Zo ik had all een heleboel Reviews gelezen en gezien van de MOGA Controllers, en wou er ook graag een voor wanneer ik mijn nieuwe Android TV BOX heb (
eentje met een Rockchip RK3288 soc), en voor mijn telefoon natuurlijk de Huawei Honor 2 2GB.
Nou ik hem bestellen bij
expansys.nl, en had hem met 7 dagen in huis, meteen de doos opengemaakt en alles bekijken, of alles in orde was en te kijken wat je er allemaal bij krijgt.
Nou wat krijg je allemaal in het doosje: de Moga Pro Controller een Micro USB kabel, de gebruiksaanwijzing, waar netjes alles in staat tekst en plaatjes, en een erg handige uitklapbaar Tablet standaard, die lekker stevig is.
Mijn telefoon zit goed vast tussen de klem, kan hem met goed schudden (
wat je normaal nooit zou doen) niet uit de klem krijgen, zitten rubbertjes aan iedere kant van de klem.
Er kan maximaal een telefoon of mini Tablet in van 8.5 cm breed.
Voor dat je gaat beginnen wel eerst
MOGA Pivot App op je Telefoon, Tablet of Android TV BOX zetten.
Die zorgt er voor dat je MOGA Controller goed werkt met die Android apparatuur, voordat je de App opstart eerst je Moga Pro Controller aan zetten op stand A, dan start je de App en dan vraagt hij of hij je Bluetooth mag aanzetten, druk op Turn on Bluetooth, en dan op MOGA is Ready, dan duurt het max de eerste keer 30 seconden, daarna duurde het korter bij mij (
zorg er natuurlijk wel eerst voor dat je Wifi aanstaat).
Nu zie je de NEW games, als je op Back druk met je Moga Pro Controller of met je vinger op de scherm (
links boven), en dan op A-Z zie je alle spellen die werken met je Moga Pro Controller, Groen is Pro Optimized en Oranje is HID (Human Interface Device), voor spellen die niet voor de Moga Pro Controller gemaakt zijn, maar wel werken op stand B.
Voor spellen die niet MOGA compatibel zijn, zoals ""Zen Pinball," beschikt de controller over HID (Human Interface Device) Bluetooth-modus in stand B. HID-mode kunnen spelers gebruiken om spellen die niet geoptimaliseerd zijn voor de Moga Pro Controller, en kan worden gebruikt met andere niet Android apparaten, zoals computers.
Nu heb je keuzes uit honderden spellen

, er komt iedere maand spellen bij
Als je een spel ge installeert heb staat hij bij je Controller links boven in, en daar kan je dan kiezen welke spel je wilt spellen.
Emulators zijn ook geen probleem, zoals de
Snes9x EX+ (van Robert Broglia) die is Pro Optimized, en werk perfect op stand A, ziet hem meteen als je de Emulator opstart.
Met andere Emulators moet je hem op stand B zetten je Moga Pro Controller, anders doet hij daar niks in, vergeet niet dat je eerst MOGA Pivot moet starten als je Spellen of Emulators wil besturen met je Moga Pro Controller.
Je kan de App
MOGA VK downloaden als je niet elke keer wil schakelen tussen stand A en B, dan hoef je alleen op stand A te blijven met Emulators, erg handig.
En met MOGA Universal Driver kan je bijna alles spellen (vooral als je Android apparaat geROOT is).
Je zet je Bluetooth aan, en dan je Moga Pro Controller op stand A, en dan start je MOGA Universal Driver, en dan verander je in Current Mode: Virtual Keyboard naar Gamepad (druk op Switch), en daarna bij Enable Driver verander je naar Enabled.
En daarna druk je op de HOME knop op je telefoon of andere Android apparaat.
Nu kan je HEEL veel Spellen en Emulators spelen.
Als je in het donker speel met je Moga Pro Controller kun je het knopje aan de achterkant indrukken, dan gaan lichtjes onder de knopjes X Y B A aan.
Voor de mensen die hem ook op de PC willen gebruiken is het heel simpel, gewoon Een Bluetooth-apparaat toevoegen indrukken en dan op + Bluetooth- of apparaat toevoegen drukken, en dan Bluetooth indrukken en de MOGA controller bijvoegen en klaar ben je, en dan werkt hij op meerdere spellen, of je gebruik gewoon
Xbox 360 Controller Emulator, dan kan je hem bij spellen gebruiken die alleen werkt met een Xbox controller
Welke Emulators zijn MOGA Enhanced (en werken dus op stand A):
NES.emu Nintendo (NES).
Snes9x EX+ Super Nintendo.
Mupen64Plus AE Nintendo 64
GBA.emu of
My Boy! GameBoy Advance.
DraStic Nintendo DS.
MD.emu Genesis/Mega Drive, Sega CD, and Master System/Mark III.
NEO.emu Neogeo arcade and home system emulator.
FPse Playstation 1 (PSX).
En meer.
Dat zijn die ik heb getest op mijn Huawei Honur 2 2GB, en nu