Door Willem de Moor

Redacteur

De Storm Stryker-behuizing van Cooler Master getest

26-11-2012 • 08:00

67

Multipage-opmaak

Inleiding: wit gevaarte

Inleiding: wit gevaarte

De behuizingen van Cooler Master mogen zich al jaren verheugen in de warme belangstelling van tweakers. Het bedrijf maakte furore met zijn Stacker-behuizingen, maar bestrijkt met zijn Silencio-behuizingen ook de andere kant van het spectrum, waar stilte een pre is. Voor gamers heeft het bedrijf onder meer zijn HAF-behuizingen op de markt, maar in de afgelopen jaren is daar het Storm-submerk bijgekomen.

De nieuwste behuizing in de Storm-serie, die niet alleen uit behuizingen bestaat, maar ook randapparatuur als muizen, toetsenborden en hoofdtelefoons omvat, is de Stryker. Om in te gaan op de Engelse naam: striking is de glimmend witte behuizing zonder meer. De CM Storm Stryker is een groot, wit gevaarte, dat met zijn handvat een toepassing voor bezoekers van lanparty's belooft en dus op gamers gericht is.

Met de looks zit het, afhankelijk van ieders persoonlijke smaak uiteraard, wel goed, maar is de Stryker ook een echte behuizing om je pc mee naar lanparty's te slepen? Of is de maagdelijk witte behuizing beter af op een bureau. Vanzelfsprekend moet een gamebehuizing bovendien fatsoenlijke prestaties bieden. Ook daarop zullen we de Stryker beoordelen.

Uiterlijk: shiny

In de inleiding kwam het al ter sprake: de CM Storm Stryker, die we voor het gemak Stryker zullen noemen, is opvallend wit. In ons testlab kwamen uiteraard al eerder witte behuizingen voorbij, maar de Stryker is met zijn glimmende laklaag een opmerkelijke verschijning. Door de zwarte onderdelen, 'accenten' zou de behuizing te kort doen, komt het wit nog extremer uit.

CM Storm Stryker CM Storm Stryker CM Storm Stryker

De Stryker is een fulltower, waarbij aan de bovenkant zijn grote, stevige handvat met uitgebreid bedieningspaneel en ventilatiesleuven opvalt. We mogen de powerbuttons en overige knoppen gerust een bedieningspaneel noemen, aangezien leds aan- en uitgezet kunnen worden, en de verschillende ventilators met de ingebouwde fancontroller bediend kunnen worden. Op het bedieningspaneel, dat zoals gezegd bovenop zit, zijn verder twee usb 2.0-poorten, geflankeerd door twee usb 3.0-poorten te vinden en de audioaansluitingen ontbreken evenmin.

CM Storm Stryker CM Storm Stryker

Het handvat beslaat ongeveer een derde van de bovenkant, en is een stevig en vast onderdeel van de behuizing. Het rubber van het handvat geeft veel grip en moet het risico dat de zware behuizing uit de handen glipt tot een minimum beperken. De naar achteren gerichte sleuven zijn voor de ventilator in de bovenkant en worden beschermd door een stoffilter.

CM Storm Stryker CM Storm StrykerCM Storm Stryker

De voorkant van de Stryker is wat meer zwart-wit, met verwijderbare, zwartmetalen roosters die de drivebays afschermen en een witte bezel. Onder in het frontpaneel prijkt het CM Storm-logo. Dat stukje plastic blijkt een verwijderbaar klepje, waarachter een bakje voor kleine onderdelen als schroefjes schuilgaat.

CM Storm Stryker CM Storm Stryker CM Storm Stryker

Het linkerzijpaneel wordt gedomineerd door een plexiglazen venster. Een zwart rooster ter hoogte van de drivebays is eveneens aanwezig. Dat rooster wordt in het rechterzijpaneel gespiegeld. Verder is dat paneel strak wit, met een bolling om kabels ruimte te geven.

