Even voor de duidelijk, review is nog niet geheel af en zal nog wel een paar keer worden aangepast.
Mogelijk komen er later meer onderdelen bij, bijvoorbeeld xbox 360 en WII.
Inhoud:
1. PC (aangesloten via HDMI -> DVI in 1920 x 1080)
2. TV (via de kabel)
3. DVD (Via een upscale dvd speler HDMI)
4. Wii (Via Scart)
5. De beoordeling verder onderbouwd
_________________________________________
1. PC (aangesloten via HDMI -> DVI in 1920 x 1080)
_________________________________________
Deze optie heb ik tot nu toe het meest gebruikt en is mij tot nu toe goed bevallen, van input lag heb ik niks gemerkt en als ik hem tegelijk met mijn tft monitor van dell zet dan is er geen verschil te zien. Hieronder een aantal foto's van spellen die ik in 1920x1080 heb gespeeld.Ik Heb tussendoor de kleurinstellingen gewijzigd dus soms zijn de verschillen met het beeldscherm ernaast groter.
Call Of Duty 4
Prison Break
________________
2. TV (via de kabel)
________________
Ook zonder digitale tv op een afstand van ongeveer 2m is het zeer goed te doen en is het beeld bij bijna alle zenders scherp. Ook het upscalen van 4:3 beelden ziet er goed uit. Proberen alles fullscreen te krijgen heeft weinig nut en de standaard optie van 16:9 blijft toch het beste.
Willekeurig TV Beeld
___________________________________
3. DVD (Via een upscale dvd speler HDMI)
___________________________________
Ook een willekeurig dvdtje dat ik nog had liggen werd zeer goed weergegeven via de dvd speler (die automatisch upscaled naar HD en via hdmi aangesloten).
Gewoon een DVDtje
4. Wii (Via Scart)
___________________________________
Helaas geeft de Wii een minder goed beeld, het is erg onrustig en niet zuiver. Op de foto's is het misschien niet zo heel goed te zien. Maar met het oog was het niet echt fijn om naar te kijken. Ik zal op zoek gaan naar een componenten cabel voor een leuk prijsje.
Mario Galaxy
Mario Galaxy Ingezoomed
Mario Kart
_______________________________
5. De beoordeling verder onderbouwd
_______________________________
Featureset
Hier ben ik zeer tevreden over, je kunt eigenlijk alles aansluiten wat je maar nodig heb en zeer makkelijk switchen tussen de verschillende apparaten. Met 2xscart , 3x HDMI en 1x Component kom je niks te kort. Toen ik hem aansloot via HDMI -> DVI werkte dit gelijk goed en wordt het gewoon perfect in 1920 x 1080 weergegeven.
Kleurweergave
Eigenlijk kan ik hier nog niet veel over zeggen omdat de tv niet is gekalibreerd, maar na veel met de opties bezig te zijn geweest kan je er zeker wel een mooi beeld uit toveren. Ik gok dat hij met kalibratie niet onder doet voor veel andere tv's.
Contrast en helderheid
Het is handig dat je de backlighting zelf in het menu kan instellen, als je deze helemaal uit zet (laagste backlight stand) dan is die behoorlijk donker. Maar dan is zwart ook wel echt zwart, zelf vind ik dit voor films en games vanaf de pc het fijnst.
Ghosting
Iets waar ik wel bang voor was bij het kopen van deze lcd tv was input lag en ghosting, maar gelukkig valt dit echt enorm mee. Als ik mijn beeldscherm kloon (dus op me TFT Monitor en LCD tv hetzelfde) is er met het oog geen verschil te merken als je kijkt naar films of games. Als je gewoon op de desktop bezig bent dan zit er een kleine ghosting bij de muis en schermpjes verslepen.
Pixeldefecten
Gelukkig tot op heden geen defecte pixels.
Bouwkwaliteit en afwerking
De tv zit zeer goed in elkaar, persoonlijk vind ik hem zeer mooi, ook de draaibare voet is erg handig. ook al is hij soms wel lastig te draaien zonder de tv te verschuiven.
Vormgeving
Zoals ik al zei, ik vind hem zeer mooi en aangezien al mijn hardware al zwart is past die er zeer goed tussen.
Prijs
Dit is zeker wel de goedkoopste Full HD TV die er is in deze maat en hij is zeker met vlag en wimpel geslaagd.
Dit is mijn eerste review dus op of aanmerkingen en vragen zijn welkom, waarschijnlijk zal ik hem nog wel een paar keer up daten.