Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

- Reviews

Specificaties 55" Ultra HD 3D LCD TV met 2 tuners - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

Samsung UE55HU7500L Zwart Review

+2
HaseMike 22 mei 2014, laatste update op 22 mei 2014, 47.013 views

Samsung UE55HU7500L Zwart

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • Prijs prestatie verhouding
  • Ontwerp
  • Zeer goede Smart Tv
  • Nieuwe Afstandbediening
  • 4K Ervaring

Minpunten

  • Anynet+ Werkt niet goed
  • Netflix app geen DD 5.1
  • Firmware bugs
  • Edge led

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Vormgeving Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Ghosting Score: 3
Contrast & helderheid Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Featureset Score: 5
inleideing

Al enige tijd koop ik meestal elk jaar of om het jaar een tv, de "oude" wordt dan hier verkocht op ebay wat snel gaat en meestal met weinig bijbetaling t.o.v. de nieuwe. Ook dit jaar werd de UE55F6740 (hierna "6740") die ik bij een aanbieding op de kop had getikt een jaar geleden, vervangen door een UE55HU7500 (hierna "7500"), een ultra hd tv.

De 6740 beviel overigens uitstekend ondanks dat het scherm niet het ultra clear panel heeft. Dit geeft dan wel minder diepte en glans maar heeft als voordeel dat spiegelingen nauwelijks een probleem zijn.

Vorig jaar geen UHD tv gekocht toen nog in verband met de hoge kosten en het feit dat ze eigenlijk nog niet klaar waren met nog de oude hdmi standaard en 30hz op 4k in plaats van 60hz. Nu was de tijd rijp, zeker met de 500 Euro cashback actie van Samsung en de goede prijzen die mogelijk zijn bij de diverse aanbieders.

Ik hou in de review rekening met het feit dat de kosten van deze tv nu rond de 1600 euro liggen, na korting en cashback en niet de gevraagde 2799 advies prijs.

Uitpakken, afwerking :

De 7500 zit in een goedkopere doos dan gebruikelijk nog geen jaar terug, toen zaten er nog van die handige clips zodat de bovenkant van de doos kon worden losgetild voor je de tv eruit haalt. Dit jaar echter mag je diep met 2 man in de doos duiken om de 7500 eruit te vissen terwijl de schuimblokken aan de onderkant blijven zitten. Kom op Samsung voor 2799 Euro advies kan er best 4 euro extra voor de doos worden uitgetrokken.

De voet die erbij zit is dan weer wel prima, van koel metaal en bestaat uit 2 delen die met 4 schroeven simpel aan elkaar gezet moeten worden. Dan de voet aan de tv schroeven met een verdere 4 stuks schroeven.

De Tv is goed afgewerkt, de zilveren rand rond het beeld blijkt van echt aluminium als je eenmaal het plastic folie ontdekt hebt dat strak eromheen zit. Het zwarte kader rond het beeld is dun en stoort niet. Onderaan kan je de openingen van de speakers zien, 3 per zijde, valt in het begin even op maar is dan snel vergeten.

De achterkant is dit jaar van een stevig soort kunstof met een noppen structuur, ziet er prima uit.

Aansluitingen, opstellen
Eenmaal de poot aan de tv geschroefd laat hij zich makkelijk verplaatsen met 2 personen, niet al te zwaar en redelijk handelbaar. Qua aansluitingen heeft samsung zo langzamerhand een bepaalde standaard in dit segment van de markt, dus de gebruikelijke 4 Hdmi poorten, 3x USB en 1 CI slot zijn de belangrijkste, ook deze keer weer dubbele tuners voor Sat, Kabel en Digitaal ontvangst.

1 Van de 3 usb aansluitingen is nu USB 3.0, deze wordt aangeraden voor een snelle stick om tv opnames te maken. Verder nog een Scart (!) , optische aansluiting almede koptelefoon en remote IR zender om andere apparatuur mee te bedienen.

Installeren

Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van je tv provider, ik zit in het buitenland en gebruik Canaal Digitaal via Sat, dit had nogal wat voeten in de aarde omdat het erop lijkt dat de tv een software fout heeft met het instellen van de Satellieten. Mijn schotel heeft er 4 via Diseq en bij maar 1 kreeg ik signaal. Tenminste zo leek het, na bijna een uur rommelen, dan maar gewoon de tv laten zoeken op alle 4, en dit ging zonder problemen. Slechte zaak dat de signaal sterkte op 0 blijft staan voor 3 van de 4 satellieten.

Gelukkig werkt Chansort, een stukje software om de kanalen te beheren, ook weer met de HU serie en kon ik van de 3000 kanalen er weer 2900 wegwerpen..

Beeldkwaliteit

Ondanks dat er op het net veel geschreven wordt dat je vanaf een al korte afstand geen verschil meer ziet tussen full HD en UHD, is het verschil echter overduidelijk. Het demo materiaal wat je kan vinden in de Shop mode laat dit al duidelijk zien alsmede wat video's van youtube en enkele die je kan vinden op de USA netflix. Helaas kon ik house of cards niet in 4K zien daar mijn internet verbinding maar zo'n 14K is.

Mede door het ultra clear scherm spat alles er vanaf, als dat je voorkeur is. Natuurlijk kan je het geheel met de diverse instellingen geheel naar je eigen smaakt zetten. De "Natural" stand samen met een backlight tussen de 7 en 12, en naar keuze met smooth motion of niet, geeft al een heel aardige basis.

Goed 720p en 1080p materiaal krijgen een extra dimensie qua diepte en scherpte door de prima upscaling, zelfs een goede dvd ziet er prima uit. Gewone SD zenders daarintegen zijn niet echt geschikt voor deze tv, maar dat zijn ze eigenlijk ook niet voor een fullhd tv.

Zeer scherp en erg smooth , als je ervan houdt zoals ik, krijg je het met de volgende instellingen :

* DIgital clean view : on
* Motion plus : Smooth
* Sharpness : 50

Nog steeds is er af een toe een judder bij motion plus op smooth, maar lang zo vaak en erg niet als in de vorige generaties.

De tv heeft met het backlight op 20 duidelijke clouding in het donker, maar bij "Normale" settings van de backlight is er geen probleem te zien. Helaas gebruikt samsung nog altijd edge light leds voor haar dure tv's en zal dit probleem zo blijven.

Geluid :

Kort maar krachtig : Prima voor het nieuws of een actualiteiten rubiek, niet zo prima voor muziek en films. Zelf heb ik een receiver met 5.1 speakers staan dus meestal staat de tv uit. Gun jezelf tenminste een soundbar bij deze tv als je stevig geluid wilt.

Smart tv

Er zijn pagina's te vullen over de smart tv functies van de H serie van samsung, maar ik zal het houden bij wat korte opmerkingen :

* Erg snel geworden in vergelijk met mijn F serie tv, youtube staat er instant b.v.
* Nieuwe interface voor netflix (ik gebruik netflix USA)
* Vevo is erg mooi van beeldkwaliteit met de nieuwste clips
* heel veel keuze van apps, games en video's
* Geen ondersteuning van SMB shares zoals windows, en mijn Zyxel server
* Ruime hoeveelheid geheugen voor alle apps

Plus een handige nieuwe afstandsbediening voor dit alles met een aanwijs pointer zoals bekend van LG. Daarbij ook nog een conventionele afstandsbediening in de doos

Extra's

De tv staat bol van de functies die de een wel en de ander weer niet zal gebruiken. Zo is er de mogelijkheid tot voice control die redelijk werkt maar een druk op de knop gaat 10 keer zo snel dus deze functie blijft bij mij ongebruikt.
Ook kan je een samsung webcam aansluiten en werken met je handen ipv de afstandsbediening, maar ook dit is een gimmick en heeft verder weinig zin. Mocht je op 55 inch willen skypen met je familie en vrienden, dan kan dit natuurlijk met de extra cam.

Er zit een IR extender bij om andere apparatuur met je samsung afstandsbediening te gebruiken. De interface op het schem om dit alles in te stellen is uitstekend gedaan, ook werkt de extender goed, maar moet natuurlijk wel voor de te bedienen apparatuur gelegd worden. Iets wat bij mij niet mogelijk is

Dan nog de gebruikelijke 2 stuks 3d brillen.

