Logitech G700s Rechargeable Gaming Mouse Review

incapable
5 maart 2014, laatste update op 5 maart 2014, 1.648 views

Logitech G700s Rechargeable Gaming Mouse

Ik heb de g700s afgelopen week gekocht, specificatiegewijs zag hij er goed uit en stak zeker uit boven andere game muizen. Even alles onder elkaar:
Verpakking
Uitstekend, wat we tegenwoordig van logitech verwachten. Mooi doosje, eenvoudig uit te pakken(geen scharen etc.)
Bouw
Het is te merken dat er nagedacht is over de vorm van de muis, hij sluit prima aan op mijn hand(bij meeste muizen zweef je er toch een beetje boven) en voelde mooi licht. Het kunstof voelt goed aan, licht materiaal maar voelt zeker stevig aan. De rubberen zijkanten zijn ruw en van een soort rubber dat niet vervelend word na lang gamen, zweethandjes zijn hierbij geen probleem.
precisie
Direct vanaf het eerste gebruik voelde het al soepel aan.

Pluspunten

• Goede ligging in de hand
  • Goede bouwkwaliteit
  • Hoge DPI
  • Zeer hoge rapportsnelheid
  • Echt goed werkende draadloze communicatie
  • Licht

Minpunten

• Software is buggy

Verpakking

Bouw

precisie
Direct vanaf het eerste gebruik voelde het al soepel aan. De muis heeft een gigantisch hoog DPI bereik(8400 DPI) en een mooi hoge rapportagesnelheid. Dit zorgt ervoor dat de muis erg nauwkeurig is en er geen stotters te merken zijn, deze stotters zijn iets wat mij nooit is opgevallen maar nu ik deze muis aangesloten heb is het verschil duidelijk merkbaar. De 8400 DPI leken mij eerst nogal nutteloos, over het algemeen is 6400 meer dan voldoende, maar in combinatie met de hoge rapportagesnelheid is het zeker een fijn iets om te hebben.

Draadloos en batterij
Zoals altijd is het draadloze systeem van logitech super, er is geen verschil met bedrade muizen. Het signaal blijft tot zeker 5 meter nog 100% goed, veel verder heb ik het niet getest, waardoor het geen probleem is dat de ontvanger een einde weg staat waar nodig. De baterijduur kan worden gezien als aan de lage kant maar het gaat wel om een gamemuis. Er zit 1 AA oplaadbare nikkel batterij in, meer is niet wenselijk ivm gewicht. Na een aantal dagen gebruik is te merken dat hij bij een paar uur gamen en veel desktopgebruik de muis tussen 8 en 10 uur mee gaat op deze batterij. In mijn game profiel word een DPI van 2300 met de maximale rapportsnelheid(1000 rapports/sec) en mijn desktop profiel heeft de laagste rapportsnelheid(126 rapports/sec) en op ongeveer dezelfde DPI. Dit even om aan te tonen dat dit redelijk gemiddeld gebruik is.

Software
De software opzich werkt goed, een goed uitziende en goed uitgedachte interface. Het programmeren van de G-keys gaat mooi gemakkelijk en heeft veel opties. De profielen werken ook goed en het instellen van DPI gaat gemakkelijk. Het valt zelf in te stellen hoe profielen en dpi gewisseld moeten worden op de muis(via de G-keys), eigenlijk alles is mogelijk.
Echter, de software heeft een aantal grove bugs(crashes wanneer de software moet worden geopend) en het meest iriterende is dat profielen in de muis soms vergeten of teruggedraaid worden. Dit zijn problemen die nog zeker opgelost moeten worden door logitech. Er zijn al redelijk wat klachten over bekend maar logitech reageert er nog niet echt veel op en neemt zijn tijd voor het repareren voor de bugs.

Conclussie
Over het algemeen een super muis, goede bouwkwaliteit, erg nauwkeurig en geweldig instelbaar. De baterijduur is in vergelijking met een standaard office muis aan de lage kant maar voor een game muis met zulke hoge rapportsnelheiden behoorlijk indrukwekkend. Het enige echte minpunt is de software op dit moment al verwacht ik wel dat dit gerepareerd word. De muis is wel 100 euro wat lichtelijk aan de hoge kant is maar hiervoor krijg je wel kwaliteit terug.

Heb jij ook een Logitech G700s Rechargeable Gaming Mouse?

