Het moederbord waar ik het minst over te spreken ben is de Dragon Plus van Soyo. Wat betreft features is dit het meest uitgebreide moederbord van de roundup, maar het belangrijkste is nog altijd een goede performance. En zoals de benchmarks hebben laten zien presteert de Dragon Plus duidelijk onder de maat. Anders zou het moederbord met zijn onboard Ethernet, onboard 5.1 geluid en Smart Card reader zeker hoger zijn geëindigd.
De derde plaats wordt ingenomen door de Asus A7V266-E. Dit moederbord presteert in tegenstelling tot de Dragon Plus wel goed, maar wat betreft features is het moederbord karig bedeeld. Het moederbord heeft geen onboard Ethernet, geen ATA/133 of andere funky features. Niet iedereen staat daar op te wachten, maar dan is het moederbord met een prijskaartje van 220 euro in mijn ogen simpelweg te duur.
Het Abit KR7A-RAID moederbord neemt de tweede plaats in. Naast de performance en stabiliteit van de Asus A7V266-E heeft dit moederbord een 6e PCI slot, een 4e DIMM slot en ATA/133 RAID. Negatief is het feit dat dit moederbord met een prijs van 234 euro het duurste moederbord is van deze roundup.
Daarom eindigt de Epox 8KHA+ op de eerste plaats. Met een prijs van slechts 150 euro is het aanzienlijk goedkoper dan de andere moederborden die tussen de 213 en 234 euro moeten opbrengen. Vervelend is het gebrek van RAID, maar als je dat niet nodig hebt is dit ongetwijfeld het moederbord met de beste prijs/prestatie verhouding. Naast de standaard opties heeft dit moederbord een POST-code display, een 6e PCI slot en een handig BIOS.
Als laatste wil ik Abit NL, Epox NL, Soyo DE en Exile Computer Solutions bedanken voor het leveren van de hier geteste moederborden!