Problemen

Anynet+ oftewel HDMI CEC werkt niet meer met mijn Onkyo tx-nr609 receiver. Deze combo werkte uitstekend met mijn oude tv. Bij contact opname met samsung werd mij verteld dat anynet+ geen garantie tot functioneren heeft bij andere dan Samsung apperatuur... Erg jammer want het werkte prima. Misschien heb ik nog geluk als de firmware wordt geupdate

Daardoor dus ook geen ARC kanaal en zit ik alweer met een ouderwetse optische verbinding tussen de tv en de receiver en een 2e afstandsbediening voor geluid. Ok ik heb een philips programmeerbare remote maar als je die niet hebt..

De nieuwe Netflix app heeft geen 5.1 geluid, erg vreemd en hopelijk wordt dit snel gecorrigeerd.

Conclusie

UHD ja of nee, alweer een nieuwe standaard brengt het Überhaupt iets :
Ja dat is wel duidelijk na een dikke week gebruik, het beeld is een stuk beter dan met een fullhd tv, de upscaling van 1080p, 720p en zelfs 480 is zo goed gedaan dat het duidelijk een vooruitgang is, de beelden zijn scherp, rustig en zeer duidelijk. Verder springen de kleuren van het schem af zonder dat mensen een rood hoofd krijgen. Dit laatste komt ook door het ultra clear screen dat helaas wel wat reflecties met zich mee brengt.

4k Beeldmateriaal is nog spaarzaam, maar met een goede internet verbinding kan je alvast genieten van 4k content op youtube en wat zaken op de USA versie van Netflix. Allemaal nog zeer beperkt, maar gewoon een goede bluray op deze tv is net zo fijn en indrukwekkend om te zien.

Verder natuurlijk meer dan alleen maar een tv, deze 7500 zit zo boordevol extra's dat je niet snel uitgekeken raakt. Sommige zaken zijn gimmicks zoals de voice control, andere zoals het splitscreen en de razendsnelle opstart mogelijkheid zijn een echte verbetering t.o.v. vorige generaties

Voor de huidige prijs van rond de 1600 euro inclusief alle acties, is hij ronduit goedkoop te noemen voor wat je krijgt. Nog geen jaar terug was ultra HD rond de 4-5000 euro en dan zonder hdmi 2.0 en met 30hz ipv 60. Heb je nog 1000 euro meer in de zak branden, neem dan de 65 inch versie en kom voorlopig je huis niet meer uit.

Perfectie bestaat niet en vanwege nog altijd clouding , wat schokken bij motion plus en zaken als een anynet die niet naar behoren werkt geef ik deze tv een rapportcijfer 8.

Slot en beelden :

Op de foto's :
1) Tja steeds meer een zwarte rechthoek die tv's maar wel een 4K rechthoek
2) Mooie nieuwe voet van alu
3) Aansluitingen met mijn Ikea versie van Ambilight
4) De nieuwe remote

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een Samsung UE55HU7500L Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Vraag & aanbod

Reacties (40)

Wijzig sortering
Mooie review! Cashback is echter volgens Samsung alleen bij deelnemende winkels en laat die nu 2799 aanhouden...
Lees het forum eens door bij de lcd tv's en informeer jezelf ... Beetje bellen en je komt rond deze prijs uit. En bedankt voor de lof :)

[Reactie gewijzigd door HaseMike op 23 mei 2014 16:02]

Beste Hasemike

Ben van plan een nieuwe tv te kopen. Mijn vraag aan jou is of de Samsungs nog steeds erg dynamisch(in mijn ogen hard) tonen. Of is dat et 4K minder. Ik kan alleen in de winkel kijken.
Mijn broers hebben Samsung full HD, tamelijk dure, en die krijg ik niet mild.
Frans
Hey Frensch,

De 4k resolutoe maakt het beeld nog wat "harder" in de zin van scherper, ook materiaal met mindere resolutie hebben dit effect. Als het gaat om kleur dan is dat natuurlijk zelf compleet bij te stellen van flauw tot kompleet over the top.

Ook de scherpte kan je bijstellen, en zet de tv in de winkel eens op "thuis" mode, ipv winkel mode, ergens in het menu, dat geeft een betere indruk van het werkelijk beeld.

