Door Arnoud Wokke

Redacteur

HTC Incredible S: de duivel zit in de details

Conclusie

Het gevoel dat achterblijft na het testen van de Incredible S is tweeledig: aan de ene kant maakt het toestel een goede en solide indruk, aan de andere kant biedt het met name op het gebied van rekenkracht niet de vooruitgang die we gehoopt hadden.

Om met het laatste punt te beginnen: HTC kan zich momenteel niet meer meten met de concurrentie op basis van rauwe processorkracht. De LG Optimus 2X Speed en de Optimus 3D, de Motorola Atrix en de Samsung Galaxy S II lopen rondjes om de Incredible S. We kunnen ons niet voorstellen dat HTC niet dit jaar nog met een antwoord komt.

Aan de andere kant is de Incredible S een ontzettend goede smartphone: het scherm, de snelheid en de geluidskwaliteit zijn beter dan wat we tot nu toe van HTC hebben gezien. Het is niet overdreven te stellen dat de Incredible S out of the box - we laten het tweaken dan even buiten beschouwing - de beste smartphone is die HTC ooit maakte.

Het opvallende design en de groeiende concurrentie van vooral Android-smartphones met dualcores maken dat de beste HTC tot nu toe niet voor iedereen de beste keuze zal zijn. Wie gewoon een goede, snelle smartphone wil en de Incredible S er mooi uit vindt zien, zal met deze smartphone in elk geval geen kat in de zak kopen.

Pluspunten:
+ Mooi scherm met goede kleurweergave
+ Toestel reageert snel
+ Belkwaliteit prima door noise cancellation

Minpunten:
- Nog geen profijt van Android 2.3 en Sense 2.1
- Dik ten opzichte van concurrenten

Reacties (118)

Wijzig sortering
In mijn mening een mooie telefoon en dualcore SOC, overrated in mijn ogen... Gelukkig is de grootste afzet markt niet hier Tweakers.net of andere Specs geile mensen. Maar mensen die een normaal goed functionerende smartphone willen. Want hoeveel mensen zullen hun telefoon aan de TV hangen voor een filmpje te kijken in HD, of een intensieve 3d game doen? Meeste mensen hebben daar al hun apparatuur voor.

hierdoor krijg ik ook steeds meer het gevoel dat de snelheid upgrades van de smartphones toch minder drastisch wordenen dat het gimmick gehalte alleen maar omhoog gaat.

Hierdoor hoeven de mensen die nu een 1ste generatie snapdragon of vergelijkbaar SOC in hun telefoon hebben hoeven zich echt niet te schamen.
Ik zie dat mijn "gewone" Desire nog steeds hoog in de ranglijsten sta en klagen over traagheid doe ik ook niet, het apparaatje is heerlijk soepel.
Dit zal misschien ook wel deels te danken zijn aan het Android OS, maar dan nog, voor de hardware en dualcore SOC hoef je echt niet naar de winkel te rennen als een gek in mijn opzicht.

Dit was vroeger wel anders in de tijd van de opkomst van de smartphones, toestellen zoals de HTC diamond , Samsung Omnia en de SE X1 Experia waren tergend traag ten opzichte van hun opvolgers.

Dus HTC ga zo door, ik vind jullie foons wel prachtig en goed werkend!

[Reactie gewijzigd door Swordlord op 9 maart 2011 10:15]

Na het lezen van deze review heb ik dan toch besloten de incredible S als opvolger van mijn Desire te nemen bij een 1 jarige abo. verlenging. Vanochtend even mee gespeeld en naast mijn Desire gelegd en ik heb eigenlijk vrij weinig toe te voegen aan deze review. Ik persoonlijk vind het design wel wat hebben. Hij ligt lekker in de hand en is ondanks zijn grotere scherm niets zwaarder dan de Desire. Ik vind de dikte overigens ook reuze meevallen en zie het niet als een minpunt. De achterkant oogt een beetje vreemd op plaatjes, maar in werkelijkheid vind ik het helemaal niet lelijk. Het zorgt juist net voor wat meer grip.Wel vond ik overigens de kleurweergave wat teleurstellend vergelen met die van de Desire (Amoled)! Ook de speaker is nog steeds een verbeterpunt voor HTC, maar dat is niets nieuws. De speaker voldoet voor bellen, maar voor media af te spelen moet je er niet teveel van verwachten. Qua snelheid zit het ook wel snor met dit toestel ondanks dat er geen dual core in zit. Ik denk dat HTC de juiste keuze heeft gemaakt om hier nog even mee te wachten aangezien ik denk dat de meeste gebruikers hier in de praktijk toch nog niets van merken.

