Let wel; Ik heb iets opgemerkt met mijn UE55HU7500 en mijn oude PS51E8000 i.c.m. een SEK-2000 Evolution kit. Samsung heeft in de firmware een bug zitten.
De default setting van 12 van de Cel Helderheid is niet correct. Het wijzigen van 12-11-12 lost dit direct op. Met name de 1ste wijziging van 12 naar 11 of 13 zorgt ervoor dat de helderheid ineens enorm omhoog springt. De doffe mate kleur is dan ineens verdwenen en je krijgt het niet meer terug, tenzij je het beeld reset.
Vanwege het feit dat niet voorkomt op mijn oude TV zonder de SEK-2000 doet vermoeden dat de firmware de boosdoener is. Iedereen die deze TV voor het eerst in gebruik neemt moet eerst deze Cel Helderheid even wijzigen er weer terug zetten, anders ga je eerst alle andere settings instellen om deze bug te compenseren.
Ondanks dit is het jammer dat de kleuren & zwartheid niet default correct zijn. (Zoals dat wel is met mijn oude PS51E8000) Je zal toch wat moeten wijzigen om de settings correct te krijgen. Om dit voor elkaar te krijgen moet je HQ film gebruiken zoals b.v. StarTrek uit 2009. De kwaliteit van de film is subliem. Kies wel een moment waar veel kleuren en zwart in voorkomen, en zet het beeld stil. Dit om te voorkomen dat naar een andere scene wordt gestapt waar de kleur instelling weer anders worden. (De scene met de kleine Spock die ruzie krijgt leent er zich b.v. wel voor)
Omdat ik af bent gestapt van Plasma naar LED was ik bang dat de zwartheid range met de LED versie niet gehaald zou worden, maar juist met dit model met UHD Dimming is dat prima in orde. Hij doet dat zelfs zo goed dat je op sommige moment denkt naar een zwart gat te kijken, terwijl een wit scherm je naar een zonnebril doet grijpen. De kleuren / zwart range is dus dik in orde. Alles wat dynamic is heb ik uit gezet, omdat dat het beeld kan aanpassen afhankelijk wat er op het scherm te zien is. Allerlei settings zoals Film modus e.d. heb ik ook overboord gezet. De TV moet alles met de huidige settings weergeven ongeacht wat je opzet. Zo loop je niet de kans dat de beelden "vals" worden weergegeven. Nu spatten de kleuren van het scherm af. Is dat niet je smaak? Wijzig dan alleen de helderheid, zodat het kleuren pallet intact blijft, maar dat je de zaak wat "ff dimt".
De huidige HD uitzendingen moet je met een korreltje zout nemen. Het enige feit wat waar is, is dat het HD uitzendingen zijn, maar dat wil niet zeggen dat ze idemdito camera's gebruiken. Je pikt de echte HD uitzendingen er direct eruit. Vergelijk een uitzending met "Pauw" eens met "RTL Late Night" b.v. Deze laatste uitzending heeft alle kenmerken van een HD uitzending, terwijl "Pauw" dat niet heeft. (Tenzij ze bar slechte HD camera's gebruiken) Zo is het met alle "HD" uitzendingen. Hou er rekening mee, maar het begin is er. UHD uitzendingen zal nog een aantal jaren op zich laten wachten.
De reden waarom ik ben overgestapt naar de UE55HU7500, is de muis-afstandsbediening. Die kwam met de SEK-2000 evolution module, maar werkte niet omdat de firmware niet om kon gaan met de Bluetooth module van mijn PS51E8000 uit 2012. Waarschijnlijk een hardware issue of anders een firmware issue. (Bluetooth functionaliteit werkte wel na verwijderen van de SEK-2000 module, dus de hardware is niet kapot.) Een waarschuwing voor mensen met een TV uit 2012 en die een SEK-2000 willen aanschaffen. Op dit moment staat dit licht op rood. De TV en SEK-2000 gaan daarom op marktplaats. Jammer. Maar met deze TV werkt alles naar tevredenheid, dat wel.
Een andere reden om voor deze TV te kiezen, is de Evolution Kit (SEK-2500) module. Hoop dat Samsung geleerd heeft, want het is een goed begin op deze oplossing met een port te beginnen, i.p.v. een externe module wat je achter in je TV klikt. Je kan er op de SEK-2500 nu meer op aansluiten i.p.v. alleen een 1Gbps poort (SEK-2000) Nu is het totaal niet noodzakelijk om de SEK-2500 aan te schaffen. Misschien in de toekomst wel. (Er zit nu een quad-core in de TV, terwijl datzelfde ook in de EK zit. Niet echt een reden om nu te upgraden, want veel beter zal de SEK niet zijn) De TV is in ieder geval voorbereid, al voorspel ik dat er een SEK-3500 uit zal komen....
De reden waarom ik van een Series 8 naar 7 ben gestapt, is 1- De prijs. 3K+ (Van 8-series) is nou niet mijn budget. 2- Curved screen. Zie er wel voordelen in, maar gezien de ervaringen; Lampen weerspiegelen in de curved sectie, is echt een reden om voor een flat-panel te kiezen. Lampen kan je buiten het zicht houden, terwijl je met een curved screen wat meer effort moet steken wil je deze niet willen zien. Een absoluut min puntje is het ontbreken van een IPS-panel. LG heeft daar wel voor gekozen. Min-puntje voor Samsung! Mijn IPS-monitor is het ervarings-bewijs ervan!!
Al met al een top-TV, maar met een aantal aandachtspunten. Ik ben er wel tevreden mee, maar dat hoeft niet te gelden voor anderen. Ben benieuwd wat anderen vinden van deze TV...
[Reactie gewijzigd door Anoniem: 633319 op 22 juli 2024 17:53]