Door Jurian Ubachs

Redacteur

Need for Speed Undercover

12-12-2008 • 09:34

68

Multipage-opmaak

Undercover-agentje spelen

Electronic Arts heeft twee belangrijke racegameseries in huis. Need for Speed is al jaren een gerenommeerde naam in het genre, en Burnout wist gamers prima te vermaken met zijn iets wildere stijl. Het gevaar bestaat echter dat games van dezelfde uitgever leentjebuur bij elkaar spelen, zodat de verschillen vervagen. Dat is precies wat er lijkt te zijn gebeurd bij Need for Speed: Undercover, dat net zo goed Burnout: Undercover had kunnen heten.

Getest op: Xbox 360
Ook verkrijgbaar voor: Playstation 3, pc
Afwijkende versies: Playstation 2, Playstation Portable, Nintendo Wii, Nintendo DS, iPhone

Need for Speed: Undercover

Undercover deed mij in eerste instantie niet zozeer aan Burnout denken, maar eerder aan de televisieserie 24. De openingsscène, waarin je een skyline en een ondergaande zon ziet terwijl twee politiehelikopters boven de zee de stad naderen, heeft meer weg van een dergelijke actieserie dan van een racegame. Het is echter een mooie introductie voor het plot. In Need for Speed: Undercover speel je, weinig verrassend, een politieagent die undercover gaat om autohelers op te sporen en te arresteren. Het is een verhaal dat niet al teveel om het lijf heeft, maar dat hoeft een verhaal in een racespel ook niet te hebben.

*Echte acteurs

Ondanks dat hebben de ontwikkelaars veel aandacht geschonken aan de manier waarop het verhaal door de game is geweven. Sterker nog: dit is een van de weinige punten waarop Need for Speed: Undercover zich duidelijk weet te differentiëren van andere racespellen. Alle tussenscènes worden gespeeld door echte acteurs, waardoor het spel een beetje de The Fast and The Furious-sfeer meekrijgt. Die inslag is als basis voor een spelletje inmiddels uitgekauwd, maar als sfeer-element is het een welkome toevoeging, aan een spel dat verder niet volledig op de straatracerij drijft.

Het Undercover-idee zorgt niet alleen voor een verhaallijn, maar ook voor een interessant gameplay-element. Het is namelijk de bedoeling dat je een beetje weet te overtuigen als 'crimineel', dus je mag je flink misdragen. In de praktijk houdt dat in dat je tijdens races, maar ook als je gewoon voor de lol door de stad rijdt, zoveel mogelijk schade mag aanbrengen aan de omgeving. Denk daarbij aan gevaarlijk rijgedrag, maar vooral ook aan het slopen van zoveel mogelijk objecten die je onderweg tegenkomt. Dat varieert van losse paaltjes op de weg, tot complete stellages die je onderuit kunt halen. Hoe meer chaos je veroorzaakt, hoe beter.

Lijkt wel Burnout!

Die stellages spelen overigens een grote rol in het spel. Need for Speed: Undercover is een Need for Speed mét politie, zoals het hoort, en die zul je geregeld achter je aan krijgen. Nu kun je de politiewagens vaak met snelheid en slimheid van je af schudden, maar er is een effectievere manier. Het gebied waarin Undercover zich afspeelt zit namelijk vol bouwwerken die je neer kunt halen door er tegenaan te rijden. Dit levert een hoop puin op, en het zorgt ervoor dat politiewagens die iets te dicht achter je rijden in één klap worden uitgeschakeld. Je kunt ze overigens ook handmatig uitschakelen, maar dat kost meer tijd en levert een kleinere 'takedown-bonus' op.

Need for Speed: Undercover

*Gelijkenissen

'Takedown', inderdaad. Daarmee zijn we onmiskenbaar terug bij het oorspronkelijke punt: Undercover doet, zoals gezegd, in opvallend veel opzichten denken aan Burnout en in dat opzicht is de term 'Takedown' erg illustratief. Ook vliegen er termen als 'Trading paint' over het beeldscherm en ook die kennen we al van Burnout. Het is begrijpelijk dat de makers het zichzelf niet te moeilijk maken als het gaat om het opdoen van inspiratie bij concurrerende spellen, maar de gelijkenissen tussen Need for Speed: Undercover en Burnout zijn op het belachelijke af.

