Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

De gameroom

Inleiding

Nu de gamingindustrie jaarlijks meer geld weet binnen te harken dan de filmwereld, is het spelen van computergames in alle lagen van de bevolking de gewoonste zaak van de wereld geworden. Na de aflevering 'de digitale huiskamer' is het daarom de hoogste tijd om drie tweakers te ondervragen over hun andere favoriete hangplek in huis: de gameroom.

De GoT-bezoekers Securiteh, Chaos-Zero en Henneo blijken elk zo hun eigen voorkeuren te hebben: pc, console of een mix tussen de twee. Eén ding hebben ze gemeen: de liefde voor het gamen is al op jonge leeftijd ontstaan.

Setup van Securiteh

Securiteh besteedt wekelijks een uur of achttien aan games. Het mag dan ook geen verbazing wekken dat de huiskamer tot gameroom is gebombardeerd, wat geen probleem zou zijn omdat er geen vrouwen in het huishouden aanwezig zijn - wel zo gezellig, vindt hij dat. De systemen deelt hij met zijn vader en zijn broer.

In de kamer zijn twee game-pc's te vinden. Daarnaast zijn er nog een laptop, een server en een lanbox aanwezig. Alle hardware is onderling en met het internet verbonden via een switch. Verder zijn er nog een PlayStation 2 en een PS3 aanwezig, maar hier speelt Securiteh momenteel nog maar weinig op. De consoles van Sony trokken hem vroeger vooral wegens de beschikbaarheid van beat 'em ups als Budokai en God of War.

Gameroom van Securiteh Gameroom van Securiteh Gameroom van Securiteh Gameroom van Securiteh Gameroom van Securiteh Gameroom van Securiteh

De game-pc van Securiteh is opgetrokken rond een Intel Core 2 Quad Q9550. Dit type cpu is normaliter op 2,83GHz geklokt, maar dit exemplaar draait op een respectabele 3,4GHz. De warmte wordt afgevoerd door een D-tek FuZion V2-koeler, waarmee de cpu zelfs kort een topsnelheid van 3,9GHz heeft aangetikt. Naast 4GB geheugen van Corsair is de 'gamebak' voorzien van afwisselend een Sapphire HD 4870 en een MSI NX8800GT. Verder zijn er twee schijven met in totaal 1TB aan opslag beschikbaar en de actie in de games wordt vertoond op twee Samsung Syncmaster 2443NW-monitoren.

De tweede pc, die door de broer van Securiteh wordt gebruikt, is met een op stocksnelheid draaiende Intel Core 2 Quad Q6600 en een Sapphire HD 4870 512MB nog zeker capabel genoeg om de meeste games soepel te draaien. Naast de weinig gebruikte lanbox, waarin ook een Intel Core 2 Quad Q6600 draait, is er uit overgebleven hardware ook nog een servertje in elkaar geknutseld. Deze bevat een AMD Athlon 64 X2 6000+ en twee F2 EcoGreen 1TB-schijven van Samsung.

Gameroom van Securiteh Gameroom van Securiteh Gameroom van Securiteh Gameroom van Securiteh Gameroom van Securiteh

Securiteh gebruikt naast de in totaal vier lcd-monitoren ook zijn 40" lcd-televisie om te gamen; beide game-pc's zijn hierop aangesloten. Ook speelt hij games online, waarbij Team Fortress 2 en Section 8 favoriet zijn. De internetverbinding laat nog te wensen over: een KPN-glasvezelverbinding van 30/8Mbps had eigenlijk deze zomer al opgeleverd moeten worden, maar voorlopig staat die noodgedwongen nog op de verlanglijst. Verder zegt Securiteh dat hij aan zijn hardware blijft knutselen: het verlanglijstje vermeldt momenteel onder andere een ATI DX11-videokaart, een tweede PS3 en een Novic Falcon-controller.

