Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

- Reviews

Prijs
Specificaties 2,4GHz WiFi + router, 4x 1Gbps switch - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

TP-Link TL-WR1043ND-450Mbps Wireless N Gigabit Router (NL model) Review

+3
job_h 8 mei 2014, laatste update op 1 februari 2016, 25.521 views

TP-Link TL-WR1043ND-450Mbps Wireless N Gigabit Router (NL model)

De TL-WR1043ND v2 een prima upgrade van de v1 en een erg krachtige router. Snel, zuinig, goed draadloos bereik, stabiel en een net uiterlijk. De webinterface is duidelijk en functioneel, maar nog steeds niet mooi. Door er OpenWRT op te installeren wordt de router nog veel functioneler.

Pluspunten

  • Snelle WAN -> LAN
  • Snelle LAN -> WAN
  • Goed Wifi bereik
  • 450Mbps ipv de geadverteerde 300Mbps
  • Ondersteund door OpenWRT
  • Prijs

Minpunten

  • Geen rubber pootjes
  • Geen 10/100/1000Mbps indicatie bij de LEDs

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beheerbaarheid Score: 4
WLAN-bereik Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Dit is een review van de nieuwe v2.x van de TP-Link TL-WR1043ND router. De router wordt in deze review op enkele punten vergeleken met de v1, maar voor een volledige review van de v1.x kan ik de review van Nivk aanraden.

2014-05-08: Eerst draft van de tekst geschreven en foto's gemaakt van de router.
2014-05-09: Grammatica check gedaan en afbeeldingen toegevoegd.
2014-05-12: Afbeelding URL's toegevoegd en OpenWRT toegevoegd.
2014-05-21: Stroomverbruik getest en besloten review online te zetten zonder uitgebreide prestatie benchmarks, ivm examentijd.


http://i1152.photobucket.com/albums/p495/j0bb13/banner_zpse153da2f.jpg
Inleiding
Ik zag deze router in februari 2014 in de aanbieding voor §29, terwijl elders nog af en toe de v1 geleverd werd en de v2's bij de rest van de winkels een stuk duurder waren. Ik heb er toen meteen drie aangeschaft. Voor mijn ouders, voor mijn eigen netwerk en een laatste om te gebruiken wanneer ik een LAN party organiseer. Ik heb al redelijk wat routers gehad zoals de v1 van de TL-WR1043ND, welke ook nog altijd prima functioneert.

De verpakking
http://i1152.photobucket.com/albums/p495/j0bb13/inhoud_zps5a21ffda.jpg http://i1152.photobucket.com/albums/p495/j0bb13/inhoud1_zps173d130c.jpg http://i1152.photobucket.com/albums/p495/j0bb13/verpakking2Large_zpsc3c430fc.jpg

De verpakking van de v2 lijkt sterk op die van de v1. Het is weer een voornamelijk groene doos met veel tekst en afbeeldingen. De doos is een heel klein beetje kleiner, maar veel scheelt het niet.

In de doos zit de TL-WRT1043ND router, drie grijze 5dBi afneembare Omni Directionale (RP-SMA) antennes die ~18cm boven de router uitsteken (waar de v1 nog 3dBi antennes had), de adapter (12V - 1,5A) met 150cm snoer, een 114cm lange CAT5 (4 pair - 26AWG) netwerk kabel, de installatie CD, de Quick Installation Guide en wat andere papiertjes zoals op de foto's te zien is.

Het uiterlijk
http://i1152.photobucket.com/albums/p495/j0bb13/overzicht_zps6022c03d.jpg http://i1152.photobucket.com/albums/p495/j0bb13/router3_zps9b1eaf1a.jpg http://i1152.photobucket.com/albums/p495/j0bb13/antenne3_zpsdba54099.jpg

Het eerste wat opvalt aan de router is natuurlijk zijn externe antennes. Deze steken ongeveer 18cm boven de router uit wanneer ik ze naar boven draai. Verder vind ik de router er beter uitzien dan zijn oudere broertje. Het glanzende zwart/heel donker blauw heeft een meer professionele uitstraling. Ik vind zelf wanneer ik de twee routers vergelijk dat de witte v1 er ietwat speelgoed achtig uit ziet. Maar dit is natuurlijk erg persoonlijk.

