Tritton 720+ Wit Review

TheIceman95
29 april 2014, laatste update op 29 april 2014, 9.671 views

Tritton 720+ Wit

Tritton 720+ Dit is mijn eerste review ooit, dus please be nice . Ik heb geen fancy tests waarmee ik mijn ondervindingen kan onderbouwen, maar ik denk dat deze woorden meer dan genoeg zeggen. Wegens het falen van mijn vorige headset en het ontbreken van enige reviews van de Tritton 720+ heb ik mijn typemachine opgepakt en deze review voor jullie gemaakt. Deze review bestaat uit een aantal onderdelen:InleidingDe doosSpecificatiesFeaturesSoftwareDraagcomfortGeluidservaringConclusieInleiding Zoals hierboven was beschreven, faalde mijn vorige headset (Creative Tactic 3D Alpha). Maar waarom heb ik nou zo’n duur apparaat...

Pluspunten

• Draagcomfort
  • 7.1 geluidsweergave
  • Functionaliteit
  • Microfoon
  • Helderheid geluid
  • Lengte snoer (3,5 meter)

Minpunten

• Gezoem van de DolbyBox
  • (voor sommigen) de prijs

Tritton 720+

Dit is mijn eerste review ooit, dus please be nice :) .

Deze review bestaat uit een aantal onderdelen:
  1. Inleiding
  6. Draagcomfort
  7. Geluidservaring
  8. Conclusie
Inleiding

Zoals hierboven was beschreven, faalde mijn vorige headset (Creative Tactic 3D Alpha). Maar waarom heb ik nou zo’n duur apparaat gekocht, terwijl er meerdere (misschien wel betere) producten te krijgen zijn? Ten eerste wilde ik een headset van tussen de €90,- en €140,-. Daarnaast wilde ik een surround headset met een goede microfoon, goed draagcomfort en goed geluid. Dan kom je al snel uit op dit rijtje: de G35 van Logitech, de Roccat Kave, de Razer Megalodon, de Razer Tiamat en de Tritton 720+. Toch heb ik deze, op één na, allemaal kunnen wegstrepen. Dit betekent zeker niet dat dit slechte producten zijn, integendeel. Ze konden echter gewoon niet op tegen mijn wensenlijst. De Tritton 720+ voldeed hier gelukkig wel aan.

De doos

Want wat krijg je nou allemaal mee met de Tritton 720+ voor 120 euro?

Om even alles op een rijtje te zetten ga ik van boven naar onder en van links naar rechts:
  • Als eerste zien we de headset, die draaibare schelpen heeft om comfort te bieden voor als je de headset in je nek hebt liggen.
  • Tussen de headset in zien we het Dolby Surround kastje. Dit kastje zorgt voor de 7.1 geluidsweergave en voor de verwerking van het geluid.
  • Op de schelp rechts zien we de afneembare, flexibele microfoon.
  • Onder de linker schelp is een gewoon 3,5mm-snoertje.
  • Daaronder is het snoertje van de stroomtoevoer
  • Daar links van is een converter naar de PlayStation 2.
  • In het midden is het 3,5 meter lange snoer met een remote waarmee je de microfoon kan dempen, het geluidsniveau kan regelen, het ingame geluid kan dempen en het geluid van de microfoon kan regelen.
  • Het tweede snoer van rechts is de optische kabel voor het 7.1 geluid.
  • Het meest rechtse snoer is voor de XBOX chat
  • Daarnaast (niet op de foto) zijn er meerdere converters die ervoor zorgen dat je op elk mogelijk apparaat de Tritton 720+ kan aansluiten.
Specificaties (van de Tritton site)

Tritton Audio
  • Cable Length: 12ft
  • Xbox LIVE Port: Yes
  • Ear Coupling: Circumaural (Over-the-Ear)
  • Audio Input Type: Optical
  • Frequency Response: 25Hz–22kHz
  • Total Harmonic Distortion (THD): <1%
  • Speaker Diameter: 50mm
  • Magnet Type: Neodymium
  • USB Powered: Yes

Features

Trittton audio heeft meerdere nuttige en minder nuttige features bij de headset gestopt. Deze ga ik hier proberen allemaal op een rijtje te zetten:
  • Selectable Voice Monitoring (met een knopje op de remote kan je je eigen stem horen. Soms wel handig, maar een beetje overbodig.)
  • Selectable EQ settings (tsja… “Selectable”… Je hebt keuze uit 3 profielen: Games, Movies, UIT…)
  • Onafhankelijke game en voice volume control
  • Draaibare schelpen, zoals eerder vermeld. Hiermee heb je meer comfort als je de headset in de nek hebt liggen.
  • 7.1 geluid
  • Kan op elke console aangesloten worden
Software

Tsja, software…
Er zit niet echt software bij. Alle benodigde software zit in de Dolby surround box. Deze installeert hij direct als je de USB kabel in je computer steekt.