Consolekoning Chaos-Zero

Chaos-Zero omschrijft zichzelf als een console-gamer: hij speelt al sinds zijn vierde op spelcomputers. En keus uit systemen heeft hij dan ook genoeg; naast een PS3, een Wii en twee Xbox'en heeft Chaos-Zero ook een PS2, een Game Cube, een Nintendo 64, een Sega Megadrive, een NES en een Sega Master System. Verder heeft hij met een Game Boy Color, een Nintendo DS, een Sega Game Gear en een PSP ook de nodige handhelds.

Chaos-Zero bezit weliswaar een Acer Aspire 5920G-laptop, maar deze gebruikt hij maar zelden. Soms wil hij zich nog wel eens wagen aan een potje Sim City 4 of World of Warcraft, maar de console domineert zijn spelgedrag. "Gamen op een laptop of een pc vind ik niks. Ik speel liever een game met een controller dan met toetsenbord en muis. Uiteraard heb ik wel eens wat op mijn laptop gespeeld, maar dat was vaak van korte duur".

Gameroom van Chaos-Zero Gameroom van Chaos-Zero Gameroom van Chaos-Zero Gameroom van Chaos-Zero

Enkele oudere consoles staan netjes in een vitrine, terwijl stapels dozen zijn voorliefde voor spelcomputers nog eens extra duidelijk maken. Voor de weergave van de games is er een LG 32LH3000 neergezet. Onder de talloze controllers zien we onder andere de originele Maraca’s van de Dreamcast-game Samba De Amigo en dansmatten voor de Xbox, en soms praat hij wat door de microfoon tegen een virtuele vis in het obscure spel Seaman. Verder doen zijn Xbox'en dienst als mediacenter.

Gameroom van Chaos-Zero Gameroom van Chaos-Zero Gameroom van Chaos-Zero Gameroom van Chaos-Zero Gameroom van Chaos-Zero

Online speelt Chaos-Zero niet veel, al heeft hij op zijn PS3 wel eens een potje KillZone 2 gespeeld. Leuker vindt hij het om offline met een aantal vrienden te gamen. Het liefst speelt hij racespellen als Midnight Club: LA en hij wacht dan ook met smart op Gran Turismo 5. Andere favoriete titels zijn Uncharted, Metal Gear Solid, Zelda, Mario en Fallout.

Wanneer hij naar zijn collectie consoles kijkt, schat Chaos-Zero dat hij enkele duizenden euro's heeft uitgegeven aan hardware en games, al heeft hij met name de oudere consoles van zijn ouders gekregen. Zijn toekomstplannen omvatten onder andere de aanschaf van een Super Nintendo, vooral om Donkey Kong met de originele controller te kunnen spelen.

Verzamelaar Henneo

Henneo heeft een uitgebreide verzameling computers en consoles tot zijn beschikking. Op consolegebied noemen we onder andere drie NES-spelcomputers, twee Super Nintendo's, drie Nintendo 64's, een PS1 en een PS2, een Xbox en een Xbox 360, een Master System, een Megadrive en een Dreamcast van Sega, de Atari's 2600 en Jaguar, de Nintendo Wii en twee Gamecubes. Ook bezit Henneo drie DS'en, drie Atari Lynx-handhelds en een Sega Gamegear en acht Game Boys.

Ook op pc-gebied heeft Henneo veel hardware in huis. Zijn game-pc beschikt over meer dan voldoende spierballen dankzij een Core i7 920-processor, een Sapphire Radeon 4870x2, 6GB geheugen en 2TB in raid0-modus. De beelden worden op een 24"-monitor van Samsung getoond. Een tweede, oudere game-pc draait op een Athlon XP 3200+-processor met 1GB werkgeheugen, een Radeon X850XT PE 256MB-videokaart en een 500GB WD-harddisk. Daarnaast heeft hij nog een eenvoudige Compaq Proliant die als gameserver wordt gebruikt, en een machine met een Athlon XP 1700+-processor doet dienst voor emulatiedoeleinden via MAME.

