Samsung Syncmaster 2343BW Zwart Review

Anoniem: 287060
14 januari 2009, laatste update op 23 februari 2009, 6.444 views

Samsung Syncmaster 2343BW Zwart

Heb nu de samsung 2343bw ruim 2 weken in gebruik. Simpelweg een mooi, goed en degelijk scherm. Ik heb hem ter vervanging van mijn inmiddels al 10 x overleden ubergare weggevaagde 17" CRT uit 1900. Nu werk ik wel veel met lcdisplays en moet zeggen dat bij deze het contrast en de kleurechtheid eruitspringt. Samsung heeft ook weer een mooi programmasetje bijgeleverd voor optimale kleuren en bediening. En een groot oppervlak natuurlijk.

Pluspunten

• Stevig, Flexibel draaien/hellen, hoogte verstelbaar, portretstand, hoge resolutie, goede kleurweergave, hoog contrast, compleet pakket, kabels meegeleverd

Minpunten

• Tot nu toe geen echte nadelen gevonden.

Het ding maakt een degelijke indruk, het rammelt niet, staat stevig, is met 1 vinger in hoogte verstelbaar, draaivoet is ook handig. Tot mijn genoegen bleek het ding ook nog 90 graden naar rechts te kunnen worden gedraait wat je dus een desktophoogte verschaft van 2048px. het panel zelf is goed non-reflective en een diffuus halogeen spotje achter je is (vind ik) niet hinderlijk.

A nice touch is (letterlijk) het ontbreken van knopjes (muv de powerswitch achterop. er staan wat labels rechtsonder en een aanraking van de vinger is adequaat om door je menu heen te lopen, aan/uit etc. Misschien wat hypersensitief, maar het blauwe ledje rechtsonder is niet zo oogverblindend wat soms echt een probleem is bij sommige schermen/tv's.

Dat waren alle pro's. Over con's kan ik kort zijn. Als ik dan echt iets moet klagen over deze monitor is als het in de hoogste stand staat wil ie iets meer meetrillen met de tafel in enkel een links-rechts beweging, maar op zich logisch gezien het gewicht van het ding en de momentkracht op ~30cm hoogte(voet). En s'avonds is het gebrek aan knopjes lastig omdat je geen idee hebt waar je moet drukken, maar laten we wel wezen, hoevaak zit je werkelijk s'avonds laat in je lcd menu te zoeken? en er is een programma wat de instellingen via windows regelt. Powertoets is altijd te vinden helemaal rechts, een zachte veeg met 2 vingers is altijd prijs. O en als je het scherm terug draait naar landscape mode draait ie 2 of 3 graden te ver terug en stopt niet helemaal mooi bij waterpas zeg maar. Minimale minpuntjes in mijn ogen.

Games en films geven een zeer vivid beeld en geen drag of fade. het schermoppervlak en de hoge resolutie komen goed tot z'n recht zo.

Al met al, een huge desktop, veel licht, primo HD filmpje kijken, strakke uitstraling, kan alle kanten opdraaien, uitgebreide software erbij, KABELS erbij DVI, VGA en power.

Ik heb hem getest met ATI 4830 in een relatief donkere omgeving. Ik ben nog steeds blij met mijn aankoop en geef het scherm een 9.5 van de 10 (omdat het altijd beter kan)

Aanrader!

Heb jij ook een Samsung Syncmaster 2343BW Zwart?

Anoniem: 217535 27 maart 2009 17:10
Ik heb het scherm 2343BW net binnen. Gelijk aangesloten en 'ja' ik heb een flinke glimlach :*) op mijn gezicht. Absoluut een mooie monitor om te zien en ook het beeld is haarscherp.

Mijn Dell 2405FPW is eergisteren kapot gegaan dus en ik had deze review van de Samsung al eerder gelezen en wist dus direct wat ik hebben wilde. Ten eerste: die éne inch verschil is wel te zien op mijn bureau want de monitor is echt kleiner maar wanneer ik er achter zit en aan het werk ben merk ik geen verschil meer. Dus dat is allemaal positief.