In iedergeval bedankt voor deze goede review en ik kan iedereen het toestel aanraden.

[Reactie gewijzigd door Mivadebe op 11 maart 2011 15:50]

Ik heb het idee dat er een foutje in de review staat, maar kan het niet met zekerheid zeggen. Op verschillende plekken op internet lees ik namelijk bij de specs van de Desire HD dat deze een SLCD scherm heeft ofwel een Super LCD. In de review staat dat de Desire HD een gewoon LCD pannel heeft. Dit zou dan dus niet kloppen. Kan iemand met zekerheid zeggen wat voor een scherm de Desire HD heeft?
nee er staat geen fout in :) , als je goed leest weet je dat de
Desire HD een SLCD heeft maar een tft-lcd panel gebruikt
De Incredible S gebruikt ook een SLCD maar dat is een ips-lcd panel

TFT staat dan weer voor thin film transistor en IPS voor in plane switching.
De voordelen van IPS zijn
- Betere kijkhoek
- Betere kleuren
- Dunner dan TFT-lcd

[Reactie gewijzigd door Sam1an op 9 maart 2011 13:16]

Duidelijk verhaal. Bedankt voor de info!
Mooi toestel, maar zonder dual core ben je nergens, in ieder geval voor mensen die op specs letten niet. Dan zou ik voor een SGSII, Atrix of Optimus X2 gaan. Wel weer een heel mooi design, maar ik vind het een best domme stap van HTC om nu nog meerdere toestellen uit te brengen met een single core, en daar dan ook een hoge prijs voor te vragen. Ook hebben ze een aantal budget toestellen uitgebracht die qua specs nauwelijks aantrekkelijker zijn dan bijvoorbeeld de HTC Wildfire of andere bestaande toestellen.

Als dit wat goedkopere telefoons waren (300 euro o.i.d.), dan hadden ze een gigantische afzetmarkt, maar dit zijn relatief langzame telefoons in het high-end prijssegment, dus je kan voor 500 euro véél meer krijgen dan zo'n telefoon.
"Mooi toestel, maar zonder dual core ben je nergens"
Een dual core is relax en wat sneller , maar om nu te zeggen dat je zonder dual core nergens bent vind ik wel ver gaan. Net alsof alle telefoons tot nu toe waardeloos waren want er zat geen dualcore in.
Naja het gegeven is dus dat deze telefoon zich nergens meer mee onderscheid, niet tegen telefoons van HTC zelf iig, in die zin mist de Dual-Core wel degelijk, ter onderscheiding ;)

Maar het is niet zo dat je als gebruiker nergens bent zonder dual-core, misschien als die hard tweaker, maar niet als gem consumentjes...
Nouja, ik bedoelde meer dat een telefoon in deze prijsklasse zonder dual-core echt geen succes wordt. Zelfs een leek op het gebied van hardware weet dat als je 2 cores hebt van 1Ghz, je telefoon in theorie 2 keer zo snel is als met 1 core van 1Ghz. Als we nu allemaal reclames krijgen van de LG Optimus X2 en de Galaxy SII waarin ze duidelijk maken dat ze een dual core hebben, dan zullen klanten vanzelf in de winkel gaan vragen of een Incredible S ook een dual core heeft. Nee dus, maar hij is wel even duur, dus een SGSII of Optimus X2 zou dan een logische keus zijn.
En als je de consument de telefoon laat zien en alles gaat soepel en de interface van HTC ziet er gelikter uit dan die van Samsung of LG?