Gameroom van Henneo Gameroom van Henneo Gameroom van Henneo Gameroom van Henneo

Vrijwel alle consoles staan op zolder, die volledig als gameroom is ingericht. Alleen de Xbox 360 en de Wii zijn in de huiskamer te vinden. De Xbox 360 doet daarbij dienst als mediaspeler en wordt via TVersity met mediabestanden gevoed. Wanneer hij naar zijn gamegedrag kijkt, stelt Henneo dat de voorkeur voor console of pc een 'gezonde' 50/50 bedraagt. Shooters en rts-games speelt hij vanwege de controls liever op een pc, terwijl spellen als GTA4, Forza en Mario volgens Henneo weer beter op de console zijn te spelen. Daarbij geniet de Xbox 360 de voorkeur omdat het spelaanbod het grootst zou zijn.

Regelmatig speelt Henneo games online, zoals Unreal Tournament, GTA4 en Forza Motorsport 2. Onlangs organiseerde hij echter ook een offline 'mannenweekend', waarbij vrouw en dochter een weekendje weg waren. Zo konden hij en zijn vrienden ongestoord op de flipperkast losgaan, de voetbaltafel beproeven en op de arcadekast spelen. "Verder worden er voor de afwisseling af en toe consoles naar beneden gehaald. Het ligt er ook aan wie er langskomen en wat ze leuk vinden. De meeste vrienden vinden de Wii een prima apparaat. Anderen worden wild van een avondje Singstar en een oldskool gamer kan weer genieten van een rondje Mariokart op de SNES."

Henneo denkt wekelijks gemiddeld op twintig uur gamen uit te komen. Momenteel heeft hij zijn tanden gezet in onder andere Wolfenstein en Call of Juarez: Bound in Blood. Over de afgelopen twintig jaar denkt hij vele tienduizenden euro's in hardware en games te hebben gestoken, zelfs al is een deel tweedehands gekocht. Games koopt hij vrijwel altijd legaal; hij vindt zichzelf een echte gameverzamelaar.

Gameroom van Henneo Gameroom van Henneo Gameroom van Henneo Gameroom van Henneo

Zoals vrijwel elke gamer heeft ook Henneo wel eens een pc-game van internet gehaald om te kijken of het spel wel goed was. In combinatie met reviews besluit hij om al dan niet een game te kopen. Maar het eindeloos illegaal downloaden van spellen zorgt volgens Henneo voor een enorme stapel games waar je uiteindelijk niets mee doet: "Toch valt het mij mee dat mensen tegenwoordig niet terug gaan naar de gamewinkel om te klagen dat het R4-kaartje niet is meegeleverd met hun nieuwe DSi", aldus Henneo.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Lees meer

Reacties (138)

Wijzig sortering
@ Henneo

Virtual Boy en CD-I _0_.
"Toch valt het mij mee dat mensen tegenwoordig niet terug gaan naar de gamewinkel om te klagen dat het R4-kaartje niet is meegeleverd met hun nieuwe DSi"
Ik krijg ze vaak genoeg. Ook zeuren ze nogal op het feit dat de kaartjes voor de Lite niet werken op een DSi, "moet ik dan een nieuwe kopen? Ow, dan wacht ik wel even..."

Ik mis de link naar het gelijknamige forum topic:
Post je gameroom! - Deel 2

[Reactie gewijzigd door Str1ngS op 30 november 2009 09:31]

Vooral ook jammer dat iedereen "R4 kaartje" zegt terwijl t gewoon 1 van de meest gekloonde kaarten is (en gezien de originele maker anderhalf jaar geleden gestopt is met de productie ervan). Ook verbaas ik me over mensen die klagen dat ie niet met games geleverd wordt 8)7 Jammer dat de markt eraan kapot gaat, toen je nog moest flashen of lastige toeren moest uithalen hoorde je er niemand over.
Kan iemand mij uitleggen wat een R4 kaart precies is? ik heb er namelijk nog nooit van gehoord :P

edit: ik heb dit via google gevonden: http://www.r4r4.nl/r4-informatie.html maar dan snap ik die zin niet helemaal je gaat toch niet naar de winkel om daar te vragen hoe je illegaal aan games kan komen??? of was het iets sarcastisch?