Het klinkt misschien raar maar ik vind het uiterlijk van de monitor ook belangrijk. Ik hou van strak en functioneel. En dat is Samsung erg goed gelukt met de 2343BW. Hun televisies zijn kwa uiterlijk imho een stuk minder kwa uiterlijk...
Idd. Ik moet toegeven dat dit het enige nadeel is. Maar met de prijs van 199 euro ben ik toch erg blij dat er een mooi poot onderzit. TFT's worden steeds goedloper maar wil je er een goede voet onder hebben zodat de monitor alle kanten op kan draaien (incl. picot functie) moet je algauw meer betalen. Wel kan ik melden dat mijn Dell 2405FPW dit probleempje niet heeft. De poot van de Dell is dan ook van betere kwaliteit. Maar het prijskaartje toendertijd was shocker vergeleken deze Samsung.

De resolutie van 2048x1152 geeft echt het gevoel dat je beeldscherp oppervlakte een stuk groter is van 1920x1200 en daar is uiteraard niets mis mee... ;-)

Absolute een toppertje. Nu hopen dat hij minimaal 3 jaar mee gaat. Mijn Dell is nu naar ruim 4 jaar kaduuk alhoewel ik nog hoop heb dat hij gerepareerd kan worden.

Bij deze wil ik Jasper667 bedanken voor zijn review want deze heeft me zeker geholpen om te kiezen voor de Samsung Syncmaster 2343BW. Bij deze wil ook mijn waardering uitspreken voor iedereen die reviews schrijft voor Tweakers.net. _/-\o_

Gr. Hans Olo
Ik heb dit scherm zelf ook en alhoewel ik er zeker over te spreken ben zijn er wel negatieve punten:

- beperkte kijkhoek
- kleuren zijn lang niet zo mooi als mijn inmiddels verkochte PVA monitor
- alleen een DVI en VGA poort
- de knopjes vind ik persoonlijk ook vervelend, ik kan niet zien wat ik indruk zonder lamp erbij
- ik vind ook dit scherm te traag om op te gamen, ben wel blij met m'n 2e hands 22" CRT voor erbij. De lag is wel minder erg dan bij mijn oude Acer 24" PVA. Maar bij een CRT halen ze het nog niet.

Verder ben ik erg blij met het scherm :) Het is echt fijn om naar te kijken en het is toch een redelijk goedkoop scherm. Ik heb hem nu een aantal maandjes en het bevalt extreem goed, voor Solidworks en Autocad etc is het héérlijk. De iets hogere resolutie is erg fijn tov een 1920*1080 scherm. Die heb ik ernaast staan maar daar past toch net wat minder op :P Dit is wat mij betreft zeker een aanrader maar een TN scherm zal bij mij nooit 10 Punten halen. Een PVA ook niet omdat die weer te traag is. Afwegingen die je zelf zult moeten maken!

Om mijn puntje in perspectief te zetten. Persoonlijk vind ik vrijwel elke TFT irritant om op te gamen. Als je dat zelf minder hebt dan is het een prima scherm. Deze is namelijk wel sneller dan andere TFT's die ik gezien/gehad heb.

Ik heb overigens het stroomverbruik gemeten en dat is bij volle helderheid ongeveer 48 watt. Ik heb zelf de helderheid op 45 staan omdat het beeld dan nog prima is, dat levert een verbruik op van 27 watt. Aardig zuinig voor een 23" paneel dacht ik zo ! :)

Hier nog een bevestiging voor de resolutie ;)

[Reactie gewijzigd door R-O-Y op 26 juli 2024 11:09]

Staat er op jouw scherm ook dat het dynamische contrast 50.000:1 is? In de specificaties hier op tweakers.net, en op de site van samsung zelf staat 20.000:1....
Hier staat ook een 2343BW en is idd een Dynamic Contrast 20000:1.

Jasper heeft een fijne review geschreven, die mijns inziens volledig is.
Enkele puntjes zoals 'onopvallend standby-LED'je' , 'extra ON/OFF op de achterkant (voor een echt 0-verbruik)' zijn extra details die alsnog bij de positieve flank horen:).

Ohja; over VGA: er zit een D-Sub aansluiting op, maar die kreeg ik niet boven de 1080p.
Film is er ongelooflijk op, zelfs avi's leken plots 720p ;) .

