Lenovo IdeaPad G700-00140 Review

4 februari 2014, laatste update op 4 februari 2014, 1.207 views Rapporteer

Hallo, Ik heb een Lenevo G700 en ik wil graag mijn bevindingen delen met jullie! Ik heb hem voor mijn opleiding gekocht voor 600 euro. En ik vind het nog steeds een goede investering. Ik heb hem gekocht omdat ik een laptop nodig had met veel vermogen om ook mijn games te kunnen draaien. First look ik kreeg hem netjes een week na bestelling geleverd en er was niks mis mee. keurig netjes afgeleverd. nadat ik alle zooi van me bureau had weg geworpen legde ik de doos neer en aanschouwde mijn nieuwe parel. een mooie robuuste uitstraling door de stalen look. met windows 8 erop lekker snel binnen 6 seconden opgestart ( met inlog scherm en al erbij). Specs Eigenlijk heb ik geen opmerkingen over de hardware: 8GB RAM Intel Core...

Pluspunten

• Windows 8.1
  • Veel ruimte om dingen te doen
  • Bijna geen geluid van de uitlaat
  • Niet zwaar
  • Mooie look

Minpunten

• Niet voor de serieuze gamer
  • Groot scherm dus ook een grote laptop ( kan positief zijn in mijn geval )

Hallo,

Ik heb een Lenevo G700 en ik wil graag mijn bevindingen delen met jullie!

First look

Specs
Eigenlijk heb ik geen opmerkingen over de hardware:
8GB RAM
Intel Core i5 3230M
GeForce GT720M
1TB opslag wat meer dan genoeg is voor mij.

Gaming

Ik houd van games, en heb daarom wel gekeken naar het nieuwste en wat aardig goed is voor het geld. hoewel het me tegenvalt van de prestaties. Natuurlijk het is en blijft een laptop en voor wat erin zit is dit pittig goed.

Games die ik speel:
  • APB ( op low kan ik hem draaien.. geen idee maar ik lagg er zwaar op het spel..)
  • COD: Ghost ( Low.. Je merkt wel dat je lagg hebt zelfs op low maar je merkt in details het niet echt want je gaat toch binnen 30 seconden dood)
  • Minecraft ( Draait gewoon goed )
  • Nether ( Alles uit en je hebt geen lagg.. Het is ALPHA dus lagg en tweaks zijn logisch)
  • LoL ( Makkelijk op ultra of high, alles op max zeg maar.)
de resultaten zijn door mij getest, dit betekent niet dat u gelijk fps drops krijgt of een lage fps hebt.. het kan door mij komen dat ik bijv. een virus heb..

"Ik heb telkens op de achtergrond een melding dat het geheugen vol is.. Als iemand weet waardoor dit komt graag even reageren. Voor een laptop met 8 gb ram zou dit niet mogen.. ook bij prestaties draai ik alles onder 40%.."

*** BELANGRIJK!!!! ***
De Harde schijf die erin zit heeft een 8MB cache ! Dit zorgt ervoor dat na een jaar/half jaar er een error komt met geheugen problemen!!!! Er is gewoon weg geen ruimte na een half jaar om alle files van games te verwerken.. 8 MB is gewoon te weinig! Fix: Koop of een SSD of een betere hardeschijf!!

Geluid
heerlijk sterk geluid, ook met de Dolby surround system kan je in de woonkamer mooi een film kijken op je schoot met de beleving als een echte Home system.

Verder werkt alles naar behoren, voor een serieuze zakenman of voor de doorsnee computeraar is dit een zeer goede kwaliteit laptop. Alles vlot en lekker stabiel !

verder ben ik dik tevreden over de laptop, alleen jammer dat ik niet volop kan genieten van de games.

Heb jij ook een Lenovo IdeaPad G700-00140?

Als je een gaming laptop had gewild, had je beter een model kunnen pakken met een betere GPU. De GT720M is nu niet echt een bijzondere grafische kaart, en eigenlijk nauwelijks geschikt.
Makkelijk, Het is 1 van de nieuwste kaarten ... oké het haalt misschien de frame rate die je wilt maar je kan makkelijk op een 720m gamen. Niet op ultra maar niet op Low

Trouwens wil je echt gamen dan zou ik voor een kast gaan, goedkoper op termijn en in het algemeen en veel meer prestatie.

Laptops worden te warm en dan kun je doen wat je wilt maar ze blijven warm.

Ik heb er een tijd lang perfect op kunnen gamen maar ik merk nu echt dat de HDD mij dwars zit.

SSD erin en klaar perfecte medium/low end game laptop
Maar wat ik zeg - GT720M is een low end kaart, en voor 't geld had je wellicht toch een betere keus kunnen maken qua 'gaming' laptop :) dat de kaart nieuw is wil niet zeggen dat hij bepaald rap is, hij zit nu eenmaal in 't lage segment.
Nou ik heb op de low end kaart BF3 op max gespeeld.

APB op Medium

COD Ghost op low

----
Het kan wel een low end maar voor wat erin zit qua CPU en RAM zou hij makkelijk games kunnen dragen
----

Natuurlijk ik kon voor een Alienware laptop of iets anders met dikke gear erin kunnen gaan maar ik was op zoek naar een variatie van games en uithoudings vermogen. De batterij gaat 8 uur mee.. Nu niet meer door het verkeerd opladen maar ik denk wel zeker dat je hier mooi op kan gamen als je een tussen uur hebt of thuis even na het huiswerk een potje cod of lol wilt doen..
Verwijderd @20 februari 2014 17:03

De kaart draait BF:3 niet op high, laat staan maximum. De benches spreken boekdelen. Het blijft een low end kaart - en als je een 'beetje' wil gamen kan dat zeker, maar voor 't serieuze werk zijn er gewoonweg betere keuze's.
Natuurlijk kan je altijd voor beter gaan.. Ik heb BF3 op max gespeeld :) met 40 fps en drops naar 30..