Aan de voorkant van de router zitten maar liefst 10 LEDs. Deze lichten groen op wanneer de betreffende functie aan staan en knipperen wanneer ze actief zijn. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen een 10, 100 of 1000Mbps verbinding, deze knipperen allemaal groen. De LEDs zien er rustiger uit dan de LEDs op de v1. Hierdoor en doordat er geen knoppen aan de voorzijde zitten heeft de router een redelijk rustige uitstraling.

http://i1152.photobucket.com/albums/p495/j0bb13/LEDfuncties_zps1ab2c296.png
Op de bovenkant zitten twee gleuven en zien we het logo van TP-LINK. Op het glanzend plastic wat gebruikt is voor de behuizing blijven vinger afdrukken makkelijk zitten. De behuizing is echter wel redelijk donker, dus ze vallen niet erg op.

De onderkant van de router is van mat grijs plastic. Er zijn vier pootjes die er voor zorgen dat er ongeveer 2mm ruimte onder de router is wanneer ik deze neer zet. Deze zijn echter van hard plastic. Doordat er geen rubber voetjes gebruikt worden staat de router niet erg vast op zijn plaats en is deze makkelijk te verschuiven. Verder zit de onderkant vol met gaatjes. Hierdoor zal de router zijn warmte kwijt moeten, want verder zitten er geen in de behuizing. Op de sticker in het midden staat informatie over de router. Het is standaard te bereiken via http://tplinklogin.net en de username en password zijn beide admin. Verder staat het model, serial nummer, MAC adres en Wifi wachtwoord/PIN op de stikker. Mijn exemplaar is versie 2.1. Een versie 2.0 ben ik nog niet tegen gekomen en bestaat tot zover ik weet ook niet.

Fun fact: Het domein tplinklogin.net lijkt niet op naam van TP-LINK te staan. Doordat de router alle DNS requests naar dit domein naar het lokale IP van de router stuurt blokkeert TP-LINK met hun routers soort van een domein dat niet op hun naam staat.

http://i1152.photobucket.com/albums/p495/j0bb13/onderkant1_zps85d5947d.jpg http://i1152.photobucket.com/albums/p495/j0bb13/achterkant1_zpsb68a1117.jpg http://i1152.photobucket.com/albums/p495/j0bb13/achterkant2_zpsddeeae99.jpg

Aan de achterkant zijn alle knoppen en aansluitingen te vinden en is dus verreweg het drukste. Er zitten hier vier van links naar rechts een aan/uit knop voor de Wifi, vier gele 1000Mbps LAN poorten, een blauwe 1000Mbps WAN poort, een USB 2.0 poort, een aan/uit knop, de ingang voor de elektriciteit en een WPS/Reset knop. Daarnaast zitten er ook nog de drie aansluitingen voor de afneembare antennes, waarop de antennes erg simpel op te schroeven zijn. De antennes 360 graden te draaien en zijn op een hoek van 90, 135 of 180 graden te zetten. De LAN poorten zijn van rechts naar links genummerd, terwijl de LEDs aan de voorkant wel van links naar rechts genummerd zijn. Op deze manier licht aan de voorzijde dus de linker LED op wanneer er (vanaf de voorkant gezien) de linker poort verbonden wordt. Dit is precies tegenovergesteld van hoe de nummering op mijn v1 ging en op mijn Netgear WNDR3700 en KPN Experiabox liepen beide nummeringen van links naar rechts, dus dit is blijkbaar een ontwerp keuze geweest voor de v2.

Installatie
http://i1152.photobucket.com/albums/p495/j0bb13/setupassistant_zps29fd255b.png http://i1152.photobucket.com/albums/p495/j0bb13/setupassistant2_zps318c1317.png http://i1152.photobucket.com/albums/p495/j0bb13/setupassistant3_zpscc8b5002.png

Speciaal voor deze review heb ik de Easy Setup Assistant er even bij gepakt. Ik configureer mijn routers zelf altijd direct vanuit de web interface, maar omdat de Setup Assistant er wel een beetje bij hoor heb ik hem even getest en het werkte prima. Ik heb het niet uitgebreid getest, maar alleen een standaard setup gedaan. Het programma zag er overzichtelijk uit en ik kon simpel mijn gewenste Wifi instellingen ingeven.

