LG 32LG5700 Zwart Review

Empror1
4 februari 2009, laatste update op 4 februari 2009, 5.518 views

LG 32LG5700 Zwart

Even voor de duidelijk, review is nog niet geheel af en zal nog wel een paar keer worden aangepast. Mogelijk komen er later meer onderdelen bij, bijvoorbeeld xbox 360 en WII. Inhoud: 1. PC (aangesloten via HDMI -> DVI in 1920 x 1080) 2. TV (via de kabel) 3. DVD (Via een upscale dvd speler HDMI) 4. Wii (Via Scart) 5. De beoordeling verder onderbouwd _________________________________________ 1. PC (aangesloten via HDMI -> DVI in 1920 x 1080) _________________________________________ Deze optie heb ik tot nu toe het meest gebruikt en is mij tot nu toe goed bevallen, van input lag heb ik niks gemerkt en als ik hem tegelijk met mijn tft monitor van dell zet dan is er geen verschil te zien. Hieronder een aantal foto's van spellen...

Pluspunten

• Prijs
  • Veel aansluit mogelijkheden
  • Full HD
  • Makkelijk in te stellen

Minpunten

• Kleuren konden iets beter

Mogelijk komen er later meer onderdelen bij, bijvoorbeeld xbox 360 en WII.

Inhoud:
1. PC (aangesloten via HDMI -> DVI in 1920 x 1080)
2. TV (via de kabel)
3. DVD (Via een upscale dvd speler HDMI)
4. Wii (Via Scart)
5. De beoordeling verder onderbouwd
_________________________________________

1. PC (aangesloten via HDMI -> DVI in 1920 x 1080)
_________________________________________

Deze optie heb ik tot nu toe het meest gebruikt en is mij tot nu toe goed bevallen, van input lag heb ik niks gemerkt en als ik hem tegelijk met mijn tft monitor van dell zet dan is er geen verschil te zien. Hieronder een aantal foto's van spellen die ik in 1920x1080 heb gespeeld.Ik Heb tussendoor de kleurinstellingen gewijzigd dus soms zijn de verschillen met het beeldscherm ernaast groter.

Call Of Duty 4

Prison Break

________________

2. TV (via de kabel)
________________

Ook zonder digitale tv op een afstand van ongeveer 2m is het zeer goed te doen en is het beeld bij bijna alle zenders scherp. Ook het upscalen van 4:3 beelden ziet er goed uit. Proberen alles fullscreen te krijgen heeft weinig nut en de standaard optie van 16:9 blijft toch het beste.

Willekeurig TV Beeld

___________________________________

3. DVD (Via een upscale dvd speler HDMI)
___________________________________

Ook een willekeurig dvdtje dat ik nog had liggen werd zeer goed weergegeven via de dvd speler (die automatisch upscaled naar HD en via hdmi aangesloten).

Gewoon een DVDtje

4. Wii (Via Scart)
___________________________________

Helaas geeft de Wii een minder goed beeld, het is erg onrustig en niet zuiver. Op de foto's is het misschien niet zo heel goed te zien. Maar met het oog was het niet echt fijn om naar te kijken. Ik zal op zoek gaan naar een componenten cabel voor een leuk prijsje.

Mario Galaxy
Mario Galaxy Ingezoomed

Mario Kart

_______________________________

5. De beoordeling verder onderbouwd
_______________________________
Featureset
Hier ben ik zeer tevreden over, je kunt eigenlijk alles aansluiten wat je maar nodig heb en zeer makkelijk switchen tussen de verschillende apparaten. Met 2xscart , 3x HDMI en 1x Component kom je niks te kort. Toen ik hem aansloot via HDMI -> DVI werkte dit gelijk goed en wordt het gewoon perfect in 1920 x 1080 weergegeven.

Kleurweergave
Eigenlijk kan ik hier nog niet veel over zeggen omdat de tv niet is gekalibreerd, maar na veel met de opties bezig te zijn geweest kan je er zeker wel een mooi beeld uit toveren. Ik gok dat hij met kalibratie niet onder doet voor veel andere tv's.

Contrast en helderheid
Het is handig dat je de backlighting zelf in het menu kan instellen, als je deze helemaal uit zet (laagste backlight stand) dan is die behoorlijk donker. Maar dan is zwart ook wel echt zwart, zelf vind ik dit voor films en games vanaf de pc het fijnst.

Ghosting
Iets waar ik wel bang voor was bij het kopen van deze lcd tv was input lag en ghosting, maar gelukkig valt dit echt enorm mee. Als ik mijn beeldscherm kloon (dus op me TFT Monitor en LCD tv hetzelfde) is er met het oog geen verschil te merken als je kijkt naar films of games. Als je gewoon op de desktop bezig bent dan zit er een kleine ghosting bij de muis en schermpjes verslepen.