@Str1ngS:

Ze vragen dan gewoon aan jouw hoe ze een game illegaal kunnen downloaden of wat vragen ze dan precies?

[Reactie gewijzigd door kami124 op 30 november 2009 22:14]

Nee, ik was helaas niet sarcastisch

Ze vragen niet zozeer naar het downloaden van illegale games, maar wel hoe je aan zo'n kaart komt. Vroeger (jaartje geleden) durfden ze nog wel te vragen of je nog sites wist waar je DS games vandaan kon halen, tegenwoordig zijn ze wat minder brutaal :p
I can do better then this ;)
http://www.oudespelcomputers.nl
(al tijdje niet meer onderhouden trouwens..)
En zelfs mijn verzameling valt weer in het niets in vergelijking met wat andere hebben verzameld (http://www.bonami-spelcomputer-museum.nl/) _/-\o_
Waarom er bij Securiteh nou een 2de ps3 moet komen als hij een pc gamer is snap ik niet helemaal..
Staat voor wat voor reden dan ook verkeerd in het artikel. We hebben een PSX, en een PS2. PS3 komt er nog een keer aan. Ter info, Ik ben de broer van Securiteh.

Wel leuk om zo ineens verrast te worden :) Je verwacht nou niet om zomaar op tweakers te staan met je hele bureau XD
En terwijl ie zelfs aangeeft: "..een PS3 aanwezig, maar hier speelt Securiteh momenteel nog maar weinig op"
Dit vage idee komt uit voort uit ik denk een misverstand aangezien ik op dit moment nog helemaal geen PS3 heb maar wel eentje wil.
...wat ik niet begrijp is: Dan heb je voor duizenden euro's aan games en consoles en dan heb je niet voor een paar honderd euro een fullHD tv gekocht om er ook daadwerkelijk wat mooie beelden uit te kunnen persen... :').
Ehhhh, je snapt zelf toch ook wel dat de combinatie NES + 50"ultra mega Full HD tv niet echt je van het is?

Daarbij komt nog; de oude televisie toestellen dragen bij aan het hele retro-sfeertje.

Sorry to say, but captain obvious is in the house! :9
Ik heb het nergens over 50" 'mega fullHD', wat dat ook moge zijn. Bovendien lijkt het mij bij de meeste moderne consoles (Xbox360, ps3, enzo) wel degelijk een groter pluspunt dan dat het een minpunt is bij een oudere console.

En sorry hoor, maar retrogevoel? :'). En dan een breedbeeld TV? :')
Daarbij komt nog; de oude televisie toestellen dragen bij aan het hele retro-sfeertje.
Alleen als het ook echt een retro tv is. Zo'n oud barrel dat net zo diep is als hoog. En het liefst nog een slecht beeld geeft ook, met storing en vervorming. Al die rechte lijnen die je met oude games op moderne tv's krijgt zijn niet erg retro.
Ahh. the good old days dat ik met m'n broertjes op de atari2600 zat te spelen en we dicht bij de tv moesten zitten omdat we anders niet goed zagen wat er aan de hand was in het spel :+
Omdat Duck Hunt vaak niet werkt op die nieuwe tv's...
Omdat een goede beeldbuis mooier beeld geeft dan je FullHD tv in combinatie met games die voor tv's gemaakt zijn. En over normale tv uitzendingen gesproken... die mag je ook 1 op 1 vergelijken. Kleuren, contrast en beweging van een GOEDE beeldbuis zijn niet zo makkelijk te evenaren als je misschien denkt.
Erg gaaf! Ik denk alleen dat ik ruzie zou krijgen met mijn vriendin als ik zo'n verzameling zou beginnen ;)

edit: Btw die grijze cube bij Henneo heeft een modchip? ;)

