Processor
De Defy is geen high-end smartphone, maar heeft wel heel behoorlijke specificaties. Het toestel beschikt over een Omap3610 van Texas Instruments, een op 800MHz geklokte processor met een Cortex A8-core, die op 45nm wordt gebakken. Deze cpu is tegenwoordig niet meer het neusje van de smartphonezalm: er zijn inmiddels ook toestellen met Cortex A9-cores aangekondigd. Deze hebben vaak meerdere processorkernen.
Er zijn maar weinig Android-smartphones met de Omap36xx-processors. Dat komt deels omdat de grootste hardwaremakers overeenkomsten hebben met andere chipmakers dan Texas Instruments. HTC houdt het voor de westerse markt bij Qualcomm, terwijl Samsung zijn processors in eigen huis fabriceert. Motorola is de enige grote afnemer van Texas Instruments.
De Omap3610 is in theorie iets effectiever dan de Omap3430 die in de Milestone zit. Bovendien ligt de kloksnelheid iets hoger, al is 800MHz minder dan de 1GHz waarop de concurrentie zijn processors tegenwoordig vaak klokt.
Geheugen
De Defy is met een werkgeheugen van 512MB goed in staat tot multitasken. Het werkgeheugen is even groot als bij bijvoorbeeld de Google Nexus One. Nieuwere high-end modellen, zoals de HTC Desire HD en Motorola's eigen Atrix, beschikken over meer werkgeheugen. Het interne opslaggeheugen heeft een omvang van 2GB, waarnaast micro-sdhc-kaarten van maximaal 32GB worden ondersteund.
Scherm
De Defy beschikt over een lcd met een diagonaal van 3,7". Daarmee is het scherm even groot als dat van bijvoorbeeld de Milestone 2 en de HTC Desire. De resolutie ligt wel iets hoger dan die van de HTC's: net als de Milestone heeft de Defy een resolutie van 854x480 pixels.
Deze resolutie geeft een beeldverhouding van 16:9, wat het scherm geschikt maakt voor het bekijken van breedbeeldvideo. Voor de ondersteuning van apps maakt het niet uit of een scherm 800x480 of 854x480 pixels heeft.
Accu en belkwaliteit
De belkwaliteit van de Defy is in orde: beide partijen kunnen elkaar goed verstaan, al is het geluid niet kraakhelder zoals bij sommige concurrenten. De Defy heeft al met al een gemiddelde geluidskwaliteit.
De accu maakte een goede indruk, maar we hebben die niet uitgebreid kunnen testen: daarvoor hebben we het toestel te snel stuk gemaakt. Gedurende de eerste dagen heeft hij wel aan de computer gehangen, maar niet aan het stopcontact: dat gebeurt bij ons maar zelden tijdens een review.