CM Storm StrykerCM Storm Stryker CM Storm Stryker

De achterkant bevat zoals gebruikelijk de negen uitbreidingsslots, de uitsparing voor de voeding, maar ook enkele features waarmee de CM Storm-lijn zich wil onderscheiden. Zo zijn er niet alleen met rubber afgedichte gaten voor waterkoeling aangebracht, maar heeft Cooler Master ook Storm Guard aangebracht. Dat is een verticaal geplaatste uitbreidingssleuf die de kabels van toetsenbord en muis vasthoudt, en zo diefstal moet voorkomen.

Interieur: ruimte te over

Zoals het aantal uitbreidingsslots al verried, heeft de Stryker ruimte voor een extra groot xlatx-moederbord. Zeker in combinatie met een gewoon atx-moederbord biedt de behuizing dan ook volop ruimte om alle hardware comfortabel in te bouwen zonder dat de handen klem komen te zitten tussen de onderdelen.

CM Storm Stryker CM Storm Stryker CM Storm Stryker

De moederbordtray, voor matx-, atx- en xlatx-moederborden, is voorzien van een grote uitsparing voor de inbouw van processorkoelers met backplate. Een paar koperen afstandsbusjes zijn alvast ingedraaid; de rest moet door de gebruiker zelf op zijn plaats geschroefd worden. De voeding wordt onderin ondergebracht en kan van een rooster met stoffilter gebruikmaken om verse lucht aan te zuigen.

De drivebays zijn een verhaal apart, hoewel de 5,25"-bays weinig opzienbarends vertonen. Zoals gebruikelijk worden grote optische drives toolfree geïnstalleerd, nadat een frontje verwijderd is. De 3,5"- en 2,5"-drives worden echter met behulp van caddies in twee modulaire drivebays ingebouwd. De drivebays worden standaard haaks in de behuizing gebouwd, wat de roosters in de zijpanelen verklaart.

CM Storm Stryker CM Storm Stryker CM Storm Stryker

Door acht schroeven los te maken en een verstevigende as te verwijderen, kunnen de drivebays negentig graden gedraaid worden. De op de drivecages bevestigde koelers blazen dan niet van links naar rechts in de behuizing, maar fungeren als inlaten. Wie een ssd inbouwt, kan dat in de drivecages doen met behulp van een caddy, maar er is tevens een 2,5"-drivebay voor de voeding geplaatst, die drie ssd's kan huisvesten.

CM Storm Stryker CM Storm Stryker CM Storm Stryker

Een extra drivebay, ditmaal een externe hotswapbay voor 2,5"-drives, is helemaal bovenaan geplaatst. Deze is met een scharnierend klepje netjes weggewerkt. Het aansluiten van de benodigde sata-kabel kan, gezien de positie helemaal bovenin, wat lastig zijn.

Koeling en kabelmanagement

De koeling bestaat standaard uit vier ventilators, waarvan er twee, zoals op de vorige bladzijde aangegeven, op de beide modulaire drivecages zijn aangebracht. Deze twee ventilators hebben een doorsnede van 120mm, zijn voorzien van leds en draaien op maximaal 1200rpm, waarbij 17dBA aan geluidsdruk geproduceerd zou worden. Een derde ventilator fungeert als uitlaat; deze 140mm-ventilator is niet van leds voorzien, draait op 1200rpm en produceert dan 19dBA. De vierde meegeleverde ventilator is boven in de behuizing te vinden; deze 200mm-ventilator draait op 1000rpm en produceert dan 23dBA.

CM Storm Stryker CM Storm Stryker

De 200mm-ventilator bovenin kan vervangen worden door twee 120mm- of 140mm-ventilators en uiteraard kan ook de 140mm-uitlaat achterin geruild worden voor een kleiner 120mm-exemplaar. Optioneel zijn onderin twee 120mm-ventilators in te bouwen. De frontventilators kunnen vervangen worden, maar gezien hun montage op de drivecages passen alleen 120mm-exemplaren.

De ventilators kunnen alle vier op de centrale fancontroller worden aangesloten en de leds worden eveneens centraal aan- en uitgezet. Een extra led-fan kan worden aangesloten; er is nog één kabel van de lichtschakelaar beschikbaar.

