WD TV HD Media Player Review

Joran
20 januari 2009, laatste update op 21 januari 2009, 7.695 views

WD TV HD Media Player

Eind december heb ik bij de BCC de WD TV HD Media player gekocht. Ik had al een externe harde schijf vol met TV-series en films en een Full-hd Samsung TV. Dit in combinatie met een el cheapo HDMI-kabel en ik was ready to go! Voor €99,95 verwacht ik niet veel (zeker als je naar bekendere media players kijkt als de Popcorn Hour of de HDX1000), maar al die verwachtingen werden na 10 minuten spelen al overtroffen. De ondersteuning voor bestandsformaten is uitstekend, evenals de firmwareupdatefunctie. Enig nadeel hier is dat ik een 1080p-film met DTS geluid wilde kijken en mijn tv dat blijkbaar niet aan te horen vindt, tijd voor een fatsoenlijke receiver. De tweede USB-poort is voor mij een genot, als er een nieuwe aflevering...

Pluspunten

• Speelt 1080p zonder problemen af
  • Werkelijke Plug en Play
  • Speelt bijna elk formaat af
  • Duidelijk menu
  • LED voorop is uit in standby
  • Twee USB-poorten

Minpunten

• DTS audio niet gedecodeerd voor niet-DTS-apparaten
  • Menu begint altijd op dezelfde plek (muziek)
  • Te weinig opties op afstandsbediening

[Featureset]
De tweede USB-poort is voor mij een genot, als er een nieuwe aflevering van een serie uit komt zet ik deze gewoon op een usb-stick en kijk hem daar van af.

[Beeldkwaliteit]
Gewoon 1080p zoals het hoort te zijn, geen haperingen bij bijvoorbeeld de vogelscene van planet earth.

[Gebruiksgemak]
De kleine afstandsbediening heeft alle knoppen die je nodig hebt, maar meer dan ook echt niet, zelf mis ik wat functies als een stap vooruit nemen en media-info onder 1 toets (kijken hoe ver je bent in een film, bijvoorbeeld, hiervoor moet je altijd naar het "option"-menu toe).
Een ander probleem is dat de mediaplayer bij opstarten altijd op de muziekoptie staat en dat er geen makkelijke optie is om door categorien te bladeren, behalve als je alle mappen perfect mooi hebt staan.

[Design]
Glad, glimmend en zwart (Staat mooi naast de ps3) EN het ledje voorop is UIT in standby!

[Bouwkwaliteit en afwerking]
Het ding is dan wel van volledige plastic, maar ik vind dit juist een verstandige keuze. Het houdt het apparaat goedkoop en aangezien het apparaat volledig passief gekoeld is; ook licht.

[Prijs]
Keihard waar voor je geld

Heb jij ook een WD TV HD Media Player?

DTS gaat WEL over HDMI hoor.... alleen kan je tv het hoogstwaarschijnlijk niet decoderen naar een 2-kanaals geluid. Als je een receiver hebt met HDMI of optische ingang die DTS kan verwerken dan heb je gewoon DTS geluid...
Aha, weer wat geleerd, zal het even aanpassen
Anoniem: 162273 @Joran23 januari 2009 17:00
Van de review van tweakers.net heb ik begrepen dat dit een rechtenkwestie is.
De licentie voor de codec is te duur om het apparaat goedkoop te houden en als je het, zoals Pap3rclip al zegt, over je versterker laat lopen, decodeerd die het signaal.
Ik durf niet uit te sluiten dat dit gevraagd is bij eerdere reviews maar is iets wat helder zou moeten wezen: is de 0,5seconde vertraging bij het gebruik van SRT bestanden nogsteeds existent? Gebeurt dit ook als je de subtitles uit een .MKV-bestand gebruikt?
Anoniem: 234350 @Goudvis20 januari 2009 20:36
Bij SRT's: ja, maar wordt vast snel gefixt.
Bij embedded subs: nee (werkt dus gewoon goed).
geen haperingen bij die vogelscene van planet earth? hoe krijg je dat voor elkaar? 8)7

bij mij is het 1 grote blokkendoos en stopt een paar seconden te vroeg. met versie 1.01, met de eerste versie stopte ie al bij 4 seconden
Misschien is je USB-hd te langzaam? probeer het eens vanaf een usbstick?
De echte vogelscene in 1080p met 5 reframes kan niemand tot nu toe afspelen op de WD TV (of Popcornhour) dus het lijkt mij sterk dat de reviewer de originele scene wel kan afspelen. Heeft niks met snelheid van harde schijf te maken...
wat bedoel je hier precies mee? is de interface afhankelijk van de directorystructuur op je gekoppelde harde schijf?

Leest ie ook tags van de mp3's of geeft ie alleen filenames?

Kan hij ook on the fly audio syncen? (dat je bv vertraging of versnelling ingeeft)

Ik mis wat info over interface en dergelijke. (ook al is dat wel elders op het web te vinden, hier op tweakers is zelfs een uitgebreide review geweest geloof ik, maar als je een review schrijft dan zou ik daar wat opmerkingen over maken/foto's posten, dan zou ik je meer sterren geven).

