iOcean X7S Zwart Review

PCSoldaat
7 mei 2014, laatste update op 8 mei 2014, 726 views

iOcean X7S Zwart

Na een HTC One V, die niet meer vooruit te branden was, iets totaal anders. Één ding stond in ieder geval vast: minimaal 2 GB werkgeheugen. Alle apps worden alleen maar logger en 512 MB bleek 2 jaar terug al krap, maar inmiddels niet meer werkbaar. De volgende stap is 1 GB, maar ik heb zo een vermoeden dat de trend nog wel even aanhoud: dus minimaal 2 GB.
Bij voorkeur ga ik voor een compacte mobiel - de HTC One V was daarin perfect -, maar die worden nauwlijks nog gemaakt. Samsung en LG maken wel smartphone met de naam 'mini', maar zijn verre van compact te noemen. Ik heb me maar overgegeven; dan maar iets groters.

Pluspunten

• Erg voordelig, gezien de specs van een topmodel;
  • Erg dun, zelfs met de backcover erop;
  • Er kunnen 2 SIMs, 1 kleine, 1 grote (dus geen knipwerk);

Minpunten

• De fotokwaliteit is niet van topniveau;
  • De 3 Android-knoppen zijn verwisseld.

O, en nog één voorwaarde: stock Android, als het effe kan. Alle extra meuk die fabrikanten erbij verzinnen is erg vervelend, helemaal als het niet te verwijderen valt, zoals bij HTC.
Een Nexus 5 sprak me wel erg aan. Kost vanaf €325,=. Redelijke prijs voor topmodel, maar ik was niet van plan zoveel uit te geven.

Steeds meer hoorde ik over importeren vanuit China, o.a. hier op T.net.
Best spannend, want hoe weet je of je niet wordt opgelicht? Na een beetje surfen kwam ik op een lijstje met 'betrouwbare chinese webshops'.
Dan gaat er een wereld open: allemaal merken waar je nog nooit hebt gehoord: Cubot, Doogee, Elephone, Zop, THL en ga zo maar door. Een daarvan was iOcean. Die naam had ik al eens eerder gehoord. Net een nieuw model uit: de X7S, Topspecs - vergelijkbaar met Samsung Galaxy S5 - en dat voor maar €183 bij: http://www.banggood.com/
Na een paar positieve videoreviews op Youtube, de gok maar gewaagd.
Het duurde 3 weken voor het binnen was - ja, sneller kan maar kost ook weer... -, maar het was het zeker waard.

Alles werkt zoals je mag verwachten. De taal staat op Engels - zo wil ik het graag. Dus geen blindzoekerij door alle chinese tekens naar de taalinstellingen! Enige chinees dat ik ben tegengekomen zijn een 3-tal apps waarvan ik geen idee heb wat ik er mee kan, maar uninstall en klaar. Verder ook geen vervelende meuk, lekker schoon.

En dan nog een paar aardige verrassingen: in de doos worden gewoon een screenprotector en een backcover geleverd. Dat was ik nog niet eerder tegengekomen bij nieuwe mobieltjes. Meestal mag je bijbetalen voor dat soort accessoires.

Nu 1 dag in bezit. Te weinig voor een compleet oordeel, maar tot op heden nog geen gekke dingen meegemaakt. Wifi, GPS, 3G; alles werkt zoals je mag verwachten. Het scherm is lekker scherp - mag ook wel met HD - en reageert goed.

De standaard accu heeft 2000 mAh. Dat is niet overdreven veel, maar levert wel een lekker dun toestel op. Ik vermoed dat het voor mijn gebruik genoeg gaat zijn.

Ow en AVG geeft een veiligheidswaarschuwing dat het toestel geroot zou zijn. LOL, dat is 'ie dus standaard }>.

Edit#1: Vergeet ik nog te melden: de Androidknoppen zitten gedraaid: 'back' zit rechts en 'multitask' links.
En ze werken nog weer anders: De multitask-knop werkt als settingsknop. De echte multitask krijg je door de home in te houden...
Ik moet zeggen dat ik er binnen 1 dag al aan gewend ben, maar het is wel vreemd.

Heb jij ook een iOcean X7S Zwart?

Samsung heeft de knoppen ook gedraait zitten, helemaal vreemd is het dus niet :)
Nu je het zegt... Inderdaad. En werken ze ook 'alternatief'?
Samsung heeft het bij de S5 op de multitaskknop gegooid, maar bij de ander Samsungs telefoons gebruiken ze nog de menuknop. Multitasking zit achter de homeknop(lang duwen). Dus op 1 van de triljoen modellen na werken ze alternatief. Op mijn S4 heb ik het trouwens zo ingesteld dat kort duwen multitasking geeft en lang duwen menu. Net als HTC had met, uit me hoofd, Sense 6. De fabrikanten zijn het er nog niet helemaal over eens wat de ideale manier is. Zelf vind ik back rechts het fijnste werken als je hem met 1 hand vast houd. Voor de linkerknop moet je moet je je duim wel erg ver strekken.
Dank voor je bijdrage. Mijn referenties zijn blijkbaar wat beperkt.
Ik ging er van uit dat mijn tablet, een Nexus 7, zo veel als mogelijk stock Android is. Mijn HTC heeft dezelfde knopindeling. Daardoor beschouwde ik de knoppen van iOcean als vreemd, maar Samsung (geen kleintje, ahum) doet het dus ook anders.