Jawbone UP Armband (Large, Onyx) Zwart Review

Techrvw
17 april 2014, laatste update op 17 april 2014, 11.259 views

Jawbone UP Armband (Large, Onyx) Zwart

De Jawbone Up24.
Een armband om je dagelijkse beweging mee te monitoren, je slaap bij te houden en je voedsel inname te bekijken. Klinkt allemaal prachtig, maar hoe werkt het precies?
Laten we beginnen met het kijken naar de prijs:
€149.95 heb ik hem voor gezien en ook gekocht. Een flink pak geld, voor mij in ieder geval! Er is ook nog een andere versie van de Jawbone Up, die kost €129,95, ook veel geld!
Ik heb gekozen voor de Up24 omdat die iets meer mogelijkheden heeft, maar daar kom ik later op terug.
Functionaliteit:

Pluspunten

• Veel functies
  • Batterij duur
  • Snelle oplaad tijd
  • Grote voedsel database

Minpunten

• Materiaal glijdt niet lekker over je huid

De Jawbone Up24.

Laten we beginnen met het kijken naar de prijs:

Functionaliteit:
Het eerste wat ik een hele goede optie vind is de stappenteller die erin zit. Nou kan je natuurlijk ook een losse stappenteller kopen, maar die telt alleen je stappen! Bij de Jawbone zit en er nog een heel pakker aan andere mogelijkheden bij. De stappenteller, is voor zover ik het kan beoordelen, redelijk accuraat. Je ziet precies wanneer je gelopen hebt, je totale aantal stappen, afgelegde afstand en je verbranden calorieën. Maar ook laat hij zien wanneer je niks gedaan hebt, je inactieve tijd.

Ook krijg je bij je aantal stappen te zien wat je gemiddeld gelopen hebt in de afgelopen 7 dagen. Heb je je doel gehaald? Alles is te zien.
Ja dat kan ook! Doelen stellen. Bijvoorbeeld 10.000 stappen per dag zetten en 8 uur slapen per dag. Mocht je daar overheen gaan, is het alleen maar prima. Als je het niet redt, geeft de Jawbone je de volgende dag een uitdaging om het wel te halen. Zoals 500 stappen extra zetten als de dag voor je je doel niet gehaald hebt. Hij daagt je uit om in beweging te komen. Perfect!

Er hangt een enorme voedsel databast achter waarbij je gewoon de streepjescode kan scannen en dan weet de Jawbone app welk eten je gegeten hebt. Ik had koekjes van de Lidl, dacht dat hij die nooit zou pakken maar tot mijn verbazing kwam daar het koekje naar voren dat ik net gegeten had!

Ook in je slaap is de Jawbone nog actief! Hij kijkt hoelang het duurt voor je in slaap valt en wanneer je diep en licht slaapt. Hier krijg je, zodra je wakker wordt, ook weer een overzicht van en zie je of je je doel gehaald hebt. Ook, net als bij de stappenteller, zie je weer een overzicht van de afgelopen week hoe je geslapen hebt en of je je doel gehaald hebt.

Alsof het nog niet genoeg is, heb je nog de functie: Stopwatch, Powernap, Smartalarm, Inactiviteitsmelding, Actieve melding en Herinneringen.