[Reactie gewijzigd door BoGu5 op 30 november 2009 09:20]

zeker, dat is een "Qoob" mod-chip stick in ieder geval.... :P
Lijkt mij meer een ontvanger voor een draadloze controller...
Securiteh's omgeving is helaas wel RSI gevoelig. De arm kan niet leunen in beide setups. In de 2e setup zit hij ook nog eens veel te laag waardoor rug en nek niet in de juiste houding zitten. Ik heb RSI. Geloof me, je wilt het voorkomen, want je komt er niet meer van af!
Gewoon lekker met een controller op de bank gaan zitten, dan hebben je armen altijd wat om te leunen :) Is nog een stuk gezelliger ook om wat vrienden uit te nodigen in je woonkamer dan allemaal in je eentje op je slaapkamer de geek uit zitten te hangen ;)
In de 2e setup (met de figuurtjes) worden de armleuningen van de stoel dan ook niet gebruikt. Het bureau is groot genoeg waardoor je daarop kan leunen
Dat is dus helaas fout. De elleboog moet leunen, niet de pols. De pols moet juist de tafel niet aanraken.
Wow, zo'n verzameling als Henneo zou ik ook wel willen hebben! :D
Wat houdt je tegen? ;-)
http://www.marktplaats.nl/ en http://www.ebay.com/ zijn goede plekken om je verzameling te starten.

De enige consoles die ik bij Henneo niet zie staan zijn de NeoGeo, Pong (van Atari meen ik) en Amiga CD32 (minstens zo'n hit als de VirtualBoy ;))

[Reactie gewijzigd door HerrPino op 30 november 2009 09:48]

Geld, eigenlijk... Zoveel heeft de gemiddelde tweaker niet te besteden :9
Kwestie van goed zoeken en niet alles als eerste te willen hebben.
Meestal koop ik films en games een tijdje na het uitkomen, heb toch zat andere dingen te doen en bespaar bakken met geld.
Same here. Ik probeer meestal te wachten tot ik echt waar voor mijn geld krijg. Zo heb ik pas van de week een PS2 gekocht. Nieuw met 2 controllers, memorycard en een (gare) game... voor net geen 60 euro. Daar heb ik voor 24 euro GT4 en Tekken 5 voor gekocht en al het geld heb ik er in speelplezier sinds vorige week er makkelijk uitgehaald. :)
Gelukkig wel volgens een van de onderzoeken onder bezoekers van tweakers vorig jaar of twee jaar geleden zaten de gemiddelde inkomens van de bezoekers bijna allemaal ver boven het gemiddelde in Nederland. Dus genoeg euro'tjes om aan games uit te geven :)
Ik zie ook geen PS3 erbij staan.
En geen Saturn en geen 3DO. Die laatste is begrijpelijk, maar die eerste valt me een beetje tegen van een overduidelijke gamefanaat :). De Saturn is namelijk een ondergewaardeerde console. Had prachtige 2d-fighters die gewoon niet mogelijk waren op de PSX en de eerste Nvidia 3D-chip. Een te hoge eerste prijs, de moeilijkheid om erop te programmeren en de overweldigende marketingmachine van Sony heeft de Saturn tot een te vroeg einde gebracht.

[Reactie gewijzigd door RaJitsu op 1 december 2009 12:05]

Leuk die verzamelaars :D

Ik ben er nu grotendeels overheen gegroeid (eigenlijk wel jammer), maar vroeger had ik:

* Neo Geo
* Jamma Arcade kast (met aantal Jamma boards)
* Super Famicom (SNES) + copier
* Genesis (Megadrive) + copier
* Nomad (portable megadrive)
* Lynx
* Gameboy advance
* Virtual boy
* CD32
* Saturn + diverse mods
* PS1 + mod
* Dreamcast
* N64 + copier + RGB hack
* Gamecube
* PS2
* Wii
* PS3
* 'console computers' Amiga + C64

Vooral met de Neo Geo, de SNES en de Saturn heb ik erg veel gespeeld. De virtual boy was wel erg leuk, maar zeer weinig mee gespeeld (waren ook weinig games voor). Met de dreamcast heb ik ook nog wel veel gespeeld, maar toen werd het al minder.