Dat geldt in zekere zin ook voor het racen. Need for Speed: Undercover begint met niet al te veel snelheid, maar na een paar uur spelen duik je over de 300 km/h en uiteindelijk krijg je auto's die meer dan 400 km/h klokken. Dat betekent dat je flink je best moet doen om niet tegen het overige verkeer aan te knallen, terwijl je als een dolle door de bochten drift. Dit past prima in een Need for Speed-spel, maar het doet toch ook weer veel aan Burnout denken. Overigens heb je op de momenten dat de teller boven de 350 km/h staat wel een aardig 'holy shit'-gevoel, en dat is natuurlijk ook belangrijk in een racegame.

In het aanbod van races onderscheidt Need for Speed zich wat meer van Burnout. Sprint-, Checkpoint- en Circuit-races liggen nogal voor de hand, maar de missies waarbij je moet ontsnappen aan de politie, politiewagens moet uitschakelen of zoveel mogelijke schade moet aanbrengen aan de omgeving, werken verfrissend en blijven leuk. Daar staat tegenover dat je een aantal moeilijke missies tegen zult komen. Het lastige aan die missies is dat de moeilijkheidsgraad, die in de meeste races vrij laag ligt, ineens een paar stappen omhoog gaat. Zie het voor je alsof je ineens klem wordt gereden door tien tot vijftien speciale politieauto's, in plaats van dat er, zoals normaal, drie of vier normale exemplaren achter je aan zitten.

Need for Speed: Undercover

*Opzichtige fouten

Helaas heeft het spel moeite met dit soort gebeurtenissen. Als je gewoon in het rond scheurt merk je af en toe al een kleine hapering, als een aantal auto's dicht bij elkaar rijdt. Wanneer een groot aantal auto's op elkaar knalt, heeft het spel daar echter serieus moeite mee. Erg jammer, want grafisch doet Undercover prima zijn werk. Zeker de effecten van het zonlicht zijn een lust voor het oog, maar als dat dan dergelijke hick-ups veroorzaakt... Bovendien kent Need for Speed: Undercover wat opzichtige fouten. Je zult geregeld auto's door een muur zien rijden, en ik schoot tot mijn verbazing al eens dwars door een bus.

Conclusie

Need for Speed: Undercover roept vooral vragen op. Electronic Arts heeft de weg die het insloeg met Need for Speed: Pro Street volledig losgelaten. Blijkbaar vond de uitgever het spel Burnout een betere basis om de volgende Need for Speed op op te bouwen. Dat levert een best vermakelijke game op, die het verhaal op een leuke manier weet te presenteren. Nu zitten we echter met een Need for Speed-game waar weliswaar politie in voorkomt, wat volgens veel fans van de serie een must is, maar die desondanks meer op Burnout lijkt dan op een game uit de Nfs-serie, en dat is jammer. Bovendien is de uitvoering van het spel niet perfect. De afwisseling tussen moeilijke en gemakkelijke races en missies komt raar over en het spel is niet foutloos. Daardoor mist Need for Speed: Undercover meerwaarde ten opzichte van de stapels games die er al zijn. Wil je een racegame die echt op het racen is gericht, dan is Midnight Club: Los Angeles een betere optie, terwijl Burnout Paradise op het gebied van scheuren en beuken onbetwist het beste spel is.

Pluspunten

+ Ziet er mooi uit
+ Verhaal via gefilmde scènes
+ Cop takedown- en Damage to State-missies

Minpunten

- Geen eigen identiteit, Burnout-kloon
- Vaak te gemakkelijk, dan ineens heel moeilijk
- Framerate-drops
- Grafische foutjes

Cijfer: 6,5

TitelNeed for Speed: Undercover
NFS Undercover packshot
PlatformXbox 360, PS3, pc (Afwijkend: PS2, PSP, DS, Wii, Mobile/iPhone)
OntwikkelaarEA Black Box
UitgeverElectronic Arts
ReleasedatumInmiddels verschenen
Need for Speed Undercover review Need for Speed Undercover review Need for Speed Undercover review Need for Speed Undercover review Need for Speed Undercover review Need for Speed Undercover review



Reacties (68)

68
61
12
8
1
3
Wijzig sortering
Ik vindt het jammer dat de Need For Speed reeks deze kant opgaat. Waarom? Ze waren vroeger altijd goed bezig.

