€ 54,50 bij 123inkt.nl

Kensington Orbit Trackball met Scrollring (K72337EU) Review

18 april 2014, laatste update op 18 april 2014, 43 views Rapporteer

Ik heb deze trackball gekocht als alternatief voor iemand die vanwege leeftijd niet meer in staat is om zijn handen voldoende stil te houden voor een gewone muis. Het idee was dat een trackball meer steun biedt voor hand en onderarm, zodat de (oudere) computeraar minder last heeft van oncontroleerbaar bewegen (tremor). Voor dat doel voldoet hij helaas niet. Voor iemand met een normale handfunctie is deze trackball nog steeds een acceptabel alternatief.
Ben je linkshandig, en wil je een trackball met apart scrollwiel, dan is dit type zeker het overwegen waard.

Pluspunten

• Symmetrisch, dus geschikt voor rechts- en linkshandig gebruik.
  • Scroll-ring, die de functie van het bekende scrollwieltje biedt. (vind je niet vaak bij symmetrische trackballs)
  • Gevoelig, de minste aanraking is voldoende, (maar dit vereist ook een goede fijnmotorische controle)
  • Werkt ook onder Linux.

Minpunten

• Gevoelig, niet geschikt voor mensen met trillende handen (ja, die zijn er ook!)

3 van 5 sterren (Voldoende)

Heb jij ook een Kensington Orbit Trackball met Scrollring (K72337EU)?

Ik krijg het op een of andere manier (nog) niet voor elkaar om deze punten in een uitgebreide review te laten zien, daarom geef ik de relevante info maar in drie reacties op mijn eigen review.

Voor iemand met een normale handfunctie is deze trackball nog steeds een acceptabel alternatief. Ben je linkshandig, en wil je perse een trackball met aparte scrollfunctie, dan is dit type zeker het overwegen waard.

[Reactie gewijzigd door op 25 juli 2024 16:36]

De positieve punten zijn:
- Symmetrisch, dus geschikt voor rechts- en linkshandig gebruik.

- Scroll-ring, die de functie van het bekende scrollwieltje biedt. (vind je niet vaak bij symmetrische trackballs)

- Gevoelig, de minste aanraking is voldoende, (maar dit vereist ook een goede fijnmotorische controle)

- Last but not least: Werkt ook onder Linux. (veel muisaanbieders vermelden dit niet)
De Negatieve punten zijn:
Gevoelig, niet geschikt voor (oudere) computeraars met oncontroleerbaar trillende handen (tremor)