Echt goed beoordelen kan je alleen thuis, in de winkel is normaal gesproken veel te veel en veel te hard , blauw, licht van de TL buizen.

Wat ik je wel kan vertellen is dat deze tv de eerste is waarbij ik geen reden voel om te upgraden dit jaar, het beeld is gewoon perfect met goed beeldmateriaal. Daarmee bedoel ik dan 1080p of 4k van Netflix / Mkv

Succes !
Inderdaad een mooie en duidelijke review; alleen mis ik het stukje over de prijs-onderhandelingen. Knap gedaan hoor _/-\o_
Na wat informeren kom ik zelf echt niet in de buurt van deze prijs, of ik zal wel in een heel dure regio wonen. Misschien dat het in de grensstreken beter lukt ivm concurrentie een paar km verderop ?
Ik wil niet direct winkels noemen omdat me dat gevraagd was maar kijk eens in het topic over de samsung UHD tv's van dit jaar op het foum van deze site. Daar staan voldoende hints in naar de juist zaken voor een goede prijs. Hopelijk lukt het zo !. De 55-7500 tussen de 1550-1600 en de 65-7500 tussen de 2500-2600 (na de 500 actie)

Bedankt voor de positieve reacties !
Bedankt voor de goede review. Heb de winkel gevonden... volgende week eens langs gaan... is voor mij niet echt in de buurt.
Looney69:
De ¤500 Samsung cashback-actie loopt tot 15 juni. Dus wanneer je er gebruik van wilt maken zou ik de TV een paar dagen eerder kopen (via een webshop helemaal) omdat het opsturen van de benodigde info naar Samsung ook nog 1 a 2 dagen duurt.

Succes met je afwegingen; ik heb de 55 inch versie afgelopen zaterdagavond besteld (uiteindelijke prijs wordt na de cashbackactie ¤ 1550).
Volgens de voorwaarden van Samsung mag je tot en met 30 juni 2014 insturen. De datum van de poststempel bepaalt hierbij de datum van inzending.
Bedankt voor de duidelijke info. Ik krijg hem a.s. donderdag uitgeleverd dus ben nog blij dat ik ruim op tijd ben.
Goede Revieuw, eentje waar we ons voordeel mee kunnen doen. :)

Wat bedoel je precies met je Ambilight versie van Ikea, led stroken ken ik van ze, maar kleuren toch niet met je tv beeld mee?
Mischien dat je iets aan onderstaande link hebt, is een soort van nagebouwde ambilight versie.
http://www.hifi-forum.de/...hread=670&back=&sort=&z=1

Rest me veel plezier met je tv te wensen.
Mijn "ambilight" is gewoon een stripje witte leds van ikea van 10 Euro, maar geeft het beeld wel extra diepte omdat de tv visueel los komt van de muur. Je kan een echte ambilight inderdaad in elkaar knutselen met een Raspberry Pi en een Strip multicolor leds met individuele aansturing.

Een Raspberry Pi heb ik al liggen voor het draaien van films vanaf mijn server met XBMC. Kan ik iedereen aanraden, werkt meer dan uitstekend en is zeer stabiel.
Hey,

Ik lees in je review dat alle 4 van je diseq werken. Ik vraag me af hoe je dat hebt opgelost want wij ontvangen ook maar van 1 signaal. Ik hoop dat je wat tips hebt voor ons.

Bedankt
Voor zover ik kan herinneren , is het een kwestie van je diseq juist instellen, en geen acht slaan op het feit dat het lijkt of je maar bij 1 sat signaal krijgt. Dan de tv kanalen laten zoeken op alle 4. Hierna zou alles normaal moeten functioneren.

De interene tuner is prima maar kan helaas maar 1 CI kaart aan, dus staat er bij mij op het moment een externe Sogno Tuner. Niet dat die veel gebruik wordt ivm Netflix....
Toen ik voor de eerste keer aan een lcd-tv begon vond ik de bouwkwaliteit van Samsung, Sony en LG erg tegenvallen ivm Panasonic. Daarom toen voor de Panasonic gekozen. Beeldkwaliteit vond ik ook nog eens mooier. Maar is voor iedereen natuurlijk anders :)

Mooie review bijdeweg ;)

[Reactie gewijzigd door desalniettemin op 22 mei 2014 22:00]

Netflix app geen DD 5.1? Ik heb de TV (65") al sinds mei en heb altijd gewoon DD 5.1 ondersteuning gehad hoor.
Edit: waarschijnlijk heb je dat nu wel en was het wellicht alleen toen een issue?