Need For Speed: Was echt een realistisch spel. Af en toe wat moeilijk te besturen, maar het was gewoon gaaf!
Need For Speed 2 SE Was al iets meer arcade, maar met een 3Dfx kaart echt de moeite waard. Al die dooie vliegjes op je voorruit.
Need For Speed Hot Pursuit: In mijn ogen een van de beste NFS ooit. De politie op je hielen, of zelf politie spelen. De weer effecten, de banen en de auto's.
Need For Speed High Stakes: Werd weer meer een simulatie (half arcade), nog steeds erg gaaf.
Need For Speed Porsche 2000: De op 1 na beste NFS ooit (in mijn ogen), heerlijk realistisch. Wagen schade, wegligging, omgevingen. Bijna alle Porsches...

Hierna werd het minder. Need For Speed Underground viel me al tegen. Need For Speed Underground 2 werd al beter. Vooral vanwege het gewoon rond kunnen rijden en zelf je missies bepalen waren erg gaaf.

Need For Speed Most Wanted zette deze trent nog even voort. Maar het was meer Underground 2 in het daglicht.

Je kunt alleen goed zien dat NFS reeks nu steeds meer arcade races gaat doen. Op zich niks mis mee maar werk het dan beter uit. Schade modellen, upgrade mogelijkheden voor je auto's, vrij rondrijden en naar missies zoeken. Grafisch allemaal heel mooi, maar een snelle PC trekt het al met moeite...
Een snelle PC trekt het idd met moeite (hier Phenom 9950 @ 3,1Ghz en een HD4870X2) en heb vele framedrops. Toen ik de wereldeffecten en bandenrook uit gezet heb liep alles perfect. Dus je kan daaruit concluderen dat de engine die gebruikt is puur prut is.
Zelfs Crysis loopt op de allerhoogste instellingen beter dan NFS: UC.
Maar, ik heb me er wel aan vermaakt, want de politie is echt geweldig. Als ik niets te doen heb ga ik al gauw NFS: UC spelen en hopen dat de politie mij opmert.

Al met al is het wel een degelijke game, maar het heeft zijn duidelijke minpuntjes, en wat EA dus eigenlijk moet doen is een select groepje als beta testers laten fungeren, dus apart van wat ze nu al aan testers hebben, gewoon individuelen die niets met EA te maken hebben, en de minpunten die zij ontdekken, die juist gaan verbeteren. Want het ziet er nu uit dat het eventjes snel is uitgebracht. Gelukkig is EA wel bezig met een patch, en ik ben zeer zeker van plan om hem dan nog een keer te spelen, met de patch.
Je vergeet HP2, dat in mijn ogen ook een zeer geslaagd onderdeel in de reeks is/was.
Ik kan me goed vinden in jouw lijstje, tot en met MW was NFS echt leuk, met enkele juweeltjes zoals HP en Porsche ertussen. Laten we hopen dat EA inziet dat "vroeger" alles beter was en weer een leuk spel maken op basis van de oude ideeën.

Ik lees nergens iets over hoe de auto's zich gedragen, nu blijft dat in een arcaderacer altijd minder boeiend dan "de rest" maar in Carbon was dat toch de afknapper van de eeuw.
Anoniem: 144744 12 december 2008 10:09
notitie aan reviewer:

ookal ben ik het op veel punten met je eens, het is zeer zeker niet zo dat NFS op Burnout is gaan lijken.

Burnout is uitgekomen om een Console-only variant te maken die snel en makkelijk te spelen is, ten tijde van de NFS-overheersing van de PC markt.

NFS is tijdelijk terug gestapt van het Underground/Underground 2/Most Wanted/Carbon idee en kwam uit met Pro Street als meer een racer dan een tuner/open stad racegame.

Nu zijn ze weer terug gegaan en hebben ze geprobeert een verhaal er aan vast te knopen, wat mijns inziens mislukt is, want het zijn alleen maar missies die allemaal simpelweg hetzelfde van je vereisen (breng de auto zonder schade hier of daar, of schakel iemand uit).

