Zoals we inmiddels gewend zijn van een nieuwe reeks moederborden, zijn de onderlinge verschillen op grond van de benchmarks gering. Interessant detail in deze lichting is echter de turbo. Asus koos ervoor bij het Sabertooth- en Rampage-bord de turbo wat aggressiever en formeel buiten Intels specificaties aan te sturen. In plaats van een kloksnelheid van 3,6GHz op zes belaste cores, klokken de borden de cores op 3,9GHz. MSI kreeg lucht van de verhoogde prestaties van Asus en produceerde een bios dat hetzelfde trucje doet.
De gevolgen van die extra turbo zijn duidelijk; de twee borden van Asus en de GD65 van MSI presteren gemiddeld vijf of meer procent beter dan de overige drie borden. De hogere kloksnelheid heeft wel z'n weerslag op het opgenomen vermogen, zoals uit de resultaten met de GD65 met normaal en turbo-bios blijkt.
Kijken we puur naar de prijs, dan is Asrock met het Extreme 4-bord winnaar met een ruime marge. Daar staan vrij magere features tegenover, zoals slechts vier geheugenslots, onhandig voor toekomstige upgrades. Toch is het met drie x16-slots, negen sata-poorten en usb 3.0-poorten geen slecht bord.
Het andere uiterste, tegelijk het andere Extreme-moederbord, is de Rampage van Asus. De prijs is veruit het hoogst, maar overklokkers kunnen een deel terugverdienen dankzij de ingebouwde thermometer, het overvolten van de videokaart en de losse OC Key. Het bord heeft de meeste features en is het duurst, maar presteert daar ook naar.
Laten we de duurste en goedkoopste deelnemers verder buiten beschouwing, dan blijven er drie of vier min of meer gelijkwaardig geprijsde borden over. Intel valt af in de race om het beste bord, aangezien zijn bord het minst presteert, maar een stevige prijs zonder dito features heeft. De Sabertooth, de GD65 en de UD5 zijn meer elkaars gelijke qua prijs; MSI's bord presteert, met turbo-bios, het best van die drie. Het is ook het zuinigste bord en de features zijn dik in orde. Gezien prijs en prestaties lijkt de X79A-GD65 dan ook de beste keus, met het Sabertooth-bord als tweede keus. Gigabyte is hardwarematig dik in orde, maar de mindere turbo houdt de prestaties tegen.