De LG kan dan wel een dual core hebben, als dat ding nog steeds traag is, wat heb je er dan aan?
De LG kan dan wel een dual core hebben, als dat ding nog steeds traag is, wat heb je er dan aan?
Maar het tegendeel is waar, dus wat kiezen ze dan? LG
dual core?.. waarvoor wil je die gebruiken? multitasken op een smartphone?
Je hebt sowieso meerdere processen lopen op die dingen hoor.
Je hoeft nog niet te multitasken om het voordeel van 1 extra core in te zien...
Zeker waar, maar:
maar zonder dual core ben je nergens
is toch wel erg overdreven. De laatste generatie singlecores zijn allemaal erg snappy en snel, dus echt nodig is het voor het gros van de consumenten niet.
Ik wil niet perse een telefoon met dual core processor, ik wil er eentje die doet wat ik van 'm wil zonder (voor mij) irritante vertragingen. Als ie dat met een single core kan dan is het prima. Ik zie op dit moment nog geen reden om mijn Desire te vervangen, de Galaxy S van een kennis van me is wel wat "snappier" maar zo gek veel scheelt het niet.
In hoeverre is het slcd scherm van de Incredible te vergelijken met het slcd scherm van de Desire?

In het begin werd de Desire inderdaad met een amoled scherm, maar na verloop van tijd is die ook vervanger door een slcd scherm.
Geen idee, we hebben hier geen slcd-Desire op de redactie.
De enige reden dat Desire van amoLED scherm naar slcd scherm was gegaan.
Was omdat de leverancier van de amoLED schermen "Samsung" na een tijdje hadden ze niet genoeg schermen om naar anderen te leveren en verkozen ze zichzelf boven anderen.
En had HTC geen amoLED's meer op voorraad.
Ik weet niet waarom ze niet weer overstappen op amoLED.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 395895 op 9 maart 2011 15:17]

Hoe kan de leverancier nou aan Samsung leveren als Samsung juist de leverancier is :P

En ja afhankelijk van de gemaakte afspraken, verkiezen ze zichzelf boven de concurrentie natuurlijk ;)
Ja sorry was nog niet compleet wakker bedoelde inderdaad dat HTC de amoled's kreeg van Samsung...
Is aangepast
HTC houdt tot nu toe vast aan het 3gpp-formaat, vermoedelijk omdat er geen licentie is om 720p-filmpjes als mp4-bestanden op te slaan.
Waarom maakt mijn HTC HD7 met Windows Phone 7 dan wel 720p filmpjes in mp-4 formaat???
Omdat daar WINDOWS opstaat geen ANDROID.
Windows zal de licentie kosten voor mp4 wel al voorzien hebben toen ze het contract hebben afgesloten !
Omdat de camera-app intellectueel eigendom is van Microsoft onder WP7, terwijl HTC zelf de camera-app maakt voor Android-toestellen
Foutje gevonden in de review:

Een van de belangrijkste klachten van Desire-eigenaren is het gebrek aan intern geheugen. Veel klanten meldden dat ze onvoldoende geheugen tot hun beschikking hadden om alle gewenste applicaties te kunnen installeren. De Desire HD kreeg daarop 1,5GB ram.

De desire HD heeft geen 1,5 GB ram maar 1,5 GB rom. Hij heeft namelijk 768 MB ram.
Het staat inmiddels juist :)
Arnoud, nog een andere vraag. In heel het review wordt het toestel vergeleken met de Desire HD, behalve bij de schermtest. Hadden jullie toevallig geen DHD liggen? Want ik ben benieuwd of er echt veel verschil is tussen die twee schermen.
Nee klopt, HTC vroeg de DHD terug, waardoor we ze niet naast elkaar konden leggen. De DHD heeft een lcd, terwijl Incredible s-lcd heeft, dus Incredible zou een beter scherm moeten hebben :)
Na wat reviews te hebben bekeken van de Desire HD, kwam altijd de fletsheid van het scherm naar voren. Ik heb het verschil tussen een Desire HD en een Desire Z gezien en er zit een soort witte waas over de DHD heen...

