Na een aantal routers in huis gehad te hebben en geprobeerd te hebben wou ik toch wel eventjes mijn woord kwijt over deze router.
Ik heb vrij veel 2,4Ghz apparatuur in huis waaronder Laptops, Tablets, Telefoons, en ik was dus opzoek naar een router die vrijwel al deze ''producten'' kon voorzien van goed en stabiel internet, vooral snelheid speelde een belangrijke rol voor mij.
ook de 5Ghz band was voor mij vrij belangrijk dit aangezien steeds meer producten dit beginnen te ondersteunen en ook de dingen die ik in huis heb hebben de 5Ghz band ondersteuning, zeer handig dus!
Om te beginnen, ik heb de volgende router eerst gehad voordat ik deze aankocht, dat was de ASUS RT-AC66U, uitstekende router op zowel stabiliteit als dingen die je ermee kunt doen, 2,4Ghz band en de 5Ghz band die vrijwel beiden lekker snel werken ook is de range van 2,4Ghz uitstekend te noemen, helaas dat van de 5Ghz niet
Deze router ging dus uiteindelijk na een half jaar kapot, wat naar was uiteindelijk ging ik me dus meer interesseren in routers om zodoende de beste te kunnen krijgen. en natuurlijk ''Future proof'' ik heb dus uiteindelijk een aantal routers getest waaronder de, ASUS RT-N66U, Asus RT-AC68, Netgear R7000, TP-Link 4300, en de TP-link archer c7.
over de eerste 2 kan ik makkelijk zijn, beiden presteren uitstekend kwa stabiliteit, ook 2,4Ghz en 5Ghz werkte uitstekend kwa range, echter merkte ik wel dat ik maar de helft aan snelheid kreeg op mijn laptop, tablet, en Telefoons... dit was dus uiteindelijk maar niks voor mij.
Uiteindelijk maar de laatste 3 getest, en Oh oh wat waren deze goed! Vooral de Netgear R7000 beviel me, sterkste 5Ghz ontvangst wat ik ooit had gezien op een router, zowel in de tuin nog 4 streepjes als naast de router. 2,4 Ghz was zelfs minder sterk al maakte dit het niet gelijk slecht!
deze router had helaas hetzelfde probleem als de Asus, hij kon de snelheid niet bereiken die ik moest krijgen (dit wel op upload en bekabeld).
Tjah, toen bleven er nog maar 2 over, de TP-link 4300 en de TP-Link Archer C7.. wat een top routers voor de prijs zeg! Stabiel, goed bereik (op 2,4Ghz) en haalde op zowel mijn Laptop, als telefoon de volledige snelheden!
In een woord gelijk dus maar de keuze gegeven aan de TP-Link Archer C7 en ik ben er nu ook zeer blij mee!