De bolling in het rechterzijpaneel biedt voldoende ruimte voor alle kabels en het wegwerken van de 24-pinskabel is dan ook geen probleem. Kabelmanagement wordt geholpen door de vele lusjes in het metaal waaraan kabelbinders bevestigd kunnen worden. De frontpanel-connectors zouden echter wel wat mooier bij elkaar gehouden mogen worden en dat geldt ook voor de kabels die van de fancontroller afkomstig zijn. Het zijn nu allemaal kabelpaartjes die in elkaar gestrengeld zijn, maar verder niet voorzien zijn van sleeving, hoewel dat het iets netter zou maken.

CM Storm Stryker CM Storm Stryker CM Storm Stryker

Bij het verplaatsen van de drivebays van haaks naar in lijn met de behuizing viel ook op dat de aansluitingen voor de ventilators links uitkwamen, terwijl de kabels van de fancontroller rechts, bij de moederbordplaat, zitten. Het simpelweg 'verkeerd om' monteren van de drivecages verhelpt extra kabelzichtbaarheid echter.

Prestaties: koel en stil

Zoals gebruikelijk meten we de geluidsproductie en de warmteontwikkeling van de behuizing. We bouwen daartoe het volgende systeem in. Een AMD Phenom II X6 1100T wordt in een MSI XPower 990FX-moederbord gestoken, samen met 4GB geheugen. De cpu wordt met een spanning van 1,4V overgeklokt tot 3,8GHz en gekoeld door een Zalman CNPS10X. Een Corsair HX850W-voeding levert prik en om de airflow te beoordelen bouwen we een passief gekoelde AMD HD 4830 in. Een ssd met Windows 7 en een extra Spinpoint 500GB-harde schijf maken het systeem compleet.

Om de warmteproductie te meten laten we het systeem idle draaien in een kamer met een omgevingstemperatuur van 22 graden en de systeem- en processorventilators op de laagste stand. Vervolgens zetten we de cpu en gpu aan het werk met Prime95 en Furmark, en zetten we de ventilators op de hoge stand. Voor de meetwaarden gebruiken we MSI's Control Center en Gpu-Z.

Voor de geluidsontwikkeling meten we in een geluidsarme kamer met een omgevingsgeluid van 31dBA en zetten we de ventilators op lage, midden- en hoge standen. Een Voltcraft-geluidsdrukmeter legt de geproduceerde geluidsdruk op een afstand van 20 centimeter van de voorzijde van de behuizing vast.

Geluidsproductie

Idle is de Stryker een prachtig stille behuizing, maar onder belasting, als we de ventilators sneller laten draaien, is de Stryker een van de luidruchtigere behuizingen in de test. Met een koptelefoon op en ondergedoken in een game is dat misschien geen ramp, maar het is een puntje om rekening mee te houden.

Temperaturen

Idle zijn de temperaturen binnen de Stryker gemiddeld; de cpu wordt niet heel warm, maar er zijn behuizingen waar de Zalman-koeler zijn warmte beter kwijt kan. De airflow is wel in orde, getuige de temperatuur van de gpu; die is immers sterk afhankelijk van de luchtstroom die langs de passieve koeling komt. De systeemtemperatuur is wat aan de hoge kant.

De grote behuizing kan vooral onder belasting zijn warmte meer dan prima afvoeren. De Raven 3 is wat de gpu-resultaten betreft wat vreemd en kunnen we negeren, maar los daarvan illustreert de grafiek keurige prestaties van de Stryker. De cpu- en gpu-temperaturen zijn het laagst van de geteste behuizingen en ook de systeemtemperatuur blijft zeer laag.

