De keuze
Het werd hoog tijd voor een nieuwe systeemkast. Mijn oude voldeed al heel lang niet meer. Die kast had belabberde koeling en te weinig ruimte om mijn hardware comfortabel in te bouwen. Ik had voor mezelf een budget gesteld van maximaal 75 euro.
Tussen alle zwarte kasten viel mijn oog vrijwel meteen op een donker-oranje gekleurde kast. Toen ik de foto's zag was ik meteen verkocht. Het is wellicht een look die niet iedereen zal aanspreken, maar ik vind hem te gek.
Het werd voor mij de Corsair Graphite 230T Windowed Orange. De kast heeft een bescheiden window waardoor je naar binnen kunt gluren. Aan de voorzijde zitten twee koelers met oranje leds die door het raster aan de voorkant goed zichbaar zijn. Aan de achterzijde zit nog een koeler zonder leds. Daarnaast heeft de kast nog plaats voor drie extra fans.
[img=620]BwKIkRdp[/img]
De kast
In de doos zitten naast de kast ook een doosje met daarin een overvloed aan gesoorteerde schroeven en een zeer beknopte "quick start" waarop onder andere staat welk zakje schroefjes je waarvoor moet gebruiken.
De kast voelt erg solide aan. Ook zijn er nergens nare scherpe randjes waar je normaal met goedkope kasten je zo lekker tot op het bot kunt openhalen. De zij-panelen zijn best buigzaam, maar voelen toch stug genoeg aan.
Voor de mensen met grote CPU koelers, de afstand van het moederbord tot de zijkant van de kast is 18cm. Daar moet je natuurlijk de dikte van de socket en wat ruimte bovenaan de koeler vanaf halen. Maar er is genoeg ruimte.
Inbouwen
Na het verwijderen van de zij-panelen heb je veel ruimte om de hardware in te bouwen. Kabels kunnen mooi via de gaten in de onderkant van de behuizing worden weggewerkt en met de bijgeleverde tie-raps worden vastgezet.
[img=620]gR77LYSz[/img]
De voeding wordt onderin de kast geplaatst. Verder is er onderin de kast is er plaats voor vier 3.5" schijven en vier 2.5" schijven. Bovenin kun je nog 3 5.25" apparaten kwijt. Alle schijven en optische drives kun je monteren zonder schroeven. Optioneel kun je die nog wel als extra veiligheid gebruiken.
[img=620]6LWOWmkV[/img]
Geluidsproductie
De kast heeft zoals aangegeven twee fans aan de voorzijde en een aan de achterzijde. De fans krijgen niet het predicaat "stil", maar zijn zeker niet storend luidruchtig.
Opgelet
Het inbouwen ging prima, maar ik stuitte uiteindelijk op het probleem dat mijn systeem niet meer wilde opstarten. Na lang onderdelen vervangen en testen kwam ik tot de conclusie dat mijn moederbord sluiting maakte in de kast.
Wat bleek: de spacers waar je het moederbord op vast schroeft zaten niet los bij de kast, maar zaten er al ingeschroefd. Alle spacers leken overeen te komen met de gaten in mijn moederbord en dus heb ik deze zonder verder na te denken gemonteerd. Het bleek echter dat er een spacer teveel zat, die dus tegen de onderzijde van mijn moederbord drukte.
[img=620]7z5NVQPq[/img]
Mijn fout, maar het had eenvoudigweg voorkomen kunnen worden door de spacers los mee te leveren. Immers, ieder moederbord is anders.
Ik heb zoveel mogelijk foto's gemaakt tijdens het inbouwen van de hardware. Deze vind je hier: