2. Gebruikersreviews

DVico TViX HD M-6500A Review

Anoniem: 286180
6 januari 2009, laatste update op 6 januari 2009, 11.003 views

DVico TViX HD M-6500A

Lange tijd zitten kijken en lopen wikken en wegen. Ik ging voor een PopCorn Hour A110 network media tank maar ben met de TVIX 6500A v2 terug gekomen. De Tvix 6500 zit in een mooie doos en is zorgvuldig verpakt. Het installeren is een fluitje van een cent en de meeste instellingen neemt de Tvix over van je TV (zoals toegestande resoluties, etc.). De Tvix 6500 is heel makkelijk aan de computer te hangen en de ingebouwde hardeschijf van 500GB wordt direct herkend door de computer. Het is een kwestie van slepen van de bestanden naar de Tvix en het staat erop. Overigens kan je ook kiezen voor een 1TB of 1,5 TB uitvoering, of zelf een hardeschijf plaatsen. Afspelen gaat bijzonder soepel en snel. Wel is het even wennen aan de menustructuur: audio,...

Pluspunten

• Speelt werkelijk alles af, zelf .img bestanden (via renaming naar .iso)
  • Strak design met display
  • Eenvoudig aan te sluiten
  • Eenvoudige menustructuur
  • Direct aan te sluiten via USB op de pc, Plug&Play
  • Stevig overkomende afstandsbediening

Minpunten

• Geen internetmogelijkheden (wat voor sommigen een nadeel kan zijn)
  • Prijs

Afspelen gaat bijzonder soepel en snel. Wel is het even wennen aan de menustructuur: audio, photo en video. Daarin dien je de bestanden te plaatsen. Werkt opzich wel intuitief.

De Tvix 6500 slikt werkelijk alles, zelfs .img bestanden worden afgespeeld (ik heb van de extensie veranderd in .iso). Daar was het mij bij deze aankoop om te doen, alles wat ik download van het internet gewoon simpel op je hardeschijf slepen en spelen maar! Super!

Waarom geen PopCorn Hour genomen? Ik schrok zelf nog al van het uiterlijk van de PopCorn. Het lijkt op de plaatjes best een aardig apparaat om te zien maar in werkelijkheid is het een klein plastic bakje. De HDX1000 is wat dat betreft een betere keuze naar mijn mening. Bovendien gebruik ik zelf niet de ingebouwde mogelijkheid van de network media tanks om direct via een torrent te downloaden. Dit doe ik via een PC en vind het dan makkelijker om dit via een USB verbinding over te zetten. De PopCorn is van volledig kunsstof en de hardeschijf kan bijzonder warm worden in dit apparaat. De HDX-1000 heeft mede door zijn volledig aluminium behuizing een beter koeling, maar er is geen ventilator in de HDX-1000 aanwezig.

De Tvix 6500 is een mooi apparaat om te zien en heeft daarnaast nog een beperkt display, waardoor ik MP3's kan afspelen zonder de televisie aan te hoeven zetten. Dat is voor mij een groot pluspunt.

Qua foto's afspelen, is het een prima foto-player die foto's van circa 4 mb prima op het beeld laat zien. Stel echter niet teveel voor van de foto-player. Het doet zijn werk en meer eigenlijk ook niet, maar wel handig.

Qua connectiviteit mogelijkheden te over: HDMI, Tulp, S-video, Digitale audio uit (via tulp of glas). Ook handig is de ingebouwde voeding. De Tvix wordt met een euro-stekker aangesloten. Dit maakt de kabelwirwar weer wat kleiner en kan je de Tvix 6500 makkelijk even verplaatsen van bijvoorbeeld de woonkamer naar de slaapkamer. De ingebouwde ventilator is niet of nauwelijks hoorbaar en zorgt voor voldoende koeling van de hardeschijf. Via het menu kan je ook de ventilator harder laten draaien mocht je dat nodig vinden. Via de ethernet-poort is een netwerkverbinding vrij eenvoudig op te zetten.

Het verwisselen van een hardeschijf gaat erg makkelijk. De hardeschijf gaat via een slede in de zijkant van het apparaat, stekkertje aansluiten en klaar. Geen schroevendraaier nodig om de bodem of iets dergelijks eruit te schroeven.

Tot nu toe erg content. Wel een paar keer in het begin meegemaakt dat de Tvix zich heeft gereset. Dat is nu niet meer voorgekomen.

Algehele conclusie, vind ik Eur 445,- veel geld voor een mediaplayer (incl. hardeschijf van 500 GB).

Echter, wat de Tvix 6500 mediaplayer kan, doet hij ontzettend goed en betrouwbaar. Daardoor is het zijn geld wel waard. Heb inmiddels al veel films bekeken. Tvixie is een handig en gratis stukje software om filmtitels te voorzien van cover materiaal zodat je op je scherm via mooie iconen kan navigeren. (http://www.tvixie.com)

P.S: weet niet of dit hier mag, maar ik ben uitstekend geholpen bij divxplayer.nl
Ging prima voorgelicht naar huis met de voor mij juiste mediaplayer. Daarnaast nog een extra voedingskabel en video-scartkabel meegekregen. HDMI-kabel zit er bij.
Bovendien staat op de hardeschijf ook de laatste versie van de firmware. Dat is toch wel service vind ik.

