Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Arnoud Wokke

Nieuwsredacteur

Keuzehulp: internetten op je smartphone

Overzicht

Hieronder vind je een overzicht van details van de internetabonnementen bij verschillende aanbieders. In de eerste tabel zijn de standaardabonnementen van de diverse providers terug te vinden.

Bij de snelheden van het abonnement staat het eerste getal voor de downloadsnelheid, het tweede is de uploadsnelheid. Bij limiet staat of er een fup of een harde limiet van toepassing is. Onder conseq. staan de consequenties van het overschrijden van een fup of limiet: bij een cap wordt de snelheid teruggebracht, bij contact neemt een provider contact op met de klant over welke oplossingen er mogelijk zijn.

Hi is niet in het overzicht opgenomen, omdat het dezelfde voorwaarden kent als Surf&Mail van KPN. Alleen bij de duurdere, XtraSnel-abonnementen is een verschil: de uploadsnelheid daarvan ligt bij Hi lager. Ook Tele2 is niet opgenomen in onderstaand overzicht, omdat de tabel daarmee te breed zou worden. Tele2 is anderhalve maand na publicatie in dit artikel opgenomen.

KPNVodafoneT-MobileTelfortMTV MobileTringg
Naam Surf&
Mail
Bel+SMS
+Web
Web 'n Walk Surf&
Mail
Always Online Tringg 3G
Prijs 10,00 Bundel 9,95 10,00 Bundel Bundel
Snelheid

384Kbps,
128Kbps

3,6Mbps,
1,4Mbps
384Kbps,
64Kbps

768Kbps,
384Kbps

768Kbps,
128Kbps
7,2Mbps,
1,4Mbps
Limiet 10xgem. 10xgem. Nee 10xgem. 10xgem. 1GB
Conseq. Cap Contact Cap Contact Cap Bijbetalen
Voip Nee Nee Nee Nee Nee Nee
Tether Nee Nee Ja Nee Nee Nee
Stream Ja Ja
en Mobile
TV
Ja,
geen Mobile TV
Ja Ja Ja

Hieronder staat een tabel met aanvullende abonnementen van providers: die duurdere abonnementen zijn alleen verkrijgbaar bij KPN, Vodafone, Tele2 en T-Mobile.

KPNVodafoneT-MobileTele2
Naam Surf&Mail Extra Snel Zorgeloos Internet Totaal Web 'n Walk Plus Databundel Plus
Prijs 5 euro per maand extra 5 euro per maand extra 5 euro per maand extra 5 euro per maand extra
Snelheid 1Mbps, 384Kbps 3,6Mbps, 1,4Mbps 1Mbps, 384Kbps 2Mbps, 384Kbps
Limiet 10x gemiddelde
10x gemiddelde
2GB 10x gemiddelde
Conseq. Cap Contact Geen Sms, cap
Voip Nee Ja Nee Nee
Tether Nee Nee Ja Nee
Stream Ja
Ja, en Mobile TV
Ja, en Mobile TV
Ja

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (186)

Wijzig sortering
Een relevant verschil wat ik mis in het overzicht: welke providers het gebruik van een proxy afdwingen en bij wie het optioneel is (of zelfs gewoon niet aanwezig).

Vodafone dwingt je een proxy te gebruiken die plaatjes gecomprimeert - en ook nog eens op een dusdanig onsubtiel niveau dat de plaatjes er echt (en daarmee de website) niet meer uitzien. Dat geeft toch een heel andere beleving aan het web geeft op een moderne smartphone dan een ongecomprimeerde verbinding.

KPN en Telfort dwingen ook een proxy af. Daarbij geen problemen met plaatjes, maar wel met blacklists. Veel dongel-gebruikers hebben blijkbaar een niet-zo-schone PC waardoor ze via hun dongel zitten spammen of andere ongewenste zaken het web op sturen. Vanaf de kant van mailservers is dat het KPN-proxy-IP en dat raakt dus geblacklist. Ik heb om die reden regelmatig mailtjes geweigerd zien worden.

Bij T-mobile is de plaatjes-comprimerende proxy optioneel (kun je instellen via speed.t-mobile.nl). Problemen met de blacklisting ben ik nog niet tegengekomen, waarschijnlijk versterkt door het feit dat T-mobile gewoon individuele IP's uitdeelt.

Ik ben over het algemeen geen enorm fan van T-mobile, maar op dit gebied hebben ze hun zaakjes beter voor elkaar dan de andere providers.