[Reactie gewijzigd door remzor op 13 maart 2015 13:33]

Ik heb problemen met opnames maken.
Ik heb er een Tb HDD (USB3.0) aan hangen. Kies via Guide een programma. Vervolgens krijg ik in beeld dat hij op het punt staat op te nemen en dan de melding "opname mislukt".
Moet trouwens de TV altijd aan staan als hij opnamen wil maken of kan het ook vanuit de stand-by stand?
Let wel; Ik heb iets opgemerkt met mijn UE55HU7500 en mijn oude PS51E8000 i.c.m. een SEK-2000 Evolution kit. Samsung heeft in de firmware een bug zitten.

De default setting van 12 van de Cel Helderheid is niet correct. Het wijzigen van 12-11-12 lost dit direct op. Met name de 1ste wijziging van 12 naar 11 of 13 zorgt ervoor dat de helderheid ineens enorm omhoog springt. De doffe mate kleur is dan ineens verdwenen en je krijgt het niet meer terug, tenzij je het beeld reset.

Vanwege het feit dat niet voorkomt op mijn oude TV zonder de SEK-2000 doet vermoeden dat de firmware de boosdoener is. Iedereen die deze TV voor het eerst in gebruik neemt moet eerst deze Cel Helderheid even wijzigen er weer terug zetten, anders ga je eerst alle andere settings instellen om deze bug te compenseren.

Ondanks dit is het jammer dat de kleuren & zwartheid niet default correct zijn. (Zoals dat wel is met mijn oude PS51E8000) Je zal toch wat moeten wijzigen om de settings correct te krijgen. Om dit voor elkaar te krijgen moet je HQ film gebruiken zoals b.v. StarTrek uit 2009. De kwaliteit van de film is subliem. Kies wel een moment waar veel kleuren en zwart in voorkomen, en zet het beeld stil. Dit om te voorkomen dat naar een andere scene wordt gestapt waar de kleur instelling weer anders worden. (De scene met de kleine Spock die ruzie krijgt leent er zich b.v. wel voor)

Omdat ik af bent gestapt van Plasma naar LED was ik bang dat de zwartheid range met de LED versie niet gehaald zou worden, maar juist met dit model met UHD Dimming is dat prima in orde. Hij doet dat zelfs zo goed dat je op sommige moment denkt naar een zwart gat te kijken, terwijl een wit scherm je naar een zonnebril doet grijpen. De kleuren / zwart range is dus dik in orde. Alles wat dynamic is heb ik uit gezet, omdat dat het beeld kan aanpassen afhankelijk wat er op het scherm te zien is. Allerlei settings zoals Film modus e.d. heb ik ook overboord gezet. De TV moet alles met de huidige settings weergeven ongeacht wat je opzet. Zo loop je niet de kans dat de beelden "vals" worden weergegeven. Nu spatten de kleuren van het scherm af. Is dat niet je smaak? Wijzig dan alleen de helderheid, zodat het kleuren pallet intact blijft, maar dat je de zaak wat "ff dimt".

De huidige HD uitzendingen moet je met een korreltje zout nemen. Het enige feit wat waar is, is dat het HD uitzendingen zijn, maar dat wil niet zeggen dat ze idemdito camera's gebruiken. Je pikt de echte HD uitzendingen er direct eruit. Vergelijk een uitzending met "Pauw" eens met "RTL Late Night" b.v. Deze laatste uitzending heeft alle kenmerken van een HD uitzending, terwijl "Pauw" dat niet heeft. (Tenzij ze bar slechte HD camera's gebruiken) Zo is het met alle "HD" uitzendingen. Hou er rekening mee, maar het begin is er. UHD uitzendingen zal nog een aantal jaren op zich laten wachten.