Specifaties en gallery

Merk en uitvoering
Merk CM Storm
Product CM Storm Stryker
Uitvoering Stryker
Afbeeldingen
Prijs en beoordeling
Prijs € 129,-
Aantal aanbieders 25 winkels
Eerste prijsvermelding Woensdag 13 juni 2012
Beoordeling Score: 4.5 (3 reviews)
Technische specificaties
Behuizingtype Tower
Form factor Atx (Standard), micro-atx (μATX), xl-atx
Behuizing bay intern 13 x 2,5", 8x 3,5"
Behuizing bay extern 9 x 5.25"
Hotswapbays Sas/sata (2.5")
Fysieke specificaties
Behuizing panel Closed, gaas, window
Materialen Acryl, staal
Kleuren Wit
Afmetingen
Breedte 250mm
Diepte 578,5mm
Hoogte 605,6mm
Meer informatie
EAN -
SKU -
Tweakers ID 313379
Specs van fabrikant Productinformatie van de fabrikant
CM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm Stryker
CM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm StrykerCM Storm Stryker

Alternatieven: zwart tegen wit

Als concurrentie voor de Stryker selecteerden we behuizingen die niet alleen in een vergelijkbare prijsklasse vallen, maar waarvan ook testresultaten in de Tweakers-database aanwezig zijn. Met die criteria komen we op het volgende kwartet behuizingen:

4.5 van 5 sterren
OnbekendBehuizingen Corsair Obsidian 550D
Corsair Obsidian 550D

Corsair heeft met de 550D een mix gezocht tussen goede koelprestaties en een lage geluidsproductie. De koelprestaties zijn dik in orde, maar onder belasting is de Stryker iets koeler. De 550D is wel iets stiller en de behuizing is vergelijkbaar geprijsd.

5 van 5 sterren
OnbekendBehuizingen Antec Performance One P280
Antec Performance One P280

De P280 uit de Performance One-serie van Antec blijft een populaire behuizing, hoewel deze iets aan features heeft ingeboet sinds de P183. De prestaties zijn iets minder goed dan die van de Stryker; de geluidsproductie ligt hoger, terwijl de koeling iets minder effectief is. De behuizing is wel een tientje of soms twee goedkoper en een stuk eenvoudiger vormgegeven.

5 van 5 sterren
OnbekendBehuizingen Silverstone RAVEN RV03B-WA
Silverstone RAVEN RV03B-WA

Silverstones Raven 3 is vooral op zijn prijs geselecteerd; de behuizing is vrijwel even duur als de Stryker, maar onderscheidt zich met zijn negentig graden gedraaide moederbord. De airflow lijkt wat minder, wat vooral de gpu parten speelt, en ook de geluidsproductie is wat hoger dan bij de rest.

5 van 5 sterren
OnbekendBehuizingen Antec Eleven Hundred
Antec Eleven Hundred

Antecs Eleven Hundred ten slotte, presteert gemiddeld vergeleken met de andere behuizingen in het testveld. De prijs is echter een stukje lager en dat wordt in de features gereflecteerd. Zonder modulaire drivecages, hotswapbays en fancontrollers doet de Eleven Hundred wat kaal aan.

Conclusie: uitgestreken

De bouwkwaliteit van de Stryker is uitstekend, zoals we dat bij de duurdere behuizingen van Cooler Master gewend zijn. Het enige risico is dat de witte laklaag beschadigd raakt. Die laklaag zit overigens zeer netjes op het metaal, zonder de bobbeltjes die elders weleens zichtbaar zijn. De verf is echter zeer hard, zodat beschadigingen door stoten snel zichtbaar zullen zijn. Met het aandraaien van schroeven was dit al snel zichtbaar; de verf heeft dan te lijden. Voor een behuizing die voor lanparties bedoeld is, moet er voorzichtig mee worden omgesprongen.

De features zijn uitstekend, met volop ruimte voor harde schijven en ssd's, een xl-moederbord en uitgebreide koeling. De modulaire en draaibare drivebays, de extra 2,5"-hotswapbay, fancontroller en schakelaar voor leds maken het netjes af. De kabels van de behuizing zouden wat netter weggewerkt mogen worden, bijvoorbeeld met sleeving, maar dat is een van de weinige minpuntjes.

