Ook van Sapphire hebben we drie RX 9070 XT's getest voor deze round-up.
Nitro+
Van Sapphire ontvingen we de Nitro+ Radeon RX 9070 XT. Bij deze generatie is Sapphire een iets andere weg ingeslagen wat betreft het ontwerp en de vormgeving van zijn Nitro-serie. De graatstructuur aan de zijkant van de kaart valt in eerste instantie op, vooral als de kaart actief is en de lange rgb-strip erdoorheen schijnt.
Verder valt de afneembare metalen backplate op de Nitro+ op. Die klikt zichzelf met magneetjes vast en Sapphire noemt dit dan ook een MagniPlate. Onder deze afneembare backplate zit nog een tweede backplate en hier is de stroomconnector ook te vinden. De MagniPlate is bedoeld om de stroom- en rgb-kabels naar de kaart beter te kunnen wegwerken.
Sapphire heeft gekozen voor een 16-pins-PCIe Gen5-aansluiting in plaats van drie 8-pins-PEG-connectors, wat voor een AMD-kaart een opvallende keuze is. Net als PowerColor maakt Sapphire gebruik van de Honeywell PTM7950-thermalpad tussen het koelblok en de gpu. Verder gebruik Sapphire op dit model dubbele kogellagers in zijn drie ventilators, die middels het Quick Connect-systeem van de fabrikant eenvoudig vervangen kunnen worden.
Sapphire Nitro+ Radeon RX 9070 XT
Pulse
De Sapphire Pulse is een ingetogener model dan de Nitro. Zo ontbreekt rgb op de kaart en wordt de stroomvoorziening voorzien met twee 8-pins-PEG-connectors. Wel is de Pulse voorzien van de Honeywell PTM7950-thermalpad tussen het koelblok en de gpu, zoals de luxere Nitro ook heeft. Sapphire heeft de biosswitch dan wel weer weggelaten op de Pulse.
Sapphire Pulse Radeon RX 9070 XT
Pure
De Sapphire Pure is haast een Pulse in een wit jasje, want de kaarten zijn op de kleur na vrijwel gelijk. De Pure heeft een iets hogere kloksnelheid en rgb gekregen, maar het onderliggende koelblok en de gebruikte ventilators zijn gewoon hetzelfde. Ondanks de grote overeenkomsten en marginale verschillen is de Pure op het moment van schrijven wel wat duurder dan de Pulse: het verschil bedraagt momenteel 50 euro.