Draagcomfort

Hoewel de Tritton 720+ een beetje zwaar is, ligt hij lekker op het hoofd. Een soepele, leren hoofdband zorgt ervoor dat het gewicht mooi over je hoofd wordt verdeeld. Op sommige momenten merk ik wel het gewicht, maar dit is pas na meerdere uren gamen/muziek luisteren.
Ook is de bouwkwaliteit van deze headset heel erg solide. Geen ‘gewiebel’ zoals bij goedkopere headsets en bovenal niet kapot te krijgen. Dit komt mede door de metalen structuur die in de headset zit (dit verklaart ook waarom hij zo zwaar is).

Geluidservaring

Dit is een lastig onderwerp, omdat dit heel subjectief is zonder benchmarks. Echter ben ik een echte muziekliefhebber, heb ik een half-absoluut gehoor en luister ik 24/7 muziek. Dus jullie moeten mij maar vertrouwen ;).
Als eerste kan ik zeggen dat ik alle tonen zeer goed hoorbaar zijn. Er zijn geen echte ruistonen (zoals met goedkope headsets) en de bas is ook echt goed voelbaar. Ook hoge tonen produceert deze 120mm speaker moeiteloos. Bij een hoog volume is er wel wat ruis bij de lage tonen hoorbaar, maar dit is niet storend. Dit is een van de redenen dat ik de logitech G35 niet heb gekocht, omdat deze headset geen goede bas heeft (of misschien een te goede?).
Ook het geluid dat de microfoon opneemt is glashelder.
Een ander aspect dat heel belangrijk is bij deze headset is het 7.1 geluid. Hoewel dit ‘virtual’ is, ben ik niet van mening dat ‘true 7.1’ beter zou zijn. Vele games ondersteunen niet of half ‘true 7.1’ geluid dus zo’n gemis is het niet (daarnaast betaal je ook fors meer voor een ‘true 7.1’). De grote vraag is natuurlijk: hoor je ook alles in 3D? Daar kan ik simpelweg op antwoorden: ja. Als fanatiek gamer ben ik vaak, door het horen van het 3D geluid, gered door mijn headset. Ook boven en onder is duidelijk hoorbaar en dat is bij vele surround headsets een slechte zaak.
Wat echter storend is, is het gezoem van de Dolbybox. Dit gezoem is alleen hoorbaar als er verder geen enkel geluid gespeeld wordt, maar desalniettemin wel irritant. Daarnaast is het geluid een beetje anders als je de microfoon uit de headset haalt…
Wat weer wel een goed punt is, is de controller die in het draad is verwerkt. De controller is afneembaar, waardoor je gewoon naar de WC kan met je headset op (nog niet geprobeerd). Ook is bovenop de controller een schuifknop waarmee je de microfoon kan blokkeren, redelijk standaard. Wat echter niet standaard is, is de selectable voice monitoring. Dit is een functie waarmee je je eigen stem kan horen (wel geprobeerd). Dit is vooral handig als er IRL iets wordt gezegd, maar je wilt je headset niet afdoen.

Een hele mooie en degelijke headset met goed geluid en goede features. De equalizer had wel iets uitgebreider mogen zijn (bijvoorbeeld in software) en de prijs iets lager. Desalniettemin vind ik deze headset beter dan de Logitech G35, omdat ik vind dat de G35 een blikkerig en geen helder geluid heeft, en ook beter dan de Razer Megalodon en de Razer Tiamat, vanwege Tritton’s kraakheldere microfoon, die tekortschieten bij beide Razer’s. De Roccat Kave viel uiteindelijk af vanwege zijn bouw (on-ear). Bovenal is de 7.1 geluidsweergave een enorme plus voor deze headset en daarbij kan ik zeggen dat ik er enorm blij mee ben. En ik weet zeker dat, mocht deze headset kapot gaan, ik zekerweten de Tritton 720+ opnieuw zou kopen.

Heb jij ook een Tritton 720+ Wit?

Hoe bevalt dat leerachtige materiaal op de schelpen?
Ik heb zelf de vorige versie van deze koptelefoon en die heeft stof over schelpen heenzitten wat ik echt heerlijk vind zitten.
Gaat dat leer niet zweten als je de koptelefoon een tijd op hebt zitten?
Nee, het gaat absoluut niet zweten. Op mijn vorige headset had ik ook stof over mijn schelpen, maar dat jeukte heel erg en ik vond de isolatie van het geluid van buiten af ook heel slecht.
Op de Tritton vind ik het heel fijn zitten, maar ik denk ook dat dit een kwestie van smaak is.
Oke, bedankt voor je antwoord. Dan blijf ik in de toekomst ook bij dit merk, bevalt me heel erg goed.
Mooie review.
Waar hoor je gezoem van het Dolby Surround kastje? Uit het kastje zelf, of in de headsetspeakers?
Dank je!
Het gezoem komt uit de headsetspeakers. Dat kastje is helemaal geluidsloos.
Echter heb ik ook gister gehoord dat ditzelfde geluid ook voorkomt bij andere headsets en dat het niet ligt aan dat kastje, maar aan de statische elektriciteit die de videokaart opwekt, maar ik zou het niet weten.
Daarnaast is het gezoem op het ene moment veel harder dan op het andere moment.
Misschien een erg late reactie, maar ik heb dezelfde headset en ervaar ook die vervelende zoem. Heb jij in de tussentijd een oplossing weten te vinden? Ik heb echt van alles geprobeerd, maar het gezoem blijft.
Geen probleem ;)
Als je het volume op de box helemaal open zet en dan het volume wieltje op je headset wat lager zet, heb je minder last van de 'bromtoon'.

