Panasonic TX-P50GT60 Zwart Review

sysiwan
1 april 2014, laatste update op 5 april 2014, 2.296 views

Panasonic TX-P50GT60 Zwart

Het is nu het moment! Koop nog een plasma nu het nog kan. Dit is net niet het topmodel maar heeft wel de onderdelen van de ZT en VT serie. Sla dus je slaatje. Bang for your buck.
Sinds panasonic de plasma divisie van pioneer heeft overgenomen heeft men niet meer de kwaliteit van de legendarische KURO kunnen produceren. Dit laatste jaar dat ze nog plasma leveren is het op de valreep gelukt. Check de reviews wereldwijd en kom met alle 9s en 10-en tot de conclusie dat je geen buil kan vallen.
Zwart is echt zwart. Dit is echt onvoorstelbaar. Ik kom van een full hd LCD maar daar zit toch altijd een beetje zilvergloed overheen. Zeker vanaf de zijnkant, maar daar kijk je meestal ging film mee.
Ook in een zonnige kamer doet hij het op standje...

Pluspunten

• Alles

Minpunten

• Misschien de warmte en energieverbruik tov LED.

Ook in een zonnige kamer doet hij het op standje NORMAAL alsnog perfect. Alle HD kanalen via horizon box UPC spatten van het scherm.

Ultra HD en OLED zijn onderweg maar kosten 3x zo veel.

Het is dat de winstmarges steeds minder werden en dus stopten men met het maken van plasma tvs, maar voor de kwaliteit hoefden ze niet te stoppen.

Wat gaaf dat ik dit ding nog in huis heb gehaald via plattetv.nl. Nu dat hij op laagste prijs zit voordat hij schaars wordt en de dure prijzen overblijven. Let op panasonic is dec 2013 al gestopt met produceren van plasma.

3D is ook in orde met 2 niet al te grote actieve brillen. Connecten snel en heb wat youtube 3d 1080p filmpjes als demo bekeken. Leuk.

De 50 inch maat ben je ook zo aan gewend. Ze zeggen wel eens kijkafstand is 2,5x de diameter. Ik zit op 4,5m. Daarnaast was mijn 42 inch hoger en net groot qua afmetingen daar die een dikkere omlijsting heeft.

Mij oude mirai full hd heeft een 2e leven bij mijn dochter op haar kamer dmv measy quad core android HDMI stick voor Netflix, youtube en UPC Horizon tv app.

Get one, if you still can.

Heb jij ook een Panasonic TX-P50GT60 Zwart?

Dat valt mij ook op die zilvergloed op mijn Panasonic LCD. Maar beeld ben ik zeer tevreden mee. Vooral de kleurweergave is erg goed op de warme stand. Maar de nadelen van plasma wegen niet op tegen de voordelen van LCD, denk ik.
Ben juist meer van fan van de 'koele' stand, vind dat persoonlijk natuurgetrouwer overkomen. Heb zelf een 46 inch Panasonic G20, tevens Plasma, inmiddels een jaar of 3/4. Maar als er in de avond een filmpje aan gaat dan is het nog altijd vanouds genieten.

Welke 'nadelen' van Plasma wegen dan niet op tegen welke 'voordelen' van LCD?

En de 3/4 tientjes op jaar basis welke een Plasma meer zal verbruiken hoef je nu ook niet van wakker te liggen. Een groter probleem vind ik de reflectie die ik nu heb door twee ramen.

Nu ik voor mijn ouders een nieuwe TV aan het zoeken ben overweeg ik toch wel zeker één van de laatste Panasonic Plasma modellen mee te pikken.

Hoe is de ondersteuning van bestandsformaten en kan de TV met netflix overweg?

Alvast bedankt!
Koel heb ik ook geprobeerd, maar warm vond ik persoonlijk mooier. Nadelen plasma zijn hogere energie kosten en kan nog steeds inbranden.

Bestandsformaten heb ik geen verstand van.

[Reactie gewijzigd door desalniettemin op 26 juli 2024 01:05]

Heb hem al enkele jaren, ervoor een andere Panasonic gehad en daarvoor een LG, mijn eerste Plasma. Die had wel aardig last van rententie, bleef het nog wel eens even hangen. Zaten ook enkele programma's op om dat te verhelpen.

Bij de Panasonics nooit last gehad. En dat terwijl me broer doodleuk een uur of 2 de Xbox op pauze had staan, hem nog vriendelijk voor bedankt.
De tv heeft via de viera apps gewoon netflix en dat staat nu bijv. gewoon op voor de kids
Bedankt voor de opheldering. Ik had al het vermoeden middels de Panasonic site.

De plaatselijke Expert had enkele modellen overgenomen van twee failliete filialen, waaronder ook een P50GT60. Voor 1199 + beugel en gratis montage.

Vandaag zijn mijn ouders terug geweest, gek genoeg is er toch iets anders uit komen rollen, wel een Panasonic, alleen een 50 inch AX800. Meneer wilde eens gek doen..;)
Ik moet zeggen ik zit toch zwaar te denken deze televisie te halen... Heeft cker mooie features en outdated vind ik hem totaal niet.

En met het WK van de zomer..
Het is wel een beetje nu of nooit, want waar ik hem vandaan heb is hij al weer 100 euro duurder. Als de schaarste ontstaat in de magazijnen gaat hij vanzelf weer meer kosten.

Ik heb hem puur omdat het plasma is en ik altijd nog wilde hebben. Bij vrienden vallt mij al jaren op dat het beeld zo mooi zwart is en vloeiend. Zeker voor voetbal WK. bang for your buck.
Is er een verschil in de ene die jij heb besteld, de Panasonic TX-P50GT60, en de ene die telkens aangeprezen wordt, de Panasonic TX-P50GT60E <--- . Is de E versie nu zuiniger ofzo of mist hij juist weer een feature :)?

Kun je me dit laten weten mocht je dit weten.
Hoi,

Gt60 en gt60e is alleen een verschil in regio, maar niet in features. Ik heb ook een gt60e en besteld bij plattetv.nl. Daar is hij nu al weer 100 euro duurder dus ik zou opschieten als ik jou was . Je kunt hem gewoon ongezien kopen. Zo clean dat beeld!

Hier word jou vraag ook ergens in de reacties gesteld.
Verdomt je heb gelijk. Bij Bol.com is die alweer 200 euro duurder zelfs, hij stond daar voor ong 1100 nu 1300 :P. Ze zijn er wel achter.

Mijn enige probleem nu is dat ik hem op dit moment niet kwijt kan. Ik wil hem ieder geval wel hebben voor het WK, dus de klok loopt...
Anoniem: 542285 4 januari 2015 17:14
Hoi, goede review.

Ik kan net nog aan een gt60 komen bij ons in de stad. Denk dat ik hem wel ga halen.
Vooralsnog blaast de gt60 de ultra hd tvs weg met zijn zwartwaardes.
Tenzij je de sony x900 serie neemt die komt er aardig in de buurt maar is gelijk bijna 3 keer zo duur.
En het mooie van deze tv is dat de hertzen ook 3000 echte hertzen zijn.

De enige waardige opvolger voor panny plasmas wordt oled. Daar zijn de reviewers en de professionele callibrators het unaniem over eens.
Zeker doen! Elke dag nog tevreden. Dat je nog een GT60 kan halen! Echt de laatste in het land. Een 42 of 50 inch? Plasma is nog steeds topkwaliteit. Ook LG en Samsung zijn gestopt met produceren.