De reden waarom ik ben overgestapt naar de UE55HU7500, is de muis-afstandsbediening. Die kwam met de SEK-2000 evolution module, maar werkte niet omdat de firmware niet om kon gaan met de Bluetooth module van mijn PS51E8000 uit 2012. Waarschijnlijk een hardware issue of anders een firmware issue. (Bluetooth functionaliteit werkte wel na verwijderen van de SEK-2000 module, dus de hardware is niet kapot.) Een waarschuwing voor mensen met een TV uit 2012 en die een SEK-2000 willen aanschaffen. Op dit moment staat dit licht op rood. De TV en SEK-2000 gaan daarom op marktplaats. Jammer. Maar met deze TV werkt alles naar tevredenheid, dat wel.

Een andere reden om voor deze TV te kiezen, is de Evolution Kit (SEK-2500) module. Hoop dat Samsung geleerd heeft, want het is een goed begin op deze oplossing met een port te beginnen, i.p.v. een externe module wat je achter in je TV klikt. Je kan er op de SEK-2500 nu meer op aansluiten i.p.v. alleen een 1Gbps poort (SEK-2000) Nu is het totaal niet noodzakelijk om de SEK-2500 aan te schaffen. Misschien in de toekomst wel. (Er zit nu een quad-core in de TV, terwijl datzelfde ook in de EK zit. Niet echt een reden om nu te upgraden, want veel beter zal de SEK niet zijn) De TV is in ieder geval voorbereid, al voorspel ik dat er een SEK-3500 uit zal komen....

De reden waarom ik van een Series 8 naar 7 ben gestapt, is 1- De prijs. 3K+ (Van 8-series) is nou niet mijn budget. 2- Curved screen. Zie er wel voordelen in, maar gezien de ervaringen; Lampen weerspiegelen in de curved sectie, is echt een reden om voor een flat-panel te kiezen. Lampen kan je buiten het zicht houden, terwijl je met een curved screen wat meer effort moet steken wil je deze niet willen zien. Een absoluut min puntje is het ontbreken van een IPS-panel. LG heeft daar wel voor gekozen. Min-puntje voor Samsung! Mijn IPS-monitor is het ervarings-bewijs ervan!!

Al met al een top-TV, maar met een aantal aandachtspunten. Ik ben er wel tevreden mee, maar dat hoeft niet te gelden voor anderen. Ben benieuwd wat anderen vinden van deze TV...

[Reactie gewijzigd door _hader_ op 15 november 2014 07:12]

Volgens mij is de niks mis met de camera's van npo en pauw. Waar het mis gaat zit daar achter, in de elektronica, compressietechnieken, kabelboeren, etc.etc.

Een aantal jaren wachten op UHD-TV ? Als je tien jaar neemt, zit je wel goed denk ik. HD in de huidige vorm begon al in 2004 en het is nu 2014, dat is ook tien jaar. En wat zien we?
1080i maximaal (inferieur aan 1080p). 720P vind ik btw veel mooier, de mogelijke nadelen van 1080i (in mijn optiek zekere nadelen) heb je dan geen last van (vertaal: zie je niet).
Verder word lang niet alles HD uitgezonden, word nog altijd aggressieve compressie e.d. losgelaten zodat zelfs 1080i er niet mooi uit hoeft te zien (vreemde artefacten e.d.).

Maw: zelfs na 10jr is full HD TV nog steeds geen standaard. Wie denk dat 4K binnen een aantal jaar wel op de tv te zien zal zijn, komt denk ik bedrogen uit. Gaat minstens 10 jaar duren en dan nog krijg je gehandicapte 4K weergave, zoals we nu met Full HD zien.
Je denkt aan de oude vorm van tv, dus zenders via kabel, satelliet of zelfs de ether. Dat is ecther bij een groeiende groep van steeds minder belang. Denk aan verzamlingen films en series op een server, of een streaming service zoals netflix, hulu , amazon en vele anderen.

Zelf draai ik de USA Netflix en daar zijn al diverse films en series te zien in UHD, dus niet 10 jaar wachten maar direct genieten. Daarbij is het beeld van een UHD scherm, na mijn mening, beter dan een HD scherm, bij goed materiaal.

Denk verder aan een leuk budget en je kan 4K gamen via een pc op je UHD tv.