De prestaties zijn dik in orde, hoewel de geluidsproductie met de ventilators op de hoge stand niet gering is. Dat is echter gezien het beoogde gebruiksdoel, een gamemachine, geen ramp. Wanneer de pc idle is, produceert deze nauwelijks geluid en kan zich dan meten met doelbewust stil ontworpen behuizingen. Ook de koelprestaties mogen geen obstakel leveren om dikke hardware in te bouwen; mocht de meegeleverde koeling echter ontoereikend zijn, dan kunnen nog extra fans worden ingebouwd.

Op grond van de prestaties, features en prijs krijgt de behuizing een Goed-beoordeling. Het draaien van de drivebays en de bereikbaarheid van de hotswapbay kosten een puntje op inbouwgemak. Over het uiterlijk valt uiteraard te twisten, maar de algemene reacties op de redactie waren positief. De prijs, op het moment van schrijven ongeveer 115 euro, is pittig, maar in balans met het gebodene.

Pluspunten

+ Bouwkwaliteit
+ Prestaties
+ Features

Minpunten

- Drivecages lastig te draaien
- Aansluitingen hotswapbay lastig bereikbaar
- Mogelijk stoot- en krasgevoelige laklaag

Reacties (67)

67
66
56
4
1
3
Wijzig sortering
Waarom in vredesnaam een 2,5" hotswap bay? Daar zet je toch geen massa's data op? Dat is meer voor SSD-schijven. Minpuntje. Even als de ouderwetse molex aan de achterkant van de swapbay.
Deze 2.5" hotswap bay is er met een specifiek doel in geplaatst. Deze case is namelijk gericht op gamers en modders die hun case willen meenemen naar een lanparty. In de review wordt daar (vrijwel) geen aandacht aan besteed.
Het idee van de 2.5" bay is dat je daarin je SSD doet met je besturingssysteem en dat je op een grote LAN die SSD eruit kunt halen wanneer je langere tijd weg bent van de pc. Zo kan je pc niet booten en werkt die SSD net als de sleutel van je auto.

Eenzelfde gedachte zit achter het opbergvak onderin. Deze kun je vastschroeven, waardoor je met iets wat meer zekerheid wat belangrijke spullen kunt opslaan (beurs, sleutels, telefoon). Hoe zeker je spullen daar zijn is maar de vraag, want na verloop van tijd weet iedereen van dat bakje onderin.

Voor uitgebreide video reviews kan ik mensen doorverwijzen naar de volgende twee video's van TTL:

- TTL - CM Storm Stryker
- TTL - CM Storm Trooper

Zaken omtrent de functionaliteit van de case wordt in de video van de Storm Trooper wat uitgebreider besproken, vandaar deze link.

Ik gebruik deze case nu sinds een aantal maanden en ben er zeer tevreden over. Van de mogelijke krasgevoeligheid heb ik (gelukkig) nog niets gemerkt. Heb de kast al naar 2 lanparty's meegesleept en er is ook al een aantal keer iets op gevallen of tegenaan gekomen, maar de lak is nog perfect. Het enige punt waar de lak iets weg is, is bij een van de thumbscrews van het zijpaneel.
De case is ook uitermate geschikt voor modding en waterkoeling. Je hebt zeeën van ruimte voor slangen, reservoirs etc. Daarbij heb ik bovenin een 360mm radiator met push/pull gemod, ten koste van een stukje metaal en het handvat. Het nut van het handvat vind ik maar beperkt, want volledig gevuld (en zeker met waterkoeling) weegt de kast erg veel... meer dan wat je prettig even met 1 hand optilt.
Ik vind de keuze voor een 2.5" hotswap bay juist een pluspunt. Zoals je reeds aangeeft, de 3.5" is voor de massa's data. Waarvoor dit soort big towers ruimschoots plaatsbieden, in dit geval 8 drives. Waardoor je hedendaags 32 TB ter beschikking kunt hebben. Daarnaast kun je dit nog verder uitbreiden door je 5.25" slots te gebruiken.

Dit soort data is voor een gamer niet interessant om te verplaatsen. Die schijven zijn ook vrij voordelig dus daarvoor hoef je het ook niet te doen om te swappen tussen systemen.