[Reactie gewijzigd door Roelant op 7 juni 2010 09:38]

De vodafone proxy kan ik op mijn WinMo toestel gewoon uitzetten hoor? Tenzij er nog een andere transparante proxy tussen zit, kan je zo simpel de proxy omzeilen. Dit helpt ook tegen de youtube video blokkade en dergelijk, dus ik neem aan dat je het over alleen deze proxy hebt.

Dat van die plaatjes kan ik niet echt plaatsen, maar misschien komt dat ook wel omdat ik meestal vrij rap ben met het uitzetten van de proxy.
Ja en nee. Je kunt de proxy wel uitzetten op je toestel, echter gebruikt Vodafone ook nog een transparante proxy die wat toevoegingen aan de HTML pagina's doet (alleen http, https kan dit natuurlijk niet).
Toevoeging aan het begin van de pagina:
<script src="http://1.2.3.4/bmi-int-js/bmi.js" language="javascript"></script>

en dit aan het eind van de pagina:
<script language="javascript"><!--
bmi_SafeAddOnload(bmi_load,"bmi_orig_img",1);//-->
</script>

Dit zorgt ervoor dat plaatjes gecomprimeerd worden, en dat je op CTRL-F5 moet drukken voor een goede weergave. Echter verkloot het ook de Tweakers ajax interface in mn firefox 3.6.3... In IE7 gaat het wel goed.
Aangezien dit een zakelijke laptop is, en wij (helaas) voor wat webbased apps IE7 moeten draaien (IE8 geeft ellende met die apps... jaja slecht gecode, en ik vind het ook rot, maar kan er niks aan doen... Ik code niet....) gebruik ik IE7 maar om te browsen....
Aangezien dit een zakelijke laptop is, en wij (helaas) voor wat webbased apps IE7 moeten draaien (IE8 geeft ellende met die apps... jaja slecht gecode, en ik vind het ook rot, maar kan er niks aan doen... Ik code niet....) gebruik ik IE7 maar om te browsen
Je kunt ook met IE8 browsen en die site in compatibiliteitsmode zetten.
Nog beter is als jullie in de webbased apps zelf de juiste modus afdwingen zodat de gebruiker daar niet over hoeft te denken.
Wat voor een browser gebruik je eigenlijk voor je vodafone ervaringen? In opera (mini en mobile) zitten beide functies om afbeeldingen door de opera servers te comprimeren. Wellicht dat je een dergelijke functie aan hebt staan. Ik heb net als alle andere reageerder hier geen last van compressie op mijn abo. Ben iig zeer tevreden over de verbinding.

Alleen werkt de youtube app niet goed op mijn HTC (wel via wifi), iemand hier een instelling voor waardoor het wel werkt? Hmm dat had ik dus zelf ook wel even uit kunnen zoek via GOT:
Windows Mobile: start > instellingen > verbindingen > verbindingen >
onder t kopje "Vodafone GPRS" bij "Mijn Proxyserver instellen"
zet het vinkje bij "Dit netwerk gebruikt een proxyserver om verbinding te maken met internet" uit

[Reactie gewijzigd door mbr01 op 7 juni 2010 10:47]

Alle bovenstaande ervaringen zijn gebaseerd op een laptop met een dongle. De "problemen" (kun je natuurlijk niet echt van spreken) doen zich browser-onafhankelijk voor.

Verder is het inderdaad zo dat, zoals derx666 al opmerkt, zelfs als je de proxy clientside uitzet, je websites nog steeds aan de netwerkkant via een transparante proxy geserveerd krijgt en de plaatjes nog steeds gecomprimeerd worden.
Heb zelf sinds december een Vodafone abo met internet Blox. Ik heb geen proxy en zie alle plaatjes gewoon zoals ze horen te zijn (net nog even vergeleken met de weergave van tweakers op mijn mobiel en op mijn pc-scherm).
Dat van die Vodafone proxy is dus niet waar, tenzij je gebruik wil maken van de diensten die via de Vodafone website/portal worden aangeboden.

Ik surf zelf al jaren met de proxy uitgeschakeld en dat bevalt prima.
Zijn er ook visuele voorbeelden van de Vodafone compressie? Vergelijking materiaal van de verschillende providers?

