Dit is mijn eerste "review" welke ik voornamelijk online met de gedachte; beter iets dan niets, alle beetjes helpen. Ik lees graag de mooie uitgebreide reviews die hier worden neergezet en wil graag ook mijn steentje bijdragen. Ik snap heel goed dat er genoeg verbeterpunten zijn en alles veel uitgebreider had gekund maar ik ben dat niet van plan, sorry
Nadat mijn Laptop op zijn scherm gevallen was kon ik deze alleen nog via een extern scherm gebruiken. Helaas zou het nog bijna een maand (!) duren voordat er iemand langs zou komen namens de verzekering.
De bediening met draadloze muis en on-screen toetsnbord was verre van ideaal, dus besloot ik als tijdelijke oplossing een draadloos media keyboard aan te schaffen.
Mijn eisen: goedkoop (tijdelijk), compact en prettig in de bediening.
Na een beetje rondgestruind te hebben op tweakers en het wereldwijde web kwam ik uit op 3 kanshebbers namelijk:
pricewatch: Logitech K400 Wireless Touch Keyboard (QWERTY)
pricewatch: Microsoft All-in-One Media Keyboard
pricewatch: Rapoo Keyboard E2700
Ik had persoonlijk al ervaring met het logitech model en ik vond het touchpad destijds niet fijn reageren en deze had ik toen ook retour gebracht.
De Rapoo ziet er strak uit en schijnt van een goede kwaleit materiaal gemaakt te zijn, echter leek het mij dat de toetsen bij dit model wel erg dicht op elkaar zaten.
Uiteindelijk besloot ik het model van Microsoft een kans te geven omdat deze binnen mijn budget viel, hij vrij neutraal van uiterlijk was en een groot touchpad had.
In de verpakking vind je naast het toetsenbord de dongel, een kleine handleiding en 2 batterijen.
Het Toetsenbord zelf werd direct herkend door mijn laptop (windows 8.1) en werkte prima.
aan de zijjkant zit een schuifje om de verbinding aan of uit te zetten.
In de Appstore is er een speciaal programma'tje te downloaden om macro's aan te passen voor de search, music en homescreen button, wat ik erg handig vond.
Via de muziek button werd nu standaard de online pagina van spotify geopend en google was maar 1 druk op mijn toetsenbord van me verwijderd.
Het touchpad reageerd prima en ondersteund 1,2 en 3 vinger herkenning alsmede standaard functies als pinch to zoom, kantelen, knijpen etc.
Het is mogelijk om de usb ontvanger in het batterij compartiment van het toetsenbord op te bergen.
Ik merkte overigens dat de verbinding niet altijd even lekker verliep als ik op de bank onderuit gezakt lag met bijvoorbeeld mijn voet tussen de ontvanger en het toetsenbord. Ik weet niet of dit exemplarisch was of typisch is voor dit toetsenbord.
Bij het meenemen van mijn laptop door de verzekerings agent is de dongel hierin blijven zitten waar ik pas later achter kwam. Na contact te hebben gehad met Microsoft hierover en met de vraag of ik via hen een nieuwe dongel kon krijgen/aanschaffen werd mij toegezegd dat ik een geheel nieuw toetsenbord setje toegestuurd zal krijgen (!) binnen 5 minuten na ophangen een bevestiging hiervan per mail en dezelfde dag nog een mailtje met de bevestiging dat er een nieuwe toetsenbordset besteld was voor mij.
Het toetsenbord was overigens niet rechtstreeks bij Microsoft aangeschaft.
Topservice!