Terwijl de 2.5" SSD schijfjes juist handig kunnen zijn om je frequent gespeelde games op te zetten, en gezien deze vrij prijzig zijn door dit soort zaken gemakkelijker kunt gebruiken op meerdere systemen.

Dus heb jij een hot-swap SSD in je laptop geplaatst, bijv: http://www.picco.nl/catal...th/22_24/products_id/3994

Dan kun je nu heel gemakkelijk games op je SSD spelen tegen volle snelheid thuis, maar ook gemakkelijk even snel eruit halen en in je laptop steken voor elders.


All-in-all though vind ik de case iig op de afbeeldingen wel wat tegenvallen. Tweakers scoort de bouwkwaliteit als goed, maar het steriele wit geeft het een plastic look. Zou dan zelf ook zeer zeker niet geneigd zijn om zodra dat dat ding aardig ingericht is bijvoorbeeld het handvat te gebruiken om de kast te verplaatsen.

Daarnaast loopt de decibel counter ook aardig op onder load, een extra minpuntje als je het mij vraagt. In het verleden ook veel issues mee gehad met CM behuizingen. Zelfs met een headset op moet je het geluid harder zetten om boven de geluidsproductie van de case uit te komen, wat niet prettig is voor langere game sessies. Zeker na de stilte van mijn Corsair case gekend te hebben is dat niet iets waar je naar terug wilt.
de 2,5" bay is diegene die net onder de aan/uit knop zit, tis meer een extra'tje en niet zozeer bedoeld voor massa's data.
Ik heb zelf deze kast en hij bevalt mij uitstekend, vooral omdat de fans echt heel stil zijn.
Onder heavy load heb ik de fans op het laagst draaien en dan word de CPU niet warmer dan 60 graden. (antec water koeling). Ook blijft mijn GPU heel erg goed gekoeld (GTX 680).
Voor foto's moet je even naar mijn inventaris kijken.

Kortom ik ben heel tevreden met deze kast mocht je vragen hebben erover stuur dan een DM.

Edit: Meer foto's toegevoegd.

Tip voor extra fans: pricewatch: Corsair SP120 Quiet Edition Twin Pack, 120mm zijn erg mooi bij deze kast vanwege de witte rand die je erop kan zetten. (dit zijn SP fans dus voornamelijk om lucht door objects heen te drukken oftewel CPU heatsink of radiator je hebt ze ook voor airflow.).

[Reactie gewijzigd door hurkies92 op 22 juli 2024 21:15]

Jammer dat hij niet beschikbaar is in het zwart. Heb zelf niet zo veel met die witte behuizingen.
Dan kom je bij deze uit pricewatch: Cooler Master Storm Trooper

Ontopic:
Waarom "maar" een videolaart had graag gezien hoe het gaat met twee kaarten
Dat is ook iets wat ik me afvraag. Je kan wel zeggen dat deze kast gericht is op gamers maar een SLI of Crossfire opstelling is lang zo zeldzaam niet meer. Ik zie op het eerste zicht ook niets dat de temperatuur positief kan beïnvloeden bij zo'n opstelling.

Er komt ook geen airflow van voor in de kast de kast. De drivebays hebben een airflow die dwars door de kast gaat, er komt dus niets naar de graka's. Ik had persoonlijk wel liever een air duct gezien naar graka's toe.

Verder vind ik het design van de kast niet echt mijn smaak. Ik vind 'm te bulcky aan de buitenkant.
Heren,

Ik zelf heb de CM Storm Trooper met 2x 680 lightning.
Werkt perfect, genoeg ruimte voor kabels en mits genoeg fans een perfecte airflow.
De drivebays kunnen gedraaid worden waardoor er nog voldoende airflow van voren door heel de kast heen komt.
zou je me dat kunnen toelichten? ik heb deze kast ook met 2x 660 ti maar dit is verre van ideaal


temp van 1e kaart is average 60 met fan op 90% dat lijkt me veel ste veel =/

heb je iets van een pic om te zien hoe jij het voor elkaar hebt?