Hardware en Features
http://i1152.photobucket.com/albums/p495/j0bb13/TP-Link_TL-WR1043ND_v2_12_1200_tech-blog_zpsd8c23336.jpg http://i1152.photobucket.com/albums/p495/j0bb13/TP-Link_TL-WR1043ND_v2_21_1200_tech-blog_zpsc1c9a08b.jpg
Deze twee afbeeldingen komen hier vandaan

De v2 maakt qua hardware een grote stap vanaf de v1. Het is vanuit dit oogpunt haast onbegrijpelijk dat TP-LINK ervoor gekozen heeft deze router onder dezelfde naam en prijs uit te brengen. De verklaring die hier voor gegeven is dat de TP-WR1043ND een groot verkoop succes was en het marketing technisch een goed idee zou zijn om dezelfde naam aan te houden.

Intern is er dus erg veel veranderd. Waar de v1 nog twee verschillende chips had voor de processor, wireless radio en gigabit switch, heeft de v2 dit nu allemaal in een chip. Namelijk de Qualcomm Atheros QCA9558. Deze draait op 720MHz, wat een stuk sneller is dan de Atheros AR9132 van de v1, die op 400MHz zijn werk deed. Ook is het ram geheugen verdubbeld, wat voor mensen die bijvoorbeeld OpenWRT met veel plugins willen draaien handig zal zijn.

VersieCPUCPU speedRamFlash
1.xAtheros AR9132400MHz32MB8MB
2.xQualcomm Atheros QCA9558720MHz64MB8MB

De USB poort kan gebruikt worden om een USB-opslagapparaat aan te verbinden. Deze kan dan gebruikt worden als media server of als gewone opslag die te bereiken is via SMB en FTP. Het is ook mogelijk een USB printer te verbinden en te delen op het netwerk. Ik zou niet aanraden om de router als volledige NAS te gebruiken, daarvoor is hij niet snel genoeg. Indien u er echter niet te veel eisen stelt is het een prima oplossing om bestanden te delen binnen een klein netwerk.

http://i1152.photobucket.com/albums/p495/j0bb13/usbpoort_zps201949be.jpg
De grootste verrassing is zonder twijfel de Wifi configuratie. Terwijl de router als 300Mbps geadverteerd wordt, kan deze 450Mbps aan. De keuze om dit niet te adverteren heeft weer met de naam te maken. Wanneer ze namelijk met 450Mbps hadden geadverteerd zou het een ander product zijn en hadden ze de productnaam moeten wijzigen. De 450Mbps optie staat hierom ook niet standaard aan, maar is via de webinterface gemakkelijk in te schakelen onder de naam speedboost.

De webinterface
Zoals eerder gezegd is de webinterface te bereiken op http://tplinklogin.net, met de username admin en het wachtwoord admin.

TP-Link heeft naar mijn mening nooit een erg spannend ogende webinterface gehad. Het was altijd functioneel, maar zag er nooit speciaal uit. Met de TP-WR1043ND v2 is het niet anders. De interface ziet er nog precies hetzelfde uit als op de v1. Ik zou zelfs zeggen dat de v2 er net iets minder hip uit ziet, de v1 heeft namelijk een nieuw inlogscherm, terwijl de v2 het nog met de standaard login popup van de browser moet doen in de huidige firmware.

Aangezien de webinterface ongewijzigd lijkt ga ik hier niet al te diep op in, er zijn namelijk tal van reviews te vinden waarin dit wel besproken wordt. Het enige puntje wat ik even aan wil stippen is het aanzetten van de 450Mbps functionaliteit van de router. TP-LINK noemt dit Speedboost, wat onder de Wireless Settings te vinden is. Hier kunt u Enable Speedboost aanvinken. Wanneer u dan een laptop of ander device heeft dat ook 450Mbps aankan zal dit een snellere verbinding opleveren.