All in all komt het er op neer dat NFS back to basic is gegaan (ok niet helemaal 1,2 en 3 waren echte racers) en de kleine aanpassingen waren het zeker niet waard om dit vernieuwend te noemen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 144744 op 24 juli 2024 10:21]

Ik vind deze game ook alles behalve een Burnout kloon. Ik heb in beide game ettelijke uren zitten en ik heb nooit gevoel gehad dat ik een gelijkaardige game aan het spelen ben. NFS draait al jaren en nog altijd om een schitterend wagenpark. Dat zit ook weer goed in deze Undercover. Je kan met de meest exotische wagens rondrijden die je nooit zelf zal bezitten (of misschien de Golf GTI of de Renault Megan, maar het draait toch om de Porsches, Lamborghini's,...) en daar lekker hard mee scheuren. In goede NFS traditie hoort daar politie bij.

Burnout draait om lekker hard racen met op echte geïnspireerde wagens, maar ze blijven fictief. Ook draait het in Burnout om lekker hard crashen, terwijl het in NFS niet de bedoeling is dat je aan 300km/h je wagen zo mooi mogelijk dubbelplooit, terwijl dat in Burnout wel het geval is.

Burnout Paradise is ook kwalitatief een veel beter game dan deze NFS Undercover. Persoonlijk vind ik dat jammer, want ik ben veel meer geïnteresseerd om rond te racen in echte exotische wagens met occasioneel de politie achter mij aan, dan fictieve wagens zo hard mogelijk naar een klompje schroot te herleiden. Dus op dat vlak heeft de reviewer wel gelijk als je wil beuken je beter af bent met Burnout Paradise. Als je wil racen is Midnight Club LA misschien een betere game, maar deze heeft dan wel niet de lekkere carlist die NFS Undercover heeft.

Ik hoop dat EA voor de volgende edities van NFS de lat kwalitatiever hoger zal leggen.
Zalig spel imo, echt lang geleden dat ik nog zo van een need for speed genoten heb. 6.5 is zeker te weinig imo (en in anderen hun opinie blijkbaar ook). Ook de redelijk autgebreide garage waarbij elke auto nog eens aangepaste carosserie uitbreidingen heeft maakt het zeker een fijn spel met een redelijke replay (ik ben aan mn tweede keer bezig, nu met andere wagens).

Geen eigen identiteit, Burnout-kloon
Alstublieft, er zit wel degelijk een verschil in, zoals Dark_man zegt

Nu kun je de politiewagens vaak met snelheid en slimheid
De politie SUV's halen mij tegen 350 km/uur nog in :( wat redelijk irri is.


Wat betreft performance: Gespeeld op veruit het maximum overal met een HP Compaq 8710w laptop:
C2D T9300 @ 2.5Ghz
4 Gb RAM
NVidia Quadro FX 1600M (0.5Gb)
Met sporadisch is een framedrop (of een wolkenkrabber die voor mn neus verscheen :p)
En de auto's die door de muur rijden dat is het verkeer dat zich gewoon niets hoeft aan te trekken van de voor u afgezette straten, het verkeer rijd in de stad rond, niet op u parcour.


Er ontbreekt ook nog info in de Review:

De racemode's (in de nederlandse vertaling):
Circuit en sprint Zoals we ze kennen, er zitten vooral veel Sprints in het spel wat het gevarieerder maakt.

Spoorloos Je rijd met een tegenstander free roaming en probeert hem in te halen, eens je hem ingehaald hebt moet je x aantal minuten aan kop blijven (je kiest zelf waar je naartoe rijd.

Snelwegduel Een beetje zoals spoorloos maar dan op de autosnelweg (Heel leuk voor topsnelheden te halen).

Controlepostrace Checkpoint racen.

Politie-Uitschakeling zoveel mogelijk politie uitschakelen binnen een bepaalde tijd.

Overheidskosten zoveel mogelijk schade berokkenen (telefoon kotjes omver rijden, politie wagens rammen, achtervolgingsbrekers activeren,...)

Onstnapping van de politie ontsnappen

Klus (politie)wagens pikken, bendeleden hun wagen kapot rammen, wedstrijdjes tegen bendeleden etc...

