Deze review heb ik geschreven, zodat medetweakers ook vragen kunnen stellen over het toestel.
Toen ik op Tweakers een review zag van 4 tv's van circa 46" en rond de 500 euro was ik direct enthousiast. Ik kijk al jaren mijn films op een 27" desktop monitor. Dit betreft een Acer monitor:
27" is toch wat klein als je een goede film wilt kijken en aangezien het nu mogelijk was om een goede smart tv te kopen voor een strakke prijs ben ik een aantal tv's gaan overwegen.
Toen ik de LG tv voorbij zag komen in de review van tweakers was ik direct verkocht. Na nog wat afwegingen maken heb ik gekozen voor dit toestel. Er waren wel tv's voor minder geld met een betere beeldweergave, maar deze konden dan weet niet tippen aan de ingebouwde mediaspeler. Daarnaast is de 3D voor mij een waardevolle toevoeging.
Uitpakken en beoordelen
De tv heb ik besteld bij CoolBlue en was snel en goed geleverd. Bij aankomst moet je eerst zelf de voet eronder schroeven. Dit was letterlijk 2 minuten werk. De installatie van de tv (zenders zoeken, etc) gaat erg snel. Opvallend bij het uitpakken is het strakke design van LG. De voet is erg strak, met de voordelen dat het scherm kan draaien en de kabels weggewerkt kunnen worden.
Eenmaal de tv aan kon ik het beeldscherm beoordelen. Gelukkig waren er geen dode pixels aanwezig

. Eigenlijk valt hier weinig op aan te merken en zijn er grootste punten al aangekaart in het review van tweakers. Opvallend zijn de iets wat mindere zwartwaardes bij het kijken van een film waarbij zwarte balken onder en boven het beeld aanwezig zijn. Het lagere contrast is mij nauwelijks opgevallen, maar ik moet ook duidelijk zeggen dat ik geen kenner bent en ook geen vergelijkingsmateriaal.
Het geluid van de televisie is redelijk. De speakers richten naar beneden en het is goed te merken dat deze niet heel duur zijn. De bastonen mis ik en het geluid klinkt wat hol, hoewel dit ook kan komen door de vierkante kamer.
Gebruikerservaring
De LG is in gebruik een erg prettige tv. De afstandbediening lijkt groot, maar voelt goed aan en de knoppen zitten erg logisch. Tijdens het zappen duurt het wel telkens een seconden voordat de televisie van zender wisselt. Dit is niet vervelend, maar het viel me op. De ingebouwde tv gids werkt bij mij helaas nog niet op elke zender. Bij een zender als Discovery lukt het mij nu nog niet om de tv gids te openen.
Smart / Mediaspeler
Het is een smart tv, dus het kan meer als alleen tv zenders afspelen. Het menu van de smart tv is erg duidelijk. Met diensten als NPO, RTL en SBS/NET5/VERONICA kunnen bijna alle programma's teruggekeken worden. Er is ook een soort 'App Store' aanwezig, hier zijn ongeveer 60 apps aanwezig, maar deze zijn vaak niet erg nuttig. (zoals buienradar).
De tv werkt zowel met wifi als bekabeld netwerk. Bij mij is die verbonden aan het bekabelde netwerk, zodoende heb ik geen problemen wanneer ik DLNA gebruik tussen mijn computer en de tv. 1080p 3D materiaal is te streamen via DLNA zonder ook maar een stotter. Ik moet wel aanmerken dat dit via een bekabeld netwerk is, via wifi had ik hier problemen mee.
Tot nu toe speelt de mediaspeler alles af, op blu-ray en iso na.
Bij het gebruik raad ik wel DLNA aan.
Deze review is geschreven op het moment dat de tv ongeveer 15 uur heeft aangestaan.
Uiteindelijk ben ik erg tevreden. De paar negatieve punten zijn niet zo zeer negatief, aangezien de scherpe prijs het al snel goed maakt.