Wanneer er een wijziging gedaan is in de webinterface komt er een melding te staan dat dit pas van kracht wordt wanneer de router herstart is. Sommige routers willen na iedere wijziging dit meteen doorvoeren, wat resulteert in meerdere herstarts van de router. Ik vind de oplossing van TP-LINK erg prettig, want dat betekent dat ik meerdere instellingen kan veranderen en pas daarna de router hoef te herstarten.

Benchmarks & Bereik
Ik heb zelf helaas nog geen tijd gehad om goede benchmarks te draaien. In de tussentijd kunt u de prestaties van de TL-WR1043ND v2 in deze review bekijken. De conclusie die getrokken wordt is dat de TL-WR1043ND v2 goed presteert, zowel bekabeld als via draadloze verbindingen.

Stroomverbruik
Het stroomverbruik heb ik gemeten met een VOLTCRAFT Energy Monitor 3000. Ter vergelijking staan ook de waardes van de v1 in de tabel. Deze waardes heb ik uit de TL-WR1043ND v1 review van Nivk, welke met een CRESTA RCE1106 Wattmeter gemeten zijn.
De OpenWRT (r40511) waarden zijn gemeten op een v2 met de webinterface Luci al geÔnstalleerd, zonder luci was de waarde slechts 0.1W lager bij de idle meting. Voor alle metingen is Wifi ingeschakeld, tenzij anders vermeld. Ik heb ook 100MB/s data transfers over het bekabeld netwerk getest, maar er waren geen merkbare verschillen in stroomverbruik. Wanneer de waardes fluctueerden, zoals bij het opstarten, zijn de gemiddeldes genoemd.

VersieStartenNiksAlleen Wifi1 LAN2 LAN3 LAN4 LANWANWAN & 1 LAN
1.x2-3 W2-3 W4 W4-5 W5 W6 W6-7 W-- W-- W
2.x2,8 W1,9 W2,6 W3,1 W3,6 W4,1 W4,6 W3,1 W3,6 W
OpenWRT2,8 W2,4 W2,6 W3,1 W3,5 W4,0 W4,6 W3,1 W3,6 W

In de tabel is goed te zien dat er nauwelijks verschil zit in stroomgebruik wanneer OpenWRT of de officiŽle firmware gebruikt wordt. Het opvallendste is dat de officiŽle firmware een stuk zuiniger is wanneer wifi uitgeschakeld wordt, terwijl OpenWRT hier minder profijt van heeft. Ook is duidelijk te zien dat de v2 een stuk zuiniger is dan de v1, terwijl de v2 toch een stuk snellere hardware heeft. Het lijkt erop dat TP-LINK een zuinige router heeft weten te maken.

Prijs
De hardware van de v2 is een grote stap vanaf de v1. De v1 was al een erg goede koop en de v2 doet het zelfs nog beter in dit opzicht. Voor §40 heeft u een router die afgezien van de 5Ghz band dezelfde hardware heeft als het topmodel van TP-LINK, de Archer C7.
Het verschil is dat de Archer C7 een extra chip en drie antennes heeft om 802.11ac (wat op 5Ghz werkt) te ondersteunen. De TL-WR1043ND werkt alleen op de 2.4Ghz, maar doet dit zelfs iets beter dan het topmodel, omdat bij de TL-WR1043ND de 2.4Ghz antennes buiten de behuizing zitten. En dat voor een stuk minder geld.

Stabiliteit
De router die ik voor LAN parties gebruik heeft geen lange periodes aan gestaan. Hij heeft twee maal een dag dienst gedaan en heeft dit zonder problemen gedaan. De andere twee routers hebben de afgelopen maanden erg stabiel gedraaid, waarvan er een op originele firmware draait en de andere op OpenWRT.

De router met de officiŽle firmware heeft geen vastlopers gehad en heeft al een uptime van 2 maanden. Er zitten apparaten als iPhones, iPad, Android telefoons en laptops op en er wordt geregeld wat gestreamd. Dit gebeurt vanaf de Synology NAS, Netflix en de Vodafone TV app. De router heeft hier geen problemen mee.