[Reactie gewijzigd door tHe_BiNk op 7 juni 2010 10:19]

Goed overzicht, een tijdje geleden heb ik zelf ook een dergelijk overzicht in elkaar geflanst, Mobile phones, Mobile computers, mobile everything!: (Telecom rant) STPR Q1 2010 .

Even voor de duidelijkheid;

- Vodafone werkt met een proxy welke makkelijk uit te schakelen is.
- Streaming is gewoon toegestaan bij Vodafone.
- Bij Vodafone krijg je een notificatie wanneer je bij de top 1% gebruikers zit.
- Vodafone is niet agressief in het toepassen van de FUP.
- Tetheren mag bij Vodafone niet, maar werkt probleemloos.

Je krijgt bij Vodafone twee toegangspunten, een heet Vodafone Live of GPRS en de ander heet Vodafone Streaming. De laatste kan je gebruiken om je Youtube video's te bekijken, of je verwijdert de proxy van de Live verbinding.
In deze pdf schrijft Vodafone zelf dat audio/video streaming niet is toegestaan. Iets verder in de pdf schrijven ze dat het gebruik van de youtube applicatie wel is toegestaan, en dat hier geen andere kosten aan zijn verbonden.
Bij de Tringg-sectie staat dat 2 sms'jes pas 1 unit tellen, dit is echter geheel onwaar. Zowel een sms'je als een belminuut 'kosten' beide 1 unit.
quote: Tringg AV
Redelijk eigen gebruik betekent dat de Klant maximaal twaalfhonderdvijftig (1.250) units per maand gebruikt voor bellen en SMS, waarbij één (1) belminuut of één (1) SMS gelijk staat aan één (1) unit, plus, indien de Klant een Tringg 3G dienst afneemt die gebruik van mobiele data toestaat, maximaal duizend (1.000) units mobiele data per maand waarbij één (1) MB gelijk staat aan één (1) unit.
Leuk om hier eens een overzichtje van te zien. :-)
Wat mist: Telfort surf en mail kost al tijden 2,50 p/maand.
is dat niet alleen de eerste X maanden ?
Ja dat is een tijdelijke actie. In het begin van het artikel werd gezegd dat deze niet mee werden genomen in de vergelijking.
Erg jammer dat de helemaal niets over België vermeld word.
Komt er een zelfde vergelijkingstest voor de zuidelijke tweakers ?
Er zijn geen flatfee abo's in Belgie! Er zijn helemaal geen goede abo's.

Wil je goedkoop gaan? Neem Mobile Vikings. Dat is 15€ voor 1GB en 1000SMS

Of nog beter: AlloRTL, daar is een databundel van 2GB maar 10€...

Andere providers zijn heel erg duur en onduidelijk over prijzen.
Hopelijk komt er ooit nog eens een België afdeling of een België journalist het Tweaker.net team versterken.
Wat ik wel mis is een praktijk test. Welke provider is in de praktijk nou de beste/snelste? Statistieken zijn leuk en aardig maar als dit in de praktijk niet gehaald wordt heb je er nog niks aan.

[Reactie gewijzigd door rusman op 7 juni 2010 09:07]

Dat mis ik ook! Dit is een leuk overzicht maar je hebt er niets aan. De praktijktesten zijn hierbij enorm belangrijk, T-Mobile heeft bijvoorbeeld het meest belabberde netwerk ooit, hoe zit dit bij de rest? Iets meer diepgang zou wel leuk zijn, net als een pagina over 4G misschien?
T-Mobile heeft bijvoorbeeld het meest belabberde netwerk ooit, hoe zit dit bij de rest?
Ik kan alleen over Vodafone oordelen maar dat is zeer positief:

- Dekking: uitstekend, komt regelmatig voor dat ik met Vodafone de enige ben die nog kan bellen en sms-en op afgelegen plekken. Kan me de laatste plek zonder dekking niet eens meer herinneren
- Kwaliteit netwerk: uitstekend, nooit dropped calls of smsen die niet doorkomen ofzo
- Snelheid mobiel internet: uitstekend, met speedtest haal ik op de meeste plekken inderdaad 2Mbit/s
- Kosten: uitstekend, ik heb mijn toestel los gekocht en ben naar de winkel gegaan voor abbonements verlenging, waardoor ik nu 13,50 p/m betaal voor 250 belminuten, 25 sms, en onbeperkt internet
- Klantenservice: uitstekend, heb tot nu toe bij elke contractverlenging een mooi aanbod gekregen in de winkel. Je moet er wel even zelf achteraan maar dat geldt bij elke provider denk ik.
- Betrouwbaarheid: tot halverwege vorig jaar uitstekend, nooit een probleem. Het laatste jaar: matig, om onverklaarbare reden ineens vrij veel storingen gehad. Lijkt inmiddels weer opgelost te zijn.