Beloningen
Als je een race doet binnen een bepaalde tijd, of in de ram-missies meer schade berokkent dan krijg je nog extra skills bij, zoals het beter kunnen afstellen van je motor, remmen, transmissie. Of je krijgt meer korting op wagens onderdelen etc... Dit is heel fijn en zorgt er voor dat je nog dat beetje meer je best doet voor een race.

Ook kan je in sommige sleutelraces de wagen van je tegenstander winnen.

Boetes
Elke wagen mag maximaal 3 keer tegengehouden worden, dan ben je hem kwijt. Als je je boete niet kunt betalen kan je die wagen ook kwijt geraken.

Naarmate je wagen meer betrokken is geraakt in politie perikkelen neemt u heat status ook toe. Dit kan je dan weer verlagen door er een ander likje verf over te spuiten of andere stickers over te plakken.


Off-topic: Mijn snelheidsrecord is 419 met een getunde Buggati :D

[Reactie gewijzigd door pieterdebie op 24 juli 2024 10:21]

Quote:
Nu zitten we echter met een Need for Speed-game waar weliswaar politie in voorkomt, wat volgens veel fans van de serie een must is, maar die desondanks meer op Burnout lijkt dan op een game uit de Nfs-serie, en dat is jammer.

Heeft de reviewer misschien nooit Need for Speed: Most Wanted gespeeld? Of need for speed III / 4 ? Hier zat ook al politie in en achtervolgingen. Mij lijkt deze game dan meer een opvolger van Most Wanted ipv een Burnout kloon...

Desondanks ben ik het met de reviewer eens... de naam "Need for Speed" wekt inmiddels hoge verwachtingen, maar maakt deze simpelweg niet waar. Hopelijk brengen ze volgend jaar weer een leuke NFS game op ;) (elk jaar november verschijnt weer een nieuwe).
uhm ... in de allereerste NfS zat al politie hoor
Nou, NFS 3 en 4 waren toch anders omdat je daar ook daadwerkelijk in politie auto's andere kon aanhouden. En eigenlijk heb ik die invalshoek helaas niet meer terug gezien in NFS.

Want hoewel je in Undercover wel stiekum agent bent, kun je nooit lekker scheuren in een politie Porsche of zo en dat vind ik wel jammer.

Daarnaast vond ik Most Wanted beter wat betreft de besturing van de auto zelf.

Zelf heb ik het spel op de PC en daar kan ik de framerate drops niet waarnemen en in speel op 1900x1050 met 6x AA (2 x HD4870). Ik ben echter bang dat NFS Undercover de hardware limieten van de xbox heeft gevonden, dan dat dit aan het spel zelf ligt. Jammer dat men het spel niet even op een PS3 heeft getest, dat had eventueel uitsluitsel kunnen geven.

Daarnaast snap ik de opmerking van Backslash wel, want ook de film cuts zijn al jaren onderdeel van de NFS serie (ik geloof sinds NFS underground). Ook de stellages waren al in NFS:MW terug te vinden en daarom opvallend dat de reviewer hier best wel een aardig stuk aan wijd. Hetzelfde geld voor de Ook de takedowns, escape opdrachten. In MW moest je zelfs een aantal van deze 'cop' missies hebben volbracht om het tegen iemand van de list te kunnen uitdagen.

Het doet dan al snel vermoeden dat de reviewer weinig eerdere NFS uitgaves heeft gespeelt want anders was de reviewer waarschijnlijk tot de conclusie gekomen dat NFS Undercover meer een vervolg is van Most Wanted.
Helemaal mee eens. Ik vind de review een beetje "vreemd". Het lijkt alsof de reviewer alleen maar Burnout heeft gespeeld en nu een keertje NFSUC speelt. Zelf heb ik de game ook met de volgende min (en een paar plus) punten:

(ik speelde het overigens op de pc)
+ grafisch ziet het er weer goed uit!
+ de races zitten beter in elkaar (eerst kon je gewoon een minuut stil staan en alsnog 1e worden)
+ een aardig verhaal met wat leuke moviecuts

- zelfde geluid samples als NFS:MW / NFS:Carbon
- auto`s rijden nogal krom (ja tis arcade, maar zelfs daar lijkt het niet op)
- geen toevoeging op vorige delen
- menu steekt raar in elkaar
- geen echt undercover werk voor mijn gevoel