[Reactie gewijzigd door Mar2zz op 25 juli 2024 12:00]

Nou, voor jouw sterren zal ik het vanavond dan even uitzoeken, maar dan alleen voor jou hoor!
Anoniem: 287801 21 januari 2009 10:24
Hallo Jorann,
Ik heb ook de WD mediaplayer in combinatie met de Samsung LCD tv type LE46A856.
Ik heb grote problemen met deze combinatie, maar ALS het werkt heb ik perfect beeld (en geluid via de receiver).
Het probleem is dat ik via HDMI aansluiting wel het Home scherm van de WD player zie maar de afstandsbediening reageert totaal niet. Na een paar keer resetten wil het daarna wel eens lukken maar er zijn avonden bij dat het echt niet gaat ( erg frustrerend). Heb diverse HDMI aansluitingen geprobeerd en diverse kabels, maar niets werkt goed. Ik had eerst een Philips plasma TV en daarmee werkte het wel goed.
Ben benieuwd of er meer van dit soort problemen zijn en of iemand een oplossing heeft
Hm, wel gek dat hij het bij de andere tv wel doet, misschien teveel invloed van andere infraroodbronnen (De WDTV-afstandsbediening is geen technisch hoogstandje)?. Ik had aan het begin wat problemen met weergave van video, maar dit bleek opgelost te zijn nadat ik beeld op 16:9 had gezet ipv "Alleen scannen".
Anoniem: 287801 @Joran21 januari 2009 14:40
Daar ligt het ook niet aan, het is mijn 2e WD Player.
Omdat ik eerst dacht dat hij kapot was.,kreeg toen een nieuwe maar ben er nu achter dat het toch aan de combinatie Samsung TV en de mediaspeler ligt.
Ik heb al meer gehoord dat dit problemen gaf maar bij jouw Samsung werkt het dus wel goed. Ik heb ook nog de laatste firmware ven WD en de Samsung geinstalleerd maar ook dat hielp niet.
Het is beter als iets het helemaal niet doet dan wat ik nu heb : soms wel maar meestal niet.

Ik zeg wel : als hij het doet geeft hij perfect beeld, ook met gedownload HD materiaal.
Is hij niet gewoon stuk en zou je hem niet is omruilen voor een ander exemplaar?
Ik had eerst een Philips plasma TV en daarmee werkte het wel goed.
Speelt de WD nu ook WMV HD? ik had ergens gelezen dat hij dan geen geluid geeft..
Is er trouwens ook al iets bekend wanneer de WD menu's weergeeft van dvd's?
Plaatjes kijken deed ik toen ik nog kind was :+ maar een high res foto speekt natuurlijk wel, mee eens :9

ben ook van plan deze mediaplayer eerdaags aan te schaffen.

1 vraagje:

Is het mogelijk om mijn gedownloade films (dus meestal in map van video en audio bestanden) direct af te spelen na download.
Heb namelijk gehoord dat mensen stukje voor stukje moesten afspelen (meestal 4 delen van 1 gig)

mvg

Bertwin Koele
hij kan iso-bestanden direct af spelen, ik denk dat hij bij vob-bestanden op zn plaat gaat en dat je elk bestand afzonderlijk moet afspelen
die vob bestanden plakt ie ook gewoon netjes achterelkaar, mits je het een beetje netjes hebt geordend en niet 100 van die films in 1 directory hebt
Anoniem: 239053 27 januari 2009 16:48
Heb een file met volgende eigenschappen :
type:matroska file
size:13gb
media lenght:01:48:55
video size:1920 x 1080
Video: WVC1 1920x1080 23.98fps [Video]
Audio: DTS 48000Hz 6ch [Audio]
Subtitle: UTF-8 [Subtitle]

dze wordt niet herkend door de WDTV.
Zou normaal toch moeten, of niet ?
Kan de Western Digital wel WVC1 spelen?
Dat is toch wel jammer, want dat is het meest voorkomende bestandsformaat voor fatsoenlijke 720p/1080p downloads!
Anoniem: 289151 1 februari 2009 19:53
"zelf mis ik wat functies als een stap vooruit nemen"
Ik las ook al in een eerdere review over het ontbreken van de skip functie maar die zit er wel degelijk op. Je moet eerst ffw-en ( >>) en dan op de skip-knop (>>| ) drukken.

Ik ben zelf zeer tevreden over dit apparaatje, echt prachtig beeld en ondersteunt veel formaten. Enige minpuntjes zijn het ontbreken van de menu's bij dvd's en de 0.5s vertraging bij srt's maar hopelijk wordt dat in een volgende fimware update verholpen.
Voor de rest blijkt hij ook stroom te verbruiken als hij uit staat waardoor er toch warmte van af komt, oververhit raken zal hij niet maar voor de zekerheid haal ik 'm van de adapter af als ik 'm uitzet.
Hoe is het menu? gaat dat heel vlot?