Beste,

Ik ben ook op zoek naar een goede muis. Ik heb een weekje geleden de G502 besteld, echter vond ik deze muis niet mooi, knoppen op een onlogische plek (eigenlijk alleen de duimknop, waar je je duim de hele tijd op hebt... Zeer hinderlijk!) dus deze terug gestuurd, en nu naar de G700s aan het kijken. Het is nu ruim een jaar later na de review, ben jij nog steeds tevreden? Raad jij deze muis aan? Ik gebruik de muis voor games: shooters vooral. En uiteraard voor het normale bureauwerk!
Ik hoop van je te horen :-)

Jefixed
Ik ben nog steeds super tevreden, alleen de profiles kunnen af en toe raar doen maar dan moet je de logitech gaming software een schop geven(is een software probleem).

Verder, super ding, zelfs na een jaar nog :)
Heb 'm vandaag binnen gekregen! Aansluiten & Klaar :P Perfect. Alleen nog ff goed wennen aan de muis, denk wel dat dat gaat lukken :D
Hi, heb jij ook dat die muis best wel glad is? Ben altijd rubber aan de zijkant gewend geweest, dit is kunststof. Krijg wat sneller zweethanden. Is dit een kwestie van wennen?
Goede review!
Je beschrijft veel details en onderbouwt deze ook goed voor een apparaat waar je eigenlijk geen benchmarking of iets voor hebt.
Ik was zelf ook op zoek naar een nieuwe muis, maar ik heb besloten dat dit hem gaat worden!

off/
Je zegt in je conclusie dat je hem voor 100,- hebt gekocht, terwijl bij prijzen rond de 80-85,- staat.
Misschien heb je hem in een slechte deal verkregen ;)
Ja 100 euro is iets aan de hoge kant vergeleken met een aantal webshops, de conventionele prijs is toch verder wel 100 in normale winkels. Ik had hem inderdaad via web kunnen bestellen maar dan nog, 80-85 is alsnog prijzig ;)
Goede revieuw van een fijne muis.
Maar zelf heb ik er al 2 kunnen terug brengen.
Elke keer gedoe met de knoppen.
Eerst de gewone 700 daarna de 700s.

@LoCoZ ik heb er ook 100 voor betaald.
De G700 was 80-85 de G700s betaalde ik 100 voor bij de mediamarkt.
Gedoe met de knoppen? Ik heb ook vermeld dat ik gezeur heb met de software die steeds knoppen door elkaar haalt maar echt met dr knoppen zelf?
Lag echt aan de muis zelf.
Je kan er ook over terug vinden op het net.( Logitech G700 Double Clicking Issue)
De linker muisknop regeistreerde 2 maal.
Dit was bij de originele G700.
Bij de s versie werkte na een week de terugknop niet meer.
Gelukkig heb ik nu een goede en doet hij het perfect.
Mooi om te horen, ik heb zelf nog geen problemen gehad gelukkig. Mocht dit veranderen dan pas ik de review er op aan :)
Mijn maat had ook al zijn G500 2x moeten inleveren.
Hie komt dat toch?

Ik zou grag deze g700s kopen, maar nu jullie zeggen dat de knoppen nog steeds soms niet goed werken doet mij weer twijfelen.
Als je m bij de mediamarkt koopt kan je m terug brengen en meteen weer een nieuwe meenemen.
Het is dus niet dat je m moet opsturen en dan tijden zonder (game)muis zit.

En ik denk dat wij wat peg gehad hebben en het bij de meeste mensen niet gebeurt.
Het is echt een fijne muis.
Ik heb gezegd dat ik er geen last van heb maar het is wel iets om even naar uit te kijken. Op dit moment heb ik nog steeds geen problemen op de software na :)
Ik heb er zelf ook een en ben er erg tevreden over.
Ik heb alleen twee aanmerkingen:
- De G-knop vooraan bij de linker muis knop klikt heel raar, af en toe is hij wat lastig in te drukken
- Het snoer waarmee je de muis moet opladen is heel stug, bijv. als je aan het gamen bent en je muis is leeg moet je hem opladen. Ik heb er dan last van dat de bewegingsvrijheid van de muis word beperkt.

Verder een hele chille muis, knopen duidelijk te onderscheiden. En het zijn er gelukkig heel veel:)
Je kan die kabel ook vervangen met een soepelere mini usb-usb kabel.
Misschien dat je dan minder last hebt.
Je kan die kabel ook vervangen met een soepelere mini usb-usb kabel.
Misschien dat je dan minder last hebt.
Ja maar dat is weer zonde omdat deze kabel mooi aansluit.
Meestal word de kabel over tijd minder stug, hopelijk word het wel beter dan
Nette review!

Mijn G700 is nu ongveer 1,5 jaar oud en werkt nog zeer goed, het enige minpunt vind ik de afmeting, voor mij is die iets te klein. Een muis vinden die bij mijn hand past en genoeg knopjes heeft, is nogal moeilijk te vinden, de G700 komt het dichtst in de buurt.