Dus ja een UHD tv heeft zeker zin en is erg leuk indien je een streaming abonnee bent en/of graag 4k gamed in je woonkamer. Ik kan beide zeer aanraden.
Mijn zwager heeft deze Tv ook en wat mij persoonlijk tegenvalt van zo'n dure Tv zijn de aansluitingen en de manier waarop ze geplaatst zijn. Nu heb jij de Tv op de voet staan maar de aansluitingen zijn natuurlijk niet erg handig als je de Tv aan de muur wilt hangen. Verder, wat ik bij mijn. zwager gezien heb, erg veel opties en inderdaad lekker snel. Dunne bezel is helemaal super. Ik heb zelf een Samsung uit 2010 en ik denk dat mijn zwager zijn Tv nog niet gecalibreerd heeft en denk ook niet dat hij dat ooit gaat doen, maar mijn Full HD is, qua beeld, toch een stuk beter. Hoewel de 4K die jij hebt ook helemaal niet slecht is.

Mooie review.
Dat klopt van die onhandige aansluitingen, op de 7500 serie zitten die net als bij alle Samsungs aan de achter zijkant en bij dit jaar hebben ze er een probleem bijgemaakt door de hdmi 4 met ARC recht achterop te zetten. Er zijn wel haakse hdmi en netwerk kabels te koop.

Aan de andere kant krijg je bij eventuele aanschaf later van een one connect box , waar de 7500 een aansluiting voor heeft, alle aansluitingen extern.

mbt tot het beeld, ja ook een UHD kan je een slecht plaatje laten leveren afhankelijk van instellingen en bron. Bij een goede bron is de UHD duidelijk superieur aan een FHD scherm.
Hoe gebruik je NetFlix Usa dat klinkt interessant :) Heb die TV namelijk ook. 4k Netflix ziet er erg goed uit maar als dadelijk bluray 4k gaat ondersteunen ga je echt wat beleven. Voor settings check avforums.co.uk

[Reactie gewijzigd door et36s op 31 mei 2014 14:52]

Netflix USA : je neemt DNS dienst (kan ook gratis) zoals b.v. unotelly. Dan moet je nog voorzien zijn van een credit card die door netflix usa geaccepteerd wordt. zoals de online virtual kaarten bij entropay. Dan is het handig om ook nog een ddwrt router te hebben die automatisch je IP doorgeeft bij een wisseling daarvan aan de DNS dienst.

De Nederlandse netflix app "denkt" door de DNS wijziging in de USA te staan en presto : ) Totale kosten zo'n 9 Euro per maand. Voor nieuwe klanten is het 1 dollar meer, niet een schokkend bedrag.
Welke gratis DNS dienst kan je gebruiken dan? Unotelly is gewoon betaald..
Misschien was ik niet duidelijk, ik bedoelde te zeggen dat er -ook.- gratis dns servers zijn vandaar de haakjes rond die opmerking. Een "Free USA dns" als zoek opdracht volstaat. Natuurlijk zijn die niet zo betrouwbaar en configureerbaar als een betaaldienst.
Beste lezers,

In tegenstelling tot de review, zendt Netflix wel degelijk dd 5.1 uit! Het 'probleem' zit hem in je configuratie van het geluid op de Samsung.

Kies in het menu--> geluid--> zet uitvoer op dolby digital (staat standaard op pcm) en stel de geluidsmodus in op 'film' (voor zover ik nu weet is dit de enige modus waarin de 5.1 werkt)

Na deze aanpassingen is het Netflix probleem opgelost en geeft de TV ook dd5.1 door tijdens tv kijken!

Veel succes!

Groet
Mike
Inderdaad als je het geluid op Dolby zet krijg je via de receiver een 5.1 signaal, Netflix blijft echter stug volhouden dat het stereo is. De geluids modus doet er niet toe omdat deze niet aan te vinken is als je het geluid naar een receiver / out stuurt. Het is nog onduidelijk of het werkelijk een 5.1 signaal is of dat de tv het stereo signaal opleukt a la Dobly Pro Logic.

Overigens sinds de nieuwe firmware werkt hdmi CEC, soms.... Hopelijk wordt samsung nog een beetje wakker, samen met netflix, dit soort fouten horen gewoon niet voor te komen.

Bedankt voor de tip !

[Reactie gewijzigd door HaseMike op 11 juni 2014 17:46]


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*