ed.
Dus wat wat daar staat is 32Mb intern + 256Mb Extern = 288MB. Terwijl hij ook iets van 512Mb aankan. Als hij de 1Gb van IBM aankan, kan het nog wel leuk worden.
Word deze geleverd met of zonder geheugen? Indien met, kan je hem ook kopen zonder? Misschien kunnen jullie ook de prijs van de flash-kaartjes links vermelden... Ziet er zeer degelijk uit verder!
Auteur+2Anoniem: 4106
@WhiteDog16 juli 2002 14:11
Standaard zit er al geheugen in (32MB) en je kunt hier wat bijzetten middels CF-kaartjes.
0Anoniem: 61063
25 juli 2002 09:56
Onlangs heb ik een Diva MP3 speler gekocht.

Ik zit met het volgende probleem.

Ik heb een HAMA 128MB CompactFlash Card gekocht voor de Diva MP3 speler, maar deze wordt niet door de speler herkend. Het is onmogelijk om er bestanden op te zetten. Als ik desalnietemin toch MP3 bestanden op de kaart zet via een reguliere CompactFlash reader en dan probeer af te spelen via de Diva MP3 speler, dan slaat de speler "op hol" d.w.z. hij skipt na een paar seconden van nummer naar nummer en sommige tracks slaat hij gewoon over.

Wat is de oorzaak van dit probleem?
Heb ik nou voor niks de 128MB kaart gekocht?
Hij ondersteund denk ik geen HAMA 128MB CompactFlash Card. Misschien van een ander merk compact flash kopen? Bij mp3cdspelers.nl verkopen ze de speler wel incl. geheugen ....
+1Anoniem: 61063
@Vrieskist25 juli 2002 14:11
Thanks voor reactie.

HAMA is distributeur van Scandisk, zou ok moeten zijn. Ik ga de speler eens checken met een ander merk, wellicht is dat inderdaad de oplossing.
Op www.worldisdigital.com kan je de laatste firmware update vinden. Deze update zorgt dat meer merken CF card worden ondersteund.
Thanks. Werkt inderdaad!

Er zit een bug in oudere firmware versies wat betreft de compatibiliteit met CF-kaarten.

Oplossing: upgrade van de firmware, zie http://www.mydivaplayer.com/HTML/download.html

version 2.18W is de meest recente.
0Anoniem: 41729
25 juli 2002 12:01
Wordt het geheugen (32 mb + flashkaart) als een geheel gezien of moet je eerst de 32 mb volzetten en daarna je flashkaartje?
Ik zie nergens in de review dat dit ding intern geheugen heeft, dus ik denk dat alles op de CF moet,
net zoals mijn Nex II. :)
+1Anoniem: 37996
@unfor25 juli 2002 16:49
behalve deze korte review zijn nog een aantal andere reviews:
http://www.epinions.com/Daisy_Technology_DIVA_MP3_Players_MP3064VP__MP 3_Player_MP3064VP
http://www.mp3-world.net/d/hardware/tests/13.shtml
http://hardware.mp3.com/hardware/individual/3800.html
Ik hoop dat eindelijk duidelijk is dat Diva Mp3 player met intern geheugen wordt geleverd. |:(
Je speler ziet ze desgewenst apart of als een geheel. Als je de speler als CF-reader gebruikt dan ziet de computer of alleen het interne geheugen of alleen de kaart, waarbij de kaart prioriteit heeft.
Ik kreeg deze speler een tijdje geleden ook in mijn handen geduwd en was er niet erg enthousiast over. Naast de verschrikkelijk goedkope knopjes - verwachte levensduur voor breken: 1 week - en het rare kunststof van de behuizing viel mij ook op dat de overloop van de ene kleur (rood) in de andere (wit) niet bepaald 'vloeiend' is. Een goed woord ervoor weet ik niet (verfspetters?), maar het zag er in ieder geval niet uit.

Ik heb 'm maar niet aangezet.

Als je een goede voordelige speler wilt, raad ik je de Nex II en MPman F-50 aan.