Minpuntje: er zit wel geen kabelbinder/kabelgeleider op, dus de 2 (of 3, als je VGA meeneemt) kabels hangen een beetje zichtbaar aan de onderkant... natuurlijk snel zelf opgelost.
Heeft Jasper misschien nog afbeeldingen? Dat is iets wat ik vaak mis als ik een review lees... (ook toen ik nog op zoek was naar info over dit scherm, kort voor mijn aankoop)
Anoniem: 22352 2 februari 2010 11:44
Deze review gaf voor mij de doorslag om deze monitor aan te schaffen, bedankt daarvoor!
Als het goed is heb ik em vandaag of morgen binnen ...
Hoe werkt het met HD-filmpjes? Ziet dat er nog steeds wel uit? Want met 1920 * 1200 zie ik die upscaling al een beetje. Die lijkt me nog weer een gradatie erger met deze resolutie?
Anoniem: 245699 14 januari 2009 22:23
Die zin bij Negatieve eigenschappen leest een beetje raar. Er staat welliswaar een punt tussen, maar als je ff snel kijkt lees je "tot nu toe geen echte aanrader" Dit spoort dan weer een beetje vreemd met hoe je je review afsluit. ;) Zou ik ff iets aanpassen...

Verder zouden tussen de Alinea's een paar foto's niet misstaan. :)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 245699 op 26 juli 2024 11:09]

Anoniem: 287060 14 januari 2009 23:41
ok
Ik zit zelf ook te denken aan deze monitor. Net zo goedkoop als een 22" model, DVI ingang.
Na het lezen van jouw review word ik enthousiast over de monitor.

Maar kan je met deze monitor full hd (1080p) films te kijken?

Had ik niet gezien :X

Dank :)

[Reactie gewijzigd door mhindrik op 26 juli 2024 11:09]

Ja dat kan, als je even op de "productinfo" link rechtsboven had geklikt, had je gezien dat de schermresolutie 2048x1152 is

edit: typo

[Reactie gewijzigd door Sh1fty op 26 juli 2024 11:09]

Daar staat toch echt 1920x1200 hoor, gewoon WUXGA dus. Zou wel een beetje raar zijn als Samsung zich niet aan de standaard hield.
Nee dat staat er niet, zie reacties hieronder...

Never mind
Is de resolutie daadwerkelijk 2048x1152? als ik op de Samsung website kijk staat er bij de 2343BW 1920x1200...
Ja resolutie is echt 2048x1152, dat was eigenlijk de doorslag om hem aan te schaffen. Eindelijk 2 x 1024x768 op 1 scherm.
Ik snap niet waar je het over hebt (zie ook commentaar hierboven en link hieronder).

Resolutie is 1920x1200. Waarom zouden ze een monitor maken die net geen full HD af zou kunnen spelen (meer pixels horizontaal maar minder verticaal)? Dat zou namelijk niet echt goed verkopen, want het leuke van dit soort monitoren is nu juist dat dat wel kan.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 9449 op 26 juli 2024 11:09]

Het is echt een 2048*1152 monitor. Het is bekend dat de nederlandse samsungsite het fout heeft.

kijk bijvoorbeeld ook hier:

etc etc
zie dit topic op GOT voor meer info hierover: [TFT] Samsung Nieuws & Discussie Topic - Deel 8

overigens is full HD 1920*1080 en kan dus prima hierop worden afgespeeld.

[Reactie gewijzigd door ArthurMorgan op 26 juli 2024 11:09]

Don't be fooled door de samsung adv. Hij is echt 2048x1152. We zijn nu 2 weken verder, en mijn mening blijft onveranderd ten opzichte van de 2343BW, zeker als je hem naast een vorig 'oud' tft scherm zet.

Ook vond ik uit dat de aanraakgevoelige knopjes van de monitor kunnen worden ingesteld om een bepaalt programma te openen (of andere acties). Ik kan nu disk defragmenter starten vanaf mijn monitor, maar vraag me niet waarom :)
Door je review ben ik erg enthousiast geworden over dit scherm. Ik vraag me alleen af of de extreem hoge resolutie het vrijwel onmogelijk maakt om nog een enigszins hoge fps te halen in games, zelfs met een kaart zoals de ati 4870 1gb?
Bump. Daar ben ik ook benieuwd naar.
zeker wel, heb 'm zelf ook,game ook veel (COD4, GTA IV, CSS, AC, BF...). en ik heb een 8800GTS 512, en alles draait prima op die grote resolutie.
ik speel gewoon nog steeds COD4 (en 5 trouwens ook) met 75+FPS met alles op highest en 4xAA
zelfde geld voor AC, BF2/2142 en css lijkt me duidelijk, die draai ik allemaal gewoon op high
de uizondering is GTA IV, maar dat is meer een CPU beperking (e8400@3.0GHz), maar dan nog draai ik ook GTA IV @ medium.
dus ja, prima mee te gamen ;)

duidelijke review ;), voor mij was de resolutie ook de doorslag ;)