Corsair RM750 (EU-model) Review
16 april 2014, laatste update op 16 april 2014, 1.160 views
Rapporteer
Een zeer goede voeding met een klein nadeel qua koeling als je deze niet in een computerkast monteert. In de nieuwe revisie is het probleem opgelost. Hieronder het probleem en de oplossing voor geïnteresseerden.
Pluspunten
- Zeer stil
- Zeer stabiel
- Zeer veel aansluitingen
Minpunten
- Indien niet een kast gemonteerd wellicht een kleine modificatie nodig.
Ik gebruik deze voeding om mijn litecoin miner van stroom te voorzien. Maar let hier mee op. De ventilator gaat pas onder hoge belasting draaien. In een normale kast is dit geen enkel probleem, omdat het kleine beetje luchtverplaatsing van de processorkoeler en andere componenten voor genoeg koeling zorgt. Maar in het geval dat je deze voeding niet in een kast monteert, bestaat er een kans dat de belasting te laag is om de ventilator te activeren, maar de temperatuur toch zo hoog oploopt dat thermische beveiliging de boel uitschakelt.
De oplossing hiervoor is simpel, een extra ventilatortje aan de voeding monteren met wat tiewraps. Of natuurlijk op een andere manier voor luchtverplaatsing zorgen.