Huawei Ascend W1 Zwart Review

16 juni 2014, laatste update op 16 juni 2014, 389 views Rapporteer

Ik heb de Huawei Ascend W1 nu ongeveer 10 maanden en hij beviel erg goed. Beviel. Het grote probleem is namelijk de grootte van het interne geheugen. Dit is slecht 4 GB, waarvan ongeveer 2.4 GB wordt ingenomen door het besturingssysteem. Dit laat in theorie ongeveer 1.6 GB aan ruimte over. Helaas is dit niet zo, ik heb ongeveer 700 MB ingebruik (apps, mail, kaarten en tijdelijke bestanden) maar hij geeft toch aan vol te zitten.

Pluspunten

• De accu houdt het lang vol.
  • Windows Phone oogt zeer aantrekkelijk.
  • Windows Phone werkt beter dan Android of iOS(persoonlijke mening).
  • Zeer hoge prijs-kwaliteit verhouding.

Minpunten

• De windows store(De app-store voor WP) heeft aanzienlijk minder apps dan Android of iOs.
  • Weinig intern geheugen(Wordt hopelijk opgelost met WP 8.1)
  • Loopt zeer nu en dan vast, maar dit herstelt het mobieltje zelf. Je moet dan wel alle apps opnieuw aanzetten die je aan had.

3 van 5 sterren (Voldoende)
Hopelijk is dit probleem opgelost, want tijdens het schrijven ben ik aan het updaten naar WindowsPhone(WP) 8.1(Beta versie, hij is dus nog niet officieel uit) van WP 8.0. Ik heb gelezen dat je hiermee ook je SD-kaart kan benaderen als geheugen waar je apps etc. op kunt plaatsen. Dit zou dus betekenen dat je voor tussen de €6,- en €12,- het geheugen kunt uitbreiden naar 20 GB.
De nieuwe features van WP 8.1 staan in de volgende link:

Heb jij ook een Huawei Ascend W1 Zwart?