1. Inleiding
2. Foto's en inhoud
3. Algemene beoordeling
4. Conclusie
1. Ik zocht een streaming kaart voor een 2de pc die ik van iemand had overgenomen.
Mijn keuze viel op de Avermedia Live Gamer HD, de reviews die ik kon vinden waren er redelijk positief over en de prijs viel op zich wel mee ( 155 euro ).
Ik had hem besteld bij amazon en via een duitse webwinkel had ik hem ruim voordat ik hem had verwacht binnen.
Dus niks negatiefs over de webwinkel waar ik het product heb gekocht.
Het product zelf is echter zeer waardeloos.
Algemene beoordeling:
Het installeren van de streaming kaart ging op zich wel redelijk, afgezien van het eerst niet kunnen vinden van de kaart.
Het opnieuw installeren van de driver ( die je moet downloaden ) verhielp dit.
Het opzetten van een stream echter is een totaal ander gedeelte, het lijkt wel alsof de fabrikant nog nooit dit product heeft getest in watvoor streaming dienst dan ook.
De codec die deze streaming kaart gebruikt de Avermedia h.264 wordt niet door Twitch ondersteund.
Nu kun je natuurlijk zeggen dat dat de schuld is van Twitch alleen in dit geval hoort een fabrikant als dit het te verhelpen dus de schuld ligt bij Avermedia.
Dus zet je de codec op de standaard codec en ga je streamen, dan wordt duidelijk dat deze streaming kaart en de software niks speciaals bieden.
Als je 1 pc hebt is het inbouwen van deze kaart totaal nutteloos en bied het totaal geen meerwaarde.
Je bent beter af met een goede cpu bijvoorbeeld een i5 of i7 dan een gedrocht als dit in je kast in te bouwen.
Heb je een 2de pc, dan kun je beter nog 1 pc gebruiken en jezelf kosten besparen op de stroomkosten, want ook in dit geval is er geen echte meerwaarde.
De conclusie van deze review is dus dat deze kaart totaal nutteloos is in wat het adverteert, het voegt geen meerwaarde aan het maken van een stream.
De fabrikant heeft minder moeite gedaan in het maken van dit product dat ik in het maken van deze review.
Mijn advies zou dan ook zijn, koop dit soort rotzooi niet en wacht op een echte goede streaming kaart die doet wat het adverteert.
---
Nu ik er een paar weken met dit product heb kunnen werken zal ik nog een aanvulling geven op mijn review.
Tot zo ver is dit product totaal waardeloos gebleken, het enige wat het doet is werken als een splitter voor een streaming pc en ook dat doet het zeer slecht.
Mijn setup is vrij standaard, ik heb een gaming pc en een streaming pc.
Op mijn gaming pc heb ik 1 beeldscherm aangesloten op mijn onboard gpu van mijn i5 en een beeldscherm aangesloten op de streaming kaart, die dus zijn signaal krijgt van mijn videokaart.
Het gebeurd heel vaak dat bij het opstarten het beeldscherm dat het signaal van de streaming kaart krijgt op zwart blijft en geen signaal krijgt ( ook niet op de streaming pc).
Dit gebeurd heel vaak en af en toe als je dan signaal hebt dan kun je weer streamen, het is een nieuwe kaart die dit probleem niet eerst had, dus waarschijnlijk een software probleem.
Weer een duidelijk geval van een producent die zijn producten niet test, dat verklaart ook wel het volgende wat ik in een mail van hun kreeg.
"Due to temporary reorganization of our European Offices.
We cannot give support through this account until 26th July 2014."
Tja ik zal ook mensen gaan ontslaan als ik zulke producten zou afleveren.
De software is ook behoorlijk bugged en dus nog een geval van niet hun zooi testen voordat ze het op de markt zetten.
Dus met al dit in overweging nemen zal ik de score ook aanpassen.
Prestaties gaat van een 2 naar een 1, aangezien het meeste werkt word gedaan door je cpu en niet door de kaart bij het streamen.
Stabiliteit gaat van een 2 naar een 1, zie het probleem hier boven beschreven.
Driver kwaliteit gaat dus ook van een 2 naar een 1, de bugs zoals het probleem met storend geluid.
Overall gaat dus van een 2 naar een 1 aangezien geen enkel onderdeel een 2 heeft.