De router met OpenWRT lijkt ook erg stabiel. De versie die ik draai is Barrier Breaker, r40511. Ik maak redelijk intensief gebruik van het internet. Torrents, Steam/UPlay/Origin games downloaden, YouTube en andere dingen streamen gebeurt geregeld op het netwerk. De router wordt niet erg warm en is niet vast gelopen.
Mijn Experiabox zit in dezelfde stekkerdoos als de TL-WR1043ND en dat ding is een groot drama. Doordat ik de Experiabox vaak van het stroom moest halen heeft de router slechts een uptime van 16 dagen gehaald, maar dat lag altijd aan de Experiabox en ik heb geen klachten over de stabiliteit van deze router met OpenWRT.

OpenWRT
Ik zat rond te kijken welke custom firmware ik op mijn routers wilde zetten. Mijn v1 draait DD-WRT, maar DD-WRT ondersteunt de v2 niet. Nadat ik met OpenWRT ging werken en wat informatie opgezocht had kwam ik er achter dat ik OpenWRT eigenlijk een stuk fijner en betrouwbaarder aan vond voelen dan DD-WRT. Daarom wijd ik een apart kopje aan deze alternative firmware.

Ik vond zelf deze presentatie van december 2013 over OpenWRT erg interessant: https://www.youtube.com/watch?v=Y-OlUxeS57E

OpenWRT vs DD-WRT
De duidelijkste reden om voor OpenWRT te kiezen is heel simpel. DD-WRT ondersteund dit modem (nog) niet, terwijl OpenWRT dit wel doet. Verder vind ik nu ik ze beide geprobeerd heb OpenWRT ook fijner werken.
DD-WRT is een compleet pakket, wat erg fijn is als iemand net begint met alternatieve firmwares. OpenWRT is in principe alleen de basis. Alle standaard benodigde onderdelen, een standaard configuratie en een webinterface. Dit is via honderden modules nog verder uit te breiden. Ik installeer zelf de UPNP module altijd. Deze modulaire insteek lijkt ervoor te zorgen dat OpenWRT sneller en makkelijker te onderhouden is voor de ontwikkelaars.

Mogelijkheden
Met OpenWRT zijn de mogelijkheden eindeloos. Het is een open source besturingssysteem met erg veel packages die kant en klaar te downloaden zijn vanuit de command line of de web interface. Wilt u torrents downloaden? Geen probleem. Een Apache webserver draaien? Kan ook. Meer een fan van nginx of een andere webserver? Die hebben ze ook. Een radius server draaien? Juist, u snapt het denk ik wel.

Er zijn packages die zich netjes integreren in de webinterface Luci, maar er zijn er ook genoeg die dit niet doen en dus via de command line geconfigureerd moeten worden. Dit betekent dat, hoewel de mogelijkheden gigantisch zijn, deze niet allemaal voor iedere gebruiker te benutten zijn. Gelukkig is de basis tegenwoordig erg goed te snappen en ook heeft OpenWRT goede handleiding op hun website staan, waaronder de handleiding om OpenWRT te installeren en de handleiding om de webinterface Luci te installeren. Sinds versie 14.07 (http://downloads.openwrt....d-v2-squashfs-factory.bin) zit Luci standaard in de firmware. Device specifieke informatie kan hier gevonden worden: http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr1043nd

Conclusie
Samenvattend zou ik zeggen dat de TL-WR1043ND v2 van zichzelf al een erg krachtige router is voor het geld. Hij is snel, ziet er netjes uit, is zuinig, heeft goed draadloos bereik en lijkt tot nu toe erg stabiel. De webinterface is duidelijk en functioneel, maar niet erg mooi, en de easy setup cd werkt ook prima. Om de mogelijkheden nog verder uit te breiden kunt u er OpenWRT op zetten, waardoor de mogelijkheden nog eens vele malen groter worden.

Ik hoor het graag wanneer iemand verbeterpunten heeft voor de review, alle feedback is welkom :)

Ik zou graag iedereen op de TL-WR1043ND v1 review van Nivk willen wijzen. Om mijn review vorm te geven heb ik deze review als voorbeeld gebruikt.