De N64, Gamecube en PS2 heb ik bijna voor niets gekocht. Voor de N64 vond ik de games niet zo heel erg leuk, en die had te veel concurentie toen van mijn Saturn en later mijn Dreamcast. De Gamecube en PS2 heb ik meer uit gewoonte gekocht, ondanks dat er best leuke games op waren heb ik die slechts enkele keren aan gehad. Druk leven... dus games kwam er gewoon niet meer van. De Wii vond ik echt helemaal niets aan, behalve dan Mario Galaxy (Zelda had ik al op Gamecube, maar helaas slechs 4 keer gespeeld of zo :'( )

De meeste oudere van mijn consoles waren overigens Amerikaanse of Japanse versies, die waren destijds veel beter.

Oh ja, en nu heb ik alleen een PS3 opgesteld staan, maar die gebruik ik 50% voor blu-rays en als media center, 49% voor FAH en 1% voor games nog...
oeh, die moet ik inderdaad ook nog hebben. Deze week sinterklaas nog maar eens lief aankijken.
Ik zou er nooit mee spelen, ik heb zo'n vervelende gewoonte die werken heet. Kost heel erg veel tijd en levert altijd te weinig op. |:(
Daar naast kan ik nu al de reactie van de vrouw des huizes voorspellen... dus ik doe het maar niet. :|
Ik zou er nooit mee spelen, ik heb zo'n vervelende gewoonte die werken heet.
Ik ken dat, vroeger op middelbare school ook zeeen van tijd die goed te vullen was met gamen. Maar tegenwoordig... gaat gewoon niet meer.

Natuurlijk kun je wel gamen na je werk, maar dat moet je andere dingen opgeven. Ik studeer nog veel naast werk (lead developer, je moet wel) en mijn vriend vind gamen helemaal niet leuk, zeker niet de meer hard-core games die ik leuk vond.
Daar naast kan ik nu al de reactie van de vrouw des huizes voorspellen...
[...]
dan mannen die een 9-5 baan hebben die een gezin moeten onderhouden.
Meeste gamers zijn idd man, maar er zijn ook vrouwen hoor en dus mannen die het juist helemaal niets vinden ;) Ook mijn zus was/is fanatatieke gamer (van het soort dat Super Mario world 3x achter elkaar uitspeeld om -echt- alle hiddens te vinden) en een vriendin van me was ook vroeger fanatieke gamer, met name van de 2D fighting games op de console en in de arcade.

[Reactie gewijzigd door flowerp op 30 november 2009 18:25]

Dat hoor je niet vaak dat de vrouw van gamen houd en de man niet. Mijn vriendin houdt er totaal niet van (hoewel ze mario kart nog wel leuk vind).
Vreemd dat je (in je onderbewustzijn) toch kiest voor een partner die niet van gamen houdt :P
Goh, wat ben ik dan toch weer blij dat ik mijn vrouw zover heb gekregen om gezellig met lan-party's tussen wat vrienden mee te doen.

Wat er gespeeld word?
van alles: RTS, Race, FPS.

mocht er weer wat nieuws komen dan leren we haar dat toch gewoon ff.
Dat hoor je niet vaak dat de vrouw van gamen houd en de man niet.
Dat eerste klopt wel ja, maar dat tweede valt nog enorm tegen.

Ik zit in de software development en dat is ook voornamelijk een mannen wereld. Je zou zeggen dat programmeurs juist het type zijn die games leuk vinden, maar dat valt erg tegen. In m'n eigen team en een ander team (zo'n 15 totaal, 12 mannen, 3 vrouwen) zijn er maar 3 a 4 mannen die een beetje verstand hebben van gaming, waaronder 1 stagiare die binnenkort weg gaat.

