OPMERKING!!!:
De odroid-u3 community edition is precies hetzelfde als de odroid-u2 qua inhoud, alleen met een extra usb poort en een veel gunstigere prijs!
Mocht je dus denken de u2 te kopen, koop gewoon de u3, deze hebben ook dezelfde builds!(per odroid heb je een appart voor die odroid gemaakt OS nodig behalve de u2 en u3, deze kunnen dezelfde build gebruiken)
Ik heb net even opgezocht, ik heb de odroid-u2 sinds juni 1 en kwam toevallig langs deze pagina en vond het wel is tijd om een mooie review te gaan schrijven over mijn mini-computer.
Bij mijn bestelling halverwege mei heb ik naast de odroid-u2, de bijbehorende power adapter gekocht(let op!! dit is een aparte power adapter, niet zo als de raspberry pi), een micro sd card met android erop en de hdmi kabel.
Het doel van de odroid was duidelijk, het automatiseren van mijn downloads en zo uiteindelijk het volledige genot hebben van onder komen, tv aanzetten en mijn net gedownloade series kijken in HD! Aangezien ik prive torrent trackers gebruikte kon ik niet een torrent client gebruiken van android en na het een en ander opzoeken ben ik bij debian uitgekomen. Dit is een van de top distro's van linux.
Ik heb voor de odroid-u2 gekozen omdat ik op zoek was naar een torrent server die aan het volgende voldeed:
- Een kleine computer die ik makkelijk ergens kon neerzetten
- Weinig energie verbruik
- Niet te veel mocht kosten
- Het moest een snelle CPU hebben
- Zelf kiezen welke distro je wilt
Hier voldeed de odroid-u2 volledig aan en dus heb ik hem besteld.
Wat specificaties van de odroid-u2:
2x USB, 1x microHDMI, 1x 100Mb/s ethernet poort, 1x microSD kaart slot, 1x EMMC card slot
CPU: 4x 1.7Ghz, de quadcore die ook in de S3 telefoon zit, maar dan wat opgevoerd.
GPU: MALI 400 volgens mij
Memory: 2GB
HDD: niks, je moet zelf een micro-sd of EMMC gebruiken om hem op te starten en dan een USBHD koppelen.
Wat is EMMC?
EMMC is wat in een mobiel zit als opslag, bijv de S3 heeft 16GB opslag, dit is dan een ingebouwt, veel sneller micro SD kaartje eigenlijk. Vanwege de snelheid ook duurder.
Tenzij dat je van plan bent dingen te doen waar je echt snelheid voor nodig hebt of meer opslag op de odroid zelf, is het het extra geld meestal niet waard.
Aankomst
Na 2 weken(als ik me het goed herinner) kwam de odroid aan. De micro sd kaart komt standaard met android aan. Ik heb deze toen aangezet, beetje mee rond gespeeld, internet siteje bezocht. Alles werkte, dus tijd voor het echte werk. Ik heb toen debian geïnstalleerd op de micro sd kaart, de stappen volgende die op odroid.us staan uitgelegd(t is allemaal veel uitzoeken als je als "noob" begint, maar je komt er wel uit!) en deze vervolgens opgestart. Zonder enige linux ervaring ben ik hier aan begonnen. Als eerste ben ik toen begonnen met uit te zoeken wat ik het beste voor het automatisch downloaden van mijn torrents kon gebruiken, ik heb vervolgens gekozen voor een combinatie van deluge en flexget gekozen(niet heel common, meeste kiezen voor Autodl-Irssi) en hier werk ik nog steeds mee!
Nou over de odroid zelf, ik heb ondertussen na 7 maanden nog steeds alles werkend qua hardware(waar ik heel erg bang voor was aangezien het een net begonnen bedrijf was). Het werkt nog steeds erg snel, de torrents downloaden met 4MB/s en ondertussen doet die veel meer dan alleen downloaden waaronder, unrar'en, verplaatsen naar de nas en ondertitelingen zoeken voor de series met subliminal.
Het mindere gedeelte..
Na het installeren van debian gaat alles de eerste maand geweldig, geen problemen, geen uitval, gewoon perfect, echter daarna begint het mindere gedeelte. Doordat er iets mis is met de debian builds van odroid(denk ik tenminste..) begon na een maand de odroid af en toe uit te vallen, dit begint met een keer, dan na 2 weken weer een keer en dan elke week of zelfs nog korter. Ik heb meerdere keren het odroid forum hiervoor bezocht echter we kwamen niet tot de uiteindelijke conclusie waarom dit juist bij mij gebeurde? Ik begrijp ook niet dat ik nergens anders mensen met mijn probleem vind.. Ik heb na de eerste keer dat ik echt gek werd van de problemen opnieuw debian geïnstalleerd, dit had uiteindelijk het zelfde resultaat, weer eerst niks en dan steeds sneller dat die uit viel. Tot dat ik vandaag er weer gek van werd en me nu XUBUNTU er op heb gezet. Dit is een build die nu ook samen gaat met de U3 en ik hoop en verwacht eigenlijk dat deze een stuk stabieler is. Daar doe ik echter nog geen uitspraak over.
Andere OS'es
De odroid community bied ondertussen een hele hoop linux disto's aan met binnenkort waarschijnlijk zelfs chromium OS(dat ik persoonlijk haat maarja

). Voor een beetje een idee te krijgen, kun je hier is kijken:
Het aanbod voor de U3 is op dit moment nog niet zo denderend maar dit is nog op aan het komen.
Het aanbod valt wel mee als je kijkt voor het aantal gebruikers. Er is maar een hele kleine fractie actief op het forum. Volgens mij gebruiken de meeste mensen de odroid vooral met de stock mee geleverde android.
Andere toepassingen
Ik heb zo ver over de volgende andere toepassingen gehoord of gelezen.
- Spelletjes computer
- Programmeer computer
- Normaal computer, hij is overigens erg snel op linux, helaas is en zal er ook nooit een windows verisie ondersteund worden.
- XBMC Media center, echter als je hem hier alleen voor wil gebruiken raad ik de raspberry pi aan met RaspBMC, dit gebruik ik en werkt geweldig!!
http://magazine.odroid.co...DROID-Magazine-201301.pdf , hier staan ook nog wat toepassingen in.
Zou ik in de toekomst nog een odroid halen?
Als er nog is een odroid uitkomt met USB3.0 en Ethernet poort 1000Mb/s zou ik deze zeker kopen aangezien ik dat toch wel een gemis nog vind, zo merk je al snel met het kopieren naar de NAS dat die het limiet van 12MB/s (vanwege de 100Mb/s Ethernet poort) er snel bereikt en met films van meer dan 10GB groot, soms zelfs meer dan 20, is dat niet zo handig.
Nog een groot nadeel!
Ongeveer 2 weken na aankomst kregen wij nog een dikke brief waar eventjes leuk op werd uitgelegd dat je nog flink wat import belasting moet betalen, wat op het bedrag van rond de 120$ ongeveer 40 euro was. Waardoor ik dus rond de 130 euro in totaal uitkwam. Aanradertje is dus de hdmi kabel in nederland te kopen en het zelfde geld voor het micro SD kaartje!