Inleiding:
Deze muis nu bijna een dagje kunnen testen en zag dat er nog geen reviews op tweakers staan van deze muis. Dus bij deze de eerste review van de Logitech G502 Proteus Core:
Achtergrond:
Ik game sinds counterstrike 1.4, heb daarbij vooral microsoft muizen gehad. In 2008 ben ik overgestapt op een logitech mx500, maar deze ging door kabelbreuk een jaar later kapot. Daarna heb ik een Razer Diamondback 3g gehad en dit was tot nu toe de fijnste muis die ik gehad heb.
Omdat ik nu ook vaker game op mijn HTPC, zat ik te kijken naar een tweede game muis. De G502 is nog enorm nieuw, er is weinig over te vinden en ik was bereid om de sprong in het diepe te nemen.
Verpakking en design:
Hij het openen van de verpakking viel mij op dat de muis mooier is dan ik van te voren had verwacht. De plaatjes op het internet hadden mij qua design niet overtuigd maar ik gebruik mijn muis niet om er naar te kijken dus dat was niet zon punt voor mij.
Het design is eigenlijk stiekem best wel strak en na het uitzetten van het verlichte G logo ben ik best wel tevreden over het design.
De verpakking komt inclusief boekje, en doosje met gewichtjes. (zie fotos onder aan de pagina)
Feel:
Vanaf het eerste moment voelt de muis eigenlijk al goed aan, na het installeren van de software maar gelijk even een potje battlefield 4 opgezet.
Ik had geen WOW gevoel, maar ook geen last van de nieuwe muis. Het gamed heel fijn na de diamondback 3g en na het eerste potje en wat key bindings ingesteld te hebben voelt het eigenlijk beter. Waarbij ik bij de razer diamondback nog welleens een knife actie uithaalde bij het reloaden of inzoomen, gebeurt dat nu niet meer. De duimknop zit op een perfecte plaats en het is bijna onmogelijk om per ongeluk deze knop in te drukken. De precisie op 1400 dpi is voor mij nu perfect en ik heb de polling rate op 1000hz staan.
Over de bouwkwaliteit kan ik tot nu toe weinig zeggen, behalve dat de muis enorm stevig en goed aanvoelt. Kan er serieus niks op aanmerken. (op internet staan meldingen dat de rubbere voetjes loslaten. Zodra dit bij mij gebeurt zal ik dat toevoegen aan de review. Tot nu toe kan ik niks van gebruikssporen zien.)
Geen enorme verbetering maar een welkome ervaring. Ik moest hiervoor vaak enorm wennen aan een nieuwe muis en dat ik hiermee gelijk goed op dreef kom in BF4 is voor mij een goede indicator.
Features:
De muis heeft uitneembare gewichtjes, de onderkant zit met een klein magneetje vast aan de muis en binnen is plaats voor 5 gewichtjes van 3.7gram. Ik zelf speel zonder gewichtjes aangezien ik lichte muizen fijner vind. Zonder de extra gewichtjes is de muis perfect qua gewicht. Het is me niet opgevallen dat de muis iets zwaarder is.
De muis heeft een verstelbaar scroll wieltje. Dit houd in dat hij in de normale stand functioneert als een normaal wieltje, maar je kan een knopje indrukken die hem in free scroll mode zet. Dit houd in dat je vrij kan scrollen. Fijn voor werken in office en het bekijken van websites.
Ik zou bijna een volledige review kunnen schrijven over de free scroll, ik weet dat het al lang bestaat, maar het is echt geweldig. In een keer door lange lijsten heen scrollen en snel naar pagina 32 in je word document als je dat wil. Ook moet ik zeggen dat de scroll verrassend accuraat is. Je kan al snel goed inschatten hoe lang je de scroll moet laten draaien. In game zet je de scroll gewoon op normale modus voor een voelbare feedback tussen je wapen switches. Perfecte oplossing in mijn mening.
Verstelbaar DPI is ook mogelijk bij deze muis. De muis gaat overigens tot 12,000 dpi, wat meer een marketing kreet is want boven de 3000 vind ik het al te snel gaan. Heb voor de lol 12,000 aangezet en zelfs op mijn tripple hd opstelling vlieg ik met een polsbeweging drie schermen over. Niet aan te raden, of je moet met sensitivity gaan kloten.
De bijgeleverde software heeft een modus waarin je de muismat kan scannen voor optimale performance. Ik heb weinig verschil kunnen merken maargoed het is een feature, kijk zelf hoeveel waarde je hieraan hecht.
11 programmeerbare knoppen zijn tot je beschikking bij deze muis. Zelf gebruik ik er 4, meer dan voldoende bij fps games, kan deze muis niet aanraden voor mensen die enorm veel handige knopjes willen. Deze muis is duidelijk bedoeld voor fps games en de knoppen zijn groot en makkelijk te vinden. (Logitech software werkt enorm goed voor het binden van keys. Beter dan de software van razer die ook meer geheugen in beslag nam. )
Conclusie:
Misschien niet met afstand, maar desondanks de beste muis die ik tot nu toe heb gehad. De software is perfect, de muis voelt goed aan en zit goed in mekaar. Meer dan genoeg features, ook al kunnen de meeste mij niet echt boeien. Al met al een topmuis en kan mensen zeker aanraden de muis te proberen.
Foto's (want het toevoegen van fotos aan je review werkt voor geen meter op tweakers)