Gebruikt in combinatie met:

Heb jij ook een TP-Link TL-WR1043ND-450Mbps Wireless N Gigabit Router (NL model)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Vraag & aanbod

Reacties (8)

Wijzig sortering
Ik heb enkele vragen met betrekking tot deze router en openwrt,

ik ben compleet nieuw met het flashen van apparatuur, maar zou graag een setup willen waarop ik via openwrt 2 SSID's heb, met ieder een appart VLAN.
deze VLAN's moeten dan getrunked worden via 1 van de LAN-poorten, waarop een router is aangesloten. is dat mogelijk?

en is het erg moeilijk om als beginnend gebruiker openwrt te flashen?
OpenWRT flashen is een kwestie van OpenWRT downloaden (http://wiki.openwrt.org/t...oads.for.tl-wr1043nd.v2.x) en de firmware flashen (http://wiki.openwrt.org/doc/howto/generic.flashing). Dit kan gewoon vanuit de webinterface van TP-Link.
OpenWRT heeft standaard echter geen webinterface. In het begin kan je alleen via telnet de router bereiken, zodra je een wacthwoord ingesteld hebt wordt SSH geactiveerd en kan je in principe een webinterface installeren (http://wiki.openwrt.org/doc/howto/luci.essentials).

Succes!
Mooie review!

OpenWRT heeft inmiddels standaard wel een webinterface.

Met de originele TP-Link-firmware kon ik geen switchen achter de router hangen. Dat is voor mij een probleem omdat ik de meeste vaste apparaten (5 PC's 2 x NAS, 4 mediaspelers, XBox, 2 Netwerkprinters, etc) bedraad heb aangesloten. Met OpenWRT werkte het direct, maar ik zit nog wel even te zoeken waar en hoe ik de Static IP kan instellen (handig voor NAS en Netwerkprinters).

OpenWRT lijkt perfect voor mij omdat het zo lekker modulair is. In ieder geval weer genoeg om mee te spelen. Bedankt voor het advies!
Ik heb deze router ook... alleen na 3 meter van de router vandaan te zijn nog maar 1 streepje wifi! Ik weet vrijwel zeker dat het aan de opstelling ligt... nu nog uitvinden wat :'(
Heb je dit enkel bij deze router? Als er veel draadloze netwerken op hetzelfde kanaal zitten, even switchen. Als dat niet helpt of niet het geval is zou ik de antennes even opnieuw vastmaken en anders terug naar de winkel gaan. Ik heb over een afstand van 20 meter en een dikke muur nog prima bereik.
Ik woon vrij afgezonderd en er komen dan ook geen andere wifi netwerken voor in mijn netwerklijst. Ik had hem achter de Experia Box staan en daar het wifi van uitgeschakeld, maar opgegeven en even terug in de doos gedaan.

Even de antennes opnieuw vastmaken ga ik proberen en hem ook op een hogere plek zetten kan (hoop ik) verschil maken.
Ik heb inmiddels zowel de v1 als de v2, maar ik vind de v2 zwaar tegenvallen:
- slechter bereik vergeleken met de v1 (NB: ik gebruik de v1 ook met 5dBi antennes), verschil tot soms wel -10 dB! Daardoor in de uithoeken van mijn huis soms wegvallende verbinding.
- v1 is in n-only mode te zetten, v2 alleen bg/bgn! Wtf? Met n-only meet ik een performance verbetering op de v1.
- af en toe netwerk dropouts, zowel bekabeld als wifi.
- wifi dat soms volledig uitvalt en alleen te herstellen is door power off/power on.

Positief valt de v2 op door een veel snellere reboot en een iets kleiner verbruik, maar dat weegt zeker niet op tegen de negatievere eigenschappen.
Dat klinkt niet zoals mijn ervaringen met de router. Mijn v2's draaien al maanden stabiel zonder reset, twee met openwrt en een met stock firmware. De v2 heeft heeft hier ook veel beter bereik dan de v1, beide met de standaard antennes.

Uw tweede punt is natuurlijk waar, al kan ik geen scenario bedenken waarop je n-only zou willen gebruiken. Zolang er voldoende bereik is zal altijd het n netwerk gebruikt worden. Het enige wat er gebeurt bij n-only is dat de verbinding eerder wegvalt bij slecht bereik, omdat b en g net iets langer te ontvangen zullen zijn.

Misschien kunt u met deze klachten terug gaan naar de winkel. Dropouts zijn erg vreemd, al helemaal als dit bekabeld gebeurt.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*