Een tijdje terug hadden we een overgebleven PC opgesteld als game machine met daarop MAME en een boel Neo Geo arcade games (nog eens legaal ook, want ik heb die games echt op cartridge:P). Maar nagenoeg niemand op die paar na die een beetje normaal mee kunnen spelen met Fatal Fury of King of Fighters. De meeste toonde ook amper interesse, ook niet in voorstel om dan wat andere games te installeren, en na wat rondvraag bleek niemand echt gamer te zijn. Stond er zelf ook beetje versteld van, want sommige ken ik al flink poosje en eigenlijk ging ik er altijd van uit dat hun stereo type toch echt wel dat van een gamer was.
Impliceer je hier mee dat de geïnterviewden niet zouden werken?
Indien ja, dan lijkt me dat een vreemde aanname. Zo'n collectie kost bakken met geld, dus daar moet je wel voor werken.
Dat zegt hij totaal niet. Maar het lijkt me wel sterk dat de geinterviewden eerder studenten (of zo) zijn dan mannen die een 9-5 baan hebben die een gezin moeten onderhouden.
Hoezo? Er zijn ook meer dan genoeg mensen die gewoon in de avond en het weekend gamen.
Ja en dan krijg je dus dit:
lekker gespeeld en super nep ;)
Ter aanvulling: Ik heb gewoon een full-time baan, vrouw, dochter, en ik doe een deeltijd HBO kopstudie. Daarnaast heb ik een normaal sociaal leven, en jawel, tijd om te gamen.

Oh ja, ik lust ook bier!
Waar haal je vandaan dat het bakken met geld kost? de eerste 2 hebben minder staan dan dat ikzelf heb, en Henneo heeft op bepaalde punten meer, maar dan ligt het eraan of hij ook echt alle doosjes en boekjes van die spellen heeft, want anders schiet ik er met een paar honderd euro zo voorbij.
Nou heb ik zeker wel een hoop geld er in gestoken, maar bakken met geld zou ik het niet noemen.

Zelf heb ik hier het volgende staan

Tatung 32inch 720p
harman/kardon receiver
5.0 surround (front 2 Sony speakers met electrostaten)
2 360's - hiervoor heb ik tevens ook de meeste spellen van de huidige apparaten, pakweg 50 (en ja origineel)
PS3
Wii
PS2
PSP
NDS Lite
Phenom II x3 710, 4890, 4GB, BenQ G2400WD, 5.1 Logitech setje, Logitech G11, Logitech MX Revolution
HP Compaq Turion 64x2, 2GB
Acer Aspire One

En dan heb ik nog in dozen de meeste consoles en handhelds sinds de 8bit tijd, ik moet nog is een keer wat gaan kopen, maar verlopig nog niet.

Maargoed, duur valt wel mee, zo kocht ik een Master System voor 4 tientjes in originele doos (nog netjes ook) met pakweg 25 spellen, inclusief spellen zoals de Sonics, Mortal Kombat enz compleet in doosje met boekje, hetzelfde met een Megadrive 1 alleen dan zonder doos. Nes met zapper had ik een keer voor 5 euro bij een kringloop en ga zo maar verder.

Wat ik dus al zei, het gaat er dus echt om of ze nog compleet zijn, neem Zelda 1, 2 en 3, incompleet is het niet zoveel waard, compleet in goede staat tel je echt flink wat ervoor neer.


Wat ik me trouwens wel afvraag is hoe goed tweakers voor de mensen heeft gezocht, volgens mij zijn er toch echt mensen die nog veel meer hebben en dan bedoel ik niet mezelf, er zijn mensen die daar echt verreweg bovenuit steken.
Volgens mij gaat het hier ook niet om de hoeveelheid, maar om hoe wij gamen, wat onze ervaringen zijn, en waar we op gamen.
Leuk om te lezen! :D Blijft leuk om stapels legale games te zien, en het bwaren van al die dozen geeft mij ook weer moed om tegen mn vriendin in verweer te gaan als ze alles plat wil stampen :+
Als het om ruimtebesparing gaat, je kunt de dozen ook plat maken en ze voorzichtig dichtvouwen. De CD/DVD's wel netjes in een rek doen, en de boekjes ook ergens veiligstellen, kan niks mee gebeuren (en je houdt je vriendin tevreden).
Of je past de ruimte er omheen aan >>

Vind het ook meer een kamer gevuld met spelverzamelmateriaal, dan een "gameroom". Niet dat het geen mooie verzameling is(echt wel mooi spul tussen!)