Al met al : ik blijf bij NFS Most Wanted, als ik überhaupt nog NFS speel, want dat is de beste titel naar mijn idee (Underground 2 vond ik ook wel wat gaafs hebben). Alleen de kreten doet mij aan Burnout denken, maar de speelstijl, opdrachten, auto`s etc totaal niet.
Zelf ook gespeeld..
heb zelf 9800GTX+ (overclocked model)
E8500 + artic freezer pro 7 (niet overclocked well full load)
samsung 40" 1920x1080 ;)

het aparte met de framedrop.. dat klopt tenzij je de camera veranders naar full weg (dat je dus niet van de auto zelf ziet,
in een keer heeft het spel geen framedrops meer en speelt het spel een stuk vloeiender.

ik moet zeggen dat ik het spel leuk vind, maar een groot minpunt vind ik dat je gewoon de races kan doen door simpel de tab toets te drukken..
dat zouden ze als optie moeten doen, in underground en most wanted was juist het verkennen van de stad en de challenges naar toe rijden beter, omdat je zo de stad 10x beter kende.. dat hadden ze er écht in moeten laten..

verder.. tja.. need for speed/burnout inderdaad..
maar ik vind dat niet echt een minpunt.. i love burnout + need for speed.. dus een minpunt? :Y)
uhm ... in de allereerste NfS zat al politie hoor
Ik weet niet wat jouw definitie is van 'de allereerste', maar ik heb Need for Speed en Need for Speed 2: Special Edition gespeelt, waar dus totaal geen politie in zat.

Need for Speed 3: Hot Pursuit was de eerste NFS-game met politie er in voor zover ik weet.
de eerste versie van NFS kwam in '94 uit en daar zat politie in (achtervolgingen, aanhoudingen enzo...). De DOS-versie verscheen medio '95.

Meer info kan je hier vinden
hij bedoelt NFS Underground 1 en 2 denk ik want daar zat inderdaad geen politie in
In Need For Speed 1 volgens mij niet hoor, wel in Need For Speed: Hot Pursuit (1)
Ik ben het op bijna alle punten eens met de reviewer van dit spel, echter om voor een serieuzere racegame te verwijzen naar Midnight Club, vind ik echt erg raar. MC is net zo arcade zo niet meer, dan NFSUC, echt racen doe je toch met andere race games.
'Echt op racen' is misschien een niet geheel juiste verwoording. Ik doelde meer op: een game die is zoals je Need for Speed zelf zou verwachten. Arcade inderdaad, maar wel met de focus op racen en niet op beuken. Dat is Midnight Club :)
Inderdaad, de AI van NFS:U blijft heel stug de voorgeprogrammeerde lijnen aanhouden, ook al rijd jij daar. Ga je naast ze rijden hebben ze er ook geen moeite mee om met hun Veyron of Lamborghini met dure lak en stickers je even flink tussen hun wagen en het beton te duwen. Zodat jij niet wint, en zij niet, maar een andere AI-wagen 8)7

Wbt de grafische opmerkingen: Wees blij dat je het niet op de PC hebt gespeeld. Als ik je vertel hoe erg de graphics daar zijn geloof je me niet :X
PC graphics doen mij denken aan Hot Pursuit 2 met een overdosis blur- en lelijke lichteffecten.
De laatste goede NFS voor mij was Most Wanted, en Underground 2 is nog altijd goed.
Anoniem: 226416 12 december 2008 13:28
ik heb het spel ook hier en halverwegen gewoon mee gestopt omdat het spel gewoon zuigt op vele punten.