Met de stopwatch, wat voor zich spreekt, kun je een activiteit timen. Hoelang ben je bezig met je rondje lopen of je tijd in de sportschool?
Powernap is een functie die je kan gebruiken als je even lekker in het zonnetje wilt gaan slapen. Je zet de Powernap modes aan en de Jawbone maakt je wakker wanneer je je optimaal zou moeten voelen. Erg handig!
Smartalarm is vooral handig als jij je bed uit moet en je partner nog niet! Je Jawbone begint het trillen om bijvoorbeeld 07:00 uur terwijl je partner er pas om 10:00 uur uit zou moeten! Jij wordt wakker en je partner kan rustig verder slapen. Dit maakt trouwens erg prettig wakker vind ik! :)
Inactiviteitsmelding geeft je een melding wanneer je bijvoorbeeld 1:30 uur niks aan het doen bent. De melding is geen piepje of een telefoon melding, maar de armband gaat zelf trillen!
Actievemelding is een functie die je zelf instelt. Ik heb hem staan op elke 5.000 stappen en standaard om 22:00 uur. Zo krijg ik een melding wanneer ik op de helft van mijn doel ben, of hem gehaald heb natuurlijk. Maar sowieso om 22:00 krijg ik een melding met hoe de dag tot nu toe gegaan is.
De herinnering is een functie die ik ingesteld heb om 20:00 uur. Dan geeft hij mij een melding mijn voeding in te vullen. Ondanks dat het een geweldig feature is, vergeet ik dat nog wel eens! Een ander voorbeeld van een melding is bijvoorbeeld wanneer jij je pil moet nemen. Zo staat hij erin, dit kan je natuurlijk ook doen als je je medicijnen moet nemen.

Een andere leuke toevoeging is je Mood die je kan aangeven. Wordt je wakker en voel je je Energiek, kan je dat aangeven door middel van een emoticon. Voel je je aan het eind van de dag juist Uitgeput, kan je dat ook kiezen. Zo zijn er een aantal waar je uit kunt kiezen.

Batterijduur:
Een heel belangrijk onderdeel van de Jawbone is natuurlijk de batterij. Aan een gezondheidsmonitor die na 2 uur leeg is heb je niks! Daarom gaat de Jawbone 7! dagen mee! Je kan een week zonder zorgen de armband dragen en mocht hij eerder leeg zijn, geeft hij een melding op je telefoon. Binnen 2 uur is hij weer volledig opgeladen en klaar voor een andere week! Dit zie je tegenwoordig niet terug in de Smartwatches die uitkomen. Maar hier zit ook geen scherm op dan. Toch beschikt hij over een breed functionaliteitspakket. Gelukkig is de batterij goed!

Eigen ervaring:
Nou heb ik die al redelijk veel in de review beschreven. Toch vind ik het wel handig om het nog een keer te verwoorden.
Je stappenteller en slaapmonitor zijn erg handig om je patroon gezonder te maken. Loop je te weinig? Stel je een doel in waar je dan aan kunt voldoen.
De Smartalarm functie vind ik toch wel een hele handige functie, niet meer het irritante geluid van je wekker waar je klaar wakker van wordt binnen een seconden! De Jawbone trilt wat aan je arm en je wordt rustig en lekker wakker. Erg fijn!
De voedsel database die erachter hangt, verbaast mij. Ik had verwacht dat er wel het een en ander te vinden was in Nederland, maar tot nu toe vind ik dit een geweldige toevoeging aan het apparaat. Nu hoef je niet alles zelf toe te voegen en de voedingswaarde in te vullen! Lekker makkelijk!
Het enige nadeel vind ik de maat, hij past opzich prima voor mij. Toch hou ik ervan als me armband over me arm kan bewegen. Nou snap ik dat je dan onmogelijk de gezetten stappen kan tellen. Toch vind ik dat wel een klein puntje. Ook het materiaal waarvan het gemaakt is, glijdt niet lekker over je huid. Niet irritant, maar meer een puntje van aandacht voor de volgende Jawbone.

De Jawbone Up24! Een enorme aanrader als je wilt weten hoeveel je loopt per dag, wat je eet per dag, hoe je slaapt in de nacht of gewoon omdat je het design mooi vind. Want het is zeker een apparaat wat perfect door kan als normale armband met een binnenkant die niemand verwacht!

Heb jij ook een Jawbone UP Armband (Large, Onyx) Zwart?

Man, ik ben nog meer geinteresseerd in de UP dan eerder.
Heb je dit met een Android of iOS ervaren?
iOS :)
iPhone 5s, de batterij houdt zich met de Bluetooth verbazend goed :)
Top, ik zie dat hij ook mijn HTC One ondersteund.
Meteen besteld. ook de UP24, want geen zin om dat ding te moeten synchroniseren.