Dus kan niet anders zeggen dan dat ik zeer tevreden ben. 8-)
Ik geloof heb je je vertypt hebt, 250 minuten plus internet kost minstens 25€ per maand.

Edit: Ohhh je hebt de 25% korting meegerekend!

[Reactie gewijzigd door Hazurr op 7 juni 2010 18:32]

En toch is het zo :+

Als je lang klant bent en geen gesubsidieerd toestel hoeft, is er vaak veel meer mogelijk dan wat er op de website staat ;)

Edit: zo te zien is de huidige 'actieprijs' trouwens 19,95 op het moment:
http://www.vodafone.nl/sh...eb-275-2-jaar/sku51030028

Daar heb ik dan dus nog een 6 euro p/m korting overheen omdat ze me zo aardig vonden :9

[Reactie gewijzigd door johnbetonschaar op 7 juni 2010 17:07]

Maar als ik het goed begrijp mag je niet streamen bij vodafone? youtube zit er dus niet in bij die jongens? Kun jij of iemand anders dat bevestigen?
Kan gewoon hoor, geen enkel probleem. Ook de NOS journaal viewer en alles werken zonder problemen. Enige is dat je geen HD kwaliteit filmpjes kunt binnenhalen, je krijgt altijd de lage kwaliteit versie, maar dat kan ook een limitatie van de YouTube speler van mijn telefoon zijn.
Ik kan op mijn telefoon (HTC Legend) kiezen tussen hoge en lage kwaliteit in de youtube app.
Ik kan met mijn Internet Blox gewoon YouTube kijken zonder problemeN :)
Streamen gaat best. De WM Youtube applicatie buffert zo goed als nooit, maar hij rekent niet vooruit (preload).

Verder werkt tethering ook perfect! Of ik me e-mail nou check op me mobiel of op me laptop, dat mag geen probleem zijn.

Kwa verbruik krijg ik met me telefoonrekening altijd netjes alle deelen te zien (helaas geen opsomming). Maar zie in een reeks van 100-en sessies toch redelijk vaak >100.000,000KB waarde's staan. Met zelfs een uitschieter van 830.000,000KB.
Dat zegt dan wel wat over het gemiddelde (x10).

Dus of die berekeningen kloppen voor geen meter, of al die avonden youtube kijken verstoken vele GB aan data :). Nou, KPN, eat your hart out.
Dat is zo goed als niet te testen omdat het van ontzettend veel factoren afhankelijk is. En de grootste is lokatie. Nu ben ik zelf ook TMobile klant met de klachten, echter hebben ze hier al flink verbeterd. Ze werken er echt hard aan.
Ja dat merk ik ook. Heb op steeds meer Plekker HSDPA i.p.v. 3G is toch een stuk sneller en stabieler. Helaas valt het op veel plekken nog steeds weg. :(
HSDPA = 3G.......................... 8)7
ik heb met vodafone bijna altijd 3G... soms valt het weg als je geen internet gebruikt... maar dat doet de telefoon volgens mij zelf om batterij te besparen.

[Reactie gewijzigd door ArcticWolf op 7 juni 2010 09:40]

HSDPA = 3G.......................... 8)7
HSDPA is wel degelijk sneller dan 3G.
Officieel is 3G een verzamelnaam ja en daar valt HSDPA ook onder, daarom kan je ook beter over HSDPA of UMTS praten ipv 3G en HSDPA :P (3.5G valt ook onder 3G)