Tevens was de drivebays omdraaien een kleine 15 minuten werk dus dat valt nog wel mee

het hoogste dat de kaart is gekomen is op 88 graden toen vond ik het wel welletjes en heb toen de pc maar even uitgezet.

[Reactie gewijzigd door Gavriil op 22 juli 2024 21:15]

88 graden is geen probleem voor je videokaart...
88 graden is voor een GPU niet zo boeiend dus ik zou me er niet druk om maken, wel op een fan die dan herrie maakt om het te koelen, maar dus niet voor de warmte :)

Ik heb de besproken kast overigens ook, en staat altijd op ze stilste, simpelweg omdat alles watergekoeld is, die extra ruimte wou ik in eerste instantie omdat ik 3x dualslot GPU opstelling had (bitcoins minen), die 3de kaart paste niet in een antec 900 :S
Dat is gewoon de CM Storm Trooper, al zo'n jaar op de markt. En om niet direct -1000 overbodig in m'n nek te krijgen: deze witte uitvoering werd al tijdens Cebit in maart dit jaar aangekondigd.

Cooler Master had 'm ook CM Storm Trooper (wit) kunnen noemen, maar Lucasfilm had al een beperkt gevoel voor humor als het ging om merknamen en intellectueel eigendom, en Disney is al helemaal van het eerst aanklagen, dan vragen stellen.

Dat is trouwens informatie die best bij de review had kunnen staan, want nu lijkt het een uniek, nieuw product in plaats van een ander kleurtje van een bestaand model. Enfin, mooie kast voor een dikke gamebak, dat wel.
Volgens mij is het dan de CM Storm Trooper. Ik zie weinig verschillen.
Toch is op de kleur na nog iets verschillend en en dat is het grote raam, die de zwarte niet heeft :)

http://www.legitreviews.c.../cm_storm_trooper_047.jpg
Voor mij vrijwel de perfecte behuizing op kleine puntjes na..
Als je een beetje deftige watercooling wilt in gaan steken moet je spijtig genoeg er toch in beginnen dremelen/boren.
Ze hebben wel aan veel al vanuit Cooler Master zelf gedacht.. Maar telkens zo niet het puntje op de I
Maar verder, 1 van de beste cases die ik tot nu toe al gehad heb.. En heb er toch al een aantal versleten..
Dat hoeft niet perse. Standaard kan je al een 240mm radiator bovenin plaatsen, een 240mm radiator onderin (bakje + onderste HDD rack weg halen) en kan je ook nog een 120/140mm radiator achterin plaatsen. Je moet al heel gekke dingen gaan doen wil je daarmee je setup niet koel kunnen houden (CPU + 1 of 2 GPU's).

Daarnaast kun je zonder echt zaag en/of snijwerk voorin een 80mm dikke 360 radiator in push/pull plaatsen wanneer je beide HDD bays verwijdert (met een SSD only systeem bijvoorbeeld). Dat ziet er dan ongeveer zo uit. Enige waar je dan op moet letten is de bevestiging van die radiator. Deze 360 front radiator kan je dan nog weer combineren met een 240mm bovenin en een 120mm achterin. Met zo'n combinatie moet je zelfs een quad-SLI of quadfire setup kunnen koelen :P

Pas op het moment dat je een 360mm radiator bovenin wilt met push/pull, dan zul je even met een Dremeltje te werk moeten gaan.
Of gewoon kwaliteit kopen, ik koel een HD6990 + i5 3570k met 1 120mm radiator :) Hoewel het naatje is (GPU gaat richting 90 graden, CPU 65) en ik er boven nog een 240mm radiator in wil zetten, aangezien ik nu geen overclock ruimte meer heb :)

Zie ook:
https://picasaweb.google....r_8wE#5796556000372799650

Hier trouwens het verschil met een normale ATX kast (antec nine hundred (and two)):
https://picasaweb.google....r_8wE#5773440552150241986

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 22 juli 2024 21:15]

heb er een 240 rad in past perfect.. bij 360 rad moet je inderdaad gaan rommelen
Weet iemand wat dar rare zwarte bakje is in de voor onderkant?
die schuil gaat achter het embleem klepje
In dat bakje zitten reserve onderdelen, denk aan schroeven etc.
Daar bewaar ik mijn goudstaven...