Pixeldefecten
Gelukkig tot op heden geen defecte pixels.

Bouwkwaliteit en afwerking
De tv zit zeer goed in elkaar, persoonlijk vind ik hem zeer mooi, ook de draaibare voet is erg handig. ook al is hij soms wel lastig te draaien zonder de tv te verschuiven.

Vormgeving
Zoals ik al zei, ik vind hem zeer mooi en aangezien al mijn hardware al zwart is past die er zeer goed tussen.

Prijs
Dit is zeker wel de goedkoopste Full HD TV die er is in deze maat en hij is zeker met vlag en wimpel geslaagd.

Dit is mijn eerste review dus op of aanmerkingen en vragen zijn welkom, waarschijnlijk zal ik hem nog wel een paar keer up daten.

Heb jij ook een LG 32LG5700 Zwart?

Ok ik heb hem een beetje geupdate op de punten van kleur en helderheid en foto's van hd materiaal erbij gezet(afro samurai en prison break).

Bij de laatste foto had ik het beeld stilgezet en ben ik met de opties aan de gang gegaan. Het ziet er al zeker wat beter uit. toen ik echter de film afsloot en terug ging naar het bureaublad zag dat er weel erg groen uit. Volgens mij gaat het nog wel even duren voordat ik met de hand de juiste kleuren op het beeldscherm ga toveren.

Met kalibreren moet je er zeker een goed beeld uit kunnen krijgen. Ik had ergens aangevraagd hoe duur het zou kosten om dit uit te voeren. helaas zou kalibreren 200 euro gaan kosten en op een tv van 500 euro vond ik dat een beetje te gek. Ik ga dus nog even verder zoeken. ik zag al een doe het zelf apparaat voor 100 euro.

Als er dingen zijn die je graag wilt weten of zien dan hoor ik het wel. Misschien binnenkort xbox 360 HD en wii via HD component. Ook heb ik een dvd speler die upscaled naar hd via hdmi. Alleen moet ik nog even een hdmi kabel halen, later dus meer updates.

[Reactie gewijzigd door Empror1 op 23 juli 2024 19:57]

Je kunt vast wel een keer zoiets lenen van iemand, eventueel tegen een vergoeding.
Zet anders een advertentie in de V&A

En hoe meer vergelijksmateriaal hoe beter, zeker een console zal leuk zijn.

En nog een tip:
Maak in paint ofzo een blaadje met rood/blauw/groen in 3 grote vlakken, dus 1 rood, 1 blauw, 1 groen, en laat deze zien op het beeldscherm en op de tv.
Zo kun je goed zien welke kleuren niet overeenkomen.

Ik kan zo al zien dat rood bijna uit staat op die afro samurai
Duidelijke review. Vooral het stukje over input lag vond ik interessant.

Ik wacht op je oordeel van de component ingang. Ik heb namelijk een xbox, xbox360 en gamecube die deze poort gaan gebruiken, dus dan moet deze ingang wel goed zijn :).

Vermeldt ook wat voor scartkabel je gebruikt. Er kunnen namelijk 3 verschillende types beeld over scart gaan (composiet, svideo en RGB).
Ik heb geen idee wat voor scartkabel het was, het standaard ding dat ik erbij kreeg. Maar de componenten kabel voor de WII is besteld en hopelijk ontvang ik hem snel. Ik zit te twijfelen of ik een xbox 360 zal gaan kopen. Ik moet nog even gaan uitzoeken hoe dat zit met die verschillende versies en hd aansluiting. Daarnaast vraag ik me af of ik hem uberhaupt wel veel zal gaan gebruiken :p
Dan zal het wel zo'n gele plug met scartverloop stukje zijn. Dat geeft altijd slechte beeldkwaliteit en daar mag je dus nooit veel van verwachten.

Ik heb nog een oude xbox360 waar helaas geen hdmi poort op zit. Volgens mij zit hdmi tegenwoordig standaard op alle xboxen (ik zag net dat het zelfs op de arcade versie zit).