http://en.wikipedia.org/wiki/3G
HSDPA = 3.5G (> 50 kB/s)
UMTS = 3G (< 50 kB/s)
Dit klopt overigens niet.
Met mijn iPhone (heeft geen HSDPA) haal ik over 3G regelmatig 160kB/s.
Je iPhone heeft *wel* HSDPA, alleen geeft 'ie het niet apart aan. Er wordt op de iPhone geen verschil in weergave gemaakt tussen UMTS en HSDPA.
UMTS = 3G
HSDPA = 3.5G
Is vrij moeilijk te doen, men moet een abbo afsluiten voor 12 maanden om 1 dag te testen. En waar test je in NL?
Als de providers zelf echt willen laten zien dat hun netwerk goed is valt daar wel iets te regelen. Daarnaast zijn er bij Tweakers.net vast wel mensen met internet op hun telefoon en ik ga er niet van uit dat ze allemaal dezelfde providers hebben.
Is vrij moeilijk te doen, men moet een abbo afsluiten voor 12 maanden om 1 dag te testen. En waar test je in NL?
T-Mobile heeft al genoeg problemen met haar 3G-verbindingen, laat staan dat ze aan een test mee gaan doen om te bewijzen dat ze de beste zijn; ze kunnen namelijk alleen verliezen.
Alleen winnen juist ;) Als je imago een dieptepunt heeft kan dat toch enkel stijgen?

Anyway te veel factoren waardoor je absoluut niet kan testen, met t-mobile heb ik thuis altijd 95% speed (350Kbit) ergens anders heb ik weer 100 en weer ergens anders 200....

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 7 juni 2010 09:33]

dan zouden ze wel beter moeten zijn dan de belabberde verwachtingen en het imago dat ze nu hebben. Ik vrees alleen dat het een bevestiging is van wat iedereen roept. Dus heel slim zou het niet zijn van T-mobile.
Is vrij moeilijk te doen, men moet een abbo afsluiten voor 12 maanden om 1 dag te testen
Daar heb je prepaid voor. Kost je 10 Euro voor een simkaart. Zou ik zowiezo doen voor een overstap, testen op plaatsen waar je vaak bent (thuis, werk, kenissen), dan weet je tenminste waar je aan toe bent.
En waar test je in NL?
Bij elke gemeentehuis in de hoofdstad van elke provincie misschien...

[Reactie gewijzigd door jeronevw op 10 juni 2010 11:07]

Mee eens, alleen heb je dan wel een heel groot probleem met de dekking van de provider. Thuis haal ik ruim 1,7mbit down/1.1mbit up met Vodafone, alleen als ik bijvoorbeeld in Arnhem ben haal ik 500kbit en vlak bij de grens zelfs maar 50kbit. Erg afhankelijk van de signaalsterkte dus...
Je zou het kunnen testen door 10 willekeurige plekken in Nederland aan te wijzen als testlokatie. Eventueel aangevuld met 2 of 3 lokaties waar internet gewenst is. Dat de dekkingsgraad niet 100% is kan lastig getest worden maar of de opgegeven snelheid gemiddeld gezien gehaald wordt is natuurlijk wel te testen.

Het verkrijgen van toegang tot het netwerk lijkt me ook niet zo'n heel groot probleem. Alle providers een belletje geven of ze mee willen werken en vermelden of ze dat wel of niet willen. Daarnaast zijn er vast wel tweakers te vinden met het betreffende abbo die het willen testen.

Zolang je dezelfde telefoon gebruikt voor alle testen is het redelijk consequent.
Er zullen een paar plaatsen zijn waar mensen vaak bellen en goed bereik willen met hun mobiel.
Ik denk de volgende plaatsen zijn dan zowiezo van toepassing: Thuis (in een betonnen flatwoning waar ik zit is alleen KPN en T-mobile nog net te ontvangen), op het station, in een binnenstad, op reis in de trein, metro, auto of op de fiets, binnen een bedrijf waar mensen werken, uitgaansgelegenheden die meestal rond de binnenstad zitten en festiviteiten.

We kunnen ook zorgen dat tweakers die meedoen, statistieken doorgeven hoe sterk het signaal is per telefoon per mobiele provider op bepaalde plekken. Als we het gemiddelde ervan nemen en op een kaart van Nederland zetten is het goed te zien waar het bereik goed of slecht is van een bepaalde provider
Zou handig zijn als Speedtest.net dit zou faciliteren.

Maar voor een goede vergelijking lijkt mij zelfde telefoon ongeveer zelfde tijd toch een belangrijk punt.