(De Nex II kan ook zonder problemen een Microdrive van 1GB aan)
Auteur+1Anoniem: 4106
@Nick16 juli 2002 23:03
levensduur voor breken: 1 week - en het rare kunststof van de behuizing viel mij ook op dat de overloop van de ene kleur (rood) in de andere (wit) niet bepaald 'vloeiend' is. Een goed woord ervoor weet ik niet (verfspetters?), maar het zag er in ieder geval niet uit
Sorry hoor, maar overdrijven is ook een kunst. Dat stuk over breken klopt voor geen ene meter en dat kleurverloop is ook gewoon normaal. Als je hem niet eens hebt aangezet kun je er ook niet over oordelen.
+1Anoniem: 60632
@Nick19 juli 2002 16:04
:?
Dan kun je net zo goed ook je pc niet aanzetten omdat die ook zo'n mooie kleur heeft....
Als dat ding het maar doet !!
Ik vraag me af of deze speler ook het mp3PRO formaat kan afspelen, bij mij klinkt mp3PRO op 96kbps beter dan gewone mp3 op 160kbps. Ik heb uitgebreid getest op de kwaliteit en daaraan merkte ik het verschil van mp3PRO en gewone mp3.
Ik denk dat als deze mp3PRO ondersteunde dat dat wel met grote letter aangekondig zou worden, aangezien er nog geen spelers zijn die dit formaat ondersteunen (correct if i'm wrong). Het probleem bij mp3PRO is dat er betaald moet worden voor licenties om de codec te gebruiken.
Een mp3PRO discman lijkt me heel mooi, ik heb een CD met 16 uur mp3PRO muziek, maar op een gewone mp3 discman klink het geluid niet mooi van deze cd. 8-)
hmmm...ik vind dat mp3 pro maar een beetje vaag gedoe, ik kon zelfs op de quad beneden nauwelijk verschil horen, op 96kbs gewoon bagger allebei, en op 160kbs begint t goed te klinken terwijl 192kb/sec voor mij dan pas echt overtuigend klinkt
In het gebied van de "zo klein mogelijk" mp3 spelers ben ik er nog geen een tegen gekomen met een prijs onder die die m'n rio 500 toendestijds heeft gekost (800 gulden) en waar je meer aan hebt.. Ja, er is ondersteuning voor grotere flash kaartjes of er zit standaard wat meer ruimte op, maar meer ok niet.

Ik zit te kijken voor een nieuwe mp3 speler maar tot nu toe kan ik nog flink vooruit met m'n rio, er zit alles op, van ID3 tags tot opstart animaties en van vbr support tot wma support. Erg ingenieus zijn de nieuwere spelertjes allemaal niet, tis allemaal meer van hetzelfde.

ff alvast: Je kunt wel gaan replyen op dit bericht van 'er is een Click! speler!' of 'mp3 cd spelers kan veel meer op!' maar die vallen allemaal onder andere catagorieën.. Ik heb het nu dus puur over dit soort mp3 spelertjes, met flash kaartjes.

Daarbij is de geluidskwaliteit van veel van dit soort spelertjes ronduit bagger te noemen. Ik heb een paar verschillende in handen gehad die qua geluidskwaliteit boven m'n rio500 + sony doppies kwam (vooral door een erg uitgebreide EQ bij die modellen) maar door een gebrek aan andere bepaalde mogelijkheden weer afvielen.
Nou, ik ben ook bezigmet de quest om de kleinste en
beste mp3 speler te vinden. De Rio 500 is inderdaad goede keus, maar als je iets meer besteed kom je uit op de prijs van de I-pod , en dat geval staat hoog op m'n lijstje van beste Mp3 design ooit. En natuurlijk wel
6 gig om op te slaan.
De iPod is inderdaad erg mooi, maar het heeft IMO niet voldoende 'meerwaarde' (om het zo maar ff te noemen) voor die prijs tegenover de rio500 van een aantal jaartjes terug.

En dit soort mp3 spelertjes met een kleine prijs scoren vaak nog minder dan de rio500, dus da's erg jammer.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee