Ik heb eergisteren mijn DV70F5E2HGW (what's in a name...) binnengekregen, en er nu twee wassen mee gedroogd. Ik heb de machine aangeschaft omdat er een tweeling op komst is, en dan gaan we het niet meer redden met drogen op de lijn. Ik wilde per sé een zuinig model omdat we een energiezuinig huishouden (proberen te) voeren, en na flink veel zoeken en vergelijken kwam ik bij deze machine uit.
Echt heel veel ervaring heb ik er op dit moment nog niet mee, maar ik zal toch alvast een paar punten die mij opvielen noteren. Dit is de productpagina op de website van Samsung:
Over zaken als bouwkwaliteit en hoe goed het Samsung-supportapparaat werkt kan ik op moment nog niets zeggen (als ik met de laatste te maken krijg kon het met de eerste wel eens tegenvallen

), maar als daar ontwikkelingen in zijn zal ik deze review met die ervaringen uitbreiden. Op het eerste gezicht viel me qua bouwkwaliteit niets in negatieve zin op; de knoppen voelen degelijk aan en deur sluit stevig.
-edit-
Een kleine toevoeging na negen maanden gebruik van de machine. Linksonder, achter een klep, zit een tweede stoffilter. Als echte Tweakers heb ik natuurlijk de handleiding helemaal niet gelezen

, en dus was ik onaangenaam verrast dat de droogkwaliteit na een tijdje sterk begon tegen te vallen. Toen toch maar het boekje erbij gepakt en het filter gereinigd. Naderhand merkte ik dat dat dit toch echt wel vaak moet (ik doe het meestal elke vier tot vijf droogbeurten) omdat er anders toch wel een vrij dikke laag stof in zit. Ik heb niet het idee dat wij nu zulke extreem "stoffige" kleding hebben, het meeste is gewoon katoen spul. Het is een groot nadeel, maar ik had er niet op gerekend dat dit zo vaak zou moeten. Ik heb ook het idee dat er flink wat stof om het normale stoffilter heen gaat, er zitten vaak hele proppen stof rondom het normale filter. Een beetje onhandige constructie.