Zie hier: http://www.youtube.com/wa...=player_detailpage#t=157s
Ik heb zelf een Desire HD en heb nergens last van. Ik denk dat je het pas gaat zien als je héééééééél kritisch gaat kijken, met een ander scherm erbij, dat je het pas gaat zien.

Bij normaal gebruik vind ik zelfs dat de kleuren er van af spatten!

Wel en erg mooi toestel, als ik geen DHD zou hebben zou ik, denk ik, deze kopen.

[Reactie gewijzigd door Cybergamer op 9 maart 2011 17:08]

Anoniem: 395895
@MM999 maart 2011 11:32
Over de schermen durf IK het niet te zeggen denk het eerlijk gezegd wel.
Qua camera zie ik toch dat die 8MP camera geen +punten oplevert aangezien de kwaliteit van een foto met de DHD toch al wat beter is terwijl een foto maken in HD kwaliteit 2MP hoort te zijn dus zou je moeten aannemen dat met een 8MP camera je veel betere foto's zou moeten maken.
Dit ligt waarschijnlijk eerder aan de lens dan aan de camera zelf.
en dat klopt ook niet
hij heeft 1.1GB Flash wat uit te breiden is met SD..

Waarom dit her en der rom wordt genoemd is vreemd, ROM = Read Only Memory..
Ook wordt het vaak genoemd onder intern geheugen, dat klopt op zich wel maar dat is vaak ook verwarrend.. Want de meeste mensen vinden dat hetzelfde als werk geheugen..
Dik ten opzichte van concurrenten? In het overzicht staat hij derde, met enkel de iphone voor zich op 9mm, is hij dunner dan de rest :?
Ik heb hem hier in m'n hand en hij is inderdaad NIET dik zoals jij al aangeeft!
In de tabel heb ik hem voornamelijk naast andere HTC's gezet. De iPhone 4 en Galaxy S (die ik ook in de tabel heb gezet) zijn dunner. Ten opzichte van de nieuwe generatie toestellen, die dit jaar zijn aangekondigd, is hij wel degelijk aan de dikke kant: de Galaxy S II is 8,5mm, Sony Ericsson Xperia Arc 8,8mm. Ook de LG Optimus 2X Speed is iets dunner (dat kan ik zien, want ze liggen naast elkaar op mijn bureau).

Kortom: ten opzichte van de directe concurrentie van nieuwe toestellen is de Incredible S aan de dikke kant. Of hij in absolute termen in je hand dik is, kan ik niet aangeven; dat hangt van je waarneming af. Hij kan makkelijk in je zak, maar dunner is in dat opzicht veelal beter, is mijn ervaring :)
Omdat Qualcomm nog geen dual core processoren heeft zitten ze bij HTC ook niet erin.
Hoe dat allemaal contractueel geregeld is zal ons wel niet duidelijk worden maar in mijn ogen wel onbegrijpelijk. Natuurlijk is er met single core te werken maar de toekomstige software zullen dual core gebruiken. Zelfs de iPhone5 zal dual core bevatten.
HTC zal in 2011 geen potten breken en hun omzet zien dalen tov 2010.
LG zit in dezelfde prijsrange met betere hardware specs.
Ik denk dat HTC gewoon de kat uit de boom kijkt en wacht op de nieuwe 8X72.
Deze gaat 2 scorpion cores bevatten die draaien op 1.5Ghz :)
Die Droidbench rekentest kloppen volgens mij niet.
Ik heb zelf de Samsung Galaxy S. Deze heeft in de review een score van maar 228,89.

Als ik zelf Droidbench start, krijg ik de eerst keer ook dezelfde score, maar als ik de benchmark nog een keer uitvoer, krijg ik verschillende waarden.
Soms 343.333, Maar ook regelmatig 686.667. net zo hoog als de snelste HTC's en de Nexus S.

Dus ik denk dat de waarden die deze benchmark geeft niet te vertrouwen zijn.
Inderdaar droidbench is in mijn ogen niet echt geschikt als volwaardig "bench" programma.

Je kunt beter iets als Quadrant gebruiken imho
http://www.androidzoom.co...tandard-edition_gmwz.html
Juist de éérste run geeft het goede resultaat, omdat er dan nog niets gecached is.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee