Asus P5N-T Deluxe Review

3 februari 2009, laatste update op 3 februari 2009, 1.042 views Rapporteer

Ik heb dit moederbord gekocht op een tip van een ander,
Dit moederbord heeft tot nu toe nog geen echte problemen gegeven, ik draai er nu ruim een half jaar mee.
Ik heb er een Q9450 op zitten, deze kon ik eerst niet overklokken, na een bios update is dit opgelost, hij draait nu stabiel op 3.2Ghz, (standaard 2.66Ghz)
Ik heb toch af en toe wel het idee dat ik toch beter een ander moederbord had kunnen nemen, af en toe heb ik problemen met adobe software (flashplayer etc.) op elk OS bevriest dan de pc, (heb al meer dan 6 OSen erop gehad). Ik heb toch het idee dat dit hardwarematig is.

Pluspunten

• Veel uitbreidingsmogelijkheden
  • 780i chipset
  • 3 way SLI

Minpunten

• Koeling van de chipset
  • Problemen met Adobe software

Ik heb dit moederbord gekocht op een tip van een ander,

Het moederbord heeft wel een Northbridge die constant rond de 60 graden idle hangt, dit is wel met een zware grafische kaart, er zit een koelertje bijgeleverd, maar deze is kwalitatief ook niet alles, tevens is deze met een standaard intel CPU Koeler niet te gebruiken. deze zou dan de airflow van de standaard 775 koeler verstoren.
Deze fan kan helaas ook niet geplaatst worden als je er een andere CPU Koeler op zit, omdat deze dan vaak tegen de fan aankomt, dan zul je er eentje moeten halen met een kleine heetsink.

Op deze problemen na ben ik best tevreden met dit product van Asus, op de site van Asus zijn ook geregeld driverupdates met allerlei fixes te downloaden, het bord wordt hierdoor steeds stabieler.

Een kast met goede airflow is wel aangeraden!!

Heb jij ook een Asus P5N-T Deluxe?

heb t bordje zelf ook gehad en het is de 780i chip samen met de N200 chip die zorgt voor de PCI-E lanes die gloeiend heet worden. Zet er maar een ventilator op want het is niet de grafische kaart die het zo warm maakt.
Ik zou hem inderdaad toch maar actief gaan koelen ook al verstoort het de airflow van de cpu koeler een beetje.
Weet niet wat de max aanvaardbare temp is, maar 60 graden is voor mijn gevoel een beetje aan de hoge kant.