Philips Bluetooth stereo headset (Oranje, Zwart) Review

MenN
20 maart 2014, laatste update op 22 juli 2014, 6.264 views

Philips Bluetooth stereo headset (Oranje, Zwart)

Een mooie headset voor als je een draadloze oplossing zoekt. Heeft wel een aantal minpunten, maar gezien de prijs en het gemak van geen snoeren is deze headset naar mijn mening het geld meer dan waard!

Pluspunten

• Draadloos is echt geweldig
  • Geluidskwaliteit voor de prijs best in orde.

Minpunten

• Totaal geen sprake van geluidsisolatie.
  • bluethooth hardware stoort zachtjes in rechteroor.
  • Geen batterij status. Niet op de headset of uit te lezen via bluetooth.

3 van 5 sterren (Voldoende)
Ik wilde af van de kabel, dus ging ik op zoek naar een bluethooth koptelefoon. Veel budget had ik niet dus kwam ik al vrij snel uit bij deze Philips.

Verpakking
De headset wordt geleverd in een verpakking die veel plastic elementen bevat. Ik had liever gezien dat er alleen gebruik gemaakt was van karton. Is toch net weer wat groener.

Daarnaast zit er alleen een Quick start guide en de gebruikelijke garantie papiertjes bij. Voor een echte handleiding heb ik moeten googlen sinds er ook niet naar verwezen werd op de verpakking of anderzijds.

Verder zit er nog een USB oplaad kabel bij, en een 3,5mm audio kabel voor de headset te gebruiken als de accu leeg is.
Dus geen oplader. Hier mag je zelf voor zorgen.

Uiterlijk en bouwkwaliteit
De headset ziet er mooi uit. Het is zwart met rode accenten. Zoals de bedieningsknop en de binnenkant van de band. Verder voelt het gebruikte plastic niet goedkoop aan maar geeft een luxere uitstraling aan het product. De band is ook met (kunst?)leer bekleed en voelt goed aan. Ook de oorschelpen zijn van een prima materiaal. Het is in geen geval een plastic rommel dingetje.

Het grootste minpunt is dat de USB ingang voor op te laden niet een standaard mini USB is maar Micro USB. Nu was dit nog maar half zo erg als er een fatsoenlijke oplaad kabel bij geleverd werd, maar deze is bijzonder kort. Is er vast op ontworpen om via je laptop op te laden, maar via een andere weg is niet erg handig. Ook moet je zelf voor een oplader zorgen.

Bediening
De headset werkt via bluetooth en werkt ook als headset om te bellen. De headset heeft 3 knoppen op de rechter oorschelp om alle functies te bedienen. En een combinatie van lang vasthouden of vaker achterelkaar indrukken bedient alle functies. Van een gesprek opnemen of ophangen, volgend en vorig nummer, en volume control.

Dit vergt even oefening maar daarna had ik geen probleem om alle functies aan te sturen.

Voor het gebruik met meerdere apparaten is het wel een gedoe aangezien je steeds moet overschakelen van device naar device. Dit is begrijpelijk, maar er had misschien en elegantere oplossing verzonnen kunnen worden.

Gebruik
De headset dempt het omgevingsgeluid niet heel erg. Je kunt nog prima horen wat om je heen gebeurt. Dus als je een erg isolerende koptelefoon wilt is dit niet het product wat je zoekt.

Maar daarentegen is de headset wel licht en heb je geen last van de headset lang op hebben.

Het draadloze aspect van de koptelefoon is echt geweldig. Geen gedoe met draden meer die in de war zitten of je blijft ergens achter hangen. Dit is echt wat het product zijn waarde geeft.

De geluidskwaliteit is voldoende, Gegeven dat het geluid via bluetooth wordt verstuurd, en de prijs van de koptelefoon ben ik erg tevreden met de kwaliteit van het geluid. De bas en lage tonen zijn vrij goed, maar in het hoge gedeelte van het geluid is het niet super. Maar ik ben er meer dan tevreden mee.

Ik heb de koptelefoon getest met OSX en het werkte direct zonder enig gedoe. De stream was top zonder onderbrekingen. Ook op mijn iPad en iPhone werkte het direct en zonder problemen.

update (22-7-14): Na een aantal maanden gebruik heb ik nog een klein minpuntje gevonden. De headset geeft namelijk geen indicatie over hoelang de headset nog mee gaat. Geen indicatie op de headset zelf, maar ook helaas niet uit te lezen via bluetooth.

Heb jij ook een Philips Bluetooth stereo headset (Oranje, Zwart)?

Goeie review, en ik deel je mening grotendeels, afgezien van de geluidskwaliteit die me toch echt erg tegenviel (de bas was echt erg wazig/flauw), hoewel dat gedeeltelijke te verwachten was bij een BT connectie heb ik daar tussen m'n laptop en BT receiver (op de versterker aangesloten) echt een flink stuk minder. Eerlijk gezegd gebruik ik onderweg liever de kabel.

Waar ik nog benieuwd naar was, en of jij daar enige ervaring mee had, is de vochtbestendigheid. Ik heb er tot nu toe niets over gelezen in reviews. Zelf gebruik ik de hoofdtelefoon veel buiten en aangezien we in NL leven dus ook regelmatig in een buitje o.i.d. Met een gewone hoofdtelefoon heb ik daar nooit last mee gehad maar met de open connectoren e.d. vraag ik me af hoe lang de SHB7000 het volhoudt.

Anyway, goeie & duideljke review :)

[Reactie gewijzigd door asteriK op 25 juli 2024 15:05]

Oh ik gebruik de headset eigenlijk alleen op het kantoor om niet afgeleid te worden door allerhande zaken rondom me heen. Ik gebruik de headset eigenlijk nooit als ik reis, dan gebruik ik liever een set in ears headphones. Dus qua vochtbestendigheid kan ik je (gelukkig :) )niets vertellen.

Ik vind de bass eigenlijk wel prima. Maar dit hangt ook af van wat voor soort muziek je houd waar dit wel of niet van groot belang is. Verder is de audio kwaliteit best goed voor een BT 2.1 ERD stream. Mocht je betere kwaliteit willen moet je op zoek gaan naar een headset die het nieuwere APTx protocol ondersteunen.
Anoniem: 649328 @MenN14 januari 2015 13:53
Goedendag,

Ik heb ook net deze headset aangeschaft. Pairen met mijn lg g2 is uiteindelijk gelukt. Maar nu wil ik hem ook gebruiken icm mijn Samsung Galaxy 2 tab 10.1 en de Samsung S2.
Echter beide devices zien hem niet. Enig idee hoe ik dit kan oplossen.

Al vast bedankt