Sandisk Sansa Fuze + FM Radio 8GB Zwart Review

Anoniem: 49966
17 december 2008, laatste update op 17 december 2008, 2.713 views

Sandisk Sansa Fuze + FM Radio 8GB Zwart

Geluidskwaliteit:
Een zeer goed mp3 spelertje voor weinig geld. Dit is een van de best klinkende personal media spelers die je op dit moment kunt krijgen en bijna half zo duur als de competitie in dezelfde categorie qua geluidkwaliteit en capaciteit. Ter vergelijking, mijn 5G Ipod 30Gb klinkt overduidelijk slechter dan de Fuze, zelfs als ik de Ipod aansluit op een externe kwalitatief goede externe portable koptelefoon versterker via line out.

Pluspunten

• Fantastische geluidskwaliteit
  • Strak design en goede ergonomie
  • Flac en Ogg support
  • Regelmatige firmware updates met toegevoegde functionaliteit
  • Goedkoop (kwalitatief vergelijkbare spelertjes beginnen bij 1.5 a 2x de prijs van de Fuze)

Minpunten

• Heb tot zover niets negatiefs kunnen ontdekken.

Geluidskwaliteit:

Het geluid van de Fuze is zeer afgewogen en goed uitgebalanceerd zonder overheersende of tekort schietende bas/treble/midden- tonen. Detail en separatie van instrumenten zijn ook erg goed, maar waarin deze speler vooral uitblinkt is de fantastische, natuurlijk klinkende soundstage. Ik gebruik de speler voornamelijk met een Audio Technica ATH-ESW9 koptelefoon en dit is een erg goed klinkende combi.
De enige tekortkoming aan de Fuze qua geluidskwalitet is de equalizer (die ik persoonlijk nooit gebruik) die gewoon slecht te noemen is en ongebruikt gelaten moet worden als je van de fantastische geluidschip in de Fuze wil profiteren.

Overige Functies:
Ik gebruik het spelertje zelf alleen voor audio maar de FM radio klinkt prima. Geluidsopname kwaliteit is niet fantastisch maar zeker goed genoeg als memo recordertje. Video heb ik niet geprobeerd (daar heb ik mijn Touch HD voor).

Uiterlijk en Ergonomie
Ik vindt de Fuze een mooi simpel en strak design hebben. Het spelertjer is lekker klein maar ligt toch prettig in de hand en ik heb geen enkel probleem met de ergonomie kunnen ontwaren.

Andere Voordelen:
Met de laatste firmware biedt de Fuze Ogg en Flac support. Verder is Sansa erg actief met het toevoegen van functionaliteit en het fixen van bugs via firmware updates en luisteren ze daarbij goed naar de gebruikers community.

Heb jij ook een Sandisk Sansa Fuze + FM Radio 8GB Zwart?

Hoe vind je de radio-ontvangst? Ik heb de ontvangst van cowon en sandisk vergeleken (op dezelfde locatie, zelfde koptelefoon), en daar kwam cowon beter uit. Sandisk overigens niet slecht hoor.

En: de sandisk is geen UMS. Je hebt dus een tool nodig om muziek op de player te zetten, en je bent gebonden aan de indeling van je id3-tags. Bij verzamelalbums soms onhandig.
Onjuist, zie ook mijn (uitgebreidere) review, dit is niet nodig, Fuze kan ook gewoon als een schijfje in verkenner herkend worden. Dit kan je wijzigen bji de opties.
Wil nog wel wat negatiefs toevoegen:

-video MOET geconverteerd met Sansa Media Convertor, en daarbij gaat geluid laggen t.o.v. video

Verder ben ook ik er zeer content mee
Anoniem: 309087 6 juli 2009 23:16
Beste,
Ik wil ook een sansa fuze gaan kopen maar voorat ik de 8gb koop heb ik een vraagje.
Kan ik ook gewoon een 2gb kopen en dan een microsd van bv 8 gig erin zetten? want die microsd kosten niets meer en ik denk dat ik dan goedkoper uitkom als de 2gig + 8gig erbij aankan.
Maarja ik weet niet als de 2gig het aankan dus vandaar dat ik jou om hulp vraag, ik heb genoten van de review.
Las echt lekker en ben veel te weten gekomen, bedankt!

Hopelijk hoor ik hier nog iets van;

Alvast bedankt

AleSSiiOo _/-\o_
Goedenavond!

ik wil een nieuwe speler kopen omdat mijn creative zen 8gb met mini harde schijf laad-geluiden produceert voor het laden van nummers en tijdens nummers als ze langer duren dan een aantal minuten. Heeft deze speler daar last van?

Mvg,

Thomas
Ik wil even melden dat bij dit model de draaiknop heel erg slecht is, de aansluiting binnen in lijkt alsof het geconstrueerd is om kapot te gaan...