Morgen in huis, dus volgende week ofzo maar eens reviewen!
(Gekozen voor oranje :> )
Ik kan je nu al zeggen dat het een positieve review gaat worden!
Echt een top ding :)

Ben benieuwd naar je review! ;)
Leuke review. Enkele vragen:
*Hoe zit het met water? Neem je hem mee in de douche / om de afwas mee te doen?
*Hoe voelt het knopje voor dag/nachtrime aan? Niet te los?
Ik neem hem niet mee als ik ga douchen of de afwas ga doen. Heb eerlijk gezegd geen idee of hij waterdicht is en durf het risico niet te nemen!
Het knopje voelt prima aan. Je weer wanneer je hem ingedrukt hebt want dan gaat het lampje branden van de modus waar hij in zit (dag of nacht). Helemaal geen klachten daarover :)
Hij zou waterdicht moeten zijn en dus tegen de douche en of afwas kunnen, maar Jawbone geeft aan om er niet mee te gaan zwemmen. Vandaar de vraag: hoe waterdicht is waterdicht dan? ;)
Wat ik zie is dat hij spatwaterdicht is. Onder de douch of de afwas zou ik dus niet aanraden :)
ik quote hun site:

Is het waterbestendig? Kan ik ermee zwemmen?

Jouw polsbandje is bestand tegen regen, spetters, zweet en douchebeurten, maar we raden je aan het polsbandje af te doen als je gaat zwemmen of surfen, of in andere extreem vochtige omstandigheden zoals in de sauna of een stoombad. Dompel het polsbandje nooit onder in vloeistoffen en ga er nooit mee in bad of in het bubbelbad.
------

Ik zelf douche er ook niet mee, durf het wel. Maar je doucht om schoon te worden. Vind het stom om iets om te hebben als je doucht.
Thanks voor de review! Ben erg benieuwd hoe het er nu voor staat na een half jaar. Gebruik je hem nog steeds? En heb je je leven. Gebeterd? :*)
Gebruik hem zeker nog! :D
Ja het heeft me zeker bewust gemaakt van de levensstijl die ik had.. Dat dat niet zo gezond was haha! Dus het heeft voor mij zeker voor een verbetering gezorgd..
Goed slapen, 8 uurtjes, en genoeg stappen zetten per dag, 10,000! Soms als ik aan t eind van me werk dag nog 9,000 stappen gezet heb, loop ik naar het station inplaats van de tram haha!
Ik ben zeer positief over de Jawbone! :)
Nice! Heb vanavond de knoop doorgehakt en m besteld! Ben erg benieuwd. Ik ben veel op pad waardoor ik niet echt geregeld kan sporten en slaap is daardoor ook ongeregeld. Ik hoop hiermee mezelf meer bewust te krijgen. Met name dat wat jij zegt, toch nog even 1000 stappen halen en daarmee een bepaald minimum aan beweging te krijgen op een dag. Idem voor slapen.

Ben ook zeer benieuwd naar de wekker functie. Lijkt me heerlijk, wake up Light maar dan persoonlijk
Top!! :)
Ben benieuwd naar je ervaringen en review als je die gaat schrijven! :) Weet zeker dat je tevreden zult zijn!

Veel plezier ermee! :)
Leuke review.

Ik douche er wel altijd mee en tot op heden geen problemen.
Verder ben ik blij dat ik hem bij de mediamarkt gehaald heb (niet mijn gewoonte) Volgens de passtrook moest ik een L hebben maar bij het passen koos ik toch voor de medium.

Weet iemand nog een goede fitness app. Ik doe dagelijks de seven minutes dmv app 7MWC. Echter zou het fantastisch zijn dat hij dat direct meeneemt.

Er is de app Fitstar die gekoppeld kan worden maar die kost dan weer 5 euro/maand.

Nog een toevoeging. Hij werkt ook met de NEST termostaat :)