Hdmi (en dvi) is de beste aansluiting omdat deze digitaal is. Component is HD maar nog steeds analoog. Met component wordt dus eerst in je console het digitale beeld omgezet naar analoog en daarna wordt in je tv het analoge beeld weer omgezet naar digitaal 8)7

Ik ben gisteren naar de mediamarkt geweest om te kijken naar de tv. Ik heb enorm zitten twijfelen. Uiteindelijk wilde ik toch liever een groter model LG, maar toen ik deze wilde kopen bleek dat deze uitverkocht was. Thuis aangekomen vraag ik me af of deze grote tv wel ging passen. Misschien ga ik alsnog voor de 32" :9
Ah bedankt voor de info scheelt weer heel wat uitzoekwerk, raar dat ze niet overal gewoon digitaal op gooien. Zal wel zijn voor mensen met een oude tv ofzo, gelukkig gooien ze tegenwoordig gewoon hdmi op de xboxen :).

Ik heb zelf ook een tijd zitten twijfelen tussen deze en de 37lg5000, ik was vooral bang voor een minder zuiver beeld via pc omdat het te veel opgerekt zou worden en datzelfde eigenlijk ook bij analoge tv. Achteraf denk ik dat dat op zich wel mee zal vallen. maar voor een kleine zitafstand van nauwelijks 2m is ook 32 wel een redelijk maatje.

Ik heb de grotere maat uiteraard nog nooit in me kamer gehad dus ik weet niet welke nou beter was geweest. Maar als je verder dan 2m afstand zit, dan zou ik waarschijnlijk wel voor de 37 inch gaan.
Probeer anders dit programmatje van Eizo eens. Hiermee zou je al een goed resutaat moeten krijgen.
Er zijn veel meer van dit soort programma's op de markt. Adobe gamma werkt ook goed.
Heb je wel gekalibreerd?

Want die kleuren moeten echt beter kunnen.
Als ik even mag schatten moet blauw omlaag en groen en vooral rood wat sterker.

en aub nog meer foto's van bijvoorbeeld hd materiaal op beeldscherm en tv tegelijk.
Nee, ik heb niet gekalibreerd. Ik weet ook niet precies waar de juiste tools hiervoor te krijgen zijn en hoe duur dat is. Ik ben zelf wel een tijd bezig geweest met de instellingen en dan gewoon met het oog, hier werd het wel iets beter van maar ik denk inderdaad dat het beter moet kunnen.

Ik gok eigenlijk dat ook van mijn tft scherm de instellingen niet optimaal zijn, ik weet niet of hier nog software voor te krijgen is, nog niet echt naar gezocht.

Ik zal even full hd materiaal proberen te vinden.
Als je naar hd zoekt, zoek vooral naar getekende films, zoals de lion king etc...
Of 3d films, daar valt het verschil van HD en niet HD echt heel erg goed op.

En er zijn ook kalibratie dvd's, zodat je zelf kunt instellen, ik heb alleen geen idee waar je deze kunt vinden, misschien google wel :)
Eindelijk een aardige review die niet over een 2-meter TV gaat, maar precies over het formaat waar ik naar op zoek ben (en het goeie prijssegment :+ )
Ik ben benieuwd of je de kleuren nog wat beter kunt krijgen.
idd, het lijkt mij ook wel wat, vooral het fullhd en prijsklasse.
Bij grid zijn de kleuren al een heel stuk beter ;)
Bedankt voor je reacties tot nu toe painkill, hij is inderdaad al een stuk beter. Als ik de instellingen zo ver mogelijk heb geoptimaliseerd zal ik wel even in de review toevoegen hoe de instellings menu's werken en wat ik als beste oplossing heb gevonden. Ik heb een advertentie geplaatst in V&A, daar suggereerde iemand dat een DVD misschien een net zo'n goed effect zou hebben. Dus misschien ga ik voor die oplossing.

PS: Ook alvast de wii via scart getest en toegevoegd aan de review.

Anoniem: 289679 4 februari 2009 20:12
Bedankt voor de handige review, zat zelf ook rond te zoeken en zag deze geloof ik bij de mediamarkt staan. Dit gaat me zeker helpen mijn beslissing te maken. Btw wat is dat met die zwaarden? een serie of film? sprak me erg aan namelijk :P
Btw wat is dat met die zwaarden? een serie of film? sprak me erg aan namelijk
Afro Samurai als ik me niet vergis :)
Het was de film afro samurai, maar er is inderdaad ook een spel van. Geen idee of dat wat is. Kijk anders deze preview maar Of die van tweakers zelf.

Bedankt voor het programma s.kuitert, helaas lukt het niet echt goed om er echt iets goeds van te maken. Ik zal het later nog wel eens proberen aangezien ik er vrij snel doorheen ben gegaan.

[Reactie gewijzigd door Empror1 op 23 juli 2024 19:57]

ik vandaag naar de mediamarkt gegaan, uitverkocht natuurlijk >.>
als vervanging maar een samsung genomen voor een leuke actieprijs van 499,- (nu 599)