Hopelijk helpt dit.
Ok goeie tip, dat ga ik proberen. Verder is het echt een super headset, maar die toon is echt storend! Gebruik hem eigenlijk alleen voor gamen, maar na het lezen van je review misschien toch maar es aansluiten op mn pc voor een muziekje tijdens het werk!
Goede review. Heb de koptelefoon zelf ook icm. een Xbox 360.

het gezoem komt uit de headset en is zoals al gezegd alleen hinderlijk wanneer er geen geluid van de bron komt.

Voor de rest vind ik het een fijne headset en sluit ik me volledig aan bij de review :)
Inderdaad, zo ervaar ik het ook.
Ik ben op dit moment de AX 720 aan het testen, (de voorloper) en het valt me op dat wanneer je hem op de ps aansluit, je de voice en game sound individueel kan afstellen. Erg fijn, maar wanneer je hem op de pc aansluit, heb je alleen 1 algemene volume control. is dit bij deze ook het geval? Ik was benieuwd of er een software workaround bestaat voor dit probleem.
Nee, dat heb ik niet. Staat je headset wel bij Afspeelapparaten geselecteerd? (Digitale Audio moet je hebben).

[Reactie gewijzigd door TheIceman95 op 25 juli 2024 14:40]

Heb de headset ook heel even gehad en weer terug gestuurd, kwalitatief geweldig en audio ook.
Echter op de PC is er enkel STEREO te realiseren en de 7.1 is alleen maar op de consoles te krijgen :(
Ik had eerst ook dat probleem, maar ik heb op dit moment gewoon 7.1
Kwestie van goede instellingen kiezen in je geluidsinstellingen
Tijdens het installeren werd er geen USB device detected, en heb ook met de klantenservice alles doorlopen van de verkopende partij, waarschijnijk dus een defect of win8.1 of het gebrek aan usb2 poorten issue maarja.
Heb je hem wel aangesloten met de digital cable?
Zoals ik aangaf heb ik met de klantenservice alles doorlopen en heb ik uiteraard eerst zelf exact gedaan zoals op het bijgeleverde glanzende karton zat.

Decoder --> optisch naar pc
Decoder --> usb naar voeding

Headset --> displayport naar decoder

Ook heb ik het volgende geprobeerd:
Decoder --> optisch naar pc
Decoder --> usb naar pc direct in mobo usb3

Headset --> displayport naar decoder

Drivers in elk mogelijke vorm geprobeerd te installeren op win8.1, waaronder safemode, als administrator, en met disable driver signature enforcement uit etc.

Als het dan nog niet lukt, beroep ik me op mn 14dagen bedenk tijd en mag die weer terug naar coolblue, nu begint voor mij de zoektoch naar een andere fatsoenlijke headset :)
Heb je je geluidsdrivers ook nog gecheckt?
En als je bij je geluidsinstellingen kijkt, welk apparaat heb je dan geselecteerd?
Het is niet mijn eerste headset die ik in gebruik neem hoor :+
Doen de knopjes op de remote het wel allemaal naar behoren?
Kan ik niet met zekerheid zeggen, zoals ik al zei heb ik me op mijn 14dagen bedenktijd beroepen, en is hij ook zaterdag al direct weer retour gegaan :)

Voor mijn geen (virtueel) surround meuk meer, met de gekke drivers en het eeuwige geklooi met win8.1

Ga nu wel voor een Razer Black Shark ofzo :P
Het zou mij wel helpen als je jouw instellingen wil delen hoe jij 'in game' DD uit deze headset krijgt, op de pc!

[Reactie gewijzigd door lv0 op 25 juli 2024 14:40]

Anoniem: 714570 7 december 2015 20:55
Ik wel deze zelf ook wel kopen voor op mijn PS4,
maar ik heb wel een vraagje, is de surround sound nog altijd goed zonder de DolbyBox?
Want volgens mij zijn de kabels redelijk lang om in de controller te steken.

Alvast bedankt. :)
Nee, volgens mij heeft de headset geen surround als hij niet via de DolbyBox is geschakeld (iig, dat is bij de PC zo)
Bedankt, heb hem al besteld en heb er ook al een oplossing voor :)
Anoniem: 875485 21 januari 2017 21:55
Kan je ook alleen een microfoon voor de headset kopen want mijn microfoon is kapot maar de headset niet. Zo ja? Waar
Ik heb net zelf ook even gekeken, maar kan niet zo snel iets vinden. Wellicht dat je een mailtje kan sturen naar Tritton? Wel zag ik een filmpje van een andere microfoon die past in de AX720...
Mocht dit allemaal niet werken, ik heb ook mensen gezien bij andere headsets dat ze een clip-on microfoon hebben geplaatst op de orignele microfoon, misschien dat dit werkt?