Samsung Galaxy S III 16GB Blauw Review
14 april 2014, laatste update op 14 april 2014, 109 views
Rapporteer
Na ongeveer anderhalf jaar gebruik van deze telefoon te hebben gemaakt is het tijd voor een review waar ik ga proberen zo objectief mogelijk te blijven en de issues die ik heb meegemaakt proberen uit te leggen. Ongeveer anderhalf jaar geleden via een mooie aanbieding bij Tmobile een Galaxy S3 gekregen. in het begin laaiend enthousiast! Ding ging als een trein en werkte fijn! zeker na mijn htc desire:) De accuduur is natuurlijk niet om over naar huis te schrijven maar dat is tegenwoordig geen enkele smartphone.
Minpunten
- Apps die samsung installeert
- bugje bij afspelen muziek (volgens mij alleen op de 4G)
- gezeik wat ik met mijn eerste S3 had.
3 van 5 sterren (Voldoende)
ONgeveer een half jaar geleden kreeg ik de melding dat er een update was voor mijn telefoon. Ik drukte op ok en het ding ging downloaden en installeren. toen begon er een periode van gezeik. De telefoon ging steeds vaker (in het begin een keer per dag, en na een week om de 15 minuten) rebooten. Ik contact gezocht met tmobile en die gaven de oplossing (lol): ding terugzetten naar fabrieksinstellingen....zucht....gedaan en wat denk je: het rebooten stopte. Een dag. snachts werd ik weer wakker omdat de telefoon constant bleef rebooten en elke keer het heerlijke tmobile deuntje liet horen. Het was een fijne nacht.
gebeld met Tmobile en ik mocht de telefoon langsbrengen voor reparatie. Gedaan, ding was 2 weken weg, terug gekregen en ik weer aan de slag. Alles zag er in eerste instantie netjes uit, tot ik snachts weer wakker werd gemaakt van het fijne tmobile deuntje. Het ding was weer aan het rebooten. Ik weer gebeld, mocht m weer langsbrengen en werd weer opgestuurd. 2 weken laten, telefoon terug en hetzelfde gezeik. Ik was t beu dus ben terug gegaan naar de tmobile winkel (vrij pissig) en de mevrouw daar heeft me toen verteld dat ELKE telefoon die aangeboden word ter reparatie naar een repair center gaat, daar word er nieuwe software op gegooid en terug gestuurd. dat doen ze 3 keer!!! als de proberen dan nog niet opgelost zijn word de telefoon naar samsung gestuurd en is de kans groot dat je een nieuwe krijgt. Ik stond te klapperen met mijn oren.
Ze heeft me toen ook geholpen aan een nieuwe telefoon. Ze gaf aan dat dit ding direct naar samsung mocht en ik binnen 2 weken bericht kreeg van (hoogstwaarschijnlijk) een nieuwe telefoon. Ik blij. Inderdaad binnen 2 weken een mail en telefoontje of ik akkoord ging met een nieuwe telefoon. Werd wel de 4G gezien de normale niet meer leverbaar was. Nou....vooruit dan maar:)
Ik heb die nieuwe nu dus inmiddels een paar maanden in gebruik en het bevalt me weer vrij goed. Enige minpuntje is het afspelen van muziek. Sinds een update (geloof het of niet:S) is het afspelen van muziek niet meer vloeiend. Als ik de normale speler gebruik en het scherm gaat uit dan hapert de muziek elke paar minuten. Dit heb ik inmiddels opgelost door een andere speler te downloaden waar ik met een buffer kan kloten. Na wat googlen bleek dit namelijk een bekende bug te zijn. Wat ik echt heel vreemd vind en vooral dat dit nog steeds niet opgelost is.
Ook erger is me kapot aan alle rommel die samsung in android heeft gegooid. Ze hebben er erg veel apps op gezet waar ik niets mee doe! Ik zou dan ook graag zien dat samsung het aan de klant over laat die apps te downloaden! Daarnaast komt TMobile er ook nog eens overheen met wat rommel. KOmt erop neer dat de telefoon out of the box behoorlijk goed gevuld is met meuk! Meuk die je er niet zomaar vanaf kunt gooien. Enkel uitzetten! Beetje diep triest! Een andere rom zou dit oplossen maar dat zou niet nodig moeten zijn als je het mij vraagt.
Nog wat positiefs? ja! De telefoon is snel genoeg, het scherm is mooi, bellen, mailen, whatsappen etc. gaat allemaal zonder enige probleem en zeker snel genoeg! Ik zit bijna dagelijks savonds op te bank te youtuben, dumperen en trailers te kijken en dat bevalt heerlijk! Zeker beter dan mijn oude HTC Desire en de Galaxy S2 van mijn vriendin.