P.S2: foto's op internet gezocht, zijn niet van mijzelf.

Heb jij ook een DVico TViX HD M-6500A?

Ik ben van plan om dit apparaat aan te schaffen wil alleen nog 2 dingen weten:

- Zit hier een harde schijf in en hoe groot is deze?
- Wat moet je er nu bij kopen om er een PVR van te maken, want op de TVIX site staat dat dat mogelijk is met een optionele tuner maar waar is deze verkrijgbaar?
Dat de popcorn hour A110 van plastic is, is onzin. Ik heb er zelf 1 en het is allemaal van metaal. Het geheel is passief gekoeld en hierdoor perfect stil. Wel mis ik een scherm om het te kunnen bedienen zonder TV.
Anoniem: 161155 6 januari 2009 21:35
Mooi apparaat, echter ik heb zelf om dezelfde reden als jij niet voor de Popcorn gekozen. het is inderdaad een plastic behuizing en vroeg mij af hoe het dan met de warmte van de harddisk zou zijn. Heb zelf de keuze gemaakt voor de HDX-1000 in het zwart, hier gehaald met 1 Tb harddisk reeds ingemonteerd en geformateerd inclusief de laatste firmware geinstalleerd als service :) . De HDX-1000 beheuizing is zeg maar de koeling voor de harddisk en zonder fan. Wat ik me afvraag is of de Tvix 6500 hoorbaar is door de ingebouwde fan en of de fansnelheid regelbaar is of afhankelijk van de temperatuur wisseld. Veel plezier ermee in ieder geval. :*)
Bedankt voor de info, maar hoe kan je iets als 'goed' beoordelen als het notabene bij je negatieve eigenschappen staat (de prijs)?
Heb precies om dezelfde redenen als jij hetzelfde apparaat gekocht, 2 dagen geleden. En tot nu toe voldoet het aan al mijn verwachtingen: dit apparaat speelt moeiteloos alle formaten af: DVD-files, images, alle gangbare codecs, ook HD. Eindelijk wordt mijn LCD TV gebruikt waar hij voor bedoeld is (hoge resoluties afspelen).

Wat ik ook een voordeel vind, is dat ik de 'fine tuning settings' van een film (juiste ondertitels + sync met beeld, audiostream, evt zoom, etc.) probleemloos met de afstandsbediening kan regelen. Verder kan ik probleemloos alle content (t/m 1080p films) via mijn netwerk vanaf mijn PC en netwerkHD streamen naar de huiskamer. Setup hiervan was zo gedaan

Bediening is even wennen in het begin maar na 2 dagen gaat het vlekkeloos. De interface is niet heel spectaculair, maar ik denk dat mbv tvixie dit al een stuk beter gaat worden.

Jouw grootste minpunt, de hoge prijs, heb ik deels omzeild door het apparaat via ebay uit z-korea te bestellen (waar deze wordt gemaakt). Incl 1TB HD en verzendkosten kwam ik uit op iets minder dan €350.

Het valt me op dat er hier op GOT maar ook op andere sites nog bijzonder weinig info te vinden is over de m-6500A, maar ik verwacht zeker dat dit snel gaat veranderen!
Anoniem: 294777 11 maart 2009 12:02
Arie,

vraagje:
Via eBay wordt inderdaad de M-6500A incl. 1 TB HDD aangeboden, echter dit is een een Koreaanse versie (System menu is Korean only).

Heb jij de taal veranderd via het 'Secret' menu naar International:

1. Press 1->3->9->7 button on the initial screen (MENU).
2. When the Factory Menu appear, Press the Input Factory Code. Please refer to below table. (Example : English - 0417)
3. Select save – press ok button. And then TViX is rebooted.

Zie: http://www.tvix.co.kr/eng...9&pg=0&CATID=10&SCATID=18

Alavst bedankt
Nee dat was niet nodig, ik heb de 'internationale versie', dwz dat het apparaat al standaard op Engels stond ingesteld.
Je meldt in je review dat je mp3's af kunt spelen zonder je TV aan te zetten. Dit is voor mij een groot pluspunt zeker tov de PCH Kun je iets meer vertellen hierover? Het scherm is vrij beperkt qua karakters en ik snap dat er niet complete lijsten en sorteer opties zullen zijn, maar hoe gaat het nou preceis?

[Reactie gewijzigd door M_O op 23 juli 2024 13:00]

Anoniem: 322640 17 oktober 2009 18:19
Weet iemand of deze speler ook werkt met een wifi dongle in de usb poort?
Anoniem: 385096 4 maart 2012 09:07
Zelf heb ik de voorgaande versie . Veel problemen met lan netwerk. Boot werkt slecht. De m-6500 hangt zodra je opstart in lan.