Maar ff serieus, vindt het reuze handig meeste bijgeleverde spul past er in (behalve de 5.25 inch rekjes) en raak ik dus ook niet kwijt!
Het is persoonlijk en heel smaak gevoelig. Maar man man man oi oi oi wat een weergaloos prachtige kast!! In mijn ogen een heel knap design met kwaliteit en functionaliteit. Heel erg mooi ontworpen! Wat mij betreft de prijs zeker waard.

Kijk niet iedereen zal dit mooi vinden. Maar in de Star Trek tech junky hoek.. Sjahh!! erg mooi.

Het is belangrijk dat een kast natuurlijk wel aan een bepaalde kwaliteit voldoet en dat zit hier natuurlijk ook zeker goed. Welke kast je uiteindelijk kiest, hangt gewoon van ieders persoonlijke vraag af. Er is niet een beste kast. Maar voor mij zou het deze zijn.. Ik vind hem te gek!!
ben het met je eens heb zelf deze pc en ben er zeer te spreken over ,zal alst lukt wel een paat foto`s erbij zetten
ben ik met je eens.
ik ga begin volgend jaar een nieuwe setup bouwen (incl. waterkoeling) waarbij deze kast sinds deze review hoog op het lijstje staat.
Anoniem: 408459 26 november 2012 11:53
airflow is gewoon goed ...btw
maar het SSD rekje onderin is best wel cheap uitgevoerd en ziet er niet uit ... losschroeven en terug de doos in :D

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 408459 op 22 juli 2024 21:15]

Inderdaad het rekje voor de ssd is erg cheap, je moet het aan de onderkant los schroeven wat het allemaal niet erg makkelijk maakt als je even een ssd wil toevoegen.
Inderdaad wat een troep gister het rekje dubbel gevouwen en weggegooid :)
Hoe hoog is de case als die op zijn voetjes staat op het hoogste punt? Ik heb 71 cm beschikbaar onder mijn bureau, ben bang dat die niet gaat passen.
Op dit moment is de case vanaf de grond gemeten ongeveer 61cm hoog.

[Reactie gewijzigd door Moi_in_actie op 22 juli 2024 21:15]

Hmm tot helemaal bovenaan dat uitstekende handvat? :) Dat zou mooi zijn :D Dan gaat die passen, zag vanmiddag nog 10+ op voorraad bij komplet nu ineens uitverkocht hehe :D
Het handvat zit er bij mij niet meer aan, maar de kap is even hoog. Ik heb het nog even nagemeten en de kast is ongeveer 61cm hoog, iets meer dan 58cm diep en zo'n 26cm breed.

edit:typo

[Reactie gewijzigd door Moi_in_actie op 22 juli 2024 21:15]

hoezo een compleet losstaande review? de storm trooper is toch gewoon grotendeels gelijk volgens mij.
Ik ben in de war. Zou de Storm Trooper niet de zwart-witte uitvoering moeten zijn? Of is de link met Star Wars dan te overduidelijk? ;)

Ik kan niet de enige zijn die dit is opgevallen...
De Storm Trooper is gewoon de volledig zwarte, de Stryker, is inderdaad hoogstwaarschijnlijk vanwege Star Wars hernoemd ;)
Hele mooie review, mooi filmpje ook :)

Jammer dat het product al een half jaar oud is :(
Jammer dat het product al een half jaar oud is :(
Want? Maakt dat het product slechter? Behuizingen zijn juist het type onderdeel dat bij tweakers vaak veel langer meegaat dan de originele inhoud. ;)

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 22 juli 2024 21:15]

Nee eerder het feit dat er al vele revieuws in de omloop zijn, nu is het zo dat er van een goed product nooit revieuws genoeg kunnen zijn , alleen had ik als revieuw site de focus gelegd op een splinter nieuw model :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.