Maar inderdaad binnenstad of stadspark zou een mooie optie zijn. Net als in trein van bijv. amsterdam naar utrecht. Maar ook de snelheid buiten de Randstad niet vergeten natuurlijk.
Het moet toch niet al te moeilijk zijn om een database op te zetten en die te koppelen aan een app voor de meest gebruikte OSen (Android, Apple, WM, Symbian) die snelheden en ping doorgeven, gekoppeld aan een geolocatie. Eventueel met model telefoon maar wel gestripped van mobiel nummer om privacy te waarborgen.
Snelste is Vodafone, natuurlijk hangt het af van de dekking maar sowieso is de dekking bij Vodafone beter dan bij de rest.
Weliswaar de snelste, maar niet per definitie de beste

op sommige plaatsen waar IK regelmatig ben heeft VF belabberde dekking ( lees minimaal en afhankelijk van het weer )
Hier is KPN wel volop beschikbaar

Thuis heb ik 100% dekking, maar alleen maar 2G ( alleen lastig als ik bij vrienden ben EN ik zou het netwerk nodig hebben, mail sync gaat btw prima op 2G )
T-Mobile & KPN zijn de enige met 3G

Ga ik de 'beschaafde' wereld in, lees 5 km buiten mijn woonplaats (40.000+ inwoners dus geen minidorpje ) krijg ik wel degelijk 3 / 3.5G
Verder heb ik bij 3G altijd 2 tot 3 Mbit download, en ik kan er niet over klagen, ik heb de Blox genomen om online buitenshuis te kunnen zijn, en dat werkt (nagenoeg) altijd.
Wat valt er nou onder VOIP, tether en streaming?

Ik heb het standaard Vodafone data-abbo, en ik kan gewoon Skype gebruiken op mijn telefoon. Ook kan ik gewoon filmpjes vanaf youtube kijken, dus VOIP en streaming worden niet geblokkeert. Is het dan gewoon niet toegestaan of is dit een foutje in de tabel?

(Tethering is technisch ook mogelijk maar er staat in de voorwaaarden dat het niet mag)

[Reactie gewijzigd door thelion op 7 juni 2010 09:36]

Skype valt - mits je skypet over 3g - inderdaad onder voip. De tabellen hierboven gaan over de regels die providers stellen: veel van die zaken worden niet actief geblokkeerd en waarschijnlijk maakt het ze geen moer uit, tenzij je elke maand je over je fup heen gaat. Op de verschillende pagina's lees je wat er gebeurt als je de fup een of enkele keren overschrijdt en wat er daarna gebeurt.

Uiteindelijk is die fup bedoeld om het dataverkeer per klant te beperken. Dat is belangrijk voor providers, omdat er niet oneindige bandbreedte is op het netwerk. Dat die fup telkens hoger wordt, is niet erg omdat er in de tussentijd ook capaciteit is bijgekomen.

T-Mobile heeft - net als de Amerikaanse collega's van AT&T - geen fup gehanteerd voor iPhone-abonnementen, waardoor het echt onbeperkt is. Beide providers hebben daar inmiddels gemixte ervaringen mee: natuurlijk vinden veel klanten dat prettig, maar het netwerk heeft er bij beide providers zwaar onder te lijden gehad :)
T-Mobile heeft - net als de Amerikaanse collega's van AT&T - geen fup gehanteerd voor iPhone-abonnementen, waardoor het echt onbeperkt is. Beide providers hebben daar inmiddels gemixte ervaringen mee: natuurlijk vinden veel klanten dat prettig, maar het netwerk heeft er bij beide providers zwaar onder te lijden gehad :)
Ik heb toch echt bewijs dat T-Mobile ook FUP hanteerd voor de iPhone. Ik heb een SMSje waar ik een waarschuwing krijg dat ik over 75% van het gebruikslimit heen gegaan ben.

[Reactie gewijzigd door elmuerte op 7 juni 2010 14:33]

FIP = Fucking Important Person?

Enig idee hoevele MB /GB je al had binnengeslurpt @ die waarschuwing, dan kunnen we het totaal berekenen ;)
Ik heb geen idee maar het komt waarschijnlijk wel in de buurt van een GB. Ik heb nu pas 2.2GB aan data binnen gekregen op de telefoon (via 3G, en dat is van 7 maanden). Maar gezien ik thuis nu wel redelijk stabiel internet heb (dat had ik toen niet en gebruikte ik mobiel internet maar).

[Reactie gewijzigd door elmuerte op 7 juni 2010 14:38]

Ik kan prima 'streamen' via Vodafone BSW.
Youtube, uitzending gemist, radio streams ...

Mag dat ineens niet meer ofzo?
Kan er niks van terug vinden in de Algemene Voorwaarden.

Wel is het zo dat bij sommige toestellen je bij Vodafone eerst de proxy server uit moet zetten voor je filmpjes kan streamen.

