Inleiding
Dit is een korte review van een eenvoudig product. Graag ook als zodanig beoordelen. Ik beoordeel het gebruik van dit bordje in een zakelijke omgeving waar het in de regel 5 dagen in de week wordt gebruikt.
Ik heb dit bordje gekocht vanwege de prijs, compactheid en het gebruik met de unifying ontvanger. Naast een aantal gebruiksnotities wil ik graag in deze review de batterijtijd gaan bijhouden.
Uitpakken en aansluiten
Ik he de doos al weggegooid, dus maar even een plaatje van dezelfde doos van het net geplukt.

De doos is uiterst simpel. een kartonnen doos met daarin - verrassend - het toetsenbord, de nano ontvanger, 2x duracell AA batterijen en een CD-rom met software (die gelijk in de kliko verdwijnt).
De ingebruikname is eveneens ubersimpel. Unifying nano ontvanger in de USB poort en batterijen er in, toetsenbord aanzetten en klaar. Hieronder een plaatje van de unifying ontvanger.
Heb je al een unifying ontvanger, dan kan dit product er natuurlijk gewoon bij aangesloten worden. Via de setpoint software vind je een link naar de unifying connector om een extra apparaat aan te sluiten. Zie plaatje hieronder.
Gebruik
De aanslag van dit bordje is erg prettig. Niet zo zacht als een laptop toetsenbord, maar een beduidend zachtere aanslag dan een gewoon toetsenbord. Ook is er voldoende travel.
Bovenaanzicht

Er zitten wat dedicated knoppen op voor play, pause, volgende en vorige en voor mute en volume. De rest van de knoppen is standaard. Wel kun je via de uit de laptops bekende FN key een 2e functie activeren voor de diverse functietoetsen F1 t/m F12. Een en ander is ook aanpasbaar via Setpoint. Zie plaatje hieronder.
Het materiaal rond de toetsen is erg glad en vingerafdruk gevoelig. Maar de toetsen zelf zijn voldoende stroef om prettig te gebruiken.
Overige notities
Aan de onderzijde is niet erg veel interessants zichtbaar behalve het batterijvak en de pootjes.

De pootjes zijn (vaak) een zwak punt bij Logitech. Ook deze zien er niet reuze stevig uit, maar het bordje is wel licht en ik heb goede hoop dat ze het lang vol houden. Maar tegen een stevige klap - bijvoorbeeld als er een boek op valt - zijn ze naar ik vrees niet bestand.
De pootjes zijn overigens wel voorzien van een rubberen/rubberachtige onderzijde, zodat het bordje niet snel schuift als je de pootjes uitklapt. Aan de voorzijde zitten - zoals zichtbaar is op de foto - aparte rubbertjes (3 stuks). De achterste 2 zijn dus niet in gebruik als de pootjes zijn uitgeklapt. Maar dat zal duidelijk zijn
Batterijvak
Tot slot nog een plaatje van het batterijvak.

Zoals zichtbaar is, er er plaats voor een 2-tal AA batterijen en kan je eventueel de niet nodige unifying ontvanger daar opbergen. Dat is prettig, want als je al een Logitech product hebt met een unifying ontvanger (een muis in mijn geval), moet je die extra ontvanger ergens kwijt. Da kan dus daar.
Betterijgebruik
Daar kan ik nu uiteraard nog niet veel over zeggen. De eerste ingebruikname is geweest op op 12 januari 2014. Ik gebruik het bordje nagenoeg dagelijks (werkdagen) en dan behoorlijk veel. ik gebruik de originele batterijen.
- 1-1-2014 ingebruikname met de meegeleverde batterijen, die uiteraard "vol" zijn. Verder geen relevante informatie via setpoint verkrijgbaar
- 17-3-2014: batterijen zijn nog steeds "vol" . Geen info over hoe veel dagen er nog resteren.
- 11-6-2014: batterijen zijn nog steeds "vol" . Geen info over hoe veel dagen er nog resteren.
- 17-2-2015: verbazend gezien het intensieve gebruik, maar de batterijen zijn - althans volgens setpoint - nog steeds "vol" . Geen info over hoe veel dagen er nog resteren..
- volgende update later