Het toetsenbord voelt zwaar en degelijk aan. Ik heb het ondertussen een half jaartje en ben nog erg te spreken over de lichte toetsaanslagen, de gevoelde degelijkheid (geen rammelende / lossige toetsen, de spatiebalk gaat netjes in z'n geheel naar beneden en werkt ook als je op een uiteinde drukt, etc) en de n-key rollover. In games (en daar is deze plank primair voor bedoeld) is het een heerlijke lichte drukker waarbij ik nooit meer een aanslag "mis" of een knop indruk die niet gevat wordt door de PC. Ik speel bijna alleen shooters en die zijn hier uitstekend mee te doen, veel beter dan mijn voorgaande ramplankjes met meer en minder diepe aanslag op rubberen domes. Af en toe een paar kilometer tekst is ook geen issue, alhoewel ik als...
... en daarmee is het geen nadeel? Zeker vergeleken met niet-cherry borden is dat een ding wat je wilt weten voor je er 90 euro voor uitgeeft. Ik geef nergens aan het ding alleen met andere mechanische borden te vergelijken.-Cherry's maken altijd herrie.
Ik denk, vooral omdat die ringen toevoegen geen nadeel oplevert qua aanslag of het gevoel van de toetsen, daar dus echt anders over: de herrie die je knoppen maken als ze de backplate raken is gewoon onnodig. Dat de toetsen zélf dan nog hoorbaar zijn is waar, maar dat knalhard getak op het backboard is (grotendeels) weg.-Dempende ringen is altijd al een rot klus geweest. En is ook niet perse nodig. Is dus geen negatieve eigenschap van het tobo zelf. Is een persoonlijke keuze/afweging die de gebruiker zelf maakt.
90 euro is inderdaad reteduur en daarom wat mij betreft het vermelden waard dat je dan dit soort dingen nog zelf moet doen.-Ducky is rete duur en je betaald gedeeltelijk ook voor de naam. 90 Euro is de instap prijs en voor dat geld mag je niet verwachten dat de dempende ringen er al opzitten.
Nee, dat is natuurlijk zonde. Juist de aanslag van een Cherry MX switch is één van z'n goede eigenschappen. Dat is als een Audio Quattro te kopen, om 4x4 vervolgens uit te schakelen.En voor die prijs zou je eigenlijk verwachten dat dat af-fabriek gebeurd was.