5 maanden geleden deze tandenborstel gekocht omdat ik al een tijd geen elektrische meer had. Mede op aanraden van de tandarts naar deze gekeken, met het advies het normale ronde borsteltje te gebruiken.
Om het tandenpoetsen 'leuk' te maken leek me de Smartguide wel leuk, dus ik wou wel iets meer uitgeven voor deze tandenborstel (€90,-). Indien het een degelijk apparaat is kan hij toch lang mee...
Het apparaat is zeer degelijk en is makkelijk in het gebruik. Het was geleverd met een handige opbergdoos waar ook 2 borsteltjes in kunnen, makkelijk voor op reis. Daarnaast kreeg ik er een stuk of 10 verschillende borsteltjes bij. Ik heb de handleiding gelezen maar nog steeds is het too much voor mij. Wat moet ik er mee? Tevens weet ik niet precies hoe ik ze allemaal moet gebruiken, en dat voor iets simpels als tanden poetsen.
De smartguide geeft in 'idle' modus een klok weer, handig voor op de badkamer. Zodra je de tandenborstel gebruikt gaat de stopwatch lopen. Voor elk kwadrant telt hij 30 seconden (evt 45 in de uitgebreide poetsmodus) en tussendoor stopt/piept hij heel even om je een seintje te geven.
Ik nam het eerst nooit zo nauw met de tijd, maar hierdoor gaat het een stuk makkelijker. Indien je te hard drukt gaan enkele rode ledjes branden.
De tandenborstel geeft middels een indicator aan of de batterij vol/leeg is (3 blokjes). Het blijkt dat hij na een oplaadbeurt al vrij snel naar 2 blokjes gaat en het lijkt erop dat de kracht dan ook al iets (al is het minimaal) afneemt. Sneller dan verwacht gaat hij dan ook al richting 1 blokje. Het opladen duurt echter heel erg lang. Meer dan een halve dag is vrij normaal om hem op 3 blokjes te krijgen.
De batterij en het opladen is dan ook het enige aspect waar ik me echt aan stoor, dit had beter gekund. Voor de rest is het een zeer degelijk apparaat met voldoende mogelijkheden (los ervan of je ze gebruikt)
Update 20-2-2016
Na nog geen 2 jaar kan ik ook bevestigen dat de batterij brak is. Ik heb hem vervangen (door
deze) met de hulp van
deze tutorial. Zeer makkelijk te doen, weinig spannends aan. Let wel op met het op maat knippen van de batterijlipjes.