[img=620]HKEWi6Oa[/img]
Beter laat dan nooit een review over de in mijn ogen, een van de beste muizen ooit.
De MX310. Een van de expoten van de bewezen MX series van Logitech.
Familie van de MX300/MX500/MX700/MX900/MX510/MX518
Aanschaf
Destijds heb ik dit knaagdier aangeschaft bij de Mediamarkt in 2003 volgens mij. Ik was op zoek naar een goede gamemuis Daarvoor had ik altijd gespeeld met een balmuis, maar was het zat het de muis en bal schoon te maken. Ik heb heel lang getwijfeld bij aanschaf tussen deze en de MX510 de prijs was het grootste verschil, 20 euro destijds. Dus als echte nederlander de goedkoopste gekocht

Thuisgekomen heb ik hem gelijk uitgepakt.
[img=620]nyeLdyy9[/img]
Vormgeving
Na het uitpakken stond de MX310 voor me, Zwart met zilver, van boven mat, van de zijkanten glanzend.
Prima looks aangezien bijna elke case zwart of zilver was in die tijd. De muis paste in ieder geval prima bij mijn kast. Het is een slanke muis die ietwat hoog oploopt. Voor mijn hand, maar ook voor die van mijn vrouw prima grip.
Ergonomie
De muis is zoals eerder gezegd slank, klein en redelijk plat. Je pols blijft mooi recht met deze muis. Geen aanmerkingen hierop. De knoppen zijn prima geplaatst, alleen de linker zij-knop is moeilijk te benaderen als je rechts bent, maar dit komt door het design wat hem geschikt maakt voor zowel inks als rechtshandigen.
Bouwkwaliteit
De muis is heel stevig gebouwd, nu na 6 jaar wordt hij nog steeds elke dag gebruikt door mijn vrouw die hem bij de laptop heeft liggen. Geen piepjes of kraakjes, geen beschadigingen. Enige wat verdwenen is: het Logitechlogo, maar dat maakt de muis alleen nog maar mooier. De voetjes zijn wel vervangen door hyperglides maar dat is dan ook het enigste. Icm een icemat prima lichtgewicht muis. Ook de linker en rechtermuisknop werken na al die jaren nog steeds goed.
[img=620]vqPdPJKU[/img]
Precisie
Met de precisie van deze muis zit het wel goed, wanneer je er aan gewend bent maak je heel eenvoudig headshotjes in CS. Ook in normaal desktopgebruik werkt hij perfect. Hoe snel je de muis ook beweegt hij skipt niet, nooit niet. Ook geen pixelskipping niks van dit alles. Het mooie is als ik deze muis vergelijk met andere duurdere muizen, doet hij qua precisie niks onder. Alleen, in snelheid is het een 400 dpimuis(800 met mouseware geinstalleerd). Maar je zou niet zeggen dat deze muis al 6 jaar oud is.
Drivers
De MX310 gebruikt de mouseware drivers, voor vista kun je ook setpoint gebruiken. Mouseware heb ik weinig over te zeggen, aangezien ik deze muis altijd heb gebruikt zonder drivers.
[img=620]OolVmjl1[/img]
Prijs
Destijds heb ik er 35 euro voor betaald, nu zes jaar later is hij dus elke cent waar gebleken. Beter kan niet.
Ik heb heel veel muizen gehad, ook vele zijn gesneuveld deze niet, deze blijft zijn meters maken. Altijd elke dag. Klik na klik
De MX310 is voor mij een topaankoop geweest, van alle hardware die ik de laatste jaren heb gekocht is hij de "sole survivor". Mijn vrouw zou zich geen raad weten als hij stuk gaat, daarom heb ik een reserve gekocht. Nu zul je wel denken waarom doe jij er niks meer mee? Ik vind het mooi om af en toe een nieuw model te proberen. Maar daar blijf ik nooit zo lang bij, deze is er nog steeds. De MX310 is een perfecte muis in alle omstandigheden, bij de laptop(mooi klein), gamen(precisie), algemeen gebruik(niet te snel).Natuurlijk zijn er muizen met meer knoppen, hogere DPI, Laser/infrarood/wireless, mooier uiterlijk, gewichtjes enz. Maar ben je op zoek naar een no-nonsens muis die altijd presteert met een redelijk aantal knoppen en een zakelijk uiterlijk. Koop deze als je er 1 kunt vinden.