de politie is weer zo irritant aanwezig als in most wanted , ook al heb N.O.S ingedrukt ze blazen je gewoon voorbij.
nou hoort dit ook wel een beetje bij NFS omdat het arcade is.
De Engine van deze game is ook brak programmeer werk, beide Cores op een E-8400 blijven gewoon strak op 100% load staan ook al gebeurt er niets en je staat stil met je auto zonder verkeer om je heen.
in het spel zitten soms stutteringen net als wat ook al het geval was met most wanted, bovendien zit er geen fatsoenlijke instellingen in het spel om een racstuur op gevoeligheid en reaktie aan te passen zodat je bij hoge snelheden ook recht op de weg kan blijven.
ja die is instelbaar maar ik heb alle settings gerprobeerd van 0% tot 100% maar het blijft te schigterig sturen zodat je vaak lastig verkeer kan omzeilen op de weg.
das echt een minpunt omdat juist een stuurtje meer precisie moet geven om te sturen
de gameplay heeft gewoon het meest van most wanted overgenomen, dingen die je kan kapotrijden de binnendoor weggetjes met hekjes , bushokjes net als in Carbon en most Wanted.
Die irritante Blur is er ook weer als je hard rijd , nou op de teller ga je hard maar ik kan dan ook geen gevoel krijgen of daadwerkelijk ook wel hard rijd , 300km+ en als je 150 rijd heb je het zelfde gevoel , er zit geen snelheids gevoel in het spel.
Rook en andere effecten, zeer matig ,vooral de rook van je banden , nou zeg als je een burnout doet roken de banden van een brom-mobiel nog harder en bovendien en en wat hoor ik daar ? piepende banden op gravel haha nee net een amerikaanse film met piepende banden het zandpad af !
tja het is geen sim oke, maar je verwacht toch zeker wel een klein beetje realitische geluid van zo'n auto of is deze game door Walt disney geregiseerd ?
neehoor het is wat ik al de laaste jaren gewend bent van EA er is geen vernieuwing met de NFS spellen , Pro street was mischien grafische wel een verbetering op visuals van auto's maar het spel had het gewoon niet kwa gevoel en gameplay.
Grafische ziet het er ook niet erg indrukwekkend uit, dood het ziet er gewoon dood uit, waar zijn al de mensen gebleven in de stad ? vogeltjes in de lucht of een zepplin vliegtuigje ,luchtballon ?
het is gewoon niet af dit spel !! het mist belevings gevoel, saaie omgevingen dat erg dood aanblikt.
Waarom zag je dat wel in de andere reeks NFS , vliegtuigje luchtballon of een zepplin in de lucht? ik lette daarop geeft toch de game een bepaalde sfeer mee ondanks dat je aan het racen bent.

sorry maar ik heb het spel dan ook gewoon weer geuninstalleerd en laat heel NFS kompleet links liggen , installeer porshe2000 en hot pursuit 2 wel weer eens, dat waren de games van de NFS reeks.
EA je heb het gewoon niet meer in je vingers met racegames wordt tijd om een betere programeurs aan te nemen en deze engine op te knappen en nieuwe designers aan te nemen met meer inspiratie om sfeer in een game te creeeren en anders zie ik het toekomstloos voor EA met Need For Speed spellen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 226416 op 24 juli 2024 10:21]

Deze is spel is echt een stukje str*nt. Van alle need for speed series heb ik genoten, behalve pro street en undercover. Het is zo onrealistisch.
Niet dat de oudere afleveringen realistisch waren, maar deze is echt overdreven onrealistisch. Al helemaal nadat je GTA IV hebt gespeeld zie je hoe slecht undercover is met auto's besturen. Ik heb liever racen in GTA IV :)
Deze setting moet je veranderen in het register van windows met regedit, ik had hier namelijk het zelfde probleem.

bij deze registersleutel moet je het aanpassen

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\EA GAMES\Need for Speed Undercover]

en zoek naar de sleutel

g_Refresh"=dword:0000004b

Je kan met regedit aanklikken en dan kiezen voor 2 opties zodat je het ook gewoon als cijvers kan lezen in plaats van dword

daar straat dan 60 en die moet je veranderen naar de Refresh rate van de monitor op de resolutie die je gaat gebruiken op de monitor.
let wel op dat je de juiste Refresrate invoerd anders valt het beeld zwart waneer je Need for speed opstart.

hoop je hiermee geholpen te hebben.
Spel al uitgespeeld.

Vond het op zich een erg mooi spel, leuk dat je auto ook schade krijgt maar je kan gelukkig gewoon door blijven rijden. Na de race is de schade meteen weer gerepareerd en kan je weer genieten van je gepimpte auto.

Het verhaal vond ik zelf wat minder geweldig, leek wel heel erg op de film "The fast and the Furious".

De auto's waren dan ook echt van deze tijd, ik vond vooral de Audi R8 een geweldig race monster :9~ .

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.