Ondankt het hoge stroomverbruik, dit schatje heeft maar liefst tot 110W nodig, is het een hele fatsoenlijke videokaart.
Sapphire kiest niet voor het standaard referentiemodel, namelijk voor zo'n veel te lange dubbelslotstofzuiger, maar voor een low-profile metalen koeler. Wat mij betreft is dat prima, het neemt toch wel 2 sleuven in, wat eigenlijk best standaard is voor videokaarten van tegenwoordig.
Ik ben prima tevreden met dit produkt van Sapphire.
Gebundeld krijg je een basic cd met daarop ati catalyst, drivers en de adobe reader. Veel meer heb je eigenlijk niet nodig.
Er zitten wat verloopstekkertjes en frutseltjes bij, maar niets waar je hart sneller van gaat kloppen. Daar ben ik eigenlijk ook erg tevreden over. Wat mij betreft mogen fabrikanten wel vaker een soort OEM ideaal aanhouden om hun kaarten te verkopen. De meesten gooien de doos na aankoop immers toch wel weg.
Aanbevolen wordt om een 450 W voeding te nemen, maar mijn 380 Antec EarthWatt trekt het prima.
De prestaties zijn goed en naar wat ik her en der gelezen heb over deze kaart, moet er flink wat overklokpotentieel in zitten. De RV770 videochip is namelijk ook gebruikt voor de duurdere modellen als de 4850 en de 4870.
Voor de 4830 hebben ze een en ander uitgeschakeld en wie weet kun je daar zelf op een geschikt moment mee gaan spelen. Dat wekt niet zozeer mijn interesse, want de snelheid en geluidsproduktie zijn mij prima genoeg. Wat als nadeel genoemd wordt in de reviews, is dat de geheugenchips geen koeling krijgen.
Onder GTA IV werkt alles als een zonnetje op 1280x1024, helaas kun je de textures dan alleen op medium kwaliteit zetten, maar dat is nog steeds behoorlijk scherp en vlot weergegeven.
Mijn conclusie over deze kaart luidt: Prima kaart, prima prijs, veel mogelijkheden als je daar iets mee wil doen.
Het nadeel wat ik tot dusver kan vinden: jammer van het stroomverbruik en misschien doe je er goed aan om in een 1 gb kaart te investeren als die uitkomt.
Bijgaand heb ik wat geleende plaatjes gepost van