Dell XPS 15 (9530-4883) Review
7 februari 2014, laatste update op 7 februari 2014, 3.232 views
Rapporteer
Gisteren is m'n XPS15 gelukkig gerepareerd, het was uiteinelijk dus maar twee dagen wachten op het vervangende moederbord.
M'n vorige laptop was een Sony Vaio VGN-FW41E Core2Duo T6400 laptop, nu alweer 4,5 jaar oud.
De laptop doet het nog goed maar kon toch bepaalde taken niet meer aan.
Daar de Vaio naar m'n vriendin gaat, kon ik na hard werken en sparen de XPS 15 kopen.
Met een werkende Nvidia GT750M chip kan ik nu dus gerust m'n ervaringen delen.
Pluspunten
- Scherm, scherm en scherm :)
- Snelheid
- SSD
- Geheugen
- Bouwkwaliteit
- Werktijd op accu
Minpunten
- Matig touchpad
- Matig keyboard
- Geen ethernet
De laptop doet het nog goed maar kon toch bepaalde taken niet meer aan.
Met een werkende Nvidia GT750M chip kan ik nu dus gerust m'n ervaringen delen.
Ik kan niet anders zeggen dan dat het een zeer mooi gebouwde laptop is. De stevigheid van de behuizing, de aluminium afwerking het voelt allemaal erg goed en premium aan. Onder volle belasting laten de fans zich goed horen, tja snelheid heeft een keerzijde. M'n GT750M GPU is dus wel defect geraakt, en dat na slechts 1 dag gebruik, ik had waarschijnlijk een maandag ochtend moederbordje te pakken, het is gelukkig keurig opgelost.
Over het toetsenbord ben ik toch wat minder te spreken, het is voor mij een wat krap toetsenbord. voor mijn gevoel ligt het ook wat te ver naar achteren. De ruimte aan de zijkanten hadden ze wellicht kunnen gebruiken voor een apart numpad.
Het touchpad vindt ik redelijk, soms registreert hij de aanrakingen toch wat vreemd en onnauwkeurig.
Wellicht moet ik er nog wat aanwennen. De knopwerking is ook wat stug..
Wat is het toch een mooi, helder en super scherp scherm, de resolutie en kleur weergave is echt super!
De helderheid stel ik bij standaard gebruik in op 50%.100% is echt te helder. De scaling problemen neem ik maar voor lief, dat zal vast binnenkort tot het verleden horen.
Over de snelheid niets dan lof, de Samsung 840PRO msata SSD is lekker rap, de Intel Core i7 doet z'n werk lekker rap en de 16GB geheugen biedt voor nu en de toekomst voldoende ruimte. M'n VM'tes kunnen er iig leker op pruttelen.
Qua aansluitingen heb ik vodoende aan de aanwezige USB poorten en de hdmi en mini-dp poort, een ethernet poort mis ik echter wel. Dell had op z'n minst een USB dongeltje mogen meeleveren.
De batterij houdt het bij mij zo'n 6,5-7 uur uit, dan doe ik geen gekke dingen, wat browsen en scriptjes schrijven.
De GT750M moet ik nog goed testen, dat gaan we nu dus maar eens doen.
Ik heb € 1699 betaald voor het top model (15% VIP korting), dat vindt ik een goede prijs, de volle € 2099 is toch echt te veel voor het geboden.