Voor het eerst speel ik weer een race game zins tijden. Ik heb eerst de vele reviews doorgenomen en dat gaf mij toch wel twijfels omdat NFS Rivals op de pc niet lekker zou lopen vanwege de fps cap van 30 fps.
Na wat verder zoeken kom ik een fix tegen dus ik dacht daar word het vast beter op. Ik heb de game daarom als nog wel gekocht voor de pc en dat was een goede set.
In eerste instantie speelde ik de game op 30fps en dat is inderdaad erg onprettig gamen. Je ziet namelijk dat alles tegengehouden word door lage fps van 30 en dat voel je ook nog een in de gameplay.
Met de fps fix die je in het pictogram van de game kunt invoeren onder snelkoppeling deze code " -GameTime.MaxSimFps 60 -GameTime.ForceSimRate 60+ " voelt en ziet de game er gelijk beter uit.en zelfs de gameplay word beter.
Achteraf ben ik dus toch tevreden over de game omdat Need for Speed Rivals mij dwingt om door te spelen en dat heb ik al in tijden miet meer meegemaakt met racegames.
Het gevoel van doorspelen heeft vooral te maken omdat er veel sfeer en uitdaging in de game zit. Als je dan online speel kom je altijd iemand tegen die er voor zorgt dat ik er tegen wil racen of ik word zelf uitgedaagd om te gaan racen daarom dwingt het mij om door te spelen.
Ik speel de game zelf met een 360 controller voor op de pc en dat speelt heerlijk soepel weg. Ik kan verder helaas Niet vertellen welke controllers meer maar ik heb wel mee gekregen dat stuurtjes niet werken in dezen game wat een gemis is voor sommige gamers.
In deze game heb je ook alle vrijheid, je kunt missies doen of je kunt gewoon iemand uitzoeken om tegen te gaan racen, dat kan een vriend zijn of tegen de PC.
Je kunt kiezen om politie te zijn of om een racer te zijn, tot nu toe heb ik alleen
de racer geprobeerd en daar zal ik het dus ook wat meer over hebben.
Verschillende game modes
Verder heb je ook verschillende spel opties wat de game heerlijk uitgebreid maakt, je kunt bijvoorbeeld er voor kiezen om een duel te doen tegen een vriend of tegen de computer maar je moet wel uitkijken want de politie ligt altijd wel ergens op de loer.
Je kunt de politie uitdagen en dan moet je zo snel mogelijk een schuilplaats vinden en als je daar eenmaal in zit dan heb je van de politie gewonnen en heb je weer wat punten te pakken.
Pursuit vind ik nog het leukst, je moet dan racen tegen meerdere racers en daar bij zit gelijk al de politie op je hielen en je moet dan ook nog eens een flinke afstand afleggen. In mijn eigen filmpje is te zien hoe ik deze modes speel maar helaas kreeg de politie mij als nog te pakken.
De uitbreidingen van de auto's zijn maar simpel en weinig. Dat is iets wat ik wel weer minder vind en in eerdere NFS games een stuk beter was.
Zo mis ik zelf erg de uitbreidingen met body-kits, uitlaten, banden en dat soort dingen.
Echter daar in tegen heb je nu wel achtervolgingstechnologie. Je kunt bijvoorbeeld hier mee een auto uit je baan stoten met met elektrische ladingen, dit is ook te zien in het begin van mijn filmpje hier helemaal onder aan..
Verder over de auto's zelf. Je begint met 2 auto's maar als je de missies doet kom je er achter dat je snel nieuwe auto's vrij speelt, deze auto's kun je dan kopen met je verdiende punten.
Ne ben ik zelf begonnen met de 2 auto's die je al hebt. Deze 2 auto's gaan absoluut niet snel vergeleken met de audi r8 v10 coupe die ik later heb gekocht, wat een heerlijk ding is dat trouwens want deze slipt minder snel weg als je weg rijd en is makkelijk op de weg als het gaat om de auto te bedwingen.
Hier de Audi R8 V10
YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=qLmu4gBQgME&feature=youtu.be]
Pas op als je graag je punten wil behouden van een race mag je niet opgepakt worden want dan raak je alle verdiende punten kwijt maar dat geeft je wel het gevoel van 'pouw nu moet ik wel snel even een schuilplaats opzoeken.
Hier een stukje van mijn eigen race.
YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=kwydnYbaWjU&feature=youtu.be]