Het zou me handig lijken als dit door tweakers.net geconrtoleerd word of de informatie werkelijk correct is.
Tja, het blijft allemaal achterlijk duur en traag in Nederland.

Ik heb een sim van drei.at. Dat is een provider in Oostenrijk (en zitten ook in andere landen. Daar kom ik nog op terug).

Vergelijk die prijzen gewoon eens voor de lol:
Prepaid dataverkeer kost daar 2 cent per MB. Dat is 1/15 van het goedkoopste wat ik in Nederland kan vinden. Neem een t-mobile prepaid, met een max van E4.50 op een dag. Voor dat geld heb ik de halve fup van een kpn abbo per maand.

2GB datalimiet voor het duurdere t-mobile abbo. Het budget abbo heeft al een hogere limiet. Alhoewel, eerlijk is eerlijk, de abbo prijzen iets dichter bij elkaar zitten, heb ik voor 15 euro een datalimeit van 15GB. Oh ja, en dat alles zonder kunstmatig geknepen te worden. Snelheid is daar weliswaar afhankelijk van de dekking, maar verder niet geknepen afhankelijk van je abbo. Ik haal met mijn prepaid daar hogere snelheden dan sommige abonnementen hierboven.

Ik zou nog terug komen op die meerdere landen: Bij drei.at betaal je in alle landen waar zij een netwerk hebben gewoon het thuistarief (uiteraard op hun eigen netwerk).

Voor Nederland heb je hier helaas allemaal niks aan (voor sommige vakantiebestemmingen, doe er je voordeel mee), maar er mag best wel eens kritisch gekeken worden naar de prijzen hier.
W&W plus heeft een datalimiet ja maar daarna heb je nog wel gewoon internet hoor, namelijk de speeds van W&W (zonder dus plus)... Je betaald dus gewoon 5 euro voor Mobile TV en 2GB aan snel downloaden ;) (en voor 5 euro kan je nadat je bent terug gezakt in snelheid weer 2GB snel internet bij kopen voor de rest van de maand)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 7 juni 2010 10:28]

Dat 2GB limit van T-Mobile is een limit voor die hoger snelheid, als je over het limiet heen gaat val je terug naar de budget snelheid.
Tja, Nederland is misschien wel een van de duurdere landen mbt tot mobiel breedband, maar we zijn ook het enige land die mobiletjes gratis weggeeft.
Providers denk ja daag de koekoek, zal mijn geld wel terug krijgen middels verschillende abbovormen en tarieven.
Ik denk dat wanneer we af kunnen komen van de gratis telefoontjes, het misschien wat beter voor zal staan.
Nou, volgens mij is de USA flink duurder. Als ze daar 70$ abbo's nodig hebben bij microsofts nieuwe jongeren phone, dan kan je denk ik er wel van uitgaan dat normale smartphone data-abbo's ook in die regio liggen.
Duur? :o
Ik heb een abonnement bij Mobistar en kan hierbij een extra optie aan toevoegen:
Mobiel internet aan € 10 per maand met een limiet van 7 mb.
Ja je leest het goed, 7mb!!
Ik weet dat er betere alternatieven zijn in België, maar ik wil dit maar als voorbeeld geven dat Nederland nu zo duur nu ook weer niet is :)
HTC Desire hier met het nieuwe Vodafone Bel+SMS+Web (150) (heb het nu een weekje of twee).

Moet zeggen bevalt me erg goed. Zelfs hier in het hoge noorden heb ik altijd 3G en meestal ook nog wel HSDPA. Snelheden zitten ook goed, net een speedtest gedaan (zit in de stad Groningen nu). 1340/450. Maar ook in de bus op weg naar het afgelegen plattelands dorpje waar ik woon heb ik soepel internet.

En tethering is niet toegestaan? Raar, ik heb al een paar keer via de USB kabel getethered en dat ging als een zonnetje. Of krijg ik nu straks een boze brief/rekening thuis gestuurd?

[Reactie gewijzigd door gtrNL op 7 juni 2010 10:52]

nee die krijg je niet hoor, ik doe het al jaren af en toe en streaming ook (youtube en muziek) en ik heb nog nooit iets gehoord van vodafone....
Zolang je niet over je FUP heengaat kunnen ze niet zien of je de data via mobiel of laptop binnenhaalt. En de FUP is dusdanig zacht dat je echt moeite zult moeten doen om eroverheen te gaan.
1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True