Onder gameroom versta ik het volgende; een kamer die optimaal is ingericht voor de beste spelervaring.

http://i65.photobucket.com/albums/h239/Heinster/M4100038.jpg
http://i65.photobucket.com/albums/h239/Heinster/M4100039.jpg
http://i65.photobucket.com/albums/h239/Heinster/M4100035.jpg

Zou eigenlijk nieuwe foto's moeten maken(mis mijn 360 op deze foto's), maar denk dat het idee wel duidelijk is ;).

Maar als ik al mijn dozen zou bewaren dan had ik een erg groot probleem.

[Reactie gewijzigd door AYCE op 3 december 2009 22:49]

Game ervaring is natuurlijk relatief; iedereen vindt andere dingen tijdens het gamen belangrijk :) Ik zou bijvoorbeeld niet fatsoenlijk op die plastic stoeltjes kunnen zitten om gebruik te maken van die joysticks; verder lijkt mij het scherm veel te groot om in 1 oogopslag alles goed op te kunnen zien. In de kamer die jij laat zien, zou mijn game-ervaring er dus niet beter op worden, en dat maakt dat ik de gamerooms als getoond in de reviews eerder zou kiezen. Wel lijkt het bij jouw voorbeeld ingericht op meerdere gamers die tegelijkertijd spelen; dus vanuit sociaal oogpunt is dat dan natuurlijk wel weer leuk.

Ik ziet t liefst op een lekkere bureaustoel aan een bureau met een goede 22/24" monitor :)

[Reactie gewijzigd door Hammer op 14 december 2009 11:36]

"Maar het eindeloos illegaal downloaden van spellen zorgt volgens Henneo voor een enorme stapel games waar je uiteindelijk niets mee doet"

Een aanzienlijk deel downloaders hebben minder games als wat daar legaal ligt dus quote is niet effectief mbt het uitproberen van games zonder restricties.


Cool kamertje in elk geval, dat wel.
En de uitschieters tussen downloaders zullen nog ver boven Henneo zitten in aantal games, maar dan wel gestolen op de rug van werkende mensen. Verdient geen applausje zoals Henneo.
Gaan we weer met het stelen. Wie zegt dat de mensen die games downloaden die games ook zouden kopen als ze ze niet zouden kunnen downloaden?

Laat je toch niet zo hersenspoelen door die BREIN spotjes op DVD's enzo. Ik ben zeker niet gecharmeerd van mensen die er een sport van maken om zoveel mogelijk gratis te doen en ook de dingen die ze leuk vinden en veel spelen/kijken/beluisteren nooit legaal in huis halen maar dat is nog geen reden om je achter de grote media corporaties te scharen, want als er IEMAND hier de dieven zijn dan zijn zij het wel. Niet alleen van de artiesten maar ook van ons.
Ik heb hier zelf een Virtual Boy en een Dreamcast staan. Toch wel twee van de meest underrated consoles die er zijn.

Vooral over de Virtual Boy praat iedereen alsof het een waardeloos kutding is, maar zijn er toch nog een aantal leuke games en is de ervaring simpelweg uniek.

Mooie verzamelingen iig, vooral die van Henneo

Game liefhebbers moeten trouwens eens naar de Super Potato toe in Tokyo. Een geweldige zaak met werkelijk elke denkbare console (zelfs de floppy drive extension voor de NES zag ik voorbij komen), retro tunes en een troon van NES games. Gekker ben ik nog niet tegengekomen:

http://www.youtube.com/watch?v=3gNExUDpezw

[Reactie gewijzigd door BarôZZa op 30 november 2009 10:06]

DC is alleen al ftw omdat Shenmue er op uit kwam. De meest ambitieuze, underrated game op de meest underrated console, die naar verluid krachtiger was dan een PS2. Ik ben geen spelletjessnob, ik speel net zo graag Call of Duty als Machinarium. Maar ik heb veel meer plezier gehad aan die paar pareltjes op mijn GC en DC dan al die blockbuster supergraphics actierommel op de Xbox, 360